Постанова
від 01.07.2009 по справі 2-а-5604/09/2270/3
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

Іменем України

1 липня 2009 року Справа № 2 - а - 5604/09/2270/3

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі:

головуючого судді Коваля Р.Й.,

при секретарі Сенькові О .О.,

з участю прокурора Котик І.О.,

представника позивача Щесняк І.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду адміністративну справу за позовом прокурора Красилівс ького району Хмельницької об ласті в інтересах держави в о собі управління Пенсійного ф онду України в Красилівськом у районі Хмельницької област і до сільськогосподарського товариства з обмеженою відп овідальністю «Мрія», с. Котюр жинці Красилівського району Хмельницької області,

про стягнення заборговано сті по сплаті страхових внес ків на загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я,

ВСТАНОВИВ:

В поданій до суду позовній заяві прокурор Красилівсько го району в інтересах держав и в особі управління ПФ Украї ни в Красилівському районі з азначив, що відповідач зареє стрований як суб'єкт підприє мницької діяльності - юридич на особа та перебуває на облі ку в управлінні Пенсійного ф онду України в Красилівськом у районі як платник страхови х внесків на загальнообов'яз кове державне пенсійне страх ування. Відповідно до ст. ст. 14, 15, 17, 20 Закону України «Про за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування» відпов ідач є платником страхових в несків до системи загальнооб ов'язкового державного пенсі йного страхування, а отже, зо бов'язаний нараховувати, обч ислювати і сплачувати в уста новлені строки та в повному о бсязі страхові внески. Стано м на 30 травня 2009 року за період: г рудень 2008 року - березень 2009 року у відповідача утворилась за боргованість зі сплати страх ових внесків на загальнообов 'язкове державне пенсійне ст рахування в сумі 3143 гри. 99 коп. як у прокурор просить стягнути з відповідача на користь УПФ України в Красилівському ра йоні.

В судовому засіданні проку рор та представник позивача підтримали заявлені вимоги, підтвердили зазначені в поз овній заяві обставини. Відпо відач в судове засідання не з 'явився, хоча був належним чи ном повідомлений про дату, ча с і місце судового розгляду с прави, причини неприбуття до суду не повідомив, заяв про р озгляд справи за його відсут ності чи клопотань про відкл адення розгляду справи до су ду не подав.

Заслухавши пояснення прок урора, представника позивач а, дослідивши матеріали спра ви, суд вважає, що позов підля гає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до статей 14, 15 Зак ону України «Про загальнообо в'язкове державне пенсійне с трахування» (далі - Закону) стр ахувальниками та платниками страхових внесків є підприє мства, установи і організаці ї, створені відповідно до зак онодавства України, незалеж но від форми власності, виду діяльності та господарюванн я, об'єднання громадян, профс пілки, політичні партії (у то му числі філії, представницт ва, відділення та інші відокр емлені підрозділи зазначени х підприємств, установ, орга нізацій, об'єднань громадян, профспілок, політичних парт ій, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахун ки із застрахованими особами ).

Згідно статей 17, 20 Закону стр ахувальник зобов'язаний нара ховувати, обчислювати і спла чувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески, нараховані за відпов ідний базовий звітний період , не пізніше ніж через 20 календ арних днів із дня закінчення цього періоду. Страхові внес ки підлягають сплаті незалеж но від фінансового стану пла тника страхових внесків.

Як видно із пояснень прокур ора, представника позивача т а наявних в матеріалах справ и розрахунку суми позову, коп ій анкети страхувальника, ро зрахунку суми страхових внес ків на загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я, картки особового рахунку с трахувальника - юридичної ос оби, вимоги управління Пенсі йного фонду України про спла ту боргу, відповідач зареєст рований як суб'єкт підприємн ицької діяльності - юридична особа та перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фон ду України в Красилівському районі як платник страхових внесків на загальнообов'язко ве державне пенсійне страхув ання, однак вчасно зазначени х внесків не сплачував, у зв'я зку з чим станом на 30 травня 2009 р оку за період: грудень 2008 року - березень 2009 року у нього перед управлінням Пенсійного фонд у України в Красилівському р айоні утворилася заборгован ість зі сплати страхових вне сків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня в сумі 3143 грн. 99 коп.

Управління Пенсійного фон ду України в Красилівському районі на адресу боржника на правляло вимогу про сплату з аборгованості, яка не була ос таннім оскаржена у встановле ному законодавством порядку і набрала чинності.

За таких умов суд вважає, що заявлені вимоги обґрунтован і, підтверджені належними до казами, у зв'язку з чим підля гають задоволенню в повному обсязі.

Враховуючи зазначене, на п ідставі ст. ст. 11, 14, 15, 17, 20 Закон у України «Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування», керуючись ст. ст. 7 - 12, 17, 18, 70, 71, 86, 99, 100, 158 - 163, 186, 254 КАС Укра їни, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов прокурора Красилів ського району Хмельницької о бласті задовільнити.

Стягнути з сільськогоспод арського товариства з обмеже ною відповідальністю «Мрія» , с. Котюржинці Красилівськог о району Хмельницької област і, (код ЄДРПОУ 03785846) на користь уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Красилівському район і Хмельницької області (код 004 39606) заборгованість зі сплати с трахових внесків на загально обов'язкове державне пенсійн е страхування за період: груд ень 2008 року - березень 2009 року в с умі 3143 (три тисячі сто сорок три ) грн. 99 коп.

Про апеляційне оскарження постанови суду може бути под ана заява до Львівського апе ляційного адміністративног о суду через Хмельницький ок ружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня ск ладення постанови в повному обсязі. Протягом двадцяти дн ів після подання такої заяви може бути подана апеляційна скарга на постанову суду з од ночасним надсиланням її копі ї до Львівського апеляційног о адміністративного суду.

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, якщо так у заяву не було подано. Якщо бу ло подано заяву про апеляцій не оскарження, але апеляційн а скарга не була подана протя гом двадцяти днів після пода ння такої заяви,

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення цього строку. У разі подання а пеляційної скарги

Постанова, якщо її не скасо вано, набирає законної сили п ісля закінчення апеляційног о розгляду справи.

Постанова в повному обсяз і складена 3 липня 2009 року.

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.07.2009
Оприлюднено16.08.2010
Номер документу10622171
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-5604/09/2270/3

Постанова від 01.07.2009

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Коваль Р.Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні