Ухвала
від 13.09.2022 по справі 600/3001/22-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

14 вересня 2022 р. м. Чернівці Справа № 600/3001/22-а

Чернівецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Боднарюка О.В., розглянувши в письмовому провадженні клопотання в адміністративній справі за позовом Приватного підприємства "Імпорт-Торг Сервіс" до Державної податкової служби України, Головного управління ДПС у Чернівецькій області, про визнання протиправним та скасування рішення про відмову в реєстрації податкової накладної, зобов`язання вчинити дії,-

В С Т А Н О В И В:

Приватне підприємство "Імпорт-Торг Сервіс" (далі - позивач), звернулось в суд з позовом до Державної податкової служби України, Головного управління ДПС у Чернівецькій області, в якому просить:

- визнати протиправним та скасувати рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних №7214190/36945765 від 16 серпня 2022 року, яким відмовлено в реєстрації податкової накладної №1 від 23 червня 2022 року на загальну суму 1635700,00 грн. в тому числі ПДВ 107008,41 грн;

- зобов`язати Державну податкову службу України зареєструвати податкову накладну №1 від 23 червня 2022 року, складену Приватним Підприємством «ІМПОРТ-ТОРГ СЕРВІС» на адресу Товариства з обмеженою відповідальністю «ГАЛАГРО-ДОБА», в Єдиному реєстрі податкових накладних, днем її подання;

- зобов`язати Державну податкову службу України подати у встановлений судом строк звіт про виконання судового рішення;

- стягнути за рахунок бюджетних асигнувань відповідачів на користь позивача витрати по сплаті судового збору у сумі 2481, 00 грн.

13.09.2022 року до суду надійшло клопотання представника Головного управління ДПС у Чернівецькій області про розгляд справи за правилами загального провадження. В обґрунтування якого посилаючись на норми КАС України зазначив, що вирішення справи по суті спору доцільно розглянути за правилами загального позовного провадження.

Розглянувши заявлене клопотання та матеріали справи, суд зазначає наступне.

За нормами статті12 КАС України, адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до частин 4, 6 статті 260 КАС України якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача протягом двох днів із дня її надходження до суду постановляє ухвалу про: залишення заяви відповідача без задоволення; розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Згідно пункту1 частини 2 статті 173 КАС України завданням підготовчого провадження є остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу.

Враховуючи наведе, в призмі зазначених вище норм законодавства, суд дійшов до висновку про перехід у розгляді справи - за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

На підставі наведеного та керуючись статтями 241, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання Головного управління ДПС у Чернівецькій області - задовольнити повністю.

Розгляд адміністративної справи за позовом Приватного підприємства "Імпорт-Торг Сервіс" до Державної податкової служби України, Головного управління ДПС у Чернівецькій області, про визнання протиправним та скасування рішення про відмову в реєстрації податкової накладної, зобов`язання вчинити дії - проводити за правилами загального позовного провадження.

Замінити засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Підготовче засідання призначити на 27 вересня 2022 року о 14:00 год, у приміщенні Чернівецького окружного адміністративного суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.В. Боднарюк

СудЧернівецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.09.2022
Оприлюднено16.09.2022
Номер документу106237874
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо адміністрування окремих податків, зборів, платежів, з них зупинення реєстрації податкових накладних

Судовий реєстр по справі —600/3001/22-а

Ухвала від 29.03.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Блажівська Н.Є.

Ухвала від 09.03.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Пасічник С.С.

Ухвала від 13.02.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Олендер І.Я.

Постанова від 10.01.2023

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Капустинський М.М.

Ухвала від 19.12.2022

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Капустинський М.М.

Ухвала від 01.12.2022

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Капустинський М.М.

Рішення від 31.10.2022

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Боднарюк Олег Васильович

Ухвала від 13.09.2022

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Боднарюк Олег Васильович

Ухвала від 31.08.2022

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Боднарюк Олег Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні