Ухвала
від 12.09.2022 по справі 160/13242/22
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

13 вересня 2022 рокуСправа №160/13242/22Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Бухтіярової М.М.,

розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження у письмовому провадженні у м. Дніпрі питання про витребування додаткових доказів у справі №160/13242/22 за позовною заявою Головного управління ДПС у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Захист України» про стягнення податкового боргу, -

ВСТАНОВИВ:

30.08.2022 до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Головного управління ДПС у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Захист України», в якій позивач просить:

- стягнути податковий борг з Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково- виробниче підприємство «Захист України», код ЄДРПОУ 35738706 до бюджету у сумі 285643,13 грн. шляхом стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, що обслуговують такого платника податків.

Згідно із витягом з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 30.08.2022 цій позовній заяві присвоєно єдиний унікальний номер судової справи 160/13242/22 та дана адміністративна справа розподілена судді Бухтіяровій М.М.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 05.09.2022 позовну заяву Головного управління ДПС у Дніпропетровській області прийнято до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі №160/13242/22, справу призначено до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін (у письмовому провадженні) та встановлено відповідачу строк для подання відзиву на позов протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії цієї ухвали разом із доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача.

Цією ухвалою суду витребувано у Головного управління ДПС у Дніпропетровській області докази на підтвердження повноважень в.о. начальника Марини Твердохлєб діяти від імені Головного управління ДПС у Дніпропетровській області, у тому числі підписувати позовні заяви, завіряти копії документів, брати участь у справі, які мають бути передбачені безпосередньо у законі або ж підтверджуватись статутом, положенням, витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань тощо); детальний розрахунок пені.

Також, ухвалою суду від 05.09.2022 витребувано у Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Захист України» (код ЄДРПОУ 35738706) докази погашення податкового боргу (за наявності).

Копія ухвали суду від 05.09.2022 надіслана сторонам.

07.09.2022 та 08.09.2022 від відповідача засобами електронного зв`язку на електронну пошту суду надійшов лист, в якому відповідачем повідомлено про отримання копії ухвали суду про відкриття провадження та про погашення податкового боргу на суму 285643,13грн., долучивши копію платіжного доручення АТ «Укрсиббанк» від 05.09.2022 №6643 на суму 285643,13 грн. із призначенням платежу «пеня за поруш. термінів розрах. у сфері ЗЕД, невик. зобов. та ШС за поруш. вимог валютн. законод., без ПДВ».

Відзиву на позовну заяву відповідачем не надано.

Частиною 4 статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) встановлено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

В силу статті 72 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Згідно з частиною 1 статті 94 КАС України письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Відповідно до частини 3 статті 77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Згідно з частиною 3 статті 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

За приписами частини 1 статті 79 КАС України учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду.

З огляду на викладене, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи по суті заявлених позовних вимог, суд дійшов висновку про необхідність витребування у позивача додаткових доказів у справі, а саме: інформацію з документальним підтвердженням наявності/відсутності податкового боргу за відповідачем у розмірі, що заявлений у даній справі до стягнення, з урахуванням відомостей відповідно до платіжного доручення АТ «Укрсиббанк» від 05.09.2022 №6643 на суму 285643,13 грн.

Керуючись статтями 9, 72, 79, 80, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

Витребувати у Головного управління ДПС у Дніпропетровській області інформацію з документальним підтвердженням наявності/відсутності податкового боргу за відповідачем у розмірі, що заявлений у даній справі до стягнення, з урахуванням відомостей відповідно до платіжного доручення АТ «Укрсиббанк» від 05.09.2022 №6643 на суму 285643,13 грн.

Витребувані документи необхідно надати протягом десяти днів з дня отримання цієї ухвали.

Роз`яснити, що копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи.

Роз`яснити позивачу, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені Кодексом адміністративного судочинства України.

Згідно з частиною першою статті 149 КАС України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках: неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суб`єктом владних повноважень.

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя М.М. Бухтіярова

Дата ухвалення рішення12.09.2022
Оприлюднено16.09.2022
Номер документу106232127
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —160/13242/22

Ухвала від 27.09.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Бухтіярова Марина Миколаївна

Ухвала від 12.09.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Бухтіярова Марина Миколаївна

Ухвала від 04.09.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Бухтіярова Марина Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні