Ухвала
від 12.09.2022 по справі 554/9379/22
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 13.09.2022 Справа № 554/9379/22 Номер провадження 6/554/146/2022

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13вересня2022року м. Полтава

Октябрський районний суд м. Полтави у складі:

головуючого судді - Материнко М.О.,

за участю секретаря судового засідання Проскурня Я.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Полтави подання старшого державного виконавця Шевченківського ВДВС м. Полтаві Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Кучик А.Ю. про тимчасове обмеження боржника у праві виїзду за межі України керівника юридичної особи боржника без вилучення паспортного документа, -

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло вищевказане подання державного виконавця про тимчасове обмеження боржника ОСОБА_1 , у праві виїзду за межі України.

Державним виконавцем зазначено, що на виконанні Шевченківського відділу державної виконавчої служби у місті Полтаві Північно - Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) знаходиться зведене виконавче провадження за № АСВП 65007761 до складу якого входять виконавчі провадження за № 64957698, 64548196, 64547679, 63770268, 63770179, 63769972, 54939705 на загальну суму заборгованості у розмірі 4467868,01 грн. За вказаним виконавчим документом керівником юридичної особи боржника Товариство з обмеженою відповідальністю "Старнайт" (код ЄДРПОУ: 38439670) - е Устименко Олег Володимирович. Згідно відповіді з витягу Єдиного державного реєстру МВС України - за боржником будь-які транспортні засоби не зареєстровано. Відповідно до електронного витягу з сайту Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку боржник не є власником пакетів акцій приватних акціонерних товариств та акцій публічних акціонерних товариств. Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта нерухоме майно та земельні ділянки у боржника відсутні. Виконавцем на адресу боржника надсилались виклики щодо явки до виконавця для надання пояснень щодо причин невиконання рішення суду, однак керівник юридичної особи боржника Товариство з обмеженою відповідальністю "Старнайт" - Устименко Олег Володимирович на виклики не з`явився, про причини неявки не повідомив виконавця. Виходячи із викладеного та беручи до уваги, що керівник боржника ОСОБА_1 не сплатив заборгованість, тобто не виконав зобов`язань, покладених на нього рішенням суду, необхідно застосувати до керівника боржника заходи забезпечення виконання рішення суду, а саме: тимчасове обмеження керівника боржника у праві виїзду за межі країни.

Відповідно до ст. 18 Закону державний виконавець зобов`язаний вживати передбачених цим Законом заходів примусового виконання рішень, неупереджено, своєчасно і в повному обсязі вчинити виконавчі дії.

Пунктом 19 ч. 2 ст. 18 Закону передбачено, що державний виконавець у процесі здійснення виконавчого провадження має право у разі ухилення боржника зобов`язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника фізичної особи за межі України до виконання зобов`язань за рішенням.

Всупереч вимогам п. 2 розділу XIII Інструкції з організації примусового виконання у поданні державного виконавця, що розглядається, до подання, що розглядається не додано копії постанови про відкриття виконавчого провадження; не надано інформації про перетинання боржником державного кордону України.

Згідно зі ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України та в`їзду в Україну громадян України» встановлено, що громадянинові України може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон, зокрема, у випадках, якщо діють неврегульовані аліментні, договірні чи інші невиконані зобов`язання - до виконання зобов`язань, або розв`язання спору за погодженням сторін у

передбачених законом випадках, або забезпечення зобов`язань заставою, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, або він ухиляється від ухиляється від виконання зобов`язань, покладених на нього судовим рішенням, рішенням іншого органу (посадової особи),- до виконання зобов`язань.

Суду не надано доказів обізнаності боржника щодо відкритого відносно нього виконавчого провадження, не надано відомостей про вчинені виконавчі дії для встановлення адреси проживання боржника, не надано доказів здійснення державним виконавцем виходу за адресою боржника для перевірки його майнового стану.

На підставі вище викладеного, суд дійшов висновку про недоведеність факту ухилення боржника від виконання рішення суду.

Керуючись ст. 441 ЦПК України, ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження», ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в`їзду в Україну громадян України», суд

УХВАЛИВ:

В задоволенні подання старшого державного виконавця Шевченківського ВДВС м. Полтаві Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Кучик А.Ю. про тимчасове обмеження боржника у праві виїзду за межі України керівника юридичної особи боржника без вилучення паспортного документа відмовити.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги до Полтавського апеляційного суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не були вручені у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної після закінчення строку на її оскарження.

Суддя М.О. Материнко

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення12.09.2022
Оприлюднено16.09.2022
Номер документу106239626
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —554/9379/22

Ухвала від 12.09.2022

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні