Ухвала
від 14.09.2022 по справі 150/457/18
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

15.09.2022

Справа №150/457/18

Провадження по справі №6/150/23/22

УХВАЛА

15 вересня 2022 року Чернівецький районний суд

Вінницької області

у складі головуючої: судді Цимбалюк Л.П.,

при секретарі: Вітковській О.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання начальника Чернівецького відділу державної виконавчої служби у Могилів Подільському району Вінницької області Центрально Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) Квочура В.М. про розшук боржника, -

ВСТАНОВИВ:

Начальник Чернівецького відділу державної виконавчої служби у Могилів Подільському району Вінницької області Центрально Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) Квочур В.М звернувся до Чернівецького районного суду Вінницької області з поданням, згідно якого просить вирішити питання про оголошення у розшук боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса: АДРЕСА_1 (реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - НОМЕР_1 .

В обґрунтування подання зазначив, що на виконанні у відділі знаходиться виконавче провадження по примусовому виконанню виконавчого листа №150/457/18, виданого 24.09.2018 Чернівецьким районним судом Вінницької області про стягнення із ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса: АДРЕСА_1 (реєстраційнийномер обліковоїкартки платникаподатків зДержавного реєструфізичних осіб НОМЕР_1 (далі «боржник») на користь ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , АДРЕСА_2 , (ідентифікаційний код: НОМЕР_2 ) (далі «стягувач») аліменти для утримання малолітніх синів ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , у твердій грошовій сумі в розмірі по 50% на кожну дитину прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з дня подання заяви про видачу судового наказу - 19.07.2018 року і до досягнення дітьми повноліття.

У поданні начальник ДВС зазначає, що боржник зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 . Головним державним виконавцем здійснено всі необхідні заходи для розшуку боржника та зобов`язання останнього щодо погашення боргу зі сплати адіментів. При виїзді державного виконавця за місцем проживання боржника за адресою, вказаною у виконавчому листі, було з`ясовано, що останній за вказаною адресою не мешкає. Просить вирішити питання про розшук боржника.

Учасники справи у судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України, у зв`язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши матеріали справи, проаналізувавши докази у справі в їх сукупності, суд вважає, що заява підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Судом встановлено, що на виконанні у Чернівецькому відділі державної виконавчої служби у Могилів Подільському районі Вінницької області) міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) перебуває виконавче провадження АСВП №58067883 щодо примусового виконання виконавчого листа №150/457/18, виданого Чернівецьким районним судом Вінницької області 24.09.2018 року про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 аліментів для утримання малолітніх синів ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_4 , у твердій грошовій сумі в розмірі по 50% на кожну дитину прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з дня подання заяви про видачу судового наказу - 19.07.2018 року і до досягнення дітьми повноліття.

14.01.2019 державним виконавцем винесено постанову про відкриття виконавчого провадження, копії постанов направлено сторонам виконавчого провадження.

На виклики державного виконавця боржник не з`являється. Заборгованість станом на 31.08.2022 зі сплати аліментів становить 55581 грн. 14 коп.

Окрім того, не оплачено штраф на користь стягувача у розмірі 16674,34 грн., відповідно до постанови державного виконавця від 31.08.22, оскільки існує заборгованість зі сплати аліментів, що не перевищує суму відповідних платежів за 2 роки.

Окрім того, у відділі перебуває на виконанні виконавче провадження №56355307 з примусового виконання виконавчого документу №134/172/18, виданого Крижопільським районним судом Вінницької області 19.03.2018, про стягнення з ОСОБА_1 аліментів на користь ОСОБА_5 на утримання дітей ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_5 , та ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_6 , в розмірі 1/3 частини всіх видів заробітку щомісячно, але не менше 50% прожиткового мінімуму до досягнення дітьми повноліття.

08.05.2018 державним виконавцем винесено постанову про відкриття виконавчого провадження, копії постанов направлено сторонам виконавчого провадження.

На виклик державного виконавця боржник не з`явився. Заборгованість станом на 31.08.2022 зі сплати аліментів становить 67528 грн. 85коп.

Окрім того, не оплачено штраф на користь стягувача у розмірі 202585,65 грн., відповідно до постанови державного виконавця від 31.08.22, оскільки існує заборгованість зі сплати аліментів, що не перевищує суму відповідних платежів за 2 роки.

Для забезпечення повного фактичного виконання рішення суду державним виконавцем винесено постанови про арешт коштів боржника та направлено до ПАТ КБ «ПриватБанк», АГГ « Ощадбанк», АГ «Універсал Банк», АТ «Оксі Банк», АТ «Таскомбанк», ПАТ АКБ «Індустріал Банк», ПАТ «Банк ВОСТОК», АТ «Райффайзен банк Аваль», АТ «Альфа -Банк», АТ «ОТП Банк», АТ «Пумб» АТ «Банк Львів», АТ «Кредобанк», АТ «Ідея Банк», «АТ «Агропрасперіс Банк», АТ «Укрсиббанк», Банк Авангард», та винесено постанову про арешт майна боржника, та накладено арешт на все рухоме та нерухоме майно боржника, та внесено обтяження до реєстру рухомого га нерухомого майна. Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна арешт накладено, та відповідно до якого будь - які відомості стосовно боржника відсутні.

Державним виконавцем у відповідності до ст.10 Закону України «Про виконавче провадження» вжито заходів щодо примусо1юго виконання рішення суду, а зокрема перевірено майновий стан боржника за місцем реєстрації, та по місцю проживания його батьків, тощо, а також винесено повідомлення про внесения відомостей про боржника до єдиного реєстру боржників, винесено постанови про обмеження у праві виїзду боржника за межі України, у праві керування транспортними засобами , користування вогнепальною зброєю та у праві полювання передбачені ст.71 Закону України «Про виконавче провадження».

В ході здійснення виконавчих дій , та відповідно до АСВП 58067883 де у виконавчому документі зазначено адресу проживання боржника АДРЕСА_3 , де боржник і зареєстрований, при виїзді за даною адресою встановлено що дане домоволодіння гривалий час не експлуатується, будь якого майна належного боржнику за даною адресою не виявлено.

Відповідно до АСВП 56355307 у виконавчому документі зазначено адресу проживання АДРЕСА_4 , та згідно довідки Чернівецької селищної ради за даною адресою здійсенено виїзд для перевірки майнового стану боржника, та було вестановлено відсутність будь - якого рухомого та нерухомого майна боржника, про що складено акт державного виконавця, та відповідно до пояснення матері боржника ОСОБА_8 встановлено що боржник більше півтора року на зв`язок не виходить, щодо місця перебування боржника 1нформацією не володіє.

Відповідно до довідки Чернівецької селищної ради від 27.06.22 боржник не прописаний та не проживає, за адресою АДРЕСА_4 .

Боржником рішення суду самостійно в повному обсязі не виконується, заборгованість становить 55581 грн. 14 коп., що підтверджується матеріалами виконавчого провадження. На виклики державного виконавця боржник не з`являється.

Таким чином рішення суду, яке набрало законної сили, відповідачем, боржником за цим поданням, не виконується. Установити державній виконавчій службі місце перебування та необхідну інформацію відносно боржника є неможливим.

Державним виконавцем у відповідності до ст.10 Закону України «Про виконавче провадження» вжито заходів щодо примусового виконання рішення суду, а зокрема перевірено майновий стан боржника, місце реєстрації, тощо.

Оскільки боржник зареєстрований в АДРЕСА_3 , однак, за даною адресою не проживає, місце перебування боржника невідомо, будь - який дохід згідно баз даних та реєстрів відсутні, та відсутні кошти на рахунках боржника; для реалізації майна боржника, а саме земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, необхідний підпис боржника в акті опису та арешту боржника.

У відповідності до Порядку розшуку боржника-фізичної особи, затвердженого Наказом Міністерства внутрішніх справ України №408 від 27.08.2008, боржниками визначаються відповідачі у справах за позовами про стягнення аліментів або про відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров`я або смертю фізичної особи, місцеперебування яких невідоме та боржники за виконавчими документами про стягнення аліментів або про відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом чи іншим ушкодженням здоров`я або у зв`язку з утратою годувальника, - у разі відсутності відомостей про місце проживання (перебування).

Отже, державним виконавцем, незважаючи на вжиті заходи, встановити місце проживання, перебування, місцезнаходження боржника не вдалось.

Враховуючи, що державним виконавцем вжито всі, передбачені Законом України «Про виконавче провадження», заходи примусового виконання рішення, в повному обсязі вчинено виконавчі дії, встановити місце проживання (перебування) боржника не можливо, суд вважає, що подання начальника Чернівецького ВДВС обґрунтоване та підлягає задоволенню.

На підставі ст.36 Закону України «Про виконавче провадження» та керуючись ст., ст.10, 12, 13, 431, 438 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Подання начальника Чернівецького відділу державної виконавчої служби у Могилів Подільському району Вінницької області Центрально Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) Квочура В.М. про розшук боржника, задовольнити.

Оголосити розшук боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса: АДРЕСА_1 (реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - НОМЕР_1 .

Копію ухвали направити до Чернівецького відділу державної виконавчої служби у Могилів Подільському району Вінницької області Центрально Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) - для відома та до Могилів Подільського РВП Головного управління національної поліції України у Вінницькій області, - для виконання.

При встановленні місцезнаходження боржника ОСОБА_1 повідомити про це Чернівецький районний відділ державної виконавчої служби у Могилів Подільському району Вінницької області Центрально Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Вінницького апеляційного суду через Чернівецький районний суд Вінницької області шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Відомості про учасників справи:

Заявник Чернівецький відділ державної виконавчої служби державної виконавчої служби у Могилів Подільському району Вінницької області Центрально Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький), код ЄДРПОУ 34886588, юридична адреса: вул. Незалежності, 72 а с. Мазурівка Могилів Подільського району Вінницької області.

Стягувач - ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , АДРЕСА_2 , (реєстраційний номероблікової карткиплатника податківз Державногореєстру фізичнихосіб - НОМЕР_2

Боржник ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса: АДРЕСА_1 (реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - НОМЕР_1 .

СУДДЯ: Л.П. ЦИМБАЛЮК

Дата ухвалення рішення14.09.2022
Оприлюднено16.09.2022
Номер документу106251389
СудочинствоЦивільне
Сутьрозшук боржника

Судовий реєстр по справі —150/457/18

Ухвала від 14.09.2022

Цивільне

Чернівецький районний суд Вінницької області

Цимбалюк Л. П.

Ухвала від 12.09.2022

Цивільне

Чернівецький районний суд Вінницької області

Цимбалюк Л. П.

Судовий наказ від 03.08.2018

Цивільне

Чернівецький районний суд Вінницької області

Цимбалюк Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні