Ухвала
від 08.09.2022 по справі 757/23966/22-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/23966/22-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 вересня 2022 року

Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва: ОСОБА_1 ,

при секретарі: ОСОБА_2 ,

за участю:

слідчого: ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві провадження за клопотанням старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 про проведення обшуку під час здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні№ 12022000000000663 від 18.07.2022 за фактом заволодіння майном ТОВ «Сокар Ел Пі Джи» в особливо великих розмірах за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 , за погодженням прокурора другого відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання публічного обвинувачення управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях щодо організованої злочинності Офісу Генерального прокурора ОСОБА_4 , звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку по місцю проживання ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 , а саме у жилих, нежитлових, підсобних та технічних приміщеннях, які на праві приватної власності зареєстровані за ОСОБА_6 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12022000000000663 від 18.07.2022 за фактом заволодіння майном ТОВ «Сокар Ел Пі Джи» в особливо великих розмірах за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження, з метою встановлення фактичних обставин вчинення кримінальних правопорушень, перевірки відомостей, отриманих в ході досудового розслідування, виникла необхідність у проведенні обшуку по місцю проживання ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 , а саме у жилих, нежитлових, підсобних та технічних приміщеннях, які на праві приватної власності зареєстровані за ОСОБА_6 , оскільки за вказаною адресою можуть бути виявлені відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення та зберігатися засоби та знаряддя вчинення злочину, а також предмети та документи, що мають значення для справи.

Згідно ст. 27, ч. 4 ст. 107 КПК України, під час розгляду клопотання здійснювалось фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання про проведення обшуку з викладених у ньому підстав та просив його задовольнити.

Вислухавши пояснення слідчого, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню, зважаючи на наступне.

Слідчим суддею встановлено, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12022000000000663 від 18.07.2022 за фактом заволодіння майном ТОВ «Сокар Ел Пі Джи» в особливо великих розмірах за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

У ході досудового розслідування установлено, що в період з 08.11.2021 по 16.08.2022, службові особи ТОВ «Час Ойл», діючи за попередньою змовою із службовими особами ТОВ «Лінік Україна» та невстановленими особами заволоділи бітумом нафтовим дорожнім, марки 70/100, що належить ТОВ «Сокар Ел Пі Джи», у кількості 2 638,90 тон, на загальну суму 38 941 543, 61 грн., що є особливо великим розміром, чим спричинено шкоду товариству на вказану суму.

У ході досудового розслідування підтверджено причетність службових осіб ТОВ «Час Ойл» код ЄДРПОУ 42850027 та ТОВ «Лінік Україна» код ЄДРПОУ 41484220, які за попередньою змовою із службовими особами ТОВ «Надвірнянська автобаза 2» код ЄДРПОУ 38554114, Філії «Надвірнянський райавтодор» код ЄДРПОУ 35958108, ТОВ «Рокитнянський спецкар`єр» код ЄДРПОУ 03443838, ПАТ «ШБУ № 41» код ЄДРПОУ 05416886 та ТОВ «СБМУ Підряд» код ЄДРПОУ 25298093 вчинили заволодіння бітумом нафтовим дорожнім, марки 70/100, у кількості 2 638,90 тон, загальною вартістю 32 418 219, 24 грн., що належить ТОВ «Сокар Ел Пі Джи», тобто вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Установлено, що засновником та директором ТОВ «Лінік Україна», яке причетне до заволодіння майна ТОВ «Сокар Ел Пі Джи», є ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Крім цього, під час виконання доручення, поданого в порядку ст. 40 КПК України, працівниками ДСР Національної поліції України установлено, що в директора та єдиного засновника ТОВ «Лінік Україна» ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 можуть знаходитись первинні бухгалтерські документи щодо постачання, зберігання та можливої реалізації бітуму нафтового дорожнього, марки 70/100, що належить ТОВ «Сокар Ел Пі Джи».

Проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що по місцю проживання директора та єдиного засновника ТОВ «Лінік Україна» ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , знаходяться речі та документи, що підтверджують фінансово-господарські відносини між ТОВ «Лінік Україна» код ЄДРПОУ 41484220, ТОВ «Час Ойл» код ЄДРПОУ 42850027, ТОВ «Сокар Ел Пі Джи» код ЄДРПОУ 40625535 та ТОВ «Рокитнянський спецкар`єр» код ЄДРПОУ 03443838 щодо здійснення закупівлі, постачання, зберігання та можливої реалізації бітуму нафтового дорожнього, марки 70/100, видаткові накладні, накладні, податкові накладні, графіки відвантаження, заявки, відвантажувальні рознарядки, акти, акти зливу, акти прийому-передачі, акти перевірки предмету постачання, акти огляду предмету постачання, акти взаєморозрахунків та довідки, сертифікати, свідоцтва, паспорти та висновки про якість продукції, рахунки-фактури, платіжні доручення, доручень на отримання ТМЦ, маршрутні листи, виписки по банківських рахунках із відмітками щодо перерахованих сум, бухгалтерські рахунки, а також інші документи що можуть мати значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, а також майно та грошові кошти, які були здобуті в результаті вчинення кримінального правопорушення.

Згідно відомостей Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження нерухомого майна встановлено, що право власності на житлове приміщення, що розміщене за адресою: АДРЕСА_1 зареєстроване за ОСОБА_6 , яка є дружиною ОСОБА_5 .

У сторони обвинувачення в даному кримінальному провадженні є достатні підстави вважати, що застосування такого виду заходу забезпечення кримінального провадження як тимчасовий доступ до речей і документів не зможе забезпечити збереження речей і документів у первинному вигляді.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 3 ст. 234 КПК України, у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) індивідуальні або родові ознаки речей, документів, іншого майна або осіб, яких планується відшукати, а також їхній зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушенням; 8) обґрунтування того, що доступ до речей, документів або відомостей, які можуть у них міститися, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до частини другої статті 93 цього Кодексу, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом, а доступ до осіб, яких планується відшукати, - за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом. Зазначена вимога не поширюється на випадки проведення обшуку з метою відшукання знаряддя кримінального правопорушення, предметів і документів, вилучених з обігу. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Відтак, доводи клопотання повинні бути належним чином обґрунтовані і підтверджені долученими до клопотання документами.

Аналізуючи викладене, та виходячи з обставин вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування заявленого клопотання, яке відповідає вимогам ст.ст. 233, 234 КПК України, слідчий суддя вважає, що наявні правові підстави для проведення обшуку по місцю проживання ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 , а саме у жилих, нежитлових, підсобних та технічних приміщеннях, які на праві приватної власності зареєстровані за ОСОБА_6 .

Відтак, клопотання слідчого про проведення обшуку є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

При цьому, слідчий суддя вважає, що клопотання про проведення обшуку в частині вилучення майна, цінностей, в тому числі грошових коштів, одержаних злочинним шляхом, які можуть містити відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також інших предметів та документів, які відповідають критеріям, визначеним ст. 98 КПК України, не підлягає задоволенню, оскільки органом досудового розслідування, всупереч вимогам п. 7 ч. 3 ст. 234 КПК України, в клопотанні зроблено загальне посилання про відшукання вказаних речей без зазначення їх індивідуальних ознак. У випадку вилучення вказаних предметів, які орган досудового розслідування вважатиме здобутими злочинним шляхом, останній не позбавлений можливості звернутися до слідчого судді з клопотанням про їх арешт, довівши наявність обставин, визначених ч. 2 ст. 167 КПК України.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 107, 223, 234, 235, 309, 532, 534 Кримінального процесуального кодексу України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 про проведення обшуку під час здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні№ 12022000000000663 від 18.07.2022 за фактом заволодіння майном ТОВ «Сокар Ел Пі Джи» в особливо великих розмірах за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України - задовольнити частково.

Надати старшому слідчому в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи, яким доручено здійснення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні, на проведення обшуку по місцю проживання ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 , а саме у жилих, нежитлових, підсобних та технічних приміщеннях, які на праві приватної власності зареєстровані за ОСОБА_6 , з метою фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування та вилучення речей і документів, що мають значення для кримінального провадження, а саме:

- статутів ТОВ «Лінік Україна» код ЄДРПОУ 41484220, ТОВ «Час Ойл» код ЄДРПОУ 42850027 в редакції, яка діяла в період з 01.11.2021 року та діє по теперішній час, а також наказів про призначення, звільнення, переміщення директора, головного бухгалтера цих товариств;

- дозволів, ліцензій, а також перевірок та документів на підставі яких видано зазначені дозволи та ліцензії;

- документів щодо права власності та/або оренди чи користування вагонами-цистернами: паспорти, свідоцтва, ліцензії, дозволи, сертифікати, акти, договори, накладні, тощо;

- договорів з усіма додатками та доповненнями до них, що укладені із ТОВ «Лінік Україна» код ЄДРПОУ 41484220, ТОВ «Час Ойл» код ЄДРПОУ 42850027, ТОВ «Лінік Юкрейн» код ЄДРПОУ 42581746, ТОВ «Сокар Ел Пі Джи» код ЄДРПОУ 40625535, ТОВ «Надвірнянська автобаза 2» код ЄДРПОУ 38554114, Філії «Надвірнянський райавтодор» код ЄДРПОУ 35958108, ТОВ «Рокитнянський спецкар`єр» код ЄДРПОУ 03443838, ПАТ «ШБУ № 41» код ЄДРПОУ 05416886 та ТОВ «СБМУ Підряд» код ЄДРПОУ 25298093 щодо купівлі-продажу, постачання, зберігання та реалізації бітуму нафтового дорожнього, марки 70/100, які укладені та діяли за період з 01.11.2021 року по дату винесення ухвали;

- видаткових накладних, накладних, податкових накладних, залізничних накладних, графіків відвантаження, заявок, відвантажувальних рознарядок, актів, актів зливу, актів прийому-передачі, актів приймання нафти або нафтопродуктів форми 5-НП, наказів щодо прийняття нафтопродуктів, журналу обліку надходження нафти і нафтопродуктів форми 6-НП, журналу реєстрації проведення вимірювань нафтопродуктів (нафти) у резервуарах за формою 7-НП, відомостей, квитанцій, свідоцтва про повірку, актів перевірки предмету постачання, актів огляду предмету постачання, акти взаєморозрахунків та довідок, сертифікатів, свідоцтв, паспортів та висновків про якість продукції, рахунків-фактур, платіжних доручень, доручень на отримання ТМЦ, маршрутних листів, виписок по банківських рахунках із відмітками щодо перерахованих сум, бухгалтерських рахунків, листування, а також інших документів, які складались при виконання указаних вище договорів;

- первинних бухгалтерських документів щодо реалізації в період з 01.01.2021 по дату винесення ухвали слідчого судді бітуму нафтового дорожнього, марки 70/100, у кількості 2 638,90 тон, у тому числі, договорів постачання, видаткових накладних, накладних, податкових накладних, залізничних накладних, товарно-транспортних накладних, графіків відвантаження, заявок, відвантажувальних рознарядок, актів, актів зливу, актів прийому-передачі, актів перевірки предмету постачання, актів огляду предмету постачання, актів взаєморозрахунків та довідок, сертифікатів, свідоцтв, паспортів та висновків про якість продукції, рахунків-фактур, платіжних доручень, доручень на отримання ТМЦ, маршрутних листів, виписок по банківських рахунках із відмітками щодо перерахованих сум, бухгалтерських рахунків, листування, а також інших документів, тощо;

- чорнових записів, печаток інших товариств, підприємств, установ, організацій, системних блоків комп`ютерів, моноблоків, ноутбуків на яких готувалась указана вище документація, магнітних носіїв інформації, флеш накопичувачів, серверів, електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів, на яких можуть зберігатись зазначена вище документація, речей, предметів та документів, що використовувались та використовуються особами причетними до вищевказаного кримінального правопорушення у своїй злочинній діяльності.

В іншій частині клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали до 07.10.2022 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.09.2022
Оприлюднено15.09.2023
Номер документу106244850
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку під час здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні№ 12022000000000663 від 18.07.2022 за фактом заволодіння майном ТОВ «Сокар Ел Пі Джи» в особливо великих розмірах за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —757/23966/22-к

Ухвала від 08.09.2022

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Хайнацький Є. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні