Постанова
від 04.06.2009 по справі 2-а-4609/09/2270/5
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №2-а-4609/09/2270/5/копія

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

« 4 » червня 2009 року м. Хмел ьницький

Хмельницький окружний адм іністративний суд: в складі: Г оловуючого-судді Лабань Г.В. п ри секретарі: Марковій О.В. за участю представника прокура тури: Арещенкова А.С.

представника позивача: Г арасимової Л.Я.

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу №2-а-4609/09/2270/05. за поз овом Заступника прокурора м. Хмельницького в інтересах д ержави, в особі державного ор гану - управління Пенсійного фонду України у м. Хмельниць кому до Відкритого акціонерн ого товариства «Постійно-дію чого будівельного поїзда - 12» про стягнення заборгованост і в сумі 1 830 грн. 06 коп., -

встановив:

Заступник прокурора м. Хм ельницького в інтересах держ ави, в особі державного орган у - управління Пенсійного фон ду України у м. Хмельницькому звернувся з позовом до Відкр итого акціонерного товарист ва «Постійно-діючого будівел ьного поїзда - 12» в якому проси ть стягнути заборгованість в сумі 1830 грн. 06 коп.

Станом на 31.03.2009 рік заборгова ність зі сплати страхових вн есків складає - 1830 грн. 06 коп.3а пе ріод з лютого по березень 2009 ро ку.

Враховуючи викладене, пози вач просить стягнути з відпо відача на користь Управління Пенсійного фонду України у м . Хмельницькому заборговані сть в повному обсязі та видат и виконавчий ли ст.

Представник прокуратури в судове засідання з'явився, п озовні вимоги підтримав та п росив їх задовольнити.

Представник позивача в суд овому засіданні підтримав св ої позовні вимоги, просив стя гнути заборгованість в сумі 1830 грн. 06 коп.

Відповідач заперечень на а дміністративний позов не под ав, в судове засідання нез"яв ився, хоча про дату, час, місц е судового засідання повідом лений належним чином. Від від повідача не поступило повідо млення про причини неявки та не надійшло заяви про розгля д справи у його відсутності.

Судом явка відповідача в су дове засідання не визнавалас я обов'язковою. За таких обста вин, з врахуванням думки пози вача, суд вважає за можливе р озглянути справу без участі відповідача на підставі наяв них доказів.

Дослідивши матеріали спра ви та оцінивши докази в їх сук упності, суд вважає, що позов на заява піддягає задоволенн ю з наступних підстав.

Відповідач - відповідно до ст. ст. 14, 15 Закону України «Про загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування» є пл атником страхових внесків до Пенсійного фонду України.

За змістом статті 17 вказано го Закону на платника страхо вих внесків покладені обов'я зки щодо нарахування, обчисл ення і сплати страхових внес ків в повному обсязі в устано влені строки. Згідно ч.б ст. 20 ц ього ж Закону, страхувальник и зобов'язані сплачувати стр ахові внески, нараховані за в ідповідний базовий звітний п еріод, не пізніше ніж через 20 к алендарних днів із дня закін чення цього періоду. Базовим періодом для відповідача у в ідповідності з абз.2 ч.б ст. 20 та п.1 ст. 14 названого Закону «Про загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування» є ка лендарний місяць.

Відповідно до розрахунків суми страхових внесків на за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування, що скла дені та підписані відповідач ем, загальна сума заборгован ості по страхових внесках ск ладає 1830 грн. 06 коп. Вказані внес ки відповідачем не сплачено на день розгляду справи.

Тому, заборгованість по сп латі страхових внесків стано м на 04.06.2009 року складає -1830 грн. 06 ко п. Наявність зазначеної забо ргованості підтверджується карткою особового рахунку п латника, розрахунком зобов'я зання.

У відповідності з вимогами ст. 106 Закону України "Про зага льнообов'язкове державне пен сійне страхування", суми стра хових внесків своєчасно не н араховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, в изначені статтею 20 цього Зако ну, в тому числі обчислені те риторіальними органами Пенс ійного

фонду у випадках, передба чених частиною третьою статт і 20 цього Закону, вважаються п ростроченою заборгованістю із сплати страхових внесків (далі - недоїмка) і стягуються в судовому порядку.

Позивачем відповідно до ви мог статті 106 Закону України "П ро загальнообов'язкове держа вне пенсійне страхування", на правлена вимога, яка на момен т подання адміністративного позову не задоволена та відп овідачем у встановленому зак оном порядку не оскаржувалас я, а відтак є чинною та такою, що обґрунтовує факт узгоджен ня недоїмки і є підставою для задоволення вимог позивача.

Відповідно до абзацу 8 пункт у 3 статті 106 Закону України "Про загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування" у раз і якщо страхувальник, який од ержав вимогу територіальног о органу Пенсійного фонду пр о сплату недоїмки і протягом десяти робочих днів після її отримання не сплатив зазнач ену у вимозі суму недоїмки ра зом з застосованою до нього ф інансовою санкцією, включен ої до вимоги, або не узгодив в имогу з відповідним органом Пенсійного фонду, або не оска ржив вимогу в судовому поряд ку, а також у разі якщо страху вальник узгодив вимогу, але н е сплатив узгоджену суму нед оїмки протягом десяти робочи х днів після отримання узгод женої вимоги, відповідний ор ган Пенсійного фонду звертає ться в установленому законом порядку і подає вимогу про сп лату недоїмки до відповідног о підрозділу державної викон авчої служби. У зазначених ви падках орган Пенсійного фонд у також має право звернутися до суду чи господарського су ду з позовом про стягнення не доїмки.

Відповідно до вимог ст. 21 Ко нституції України та п.2 ст. 5, ст. 36-1 Закону України "Про проку ратуру", на органи прокуратур и покладено представництво і нтересів держави при наявнос ті порушень або загрози пору шень економічних та інших де ржавних інтересів внаслідок протиправних дій (бездіяльн ості) фізичних або юридичних осіб, що вчиняються у віднос инах між ними або з державою. В даному випадку Управління П енсійного фонду України в м. Хмельницькому є органом держ ави, уповноваженим на викона ння функцій держави щодо кон тролю за сплатою внесків на з агальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Враховуючи викладене, суд дійшов до висновку, що позовн і вимоги слід задоволити в по вному обсязі.

Судові витрати по справі з гідно ч.4 ст. 94 КАС України з від повідача не стягуються.

Керуючись, Законом Україн и " Про загальнообов'язкове де ржавне пенсійне страхування ", ст. ст. 71, 158-163, 170, 186, 254 - 255 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, суд -

постановив:

Адміністративний позов - з адовольнити.

Стягнути з Відкритого акц іонерного товариства «Пості йно-діючого будівельного пої зда - 12» ( що знаходиться за адре сою: 29000 м. Хмельницький, вул. З аводська, 61/3, п/р 26004880020952, Укрсоцб анк, МФО 315018, код за ЄДРПОУ 05395138) н а користь Управління Пенсійн ого фонду України у м. Хмельн ицькому (що знаходиться за ад ресою: м. Хмельницький, вул. В олодимирська, 49, р/р №25602301826 в Хме льницькому обласному управл інні ВАТ « Державний ощадний банк», МФО 315784, ЄДРПОУ 01526313) забор гованість в сумі 1830 грн. 06 коп.

Постанова суду може бути ос каржена до Львівського апеля ційного адміністративного с уду через Хмельницький окруж ний адміністративний суд шля хом подання заяви про апеляц ійне оскарження протягом дес яти днів з дня її проголошенн я , а у разі складання постано ви у не повному обсязі відпов ідно до ст. 160 КАС України - з дн я складення в повному обсязі .

Апеляційна скарга на поста нову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарж ення або в порядку ч.5 ст. 186 КАС України.

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.06.2009
Оприлюднено10.08.2010
Номер документу10622016
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-4609/09/2270/5

Постанова від 04.06.2009

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні