Постанова
від 14.09.2022 по справі 509/3785/22
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/3785/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 вересня 2022 року Овідіопольський райсуд Одеської області у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт.Овідіополь Одеської області клопотання слідчого СВ відділення поліції №1 Одеського районного управління поліції №2 ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 погодженого прокурором Чорноморської окружної прокуратури Одеської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів №12022162380000405 від 12.09.2022, розпочатого за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчим відділенням № 1 Одеського районного управління поліції № 2 ГУНП в Одеській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження №12022162380000405 від 12.09.2022, розпочатого за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 12.09.2022 до ВП №1 ОРУП №2 надійшли матеріали ДОП ОСОБА_5 , про розгляд звернення голови ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_6 , про те, що під час порівняння інформації із Державного реєстру актів цивільного стану та деклараціями, що складені між лікарями КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та пацієнтами, встановлено факти складання договорів із особами (пацієнтами), які могли вже бути померлими.

В рамках необхідних слідчих дій, з метою з`ясування та встановлення обставин можливого внесення недостовірних відомостей лікарями до електронної системи охорони здоров`я, виникає необхідність в отриманні дозволу слідчого судді на тимчасовий доступ до інформації яка містить лікарську таємницю та персональні дані осіб, а саме документації відносно лікарів ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та складеними ними документами відносно пацієнтів, що зберігається в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Великодолинської селищної ради Одеського району Одеської області (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ), з метою повного, всебічного та неупередженого проведення розслідування у даному кримінальному провадженні, встановленні осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, а також виявлення можливих спільників. Вказані відомості та документи в сукупності з іншими матеріалами мають суттєве значення для встановлення обставин кримінального провадження та можуть бути використані в якості речових доказів.

Тому слідчий звернувся до слідчого судді з вищевказаним клопотанням.

Відповідно доположень ст.91КПК Україниу кримінальномупровадженні підлягаютьдоказуванню подіякримінального правопорушення(час,місце,спосіб таінші обставинивчинення кримінальногоправопорушення); винуватістьобвинуваченого увчиненні кримінальногоправопорушення,форма вини,мотив імета вчиненнякримінального правопорушення; вид і розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, а також розмір процесуальних витрат, та інші обставини.

Доказування полягає у збиранні, перевірці та оцінці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження.

Отримати зазначену у клопотанні інформацію без застосування заходу забезпечення кримінального провадження у вигляді тимчасового доступу до речей і документів не можливо, разом з тим, документи, до яких необхідно отримати доступ містять інформацію важливу для кримінального провадження та для встановлення обставин, які підлягають доказуванню в рамках кримінального провадження, зокрема для підтвердження події кримінального правопорушення та можливої причетності до його вчинення конкретних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 93 КПК України, сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених КПК України.

Частиною 1 статті 159 КПК України передбачено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 КПК України. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно із п.п. 2, 8, ч. 1 ст. 162 КПК України відомості, які можуть становити лікарську таємницю та персональні дані особи, належать до охоронюваної законом таємниці.

Згідно ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Враховуючи, що отримати вищезазначені документи в інший спосіб не надається можливим, у зв`язку із чим, вважаю клопотання слідчого таким, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159-164 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СВ ВП № 1 ОРУП № 2 ГУНП в Одеській області капітану поліції ОСОБА_3 , на тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю їх вилучення, які містять охоронювану законом таємницю і знаходяться в розпорядженні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Великодолинської селищної ради Одеського району Одеської області (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ), а саме тимчасовий доступ до:

-наказ про призначення на посаду / трудовий договір із лікарем ОСОБА_7 ; функціональні обов`язки лікаря ОСОБА_7 ; анкета із особової справи лікаря ОСОБА_7 ; документи, що підтверджують факт отримання доступу до електронної системи охорони здоров`я лікаря ОСОБА_7 ;

-наказ про призначення на посаду / трудовий договір із лікарем ОСОБА_8 ; функціональні обов`язки лікаря ОСОБА_8 ; анкета із особової справи лікаря ОСОБА_8 ; документи, що підтверджують факт отримання доступу до електронної системи охорони здоров`я лікаря ОСОБА_8 ;

-декларація лікаря ОСОБА_7 із пацієнтом ОСОБА_9 (№ 0001ХК0684А0);

-деклараціялікаря ОСОБА_7 ізпацієнтом ОСОБА_10 (№00011Н5МККА0);

-деклараціялікаря ОСОБА_8 ізпацієнтом ОСОБА_11 (№000175АМАМА0).

з можливістю ознайомитись з усіма матеріалами та вилучити належним чином завірені їх копії або оригінали зазначених документів, в тому числі тих, що містяться в електронній формі шляхом їх роздрукування або копіювання на носії інформації у цифровому вигляді.

Строк дії ухвали до 14.10.2022 року.

Копію ухвали направити зацікавленим особам.

У разі не виконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОвідіопольський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення14.09.2022
Оприлюднено24.01.2023
Номер документу106228611
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —509/3785/22

Постанова від 14.09.2022

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Козирський Є. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні