Постанова
від 19.05.2009 по справі 2-а-4377/09/2270/8
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2-a-4377/09/2270/8

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

«19» травня 2009 року Хмельни цький окружний адміністрати вний суд

в складі: головуючого - судд і Святецького В.В. при секрета рі - Маховичі В.А.,

з участю представника пози вача - Харламова А.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Хмель ницькому адміністративну сп раву за позовом Летичівської міжрайонної державної подат кової інспекції в особі її Ст аросинявського відділення д о фермерського господарства Гноянка Володимира Іванов ича, смт. Стара Синява, Ста росинявського району про при пинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся в суд з п озовом до фермерського госпо дарства Гнояка Володимира Івановича, смт. Стара Синя ва, Старосинявського району , про припинення юридичної ос оби.

В обґрунтування своїх позо вних вимого позивач посилаєт ься на те, що фермерське госп одарство Гноянка Володими ра Івановича включене та на даний час перебуває в Єдином у державному реєстрі підприє мств та організацій України. Ідентифікаційний код 23831494.

Господарство знаходиться на обліку в Старосинявському відділенні Летичівсської МД Ш як платник податків з 22 трав ня 1995 року, реєстраційний № 149.

Відповідно до ст. 9 Закону Ук раїни "Про систему оподаткув ання" платники податків і збо рів (обов'язкових платежів) зо бов'язані подавати до держав них податкових органів декла рації, бухгалтерську звітні сть та інші документи і відом ості, пов'язані з нарахування м і сплатою податків і зборів . Однак, відповідачем вимоги Закону не виконуються. Протя гом 2008 року податкова звітніс ть платником не подавалась.

Як свідчить акт, складений Старосинявським відділення м МДПІ від 19.02.09 протягом 2008 року п одаткова звітність відповід ачем не подавалась. Заборгов аність по податках та платеж ах відсутня.

Тому позивач просить суд пр ипинити юридичну особу ферме рського господарства Гноя ка Володимира Івановича.

Представник позивача в суд овому засіданні підтримав по зовні вимоги і просить їх зад овольнити.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився , хоча був повідомлений належ ним чином про місце, дату та ч ас розгляду справи; заяву про розгляд справи у його відсут ності чи про відкладення роз гляду не подав. Тому суд визна є правильним розглянути спра ву у відсутності представник а відповідача.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідив ши матеріали справи, оцінивш и докази в їх сукупності, суд дійшов до висновку, що позов на заява підлягає задоволенн ю з таких підстав.

Фермерське господарство Гноянка Володимира Іванович а включене та на даний час п еребуває в Єдиному державном у реєстрі підприємств та орг анізацій України. Ідентифіка ційний код 23831494.

Згідно акту від 19 лютого 2009 ро ку, складеного посадовими ос обами Старосинявського від ділення Летичівської МДПІ , протягом 2008 року податкова з вітність відповідачем не под авалась. Заборгованість по п одатках та платежах відсутня , що підтверджується відпові дною довідкою.

Згідно п.п. 4.1.4 п.4.1 ст. 4 Закону У країни «Про порядок погашенн я зобов'язань платників пода тків перед бюджетом та держа вними цільовими фондами» від 21.12.2000р №2181-111, податкові декларац ії подаються за базовий пода тковий (звітний) період, що до рівнює календарному квартал у протягом 40 календарних днів , наступних за останнім кален дарним днем звітного квартал у.

Відповідно до ст. 9 Закону У країни «Про систему оподатку вання» платники податків і з борів (обов'язкових платежів ) зобов'язані подавати до держ авних податкових органів та інших державних органів відп овідно до законів декларації , бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням, спла тою податків і зборів.

У відповідності до вимог с т. 104 Цивільного кодексу Украї ни юридична особа припиняєть ся в результаті передання вс ього свого майна, прав та обо в'язків іншим юридичним особ ам-правонаступникам (злиття, приєднання, поділу, перетво рення) або в результаті лікві дації.

Згідно п.1 ст. 33 Закону Украї ни від 15.05. 2003 року № 755-ІУ'Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб - підприємц ів", юридична особа припиняєт ься в результаті передання в сього свого майна, прав та об ов'язків іншим юридичним осо бам-правонаступникам (злиття , приєднання, поділу, перетв орення) або в результаті лікв ідації за рішенням, прийняти м засновниками (учасниками) ю ридичної особи або уповноваж еним ним органом, за судовим рішенням, або за рішенням орг ану державної влади, прийнят им у випадках, передбачених з аконом.

Відповідно до ч. 1 п.2 ст. 38 вказ аного Закону підставами для постановления судового ріше ння щодо припинення юридично ї особи, що не пов'язано з банк рутством юридичної особи, є н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону.

З урахуванням положень ст. 10 Закону України «Про держав ну податкову службу України» , відповідно до покладених де ржавою функцій на державні п одаткові органи, Державна по даткова інспекція здійснює к онтроль за додержанням закон одавства про податки, інші пл атежі.

Керуючись ст. 104 Цивільного кодексу України, ст. ст. 33, 38 За кону України "Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців", с т. ст. 70, 71, 86, 158, 159, 162, 257 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - Фермерське господарство Г ноянка Володимира Івановича , смт. Стара Синява, код 23831494.

Постанова може бути оскарж ена до Львівського апеляційн ого

адміністративного су ду через Хмельницький окружн ий адміністративний суд шлях ом

подання заяви про апел яційне оскарження протягом д есяти днів з дня її

прогол ошення, а в разі складення по станови у повному обсязі від повідно до статті 160

КАС Ук раїни - з дня складення в повно му обсязі. Апеляційна скарга на постанову

подається п ротягом 20 днів після подання з аяви про апеляційне оскаржен ня або в

порядку ч.5 ст. 186 КА С України.

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.05.2009
Оприлюднено16.08.2010
Номер документу10621704
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-4377/09/2270/8

Постанова від 19.05.2009

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Святецький В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні