Постанова
від 10.06.2009 по справі 2-а-4517/09/2270/11
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 червня 2009 року     справа № 2-а-4517/09/2270/11

Хмельницький окружний адміністративний суд в складі головуючого судді - Касап В.М.  при секретарі - Федику Р.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом прокурора Кам'янець-Подільського району в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України в Кам'янець-Подільському районі Хмельницької області до товариства з обмеженою відповідальністю сільськогосподарської агрофірми «Колос» про стягнення 2933 грн. 38 коп.3аборгованості з внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, -

ВСТАНОВИВ:

прокурор Кам'янець-Подільського району в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України в Кам'янець-Подільському районі звернувся з позовом до ТзОВ сільськогосподарської агрофірми «Колос» про стягнення 2933 грн. 38 коп.3аборгованості з внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

В обгрунтування своїх вимог вказує,  що відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» (далі Закону) відповідач є платником внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування. Порушення відповідачем положень Закону щодо сплати страхових внесків в установлені строки та в повному обсязі призвело до виникнення заборгованості по сплаті страхових внесків,  яка складає 2933 грн. 38 коп. В зв'язку з цим,  позивач просить стягнути з відповідача вказану заборгованість в повному обсязі та видати виконавчий ли ст.

В судовому засіданні прокурор позов підтримав в повному обсязі. Представник УПФУ в судове засідання не з'явився,  подав суду клопотання про розгляд справи без його участі.

Відповідач заперечень на адміністративний позов не подав,  в судове засідання не з'явився повторно,  про день,  час,  місце судового засідання повідомлений належним чином.

Судом явка відповідача та представника УПФУ в судове засідання не визнавалася обов'язковою. За таких обставин,  з врахуванням думки прокурора,  суд вважає за можливе розглянути справу без участі відповідача та представника УПФУ на підставі наявних доказів.

Заслухавши пояснення представників наявних сторін,  з'ясувавши повно і всебічно обставини справи,  суд вважає,  що позов підлягає задоволенню в повному обсязі.

Судом встановлено,  що відповідач - товариство з обмеженою відповідальністю сільськогосподарська агрофірма «Колос» ідентифікаційний код 31165997 відповідно до  ст.  ст.  14, 15 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» /далі Закон/ є платником страхових внесків до Пенсійного фонду України.

За змістом статті 17 Закону на платника страхових внесків покладені обов'язки щодо нарахування,  обчислення і сплати страхових внесків в повному обсязі в установлені строки. Згідно ч.б  ст.  20 цього ж Закону,  страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески,  нараховані за відповідний базовий звітний період,  не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду. Базовим періодом для відповідача у відповідності з абзацу 2 ч.б  ст.  20 та п.1  ст.  14 Закону є календарний місяць

Відповідно до розрахунків суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування,  складених та підписаних відповідачем,  загальна сума заборгованості по страхових внесках за січень-лютий 2009 року складає 2933 грн.38 коп.

У відповідності з вимогами  ст.  106 Закону суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки,  визначені статтею 20 цього Закону,  в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках,  передбачених частиною третьою статті 20  цього  Закону,   вважаються     простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків (далі - недоїмка) і   стягуються   в судовому порядку.

05.03.2009 р. позивачем,  відповідно до вимог п.14 статті 106 Закону,  направлена вимога про сплату суми боргу,  яка на момент подання адміністративного позову не задоволена та відповідачем у встановленому законом порядку не оскаржувалася,  а відтак є чинною та такою,  що обґрунтовує факт узгодження недоїмки і є підставою для задоволення вимог позивача.

Відповідно до абзацу 8 пункту 3 статті 106 Закону у разі якщо страхувальник,  який одержав вимогу територіального органу Пенсійного фонду про сплату недоїмки і протягом десяти робочих днів після її отримання не сплатив зазначену у вимозі суму недоїмки,  або не узгодив вимогу з відповідним органом Пенсійного фонду,  або не оскаржив вимогу в судовому порядку,  а також у разі якщо страхувальник узгодив вимогу,  але не сплатив узгоджену суму недоїмки протягом десяти робочих днів після отримання узгодженої вимоги,  відповідний орган Пенсійного фонду звертається в установленому законом порядку і подає вимогу про сплату недоїмки до відповідного підрозділу державної виконавчої служби. У зазначених випадках орган Пенсійного фонду також має право звернутися до суду з позовом про стягнення недоїмки.

Заборгованість відповідача по сплаті страхових внесків за січень-лютий 2009 року складає 2933 грн.38 коп.,  вона є обґрунтованою,  відповідає чинному законодавству і підлягає стягненню. Наявність зазначеної заборгованості підтверджується наданими позивачем копіями картки особового рахунку та розрахунком суми страхових внесків,  виконаним самим відповідачем.

Судові витрати по справі згідно ч.4  ст. 94 КАС України з відповідача не стягуються.

Керуючись  ст.  ст.  158 - 163 КАС України,   ст.  ст.  14,  15,  17,  20,  106 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»,  -

ПОСТАНОВИВ:

позов прокурора Кам'янець-Подільського району в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України в Кам'янець-Подільському районі Хмельницької області задоволити.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю сільськогосподарської агрофірми «Колос» ідентифікаційний код 31165997 на користь управління Пенсійного фонду України в Кам'янець-Подільському районі Хмельницької області заборгованості з внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в сумі 2933 (дві тисячі дев'ятсот тридцять три) грн. 38 коп.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження,  якщо таку заяву не було подано. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення,  а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до  ст.  160 КАС України - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до Львівського апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою,  яка її подає,  до суду апеляційної інстанції.

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.06.2009
Оприлюднено13.08.2010
Номер документу10621588
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-4517/09/2270/11

Постанова від 10.06.2009

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Касап В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні