Ухвала
від 04.09.2022 по справі 5023/10192/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"05" вересня 2022 р.м. ХарківСправа № 5023/10192/11

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Прохорова С.А.

секретар судового засідання Погорелова О.

розглянувши справу

за заявою Фізична особа - підприємець Калашник Володимир Олександрович ( АДРЕСА_1 ); арбітражний керуючий Віскунов О.В. (03022, м. Київ, а/с 64); до Фізична особа - підприємець Калашник Володимир Олександрович про визнання банкрутом кредитори: - ТОВ ФК Алькор Інвест (61057, м. Харків, пров. Мар`яненко, 4, оф. 19); - ОСОБА_1 ( АДРЕСА_2 ); - ФОП Куйдіну Ірину Олександрівну ( АДРЕСА_3 ); - ТОВ "СЕГУРА-КАПІТАЛ" (01042, м. Київ, вул. Івана Кудрі, 20Б);

за участю представників:

боржник не з`явився

ліквідатора Віскунов О.В. (в режимі відеоконференції)

ТОВ ФК Алькор Інвест не з`явився

ОСОБА_1 не з`явився

ФОП Куйдіна Ірина Олександрівна не з`явився

ТОВ "СЕГУРА-КАПІТАЛ" Бєлінський О.В.

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області від 20.12.2011 року по справі №5023/10192/11 Фізичну особу-підприємця Калашника Володимира Олександровича (ІПН НОМЕР_1 , зареєстрований Дергачівською районною державною адміністрацією 01.04.1999р., адреса: АДРЕСА_1 ) визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру.

До суду в порядку ст.65 Кодексу України з процедур банкрутства від ліквідатора у справі арбітражного керуючого Віскунова О.В. надійшли підсумковий звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, звіти про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат, клопотання про їх затвердження.

Дослідивши наявні у матеріалах справи докази, надані звіти арбітражного керуючого, підсумковий звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, суд вважає за можливе їх затвердження та закриття провадження у справі №5023/10192/11 про банкрутство Фізичної особи-підприємця Калашника Володимира Олександровича з наступних підстав.

Як вбачається з матеріалів справи, ліквідатором банкрута - арбітражним керуючим Віскуновим О.В. подано на затвердження до суду звіти про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за період виконання повноважень ліквідатора Фізичної особи-підприємця Калашника Володимира Олександровича з 22.08.2017р. по 31.07.2022р., відповідно до яких: основна та додаткова грошова винагорода становить 748 924,31 грн.; понесено та відшкодовано витрат на суму 58231,56 грн.

21.10.2019р. введено в дію Кодекс України з процедур банкрутства від 18.10.2018р. №2597-VIII та згідно п. 4 Прикінцевих та перехідних положень КУПБ установлено, що з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації. Таким чином в подальшому під час провадження у даній справі про банкрутство підлягають застосуванню норми Кодексу України з процедур банкрутства.

Судом встановлено, що арбітражний керуючий Віскунов О.В. просить затвердити звіти про нарахування основної та додаткової грошової винагороди та понесення витрат за період виконання повноважень ліквідатора Фізичної особи-підприємця Калашника Володимира Олександровича, в тому числі, що передував введенню в дію зазначеного Кодексу, а також в період дії такого Кодексу. Отже, під час розгляду вищенаведених звітів слід керуватись нормами Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», які були чинні на період виникнення спірних правовідносин, тобто період нарахування арбітражним керуючим основної грошової винагороди та понесення ним витрат з 22.08.2017р. по 20.10.2019р., а нормами Кодексу України з процедур банкрутства - в період з 21.10.2019 р. по 31.07.2022р.

Згідно з частинами 1, 2, 3, 4, 5, 7 ст. 115 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду.

Грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна визначається в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень або в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до порушення провадження у справі про банкрутство, якщо такий розмір перевищує дві мінімальні заробітні плати. Розмір грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна не може перевищувати п`яти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.

Право вимоги грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень розпорядника майна боржника.

Сплата грошової винагороди арбітражному керуючому (розпоряднику майна) здійснюється шляхом її авансування заявником (кредитором або боржником) у розмірі, зазначеному у цій частині. Сума авансового платежу вноситься на депозитний рахунок нотаріуса та виплачується арбітражному керуючому (розпоряднику майна) за кожний місяць виконання ним повноважень розпорядника майна.

Грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора складається з основної та додаткової грошових винагород.

Основна грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора визначається в розмірі двох середньомісячних заробітних плат керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до введення господарським судом процедури санації боржника або відкриття процедури ліквідації банкрута за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень керуючого санацією або ліквідатора. Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора не може перевищувати десяти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.

Додаткова грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією визначається в розмірі 5 відсотків від обсягу стягнутих на користь боржника активів (повернення грошових коштів майна, майнових прав), які на день порушення провадження у справі про банкрутство перебували у третіх осіб, а також 3 відсотків від обсягу погашених вимог конкурсних кредиторів.

Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень керуючого санацією, ліквідатора.

Право вимоги арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора) на додаткову грошову винагороду виникає з дня фактичного надходження до боржника стягнутих на його користь активів чи їх частини, які на день порушення провадження у справі про банкрутство перебували у третіх осіб, або з дня фактичного повного або часткового погашення вимог конкурсних кредиторів пропорційно до їх обсягу.

Витрати арбітражного керуючого, пов`язані з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Законом, крім витрат на страхування його відповідальності за заподіяння шкоди внаслідок неумисних дій або помилки під час виконання повноважень розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора, а також витрат, здійснення яких безпосередньо не пов`язане з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, і витрат, пов`язаних з виконанням таких повноважень у частині, в якій зазначені витрати, що перевищують регульовані державою ціни (тарифи) на відповідні товари, роботи, послуги чи ринкові ціни на день здійснення відповідних витрат або замовлення (придбання) товарів, робіт, послуг.

Сплата грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого у зв`язку з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство здійснюються за рахунок наявних у боржника коштів, одержаних у результаті господарської діяльності боржника, або коштів, одержаних від продажу майна (майнових прав) боржника.

Розпорядник майна звітує про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування його витрат на першому засіданні комітету кредиторів, а також за результатами процедури розпорядження майном боржника. Керуючий санацією не рідше одного разу на три місяці, а ліквідатор - щомісяця звітують перед комітетом кредиторів про нарахування та виплату основної та додаткової грошових винагород арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування витрат.

Звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат доводиться кредиторам до відома та повинен бути схвалений або погоджений комітетом кредиторів.

Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації подається арбітражним керуючим до господарського суду за п`ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

Поряд з зазначеним, відповідно до положень ч.1 ст.30 Кодексу України з процедур банкрутства арбітражний керуючий виконує повноваження за грошову винагороду. Грошова винагорода арбітражного керуючого складається з основної та додаткової грошових винагород.

Частиною 2 цього ж кодексу визначено, що розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна або ліквідатора визначається в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Відповідно до ч.4 ст.30 Кодексу витрати арбітражного керуючого, пов`язані з виконанням ним повноважень у справі, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Кодексом, крім витрат на страхування його професійної відповідальності за заподіяння шкоди, а також витрат, пов`язаних з виконанням таких повноважень у частині, в якій зазначені витрати перевищують регульовані державою ціни (тарифи) на відповідні товари, роботи, послуги чи ринкові ціни на день здійснення відповідних витрат або замовлення (придбання) товарів, робіт, послуг.

Положеннями ч.6 ст.30 цього ж кодексупередбачено, що арбітражний керуючий не менше одного разу на два місяці звітує про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування його витрат на засіданнях зборів кредиторів (у процедурі банкрутства фізичної особи) чи комітету кредиторів (у процедурі банкрутства юридичної особи), а в частині витрат, що стосуються заставного майна, - перед забезпеченим кредитором. Звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат має бути схвалений зборами кредиторів (у процедурі банкрутства фізичної особи) чи комітетом кредиторів (у процедурі банкрутства юридичної особи), а в частині витрат, що стосуються заставного майна, - забезпеченим кредитором. Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації, реструктуризації заборгованості, погашення боргів подається арбітражним керуючим до господарського суду за п`ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

З долученого до матеріалів справи рішення зборів кредиторів боржника - ФОП Калашник В.О. від 10.08.2022р., оформленого протоколом зборів кредиторів по справі №5023/10192/11 про банкрутство ФОП Калашник В.О. від 10.08.2022р., вбачається, що комітетом кредиторів банкрута схвалено звіти ліквідатора банкрута про нарахування і виплату основної та додаткової грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за період з 22.08.2017р. по 31.07.2022р.

Судом, здійснивши перерахунок нарахованої ліквідатором банкрута основної та додаткової грошової винагороди, з урахуванням положень законодавства, чинного станом на період нарахування, а також перевіривши наявність доказів понесення витрат під час виконання арбітражним керуючим Віскуновим О.В. повноважень ліквідатора ФОП Калашник В.О., встановлено, що відповідний розрахунок, здійснений ліквідатором є вірним, а сума витрат, включена до відповідного звіту - обґрунтованою.

З огляду на вищенаведене, суд затверджує звіт арбітражного керуючого Віскунова Олександра Віталійовича від 10.08.2022р. №10/08-22.2 про нарахування і виплату грошової винагороди за період виконання повноважень ліквідатора ФОП Калашник В.О. з 22.08.2017р. по 31.07.2022р., відповідно до якого основна та додаткова грошова винагорода становить 748 924,31 грн., а також звіт арбітражного керуючого Віскунова Олександра Віталійовича від 10.08.2022р. №10/08-22.3 про здійснення та відшкодування витрат за період виконання повноважень ліквідатора ФОП Калашник В.О. з 22.08.2017р. по 31.07.2022р., відповідно до якого понесено та відшкодовано витрати на суму 58231,56 грн.

Окрім наведеного, судом розглянуто звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, здійснено аналіз поданих ліквідатором доказів і встановлено повне задоволення вимог кредиторів у справі та наявність у банкрута - Фізичної особи-підприємця Калашника В.О. грошових та майнових активи, що підтверджується наступним:

Постановою господарського суду Харківської області від 20.12.2011 року по справі №5023/10192/11 Фізичну особу-підприємця Калашника Володимира Олександровича (ІПН НОМЕР_1 , зареєстрований Дергачівською районною державною адміністрацією 01.04.1999р., адреса: АДРЕСА_1 ) визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 22.08.2017 року по справі №5023/10192/11 ліквідатором ФОП Калашник В.О. призначено арбітражного керуючого Віскунова О.В.

Провадження у справі про банкрутство ФОП Калашник В.О. було порушено відповідно до положень 47-49 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», які регулювали загальні положення та особливості банкрутства суб`єкта підприємницької діяльності громадянина на час дії Закону.

Ліквідатором Самойленко О.М. під час проведенні ліквідаційної процедури спільно з боржником ФОП Калашник В.О. були визнані у повному обсязі наступні кредиторські вимоги:

- АТ «Райффайзен банк Аваль» (вимоги забезпечені майном боржника) у розмірі 6 885 237,56 грн.

- ФОП Лісовець Дениса Сергійовича у розмірі 160 000,00 грн.

- ФОП Куйдіна Ірина Олександрівна у розмірі 145 000,00 грн.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 18.04.2017 року по справі №5023/10192/11 здійснено заміну у справі №5023/10192/11 про банкрутство ФОП Калашник В.О. кредитора АТ «Райффайзен Банк Аваль» на його правонаступника ТОВ «Фінансова компанія «Форінт» (код 40658146).

Ухвалою господарського суду Харківської області від 27.11.2017 року по справі №5023/10192/11 здійснено заміну у справі №5023/10192/11 про банкрутство ФОП Калашника В.О. кредитора ТОВ «Фінансова компанія «Форінт» на його правонаступника ТОВ «Фінансова компанія «Алькор Інвест» (код 39306471).

Ухвалою господарського суду Харківської області від 11.12.2020 року по справі №5023/10192/11 суд ухвалив здійснити процесуальне правонаступництво у справі та замінити кредитора у справі ТОВ «ФК «Алькор Інвест» на його правонаступника ТОВ «СЕГУРА-КАПІТАЛ» (код 41617928).

Також у справі про банкрутство ФОП Калашник В.О. наявний учасник ТОВ «ФК «Алькор Інвест» (правонаступник ТОВ «Фінансова компанія «Довіра та Гарантія» та ПАТ КБ «Правексбанк»), який не є конкурсним кредитором по справі, оскільки не заявляв свої кредиторські (грошові) вимоги до банкрута, а лише подавав заяву в рамках справи про визнання угоди недійсною, а саме аукціонних торгів з продажу трикімнатної квартири загальною площею 76,6 кв.м., житловою площею 50,7 кв.м., яка розташована за адресою: м.Харків, пр-к.Саммеровського, буд.3-Е, кв.7.

21.04.2019 року набрав чинності Кодекс України з процедур банкрутства від 18.10.2018 року №2597-VIII, який введено в дію 21.10.2019 року.

У пункті 2 Прикінцевих та перехідних положень даного кодексу зазначено, що з дня введення в дію цього Кодексу визнати таким, що втратив чинність, в тому числі, Закон України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (Відомості Верховної Ради України, 1992 р., № 31, ст. 440 із наступними змінами).

У зв`язку з набранням з 21.10.2019 року чинності Кодексу України з процедур банкрутства (КУзПБ), подальший розгляд справи про банкрутство ФОП Калашник В.О. відбувається відповідно до положень зазначеного кодексу.

3а період проведення ліквідаційної процедури ліквідатором у справі арбітражним керуючим Віскуновим О.В. було здійснено наступні заходи.

Відповідно до абз.1, 2, 3 ч.2 ст.41 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження - приймає до свого відання майно боржника, вживає заходів по забезпеченню його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; здійснює інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством.

З метою виявлення майнових активів банкрута ФОП Калашник В.О. та формування ліквідаційної маси, ліквідатором направлені запити до реєстраційних та облікових організацій, та отримані відповідна інформація, а саме:

- Державною інспекцією України з безпеки на транспорті повідомлено згідно листа №8716/02/15-17 від 18.10.2017р., що за наявною інформацією відсутні записи щодо суден, власником або судовласником яких є ФОП Калашник В.О.;

- Державною авіаційною службою України повідомлено згідно листа №12.1.16-11035-17 від 19.10.2017р. відомості щодо повітряних суден, які знаходяться у Державному реєстрі цивільних повітряних суден України, розміщуються на офіційному веб-порталі Державної авіаційної служби України (http://new.avia.gov.ua), доступ до якого відкрито для усіх користувачів. Інформація про зареєстровані повітряні судна за ФОП Калашник В.О. на офіційному сайті відсутні;

- Регіональним сервісним центром МВС в Харківській області повідомлено згідно листа №31/20-4211 від 27.09.17. за ФОП Калашник В.О. транспортні засоби не зареєстровані;

- Головним управляннмя Держпродспоживслужби в Харківській області повідомлено згідно листа №3.1/9420 від 18.10.2017р., що за ФОП Калашник В.О. на праві власності сільськогосподарська техніка, самохідні машини, та механізми не обліковуються;

- ГУ Держпраці у Харківській області повідомлено згідно листа №11418/05-18/10183 від 26.09.2017р. у управляння відсутня інформація про реєстрацію обладнання та устаткування підвищеної небезпеки за ФОП Калашник В.О.;

- Головним управлінням Держгеокадастру у Харківській області повідомлено згідно листа №33-20-9.1-14162/0/19-17 від 27.09.2017р. інформація надається через систему державної реєстрації відповідно до ЗУ «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяження»;

- Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у Харківській області повідомлено листом №1020-5465 від 27.09.2017р., що в реєстрі документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів, інформація щодо об`єктів будівництва, де є замовником ФОП Калашник В.О. відсутні.

- Державною фіскальною службою України повідомлено згідно листа №13011/В/99-99-07-03-01-14 від 03.10.2017р. ФОП Калашник В.О. відсутній у реєстрі осіб, які здійснюють операції з товарами та суб`єктами ЗЕД;

- КП «Біське бюро технічної інвентаризації Дергачівської районної ради» повідомлено згідно листа №358 від 25.09.2017р. за ФОП Калашник В.О. нерухоме майно станом на 31.12.2012р. не зареєстровано;

- Головним управлінням ДСНС України в Харківській області повідомлено згідно листа №170-5912/162 від 05.10.2017р. об`єкти цивільного захисту за ФОП Калашник В.О. не обліковуються;

- Харківською ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області повідомлено листом №4493/8/20-23-08-10 від 01.11.2017р., що ФОП Калашник В.О. не знаходиться на обліку в Харківській ОДПІ ДФС у Харківській області;

- Слобожанською ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області повідомлено листом №616/11/20-11-08 від 05.09.2018р., що у ФОП Калашник В.О. відсутні відкриті банківські рахунки;

- Згідно інформаційної довідки №103715210 від 14.11.2017р. з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна об`єкти нерухомого майна (іпотека) за ФОП Калашник В.О. не зареєстровані.

У той же час, з матеріалів справи вбачається, що ухвалою господарського суду Харківської області по справі №5023/10192/11 від 22.11.2018р. (суддя Міньковський С.В.) заява ліквідатора про визнання недійсними результатів аукціонів, визнання недійсними договорів купівлі-продажу та визнання права власності на майно задоволена:

- визнано недійсними результати аукціону з продажу нежитлових приміщень мансарди № 1-:-8, I, II в літ. «А-4» загальною площею 233,2 кв.м., що знаходяться в будинку АДРЕСА_4 , які належать Калашнику В.О., проведеного 31 січня 2012року Товарною біржею «Всеукраїнський торгівельний центр»;

- визнати недійсним договір купівлі-продажу нежитлових приміщень мансарди № 1-:-8, I, II в літ. «А-4» загальною площею 233,2 кв.м., що знаходяться в будинку АДРЕСА_4 , укладений 15.02.2012 року між ліквідатором ФОП Калашник В.А. арбітражним керуючим Самойленко О.М. та Шкумат І.М., посвідчений приватним нотаріусом Харківського міського нотаріального округу Гуревичевим О.М., реєстр. № 85;

- визнано за Фізичною особою-підприємцем Калашником Володимиром Олександровичем (код НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) право власності на нежитлові приміщення мансарди № 1-:-8, I, II в літ. «А-4» загальною площею 233,2 кв.м., що знаходяться в будинку АДРЕСА_4 ;

- визнано недійсними результати аукціону з продажу нежитлових приміщень 4-го поверху №1-:-20, I, II в літ. «А-4» загальною площею 428,6 кв.м., що знаходяться в будинку АДРЕСА_4 , які належать Калашнику В.О., проведеного 31 січня 2012року Товарною біржею «Всеукраїнський торгівельний центр»;

- визнано недійсним договір купівлі-продажу нежитлових приміщень 4-го поверху № 1-:-20, I, II в літ. «А-4» загальною площею 428,6 кв.м., що знаходяться в будинку АДРЕСА_4 , укладений 15.02.2012 року між ліквідатором ФОП Калашник В.А. арбітражним керуючим Самойленко О.М. та Саклаковою Т.І., посвідчений приватним нотаріусом Харківського міського нотаріального округу Гуревичевим О.М., реєстр. №81;

- визнано за Фізичною особою-підприємцем Калашником Володимиром Олександровичем (код НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) право власності на нежитлові приміщення 4-го поверху № 1-:-20, I, II в літ. «А-4» загальною площею 428,6 кв.м, що знаходяться в будинку АДРЕСА_4 .

10.01.2019 року право власності на нежитлове приміщення 4-го поверху №1-:-20, I, II в літ.«А-4» загальною площею 428,6 кв.м., що розташоване за адресою: АДРЕСА_4 та нежитлове приміщення, нежитлові приміщення мансарди №1-:-8, I, II в літ.«А-4» загальною площею 233,2 кв.м., що розташоване за адресою: АДРЕСА_4 зареєстровані в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно за банкрутом ФОП Калашник В.О.

Постановою Східного апеляційного господарського суду області по справі №5023/10192/11 від 25.02.2019р. апеляційна скарга ОСОБА_2 на ухвалу господарського суду Харківської області від 22.11.2018 у справі №5023/10192/11 залишена без задоволення, ухвала господарського суду Харківської області від 22.11.2018 у справі №5023/10192/11 залишена без змін.

Постановою Верховного суду у складі Касаційного господарського суду від 05.06.19, ухвалу господарського суду Харківської області від 22.11.2018 та Постанова Східного апеляційного господарського суду від 25.02.19 залишені без змін.

03.01.2020 року на підставі заяви ліквідатора, Господарським судом Харківської області видано наказ на примусове виконання ухвали від 22.11.2018 в частині витребування з володіння ТОВ «БК-Скай» на користь ФОП Калашника В.О. нежитлових приміщень мансарди №1-:-8, І, II в літері "А-4", заг. пл. 233,2 кв.м, розташованих за адресою: АДРЕСА_4 .

Наказ до примусового виконання був пред`явлений ліквідатором Приватну виконавцю виконавчого округу Харківської області Попляку В.В., постановою якого від 10.02.2020р. було відкрите виконавче провадження ВП №61231819.

Актом передачі від 17.02.2020 року приватним виконавцем виконавчого округу Харківської області Попляком В.В. передано ліквідатору Віскунову О.В. нежитлове приміщення мансарди №1-:-8, І, II в літері "А-4", заг. пл. 233,2 кв.м, розташованих за адресою: АДРЕСА_4 . Наказ Господарського суду Харківської області від 03.01.2020 року виконано.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 23.06.2016 року по справі №5023/10192/11 суд задовольнив частково заяву ліквідатора та визнав недійсними результати аукціону з реалізації майна банкрута ФОП Калашника В.О., а саме, трикімнатної квартири загальною площею 76,6 кв.м., житловою площею 50,7 кв.м., яка розташована за адресою: АДРЕСА_5 .

Ухвалою господарського суду Харківської області від 30.10.2020р. у справі про банкрутство ФОП Калашник В.О. задоволено заяву ліквідатора та визнано недійсним свідоцтво №815 від 27.05.2014р. про право власності на трикімнатну квартиру загальною площею 76,6 кв.м., житловою площею 50,7 кв.м., яка розташована за адресою: АДРЕСА_5 , видане приватним нотаріусом Харківського міського нотаріального округу Макушевою Н.В. на ім`я ОСОБА_3 (ІПН НОМЕР_2 ), на підставі акта про передання права власності на нерухоме майно від 27.05.2014р. №б/н.

Постановою Східного апеляційного господарського суду від 25.02.2021р. апеляційні скарги громадянина ОСОБА_1 та ОСОБА_4 на ухвалу господарського суду Харківської області від 30.10.2020р. залишені без задоволення, а ухвала суду першої інстанції залишена без змін.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 10.03.2021р. у справі про банкрутство ФОП Калашник В.О. задоволена заява ліквідатора у справі та витребувано з володіння ОСОБА_5 (ІПН НОМЕР_3 , АДРЕСА_6 ) на користь ОСОБА_6 (ІПН НОМЕР_1 , АДРЕСА_7 ) трикімнатну квартиру загальною площею 76,6 кв.м., житловою площею 50,7 кв.м., яка розташована за адресою: АДРЕСА_6 ; визнано за ОСОБА_6 (ІПН НОМЕР_1 , АДРЕСА_7 ) право власності на трикімнатну квартиру загальною площею 76,6 кв.м., житловою площею 50,7 кв.м., яка розташована за адресою: АДРЕСА_6 .

На виконання ухвали господарського суду Харківської області від 10.03.2021р. судом видано наказ від 15.03.2021 року, на підставі якого Державним виконавцем Шевченківського ВДВС у м.Харкові СМУМЮ (м.Харків) Дуденко А.О. було відкрито виконавче провадження ВП №65046853.

23.04.2021 року на підставі акту вилучення та передачі майна стягувачу в рамках виконавчого провадження ВП №65046853 трикімнатна квартира загальною площею 76,6 кв.м., житловою площею 50,7 кв.м., яка розташована за адресою: АДРЕСА_6 передана від боржника ОСОБА_4 стягувачу ОСОБА_6 в особі ліквідатора Віскунова О.В.

08.07.2021 року право власності на трикімнатну квартиру загальною площею 76,6 кв.м., житловою площею 50,7 кв.м., яка розташована за адресою: АДРЕСА_6 зареєстроване в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно за банкрутом ФОП Калашник В.О.

Під час проведення ліквідаційних заходів по справі, ліквідатором було встановлено, що за боржником ОСОБА_6 зареєстровано право власності на земельні ділянки, а саме: кадастровий номер 6322080904:05:000:0023, площею 1,36 га (реєстраційний номер 2087328163220) та кадастровий номер 6322056200:00:000:0427, площею 13,9671 (реєстраційний номер 1921117863220) з правом оренди на земельну ділянку загальною площею 13,9671 га (Орендар: ТОВ «Агроленд-2010», код ЄДРПОУ 36613827, договір оренди, серія та номер: б/н від 23.02.2012 року). Зазначене майно не є предметом забезпечення.

Рішенням господарського суду Харківської області від 25.06.2021р. по справі №5023/10192/11 (922/1105/21) у задоволенні заяви ліквідатора про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, загальною площею 13,9671 га, кадастровий номер 6322056200:00:000:0427, укладеного 23.02.2012р. між ОСОБА_6 (ІПН НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ) з ТОВ «Агроленд-2010» (код ЄДРПОУ 36613827, адреса: 62360, Харківська область, Дергачівський район, смт.Вільшани, вул.Казакевича, буд.50-А), відомості про який внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (державна реєстрація речового права (оренди), номер запису про інше речове право: 33358481 від 18.09.2019р. на підставі рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (з відкриттям розділу), індексний номер: 48826522 від 24.09.2019р. 11:14:52, державним реєстратором Пономарьовою І.В. Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області) відмовлено.

Постановою Східного апеляційного господарським судом від 08.12.2021 року апеляційна скарга ТОВ «ФК «Алькор Інвест» на рішення господарського суду Харківської області від 25.06.2021р. по справі №5023/10192/11 (922/1105/21) задоволена, рішення господарського суду Харківської області від 25.06.2021р. по справі №5023/10192/11 (922/1105/21) скасоване, прийнято нове рішення, яким позовні ФОП Калашника В.О. в особі ліквідатора, арбітражного керуючого Віскунова О.В., - задоволені. Визнано недійсним з моменту укладення договір оренди земельної ділянки, загальною площею 13,9671га, кадастровий номер 6322056200:00:000:0427, укладений 23.02.2012р. між ОСОБА_6 та ТОВ «Агроленд-2010» (код ЄДРПОУ 36613827), відомості про який внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (державна реєстрація речового права (оренди), номер запису про інше речове право: 33358481 від 18.09.2019р. на підставі рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (з відкриттям розділу), індексний номер: 48826522 від 24.09.2019р. 11:14:52, державним реєстратором Пономарьовою І.В. Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області).

Постановою Верховного суду у складі Касаційного господарського суду від 15.02.2022 року по справі №5023/10192/11 (922/1105/21) касаційна скарга ТОВ «Агроленд-2010» на постанову Східного апеляційного господарським судом від 08.12.2021 року залишена без задоволення, постанова Східного апеляційного господарського суду від 08.12.2021 у справі №5023/10192/11 (922/1105/21) залишена без змін.

Крім того, під час ліквідаційної процедури Фізичної особи-підприємця Калашника В.О. ліквідатором було здійснено реалізацію майна банкрута.

Так, з метою найбільш ефективного проведення процедури ліквідації та визначення вартості майна, що підлягає продажу, ліквідатором в газеті «Голос України» №123 (7380) від 21.07.2019р. опубліковано оголошення про проведення конкурсу на вибір підприємств, організацій та СНПД, які надають наступні послуги з оцінки майна.

ТОВ «ФК «Алькор Інвест» є заставним кредитором по справі, вимоги якого забезпечені нерухомим майном, що розташоване за адресою: м.Харків, вул.Сумська, буд.96.

У зв`язку з набранням з 21.10.2019 року чинності Кодексу України з процедур банкрутства (КУзПБ), подальший розгляд справи про банкрутство ФОП Калашник В.О. та продаж майна банкрута відбувається відповідно до положень зазначеного кодексу.

Відповідно до ч.1 ст.68 КУзПБ продаж майна боржника на аукціоні відбувається в електронній торговій системі. Порядок функціонування електронної торгової системи, організації та проведення електронних аукціонів, визначення розміру, сплати, повернення гарантійних внесків та сплати винагороди операторів електронних майданчиків затверджується Кабінетом Міністрів України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 2 жовтня 2019 р. №865 затверджений «Порядок організації та проведення аукціонів з продажу майна боржників у справах про банкрутство (неплатоспроможність)» та яким визначено державне підприємство «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ», що належить до сфери управління Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, відповідальним за забезпечення функціонування електронної торгової системи з продажу майна боржників у справах про банкрутство (неплатоспроможність) - адміністратором зазначеної електронної торгової системи.

Відповідно до ч.ч.1, 2, 3, 4 ст.75 КУзПБ арбітражний керуючий визначає умови продажу за погодженням з комітетом кредиторів та забезпеченим кредитором (щодо майна, яке є предметом забезпечення).

До обов`язкових умов продажу належать: склад майна (лот); початкова ціна; крок аукціону.

Якщо продажу підлягає майно, яке є предметом забезпечення, до умов продажу належить також умова про витрати, пов`язані з утриманням, збереженням та продажем цього майна, які підлягають відшкодуванню з коштів, отриманих від реалізації такого майна.

Арбітражний керуючий зобов`язаний направити умови продажу членам комітету кредиторів та протягом 20 днів з дня, коли вони одержали чи мали одержати умови продажу, скликати комітет кредиторів. Якщо майно є предметом забезпечення, арбітражний керуючий зобов`язаний направити умови продажу забезпеченому кредитору.

Відповідно до ч.6 ст.75 КУзПБ комітет кредиторів, забезпечений кредитор можуть прийняти рішення про:

- надання згоди на продаж майна на запропонованих умовах;

- надання згоди на продаж майна, змінивши умови продажу;

- відмову в наданні згоди на продаж майна з обґрунтуванням причин.

Відповідно до ч.1 ст.63 КУзПБ після проведення інвентаризації та отримання згоди на продаж майна ліквідатор здійснює продаж мана банкрута на аукціоні. Початковою вартістю продажу майна банкрута є його вартість, визначена ліквідатором.

Відповідно до п.4) ч.1 ст.12 КУзПБ арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право: залучати для забезпечення виконання своїх повноважень на договірних засадах інших осіб та спеціалізовані організації з оплатою їхньої діяльності за рахунок боржника, якщо інше не встановлено цим Кодексом чи угодою з кредиторами.

З метою найбільш ефективного проведення процедури ліквідації та вигідних умов для банкрута, ліквідатором в газеті «Голос України» №123 (7380) від 21.07.2020р. було опубліковано оголошення про проведення конкурсу на вибір підприємств, організацій та ФОП, які надають послуги з оцінки майна банкрута, а саме нежитлових приміщень 4-го поверху заг.пл.428,6 кв.м та мансарди заг.пл.233,2 кв.м., розташованих за адресою: м.Харків, вул.Сумська, буд.96.

Строк прийняття пропозицій та заявок був встановлений 7 календарних днів з дати опублікування оголошення.

У встановлений строк з відповідними заявами до ліквідатора звернулись:

- ТОВ «ГЕО ФІНАНС ГРУП». Спеціалізація якої є проведення незалежної оцінки майна. Відповідно до заявки розмір послуг підприємства за послуги проведення незалежної оцінки майна банкрута складає 6500,00грн. без ПДВ, з терміном виконання робіт - 5 календарних днів.

- ТОВ «АПРАЙСЕЛ ЮА». Спеціалізація якої є проведення незалежної оцінки майна. Відповідно до заявки розмір послуг підприємства за послуги проведення незалежної оцінки майна банкрута складає 8900,00грн. без ПДВ, з терміном виконання робіт - 8 календарних днів.

З метою проведення незалежної оцінки та визначення вартості майнових активів боржника ФОП Калашник В.О. відповідно до Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні», для подальшої реалізації в процедурі ліквідації, ліквідатором з суб`єктом оціночної діяльності ТОВ «ГЕО ФІНАНС ГРУП» (Сертифікат суб`єкта оціночної діяльності ФДМ України №1210/17 від 15.12.17.) був укладений договір №29/07-03 від 29.07.20.

Згідно висновків проведеної незалежної оцінки, загальна ринкова вартість оціненого майна складає:

- нежитлове приміщення 4-го поверху №1-:-20, І, II в літері "А-4", заг.пл.428,6 кв.м, розташованих за адресою: м. Харків, вул.Сумська, буд.96 - 6 166 000,00 грн. (Шість мільйонів сто шістдесят шість тисяч гривень 00 копійок) без ПДВ;

- нежитлове приміщення мансарди №1-:-8, І, II в літері "А-4", заг.пл.233,2 кв.м., розташоване за адресою: м.Харків, вул.Сумська, буд.96 - 3 589 000,00 грн. (Три мільйона п`ятсот вісімдесят дев`ять тисяч гривень 00 копійок) без ПДВ.

06.08.2020 року ліквідатор в порядку ст.75 КУзПБ звернувся до забезпеченого кредитора по справі ТОВ «ФК «Алькор Інвест», надати згоду на продаж майна ФОП Калашник В.О., що є предметом забезпечення вимог ТОВ «ФК «Алькор Інвест», на наступних умовах:

1. Склад майна (лот №1):

- Нерухоме майно, а саме:

Найменування об`єкту нерухомого майна

Нежитлове приміщення 4-го поверху №1-:-20, І, II в літері "А-4", заг.пл.428,6 кв.м, розташованих за адресою: м. Харків, вул. Сумська, буд.96

2. Початкова ціна лоту №1: 6 166 000,00 грн. (Шість мільйонів сто шістдесят шість тисяч гривень 00 копійок) без ПДВ, яка визначна незалежною оцінкою.

3. Склад майна (лот №2):

- Нерухоме майно, а саме:

Найменування об`єкту нерухомого майна

Нежитлове приміщення мансарди №1-:-8, І, II в літері "А-4", заг.пл.233,2 кв.м., розташоване за адресою: м.Харків, вул. Сумська, буд.96

4. Початкова ціна лоту №2: 3 589 000,00 грн. (Три мільйона п`ятсот вісімдесят дев`ять тисяч гривень 00 копійок) без ПДВ, яка визначна незалежною оцінкою.

5. Крок аукціону: 1% (один) відсоток від початкової ціни.

6. У разі закінчення аукціону без визначення переможця, відповідно до ст.ст.79, 80 КУзПБ початкова ціна повторного аукціону зменшується на 20 (двадцять) відсотків, а повторний аукціон проводиться без можливості зниження початкової ціни.

7. У разі закінчення першого повторного аукціону без визначення переможця, відповідно до ст.ст.79, 80 КУзПБ початкова ціна другого повторного аукціону зменшується на 25 (двадцять п`ять) відсотків, а другий повторний аукціон проводиться з можливістю зниження початої вартості.

8. Всі витрати, пов`язані з утриманням, збереженням та продажем майна, підлягають відшкодуванню з коштів, отриманих від реалізації такого майна.

Листом №12.1 від 18.08.2020 року забезпечений кредитор по справі ТОВ «ФК «Алькор Інвест» змінив запропоновані умови продажу та надав ліквідатору згоду на продаж майна ФОП Калашник О.В., що є предметом забезпечення вимог ТОВ «ФК «Алькор Інвест», на наступних умовах:

1. Склад майна (лот №1):

- Нерухоме майно, а саме:

1) Нежитлове приміщення 4-го поверху №1-:-20, І, II в літері "А-4", заг.пл. 428,6 кв.м, розташованих за адресою: м. Харків, вул. Сумська, буд.96;

2) Нежитлове приміщення мансарди №1-:-8, І, II в літері "А-4", заг. пл. 233,2 кв.м., розташоване за адресою: м.Харків, вул. Сумська, буд.96.

2. Початкова ціна лоту №1: 9 755 000,00 грн. (Дев`ять мільйонів сімсот п`ятдесят п`ять тисяч гривень 00 копійок) без ПДВ, яка визначна незалежною оцінкою.

3. Крок аукціону: 1% (один) відсоток від початкової ціни.

4. У разі закінчення аукціону без визначення переможця, відповідно до ст.ст.79, 80 КУзПБ початкова ціна повторного аукціону зменшується на 25 (двадцять п`ять) відсотків, а повторний аукціон проводиться без можливості зниження початкової ціни.

5. У разі закінчення першого повторного аукціону без визначення переможця, відповідно до ст.ст.79, 80 КУзПБ початкова ціна другого повторного аукціону зменшується на 25 (двадцять п`ять) відсотків, а другий повторний аукціон проводиться з можливістю зниження початої вартості, але до граничної ціни, яка складає 50 (п`ятдесят) відсотків від початкової ціни.

6. Всі витрати, пов`язані з утриманням, збереженням та продажем майна, підлягають відшкодуванню з коштів, отриманих від реалізації такого майна.

22 серпня 2020 року ліквідатором, через оператора електронного майданчика ТОВ «Електронні торги України» (ubiz.ua) на офіційному веб-сайті ДП «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ» (https://prozorro.sale/auction/UA-PS-2020-08-22-000006-3) було опубліковане оголошення, про проведення електронного аукціону з продажу майна банкрута ФОП Калашник В.О., що є предметом забезпечення ТОВ «ФК «Алькор Інвест», початковою ціною 9 755 000,00 грн., без можливості зниження початкової вартості.

Відповідно до Протоколу електронного аукціону №UA-PS-2020-08-22-000006-3 від 10.09.2020 20:01:54, який сформований на офіційному веб-сайті ДП «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ» (https://prozorro.sale/auction/UA-PS-2020-08-22-000006-3/print/protocol/pdf), аукціон з продажу майна ФОП Калашник В.О. не відбувся.

11 вересня 2020 року ліквідатором, через оператора електронного майданчика ТОВ «Електронні торги України» (ubiz.ua) на офіційному веб-сайті ДП «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ» (https://prozorro.sale/auction/UA-PS-2020-09-11-000012-1) було опубліковане оголошення, про проведення першого повторного електронного аукціону з продажу майна банкрута ФОП Калашник В.О., що є предметом забезпечення ТОВ «ФК «Алькор Інвест», початковою ціною 7 316 250,00грн., без можливості зниження початкової вартості.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 10.09.2020 року у справі №5023/10192/11 суд задовольнив заяву Калашника В.О. про забезпечення та ухвалив до розгляду скарги Калашника В.О на дії ліквідатора заборонити ліквідатору Фізичної особи-підприємця Калашника Володимира Олександровича (ІПН НОМЕР_1 ) Віскунову Олександру Віталійовичу (03022, м.Київ, а/с - 64, св-во №115 от 07.02.2013) здійснювати продаж майна банкрута в рамках справи про банкрутство №5023/10192/11, яка перебуває в провадженні Господарського суду Харківської області.

Після отримання ухвали господарського суду Харківської області від 10.09.2020 року у справі №5023/10192/11 ліквідатором 15.09.2020 року та на її виконання, перший повторний електронний аукціон з продажу майна банкрута ФОП Калашник В.О. було скасовано.

Відповідно до Протоколу електронного аукціону №UA-PS-2020-09-11-000012-1 від 15.09.2020 12:00:23, який сформований на офіційному веб-сайті ДП «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ» (https://prozorro.sale/auction/UA-PS-2020-09-11-000012-1/print/protocol/pdf), перший повторний аукціон з продажу майна ФОП Калашник В.О., що є предметом забезпечення ТОВ «ФК «Алькор Інвест» відмінено.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 09.10.2020 року у справі №5023/10192/11 суд відмовив у задоволенні скарги ОСОБА_6 та скасував заходи забезпечення вжиті ухвалою суду від 10.09.2020р.

Листом №б/н від 23.10.2020 року забезпечений кредитор по справі ТОВ «ФК «Алькор Інвест» запропонував ліквідатору продовжити продаж майна ФОП Калашник О.В., що є предметом забезпечення вимог ТОВ «ФК «Алькор Інвест», з першого аукціону на умовах визначеним кредитором (Лист №12.1 від 18.08.2020 року).

26 жовтня 2020 року ліквідатором, через оператора електронного майданчика ТОВ «Електронні торги України» (ubiz.ua) на офіційному веб-сайті ДП «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ» (https://prozorro.sale/auction/UA-PS-2020-10-26-000039-1) було опубліковане оголошення, про проведення електронного аукціону з продажу майна банкрута ФОП Калашник В.О., що є предметом забезпечення ТОВ «ФК «Алькор Інвест», початковою ціною 9 755 000,00 грн., без можливості зниження початкової вартості.

Відповідно до Протоколу електронного аукціону №UA-PS-2020-10-26-000039-1 від 15.11.2020 20:02:05, який сформований на офіційному веб-сайті ДП «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ» https://prozorro.sale/auction/UA-PS-2020-10-26-000039-1/print/protocol/pdf, аукціон з продажу майна ФОП Калашник В.О. не відбувся.

16 листопада 2020 року ліквідатором, через оператора електронного майданчика ТОВ «Електронні торги України» (ubiz.ua) на офіційному веб-сайті ДП «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ» (https://prozorro.sale/auction/UA-PS-2020-11-16-000021-1) було опубліковане оголошення, про проведення першого повторного електронного аукціону з продажу майна банкрута ФОП Калашник В.О., що є предметом забезпечення ТОВ «ФК «Алькор Інвест», початковою ціною 7 316 250,00грн., без можливості зниження початкової вартості.

Відповідно до Протоколу електронного аукціону №UA-PS-2020-11-166-000021-1 від 25.11.2020 20:01:52, який сформований на офіційному веб-сайті ДП «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ» https://prozorro.sale/auction/UA-PS-2020-11-16-000021-1/print/protocol/pdf, перший повторний аукціон з продажу майна ФОП Калашник В.О. не відбувся.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 11.12.2020 року по справі №5023/10192/11 суд ухвалив здійснити процесуальне правонаступництво у справі та замінити кредитора у справі ТОВ «ФК «Алькор Інвест» на ТОВ «СЕГУРА-КАПІТАЛ».

Відповідно до ст.43 Кодексу України з процедур банкрутства у разі вибуття чи заміни кредитора у справі про банкрутство господарський суд за заявою правонаступника або іншого учасника (учасників) справи здійснює заміну такої сторони її правонаступником на будь-якій стадії провадження у справі. Усі дії, вчинені у справі про банкрутство до вступу у справу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Отже з 11.12.2020 року ТОВ «СЕГУРА-КАПІТАЛ» набуло права заставного кредитора по справі, вимоги якого забезпечені нерухомим майном, що розташоване за адресою: м.Харків, вул.Сумська, буд.96.

14.12.2020 року ТОВ «СЕГУРА-КАПІТАЛ» звернулось до ліквідатора із заявою відповідно до ст.81 Кодексу України з процедур банкрутства оформити з ТОВ «СЕГУРА-КАПІТАЛ» як заставним кредитором у справі, продаж майна непроданого 25.11.2020р. на першому повторному аукціоні за початковою ціною повторного аукціону, яка складає 7 316 250,00 грн. (Сім мільйонів триста шістнадцять тисяч двісті п`ятдесят гривень 00 копійок) без ПДВ.

Відповідно до частини першої статті 81 Кодексу України з процедур банкрутства, якщо майно боржника, що є предметом забезпечення, не продано на повторному аукціоні, кредитор, вимоги якого воно забезпечує, має право протягом 20 днів з дня закінчення цього аукціону звернутися до арбітражного керуючого із заявою про продаж йому непроданого майна.

Відповідно до частини другої статті 81 Кодексу України з процедур банкрутства арбітражний керуючий протягом трьох днів складає протокол про продаж забезпеченому кредитору майна за початковою вартістю повторного аукціону.

14.12.2020 року ліквідатором в порядку ст.81 Кодексу України з процедур банкрутства був складений відповідний протокол про продаж забезпеченому кредитору ТОВ «СЕГУРА-КАПІТАЛ» майна за початковою вартістю повторного аукціону, який підписаний з покупцем та оприлюднений в торговій електронній системі на офіційному веб-сайті ДП «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ».

Згідно складеного протоколу про продаж майна, сума вимог забезпеченого кредитора, що зараховується у погашення кредиторських вимог у справі №5023/10192/11 складає 6 885 237,56грн. (Шість мільйонів вісімсот вісімдесят п`ять тисяч двісті тридцять сім гривень 56 копійок).

22.12.2020 року відповідно до ст.85 Кодексу України з процедур банкрутства покупець-забезпечений кредитор ТОВ «СЕГУРА-КАПІТАЛ» сплатило на ліквідаційний рахунок боржника позитивну різницю між сумою продажу (7 316 250,00грн.) та розміром вимог заставного кредитора (6 885 237,56 грн.), яка складає суму 431 012,44 грн. (Чотириста тридцять одна тисяча дванадцять гривень 44 копійки).

23.12.2020 року між ліквідатором банкрута Віскуновим О.В. та покупцем - забезпеченим кредитором ТОВ «СЕГУРА-КАПІТАЛ» в особі директора Кобижча О.І. в порядку ст.ст.81, 88 Кодексу України з процедур банкрутства підписаний Акт про придбання майна забезпеченим кредитором.

Відповідно до ч.1 ст.62 КУзПБ усі види майнових активів (майно та майнові права) банкрута, які належать йому на праві власності або господарського відання, включаються до складу ліквідаційної маси.

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст.131 КУзПБ майно боржника, що підлягає реалізації у процедурі погашення боргів боржника, складає ліквідаційну масу. До складу ліквідаційної маси включається все майно боржника, що перебуває у його власності, а також те, що буде отримано боржником у власність після визнання його банкрутом і до завершення процедури погашення боргів боржника, крім майна, визначеного частинами шостою і сьомою цієї статті та статтею 132 цього Кодексу.

Відповідно до ч.1 ст.63 КУзПБ після проведення інвентаризації та отримання згоди на продаж майна ліквідатор здійснює продаж мана банкрута на аукціоні. Початковою вартістю продажу майна банкрута є його вартість, визначена ліквідатором.

Відповідно до п.4) ч.1 ст.12 КУзПБ арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право: залучати для забезпечення виконання своїх повноважень на договірних засадах інших осіб та спеціалізовані організації з оплатою їхньої діяльності за рахунок боржника, якщо інше не встановлено цим Кодексом чи угодою з кредиторами.

Виявлені в ході ліквідаційної процедури та зареєстровані за боржником Калашником В.О. на праві власності земельні ділянки, а саме: кадастровий номер 6322080904:05:000:0023, площею 1,36 га (реєстраційний номер 2087328163220) та кадастровий номер 6322056200:00:000:0427, площею 13,9671 (реєстраційний номер 1921117863220) з правом оренди на земельну ділянку загальною площею 13,9671 га (Орендар: ТОВ «Агроленд-2010», код ЄДРПОУ 36613827, договір оренди, серія та номер: б/н від 23.02.2012 року), що не є предметом забезпечення були включені до складу ліквідаційної маси.

З метою проведення незалежної оцінки та визначення вартості майнових активів боржника ФОП Калашник В.О. відповідно до Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні», для подальшої реалізації в процедурі ліквідації, ліквідатором з суб`єктом незалежної оціночної діяльності ТОВ «ГЕО ФІНАНС ГРУП» (Сертифікат суб`єкта оціночної діяльності ФДМ України №382/19 від 14.05.2019р.) був укладений договір №27/07-01 від 29.07.21.

Згідно висновків проведеної незалежної оцінки, загальна ринкова вартість оціненого майна складає:

- земельна ділянка загальною площею 1,36 га, кадастровий номер 6322080904:05:000:0023, що розташована за адресою: Харківська обл., Дергачівський р-н, Полівська сільська рада, ПФ «Росток», пай №2, 3 - 133 000,00 (сто тридцять три тисячі) гривень 00 коп. без ПДВ;

- земельна ділянка загальною площею 13,9671 га, кадастровий номер 6322056200:00:000:0427, що розташована за адресою: Харківська обл., Дергачівський р-н, Вільшанська селищна рада, ПФ «Росток», земельна ділянка №9, 11 - 672 000,00 (шістсот сімдесят дві тисячі) гривень 00 коп. без ПДВ.

Відповідно до п.5) ч.8 ст.48 КУзПБ до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про надання згоди на продаж майна боржника (крім майна, що є предметом забезпечення) та погодження умов продажу майна боржника (крім майна, що є предметом забезпечення) у процедурі санації відповідно до плану санації або у процедурі ліквідації банкрута.

Відповідно до ч.1 ст.68 КУзПБ продаж майна боржника на аукціоні відбувається в електронній торговій системі. Порядок функціонування електронної торгової системи, організації та проведення електронних аукціонів, визначення розміру, сплати, повернення гарантійних внесків та сплати винагороди операторів електронних майданчиків затверджується Кабінетом Міністрів України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 2 жовтня 2019р. №865 затверджений «Порядок організації та проведення аукціонів з продажу майна боржників у справах про банкрутство (неплатоспроможність)» та яким визначено державне підприємство «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ», що належить до сфери управління Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, відповідальним за забезпечення функціонування електронної торгової системи з продажу майна боржників у справах про банкрутство (неплатоспроможність) - адміністратором зазначеної електронної торгової системи.

Відповідно до ч.ч.1, 2, 3, 4 ст.75 КУзПБ арбітражний керуючий визначає умови продажу за погодженням з комітетом кредиторів та забезпеченим кредитором (щодо майна, яке є предметом забезпечення).

До обов`язкових умов продажу належать: склад майна (лот); початкова ціна; крок аукціону.

Якщо продажу підлягає майно, яке є предметом забезпечення, до умов продажу належить також умова про витрати, пов`язані з утриманням, збереженням та продажом цього майна, які підлягають відшкодуванню з коштів, отриманих від реалізації такого майна.

Арбітражний керуючий зобов`язаний направити умови продажу членам комітету кредиторів та протягом 20 днів з дня, коли вони одержали чи мали одержати умови продажу, скликати комітет кредиторів. Якщо майно є предметом забезпечення, арбітражний керуючий зобов`язаний направити умови продажу забезпеченому кредитору.

Умови продажу майна банкрута були надані ліквідатором комітету кредиторів 30.07.2021р.

Відповідно до ч.6 ст.75 КУзПБ комітет кредиторів, забезпечений кредитор можуть прийняти рішення про:

- надання згоди на продаж майна на запропонованих умовах;

- надання згоди на продаж майна, змінивши умови продажу;

- відмову в наданні згоди на продаж майна з обґрунтуванням причин.

20.08.2021 року комітетом кредиторів прийняті наступні рішення:

- Затвердити результати проведеної незалежної оцінки майна банкрута (земельних ділянок) на підставі договору №27/07-01 від 29.07.21. з суб`єктом оціночної діяльності ТОВ «ГЕО ФІНАНС ГРУП»4

- Надати згоду на продаж майна боржника у справі №5023/10192/11 про банкрутство ФОП Калашник В.О., на запропонованих наступних умовах:

1. Склад майна (лот №1):

- Земельна ділянка, а саме:

Найменування майна

Земельна ділянка загальною площею 1,36 га, кадастровий номер 6322080904:05:000:0023,

що розташована за адресою: Харківська обл., Дергачівський р-н, Полівська сільська рада,

ПФ «Росток», пай №2, 3.

Цільове призначення: 01.01 Для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Категорія земель: Землі сільськогосподарського призначення.

Вид використання земельної ділянки: Для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Форма власності приватна.

Нормативна грошова оцінка: 9527,43 гривень.

2. Склад майна (лот №2):

- Земельна ділянка, а саме:

Найменування майна

Земельна ділянка загальною площею 13,9671 га, кадастровий номер 6322056200:00:000:0427,

що розташована за адресою: Харківська обл., Дергачівський р-н, Вільшанська селищна рада,

ПФ «Росток», земельна ділянка №9,11.

Цільове призначення: 01.01 Для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Категорія земель: Землі сільськогосподарського призначення.

Вид використання земельної ділянки: Для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Форма власності приватна.

Нормативна грошова оцінка: 386216,45 гривень.

3. Початкова ціна лоту №1: 133 000,00 (сто тридцять три тисячі) гривень 00 коп. без ПДВ, яка визначна незалежною оцінкою.

4. Початкова ціна лоту №2: 672 000,00 (шістсот сімдесят дві тисячі) гривень 00 коп. без ПДВ, яка визначна незалежною оцінкою.

5. Крок аукціону: 1% (один) відсоток від початкової ціни.

6. Перший аукціон проводиться без можливості зниження початкової вартості. У разі закінчення аукціону без визначення переможця, відповідно до ст.ст.79, 80 КУзПБ початкова ціна повторного аукціону зменшується на 20 (двадцять) відсотків, а повторний аукціон проводиться без можливості зниження початкової ціни.

7. У разі закінчення першого повторного аукціону без визначення переможця, відповідно до ст.ст.79, 80 КУзПБ початкова ціна другого повторного аукціону зменшується на 25 (двадцять п`ять) відсотків, а другий повторний аукціон проводиться з можливістю зниження початої вартості, при цьому гранична ціна, до якої може бути знижено початкову вартість під час проведення аукціону з продажу земельних ділянок сільськогосподарського призначення не може бути нижчою від їхньої нормативної грошової оцінки, що складає по земельній ділянки загальною площею 1,36 га (кадастровий номер 6322080904:05:000:0023) - 9527,43 гривень, по земельній ділянки загальною площею 13,9671 га (кадастровий номер 6322056200:00:000:0427) 386216,45 гривень.

8. Всі витрати, пов`язані з утриманням, збереженням та продажем майна, підлягають відшкодуванню з коштів, отриманих від реалізації такого майна.

16 вересня 2021 року ліквідатором, через оператора електронного майданчика ТОВ «Електронні торги України» (ubiz.ua) на офіційному веб-сайті ДП «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ» (https://prozorro.sale/auction/UA-PS-2021-09-16-000059-1 та https://prozorro.sale/auction/UA-PS-2021-09-16-000030-1 ) були опубліковані оголошення, про проведення електронних аукціонів з продажу майна банкрута ФОП Калашник В.О., а саме:

- земельної ділянки загальною площею 1,36 га, кадастровий номер 6322080904:05:000:0023, що розташована за адресою: Харківська обл., Дергачівський р-н, Полівська сільська рада, ПФ «Росток», пай №2, 3, початковою ціною - 133 000,00 (сто тридцять три тисячі) гривень 00 коп. без ПДВ;

- земельна ділянка загальною площею 13,9671 га, кадастровий номер 6322056200:00:000:0427, що розташована за адресою: Харківська обл., Дергачівський р-н, Вільшанська селищна рада, ПФ «Росток», земельна ділянка №9, 11, початковою ціною - 672 000,00 (шістсот сімдесят дві тисячі) гривень 00 коп. без ПДВ.

Відповідно до Протоколу електронного аукціону №UA-PS-2021-09-16-000030-1 від 30.09.2021 20:01:01, який сформований на офіційному веб-сайті ДП «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ» https://info.prozorro.sale/auction/UA-PS-2021-09-16-000030-1/print/protocol/pdf, аукціон з продажу земельної ділянки загальною площею 1,36 га, кадастровий номер 6322080904:05:000:0023, що розташована за адресою: Харківська обл., Дергачівський р-н, Полівська сільська рада, ПФ «Росток», пай №2, 3, з початковою ціною - 133 000,00 (сто тридцять три тисячі) гривень 00 коп. без ПДВ, не відбувся.

Відповідно до Протоколу електронного аукціону №UA-PS-2021-09-16-000059-1 від 30.09.2021 20:02:10, який сформований на офіційному веб-сайті ДП «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ» https://info.prozorro.sale/auction/UA-PS-2021-09-16-000059-1/print/protocol/pdf, аукціон з продажу земельної ділянки загальною площею 13,9671 га, кадастровий номер 6322056200:00:000:0427, що розташована за адресою: Харківська обл., Дергачівський р-н, Вільшанська селищна рада, ПФ «Росток», земельна ділянка №9, 11, з початковою ціною - 672 000,00 (шістсот сімдесят дві тисячі) гривень 00 коп. без ПДВ, відбувся. Переможцем торгів визнано громадянина Сьомак С.М. Ціна реалізації лота склала 678 720,00грн. (Копії протоколів про проведення аукціонів та документів, якими оформлено результати аукціонів з продажу майна банкрута долучено до матеріалів справи).

За результатами проведення ліквідаційної процедури за рахунок продажу майнових активів банкрута, кредиторські вимоги ТОВ «СЕГУРА-КАПІТАЛ» у розмірі 6 885 237,56грн. (Шість мільйонів вісімсот вісімдесят п`ять тисяч двісті тридцять сім гривень 56 копійок) погашені за рахунок продажу майнових активів, що є предметом забезпечення кредитору ТОВ «СЕГУРА-КАПІТАЛ» в порядку ст.ст.81, 85 КУзПБ.

З метою належного погашення (задоволення) кредиторських вимог у справі №№5023/10192/11 про банкрутство ФОП Калашник В.О., на адреси кредиторів у справі ФОП Куйдіна І.О. та ФОП Лисовець Д.С. ліквідатором було направлено запити надати у строк до 20.11.2021р. банківські реквізити, для перерахування належних грошових коштів.

Враховуючи той факт, що кредитори ФОП Куйдіна І.О. та ФОП Лісовець Д.С. не надали у встановлений строк ліквідатору свої банківські реквізити, для перерахування належних грошових коштів, ліквідатором з метою погашення вимог зазначених кредиторів були здійснені заходи для зарахування відповідних сум на депозитний рахунок нотаріуса.

Приватному нотаріусу Харківського міського нотаріального округу Харківської області Мангушевій О.С. в порядку ст.85 Закону України «Про нотаріат» було внесено в депозит на ім`я ФОП Лісовця Дениса Сергійовича (ІПН НОМЕР_4 ) грошову суму у розмірі 160 000,00 грн. та на ім`я ФОП Куйдіної Ірини Олександрівни (ІПН НОМЕР_5 ) грошову суму у розмірі 145 000,00 грн.

Відповідно до ст.1 КУзПБ погашені вимоги кредиторів - задоволені вимоги кредиторів, а також зобов`язання, щодо яких досягнуто згоди про припинення, у тому числі заміну або припинення зобов`язання в інший спосіб.

Судом встановлено, що за результатами проведення ліквідаційної процедури ФОП Калашник В.О. з кредиторами чиї вимоги включені до реєстру вимог кредиторів по справі, проведений повний розрахунок, а саме: вимоги кредиторів ТОВ «СЕГУРА - КАПІТАЛ» (забезпеченого) у розмірі 6 885 237,56 грн., ФОП Лісовець Дениса Сергійовича у розмірі 160 000,00 грн. та ФОП Куйдіна Ірина Олександрівна у розмірі 145 000,00 грн. - погашені у повному обсязі.

У боржника ФОП Калашник В.О. залишилось наступні майнові активи:

- трикімнатна квартира, загальною площею 76,6 кв.м., житловою площею 50,7 кв.м. за адресою: АДРЕСА_6 - оціночною вартістю 1 779 000,00 (один мільйон сімсот сімдесят дев`ять тисяч) гривень 00 коп. без ПДВ;

- земельна ділянка загальною площею 1,36 га, кадастровий номер 6322080904:05:000:0023, що розташована за адресою: Харківська обл., Дергачівський р-н, Полівська сільська рада, ПФ «Росток», пай №2, 3 - оціночною вартістю 133 000,00 (сто тридцять три тисячі) гривень 00 коп. без ПДВ;

- грошові кошти на банківському рахунку IBAN НОМЕР_6 в АТ «Райффайзен Банк Аваль» у сумі 2480,57 грн.

Відповідно до ч.1 ст.113 КУзПБ провадження у справах про неплатоспроможність боржника - фізичної особи, фізичної особи - підприємця здійснюється в порядку, визначеному цим Кодексом для юридичних осіб, з урахуванням особливостей, встановлених цією Книгою четвертою.

Відповідно до ч.1 ст.61 КУзПБ ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження: виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута.

Відповідно до ч.3 ст.61 Кодексу України з процедур банкрутства, під час проведення ліквідаційної процедури ліквідатор зобов`язаний використовувати лише один (ліквідаційний) рахунок в банківській установі.

В ході проведення ліквідаційної процедури у банкрута не було виявлено відкритих банківських рахунків.

25.02.2020 року ліквідатором Віскуновим О.В. для проведення ліквідаційної процедури банкрута ФОП Калашник В.О. у АТ «Райффайзен Банк Аваль» був відкритий ліквідаційний рахунок IBAN НОМЕР_6 .

Документи що підтверджують надходження та витрачання грошових коштів по ліквідаційному рахунку долучено до матеріалів справи.

Відповідно до ст.61 Кодексу України з процедур банкрутства ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження, зокрема:

- приймає у своє відання майно боржника, забезпечує його збереження;

- виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута;

- проводить інвентаризацію та визначає початкову вартість майна банкрута;

- формує ліквідаційну масу;

- вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб;

- продає майно банкрута для задоволення вимог, внесених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Кодексом.

Відповідно до ч.1 ст.65 цього ж кодексу після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури (у тому числі протоколи про проведення аукціону, договори купівлі-продажу, акти приймання-передачі майна, акти про придбання майна на аукціоні тощо); реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, видане Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів боргових цінних паперів - звіт про результати погашення цінних паперів. Про час і місце судового засідання, в якому мають розглядатися звіт і ліквідаційний баланс, господарський суд повідомляє ліквідатора та кредиторів. Обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника. Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Згідно з ч.2 ст.65 цього ж кодексу якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд постановляє ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається державному реєстратору для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - банкрута, а також власнику майна.

Дослідивши звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, а також додані до них докази та матеріали справи в їх сукупності, судом встановлено, що за результатами вчинення ліквідатором банкрута всіх можливих дій спрямованих на пошук та повернення майна банкрута, було задоволено 100% кредиторських вимог у справі, а у Фізичної особи-підприємця Калашника В.О., крім вищевказаного майна, яке було реалізоване під час ліквідаційної процедури, залишились майнові активи. Дані обставини жодними доказами не спростовано.

Згідно з п.4 ч.1 ст.90 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо відновлено платоспроможність боржника або погашені всі вимоги кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів.

Згідно з п.5 ч.1 ст.90 цього ж кодексу господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт керуючого санацією або ліквідатора в порядку, передбаченому цим Кодексом.

За таких обставин, звіт ліквідатора банкрута та ліквідаційний баланс Фізичної особи-підприємця Калашника Володимира Олександровича підлягають затвердженню, а провадження у справі №5023/10192/11 про банкрутство останньої підлягає закриттю.

Відповідно до ч.7 ст.64 Кодексу України з процедур банкрутства вимоги, не погашені у зв`язку з недостатністю майна, вважаються погашеними.

Відповідно до ч.4 ст.90 Кодексу України з процедур банкрутства у випадках, передбачених пунктами 4-6 частини першої цієї статті, господарський суд в ухвалі про закриття провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнати такими, що не підлягають виконанню.

Згідно із частиною другою ст.137 Кодексу України з процедур банкрутства про закриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи - підприємця до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань вноситься відповідний запис. Ухвала про закриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи - підприємця надсилається державному реєстратору для внесення відповідного запису.

Враховуючи викладене та керуючись статтями 12, 30, 59-65, п. 5 ч. 1 ст. 90, ст. 137 Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 233-235 Господарського процесуального кодексу України, резолютивну частину ухвали оголосити в такій редакції:

УХВАЛИВ:

Затвердити звіт арбітражного керуючого Віскунова О.В., ліквідатора у справі №5023/10192/11 про банкрутство ФОП Калашник В.О. за період з 22.08.2017р. по 31,07.2022р. про нарахування та виплату основної та додаткової винагороди у загальному розмірі 748 924,31 грн.

Затвердити звіт арбітражного керуючого Віскунова О.В., ліквідатора у справі №5023/10192/11 про банкрутство ФОГІ Калашник В.О. за період з 22.08.2017р. по 31.07.2022р. про здійснення та відшкодування витрат у загальному розмірі 58231,56 гри.

Затвердити підсумковий звіт ліквідатора по проведенню ліквідаційної процедури у справі №5023/10192/11 про банкрутство ФОП Калашник В.О. та ліквідаційний баланс боржника.

Завершити ліквідаційну процедуру.

Звільнити боржника - Фізичну особу-підприємця Калашника Володимира Олександровича (ІПН НОМЕР_1 , зареєстрований Дергачівською районною державною адміністрацією 01.04.1999р., адреса: 62360, Харківська область, Дергачівський район, смт.Вільшани, вул.Комсомольська, 7) від боргів.

Припинити підприємницьку діяльність Фізичної особи-підприємця Калашника Володимира Олександровича (ІПН НОМЕР_1 , зареєстрований Дергачівською районною державною адміністрацією 01.04.1999р., адреса: АДРЕСА_1 ).

Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений строк або відхилені господарським судом, а також вимоги кредиторів, що не погашені у зв`язку з недостатністю майна Боржника, відповідно до ч.7 ст.64, ч.4 ст,90 Кодексу України з процедур банкрутства, вважати погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнати такими, що не підляг ають виконанню.

Закрити провадження у справі №5023/10192/11 про банкрутство Фізичної особи- підприємця Калашника Володимира Олександровича (ІПН НОМЕР_1 ).

Зобов`язати державного реєстратора Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань запис про закриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) Фізичної особи-підприємця Калашника Володимира Олександровича (ІПН НОМЕР_1 , зареєстрований Дергачівською районною державною адміністрацією 01.04.1999р., адреса: АДРЕСА_1 )

Ухвалу направити:

- Фізичній особі - підприємцю Калашник Володимир Олександрович ( АДРЕСА_1 ),

- ліквідатору Віскунову О.В. (03022, м. Київ, а/с 64),

кредиторам:

- ТОВ ФК Алькор Інвест (61057, м. Харків, пров. Мар`яненко, 4, оф. 19),

- ОСОБА_1 ( АДРЕСА_2 ),

- ФОП Куйдіну Ірину Олександрівну ( АДРЕСА_3 ),

- ТОВ "СЕГУРА-КАПІТАЛ" (01042, м. Київ, вул. Івана Кудрі, 20Б),

- державному органу з питань банкрутства (вул. Ярослава Мудрого, 16, м. Харків, 61002, Електронна адреса: bankrut@kh.minjust.gov.ua),

- ГУ статистики у Харківській області (вулиця Маршала Бажанова, 28, Харків, Харківська область, 61002),

- державному реєстратору (Департамент реєстрації ХМР - 61003, м. Харків, м-н Павлівський,4),

- Міжрайонному відділу державної виконавчої служби по Дергачівському та Золочівському районах Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) (62300, Харківська область, місто Дергачі, вулиця Сумський Шлях, будинок 20).

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення 05.09.2022.

Ухвала може бути оскаржена до Східного апеляційного господарського суду протягом десяти днів з дати складення повного тексту ухвали.

Повний текст ухвали складено та підписано 09.09.2022 року.

Суддя Прохоров С.А.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення04.09.2022
Оприлюднено16.09.2022
Номер документу106254209
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: неплатоспроможність фізичної особи-підприємця

Судовий реєстр по справі —5023/10192/11

Ухвала від 04.09.2022

Господарське

Господарський суд Харківської області

Прохоров С.А.

Ухвала від 28.08.2022

Господарське

Господарський суд Харківської області

Прохоров С.А.

Ухвала від 18.08.2022

Господарське

Господарський суд Харківської області

Прохоров С.А.

Ухвала від 14.08.2022

Господарське

Господарський суд Харківської області

Прохоров С.А.

Ухвала від 09.08.2022

Господарське

Господарський суд Харківської області

Прохоров С.А.

Ухвала від 09.08.2022

Господарське

Господарський суд Харківської області

Прохоров С.А.

Ухвала від 29.07.2022

Господарське

Господарський суд Харківської області

Прохоров С.А.

Ухвала від 25.07.2022

Господарське

Господарський суд Харківської області

Прохоров С.А.

Ухвала від 22.07.2022

Господарське

Господарський суд Харківської області

Прохоров С.А.

Ухвала від 13.06.2022

Господарське

Господарський суд Харківської області

Прохоров С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні