Постанова
від 09.06.2009 по справі 2-а-4311/09/2270/12
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

№2-a-4311/09/2270/12

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 червня 2009 року Хмельни цький окружний адміністра тивний суд

в складі: судді - Савчука Р.І. при секретарі - Святецькому О .В.

розглянув у відкритому су довому засіданні в залі суду М. Хмельницького адмініс тративну справу за позовом В іньковецької міжрайонної де ржавної податкової інспекці ї Хмельницької області до ВА Т «Віньковецький консервний завод» смт. Віньківці про зве рнення стягнення 3393, 98 грн. на ак тиви платника податку,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з адміністративним позовом, в якому просить у відповідно сті до вимог Закону України « Про порядок погашення зобов' язань платників податків пер ед бюджетами та державними ц ільовими фондами» звернути с тягнення 3393, 98 грн. податкової з аборгованості на активи ВАТ «Віньковецький консервний з авод». Вказує на те, що згідно п.п.3.1.1. п.3.1. ст. 3 Закону України « Про порядок погашення зобов' язань платників податків пер ед бюджетами та державними ц ільовими фондами» активи пла тника податків можуть бути п римусово стягнені в рахунок погашення його податкових зо бов'язань перед бюджетами вс іх рівнів виключно за рішенн ям суду. Станом на 07.04.2009 року від повідач має податкову заборг ованість до бюджету в сумі 3393, 9 8 грн.

Представник Хмельницьк ої ДПА в судовому засіданні позов підтримав і просить су д задоволити його в повному о бсязі.

Відповідач в судове засід ання не з'явився, про причини неприбуття не повідомив, пис ьмових заперечень щодо позов них вимог не надіслав, про де нь, час та місце розгляду спр ави був вчасно повідомлений, згідно встановленого закон ом порядку, а тому суд вважає , що розгляд справи можливий у його відсутності.

Заслухавши пояснення пред ставника Хмельницької М ДПІ, дослідивши матеріали сп рави, оцінивши докази в їх су купності, суд дійшов висновк у, що позовна заява підлягає задоволенню з наступних підс тав.

ВАТ «Віньковецький консер вний завод», як суб'єкт підпр иємницької діяльності -юриди чна особа, включене до Єдиног о державного реєстру підприє мств та організацій України і взяте на облік в податковом у органі як платник податків .

Станом на 07.04.2009 року відповід ач має податкову заборговані сть до бюджету в сумі 3393, 98 грн., щ о підтверджується картками о собових рахунків, податкови ми вимогами, довідкою - розра хунком та рішенням №4 від 07.04.2009р .

Доказів про погашення под аткового боргу суду не подан о.

Статтею 67 Конституції Укра їни та ст. 9 Закону України „Пр о систему оподаткування" на п латників податків покладено обов'язок своєчасно та у повн ому обсязі сплачувати загаль нодержавні та місцеві податк и і збори до державних та місц евих бюджетів.

Згідно п.3.1.1 ст. 3 Закону Украї ни „Про порядок погашення зо бов'язань платників податків перед бюджетами та державни ми цільовими фондами" від 21.12.2000 року активи платника податкі в можуть бути примусово стяг нені в рахунок погашення йог о податкових зобов'язань вик лючно за рішенням суду.

При цьому згідно п.2.3.1 ст. 2 та 1.6 ст. 1 зазначеного Закону, ст . 10 Закону України „Про держав ну податкову службу в Україн і" позивачу надано право здій снювати заходи з примусового стягнення податкового боргу , тобто проводити звернення с тягнення на активи платника податків у рахунок погашення його податкового боргу.

Відповідно до п.п.1.2, 1.3 вказан ого Закону передбачено, що по даткове зобов'язання - це зобо в'язання платника податків с платити до бюджетів або держ авних цільових фондів відпов ідну суму коштів у порядку та у строки, визначені цим Зако ном або іншими законами Укра їни, податковий борг (недоїмк а) - це податкове зобов'язання (з урахуванням штрафних санк цій за їх наявності), самості йно узгоджене платником пода тків або узгоджене в адмініс тративному чи судовому поряд ку, але не сплачене у встанов лений строк, а також пеня, нар ахована на суму такого подат кового зобов'язання.

На підтвердження позовних вимог позивачем надано необ хідні докази про наявність п одаткової заборгованості ві дповідача та вжиття заходів її стягнення.

За таких обставин, суд вваж ає, що позовні вимоги обґрунт овані матеріалами справи, ві дповідають чинному законода вству та підлягають задоволе нню.

Керуючись ст. 67 Конституції України, ст. ст. 4, 9 Закону Укра їни «Про систему оподаткуван ня», п.п. 1.2, 1.3, 3.1.1 ст. 3 Закону Укра їни «Про порядок погашення з обов'язань платників податкі в перед бюджетами та державн ими цільовими фондами», ст. с т. 160, 161, 162, 163 КАС України, суд-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задоволити.

Звернути стягнення 3393, 98 грн . податкового боргу на активи ВАТ «Віньковецький консервн ий завод» смт. Віньківці (код ЄДРПОУ 00374278) на користь Віньков ецької міжрайонної державно ї податкової інспекції та су довий збір в розмірі 33 грн. 94 ко п. на користь держави.

Постанова може бути оскарж ена до Львівського апеляційн ого адміністративного суду ш ляхом подачі заяви про апеля ційне оскарження постанови с уду протягом десяти днів з дн я проголошення постанови. Ап еляційна скарга на постанову суду подається протягом два дцяти днів після подання зая ви про апеляційне оскарження .

Дата ухвалення рішення09.06.2009
Оприлюднено10.08.2010
Номер документу10621932
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-4311/09/2270/12

Постанова від 09.06.2009

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Савчук Р.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні