Ухвала
від 14.09.2022 по справі 480/5738/20
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

вул. Герасима Кондратьєва, 159, м. Суми, 40021, E-mail: inbox@adm.su.court.gov.ua

У Х В А Л А

15 вересня 2022 року Справа № 480/5738/20

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Павлічек В.О., розглянувши в приміщенні суду в м. Суми в порядку письмового провадження заяву представника позивача про заміну боржника у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Липоводолинської районної державної адміністрації Сумської області про визнання протиправними та скасування пунктів розпорядження та наказу, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку.,

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Сумського окружного адміністративного суду від 16.12.2020 року, залишеним без змін постановою Другого апеляційного адміністративного суду від 16.04.2021 року, частково задоволено позовні вимоги ОСОБА_1 до Липоводолинської районної державної адміністрації Сумської області. Визнано протиправним та скасовано наказ керівника апарату Липоводолинської районної державної адміністрації №39 - К від 29.07.2020 року про звільнення ОСОБА_1 з посади державного реєстратора сектору з питань організації діяльності центру надання адміністративних послуг Липоводолиської районної державної адміністрації. Поновлено ОСОБА_1 на посаді державного реєстратора сектору з питань організації діяльності центру надання адміністративних послуг Липоводолиської районної державної адміністрації. Стягнуто з Липоводолинської районної державної адміністрації Сумської області на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу в розмірі 42 555,52 грн (сорок дві тисячі п`ятсот п`ятдесят п`ять гривень 52 коп.). В іншій частині позовних вимог - відмовлено.

22.06.2022 року Сумським окружним адміністративним судом по даній справі видано три виконавчі листи.

В подальшому, представником позивача подано заяву про заміну боржника, в якій з посиланням на ч. 4 ст. 379 КАС України, просить замінити боржника Липоводолинську районну державну адміністрацію Сумської області на Роменську районну державну адміністрацію у справі № 480/5738/20.

Тобто фактично представник позивача просить суд замінити боржника у виконавчих листах.

Ухвалою Сумського окружного адміністративного суду дану заяву призначено до судового розгляду.

Представники сторін в судове засідання не з`явилися, про місце, час та дату розгляду заяв повідомлені належним чином. Від представника Роменської районної державної адміністрації надійшла заява про розгляд заяви без його участі.

Від представника позивача також надійшло клопотання про розгляд заяви без його участі. Також представником позивача було надано суду копію листа від 14.09.2022 року № 5974 Недригайлівського відділу державної виконавчої служби у Роменському районі Сумської області Північно - Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), відповідно до якого згідно даних Автоматизованої системи виконавчих проваджень, станом на 14.09.2022 р., виконавчі провадження з примусового виконання виконавчих листів Сумського окружного адміністративного суду від 22.06.2022 № 480/5738/20 на виконанні відсутні, вказані виконавчі листи на виконання до відділу не надходили.

Відповідно до ч. 1, 4 ст. 229 Кодексу адміністративного судочинства України, суд під час судового розгляду адміністративної справи здійснює повне фіксування судового засідання за допомогою відео- та (або) звукозаписувального технічного засобу в порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему. У разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали справи та заяви, вважає, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

З матеріалів справи судом встановлено, що рішенням Сумського окружного адміністративного суду від 16.12.2020 року, залишеним без змін постановою Другого апеляційного адміністративного суду від 16.04.2021 року, частково задоволено позовні вимоги ОСОБА_1 до Липоводолинської районної державної адміністрації Сумської області. Визнано протиправним та скасовано наказ керівника апарату Липоводолинської районної державної адміністрації №39 - К від 29.07.2020 року про звільнення ОСОБА_1 з посади державного реєстратора сектору з питань організації діяльності центру надання адміністративних послуг Липоводолиської районної державної адміністрації. Поновлено ОСОБА_1 на посаді державного реєстратора сектору з питань організації діяльності центру надання адміністративних послуг Липоводолиської районної державної адміністрації. Стягнуто з Липоводолинської районної державної адміністрації Сумської області на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу в розмірі 42 555,52 грн (сорок дві тисячі п`ятсот п`ятдесят п`ять гривень 52 коп.). В іншій частині позовних вимог - відмовлено.

В подальшому додатковим рішенням від 05.01.2021 року було частково задоволено заяву представника позивача про ухвалення додаткового судового рішення по справі № 480/5738/20 та стягнуто на користь ОСОБА_1 за рахунок бюджетних асигнувань Липоводолинської районної державної адміністрації Сумської області судові витрати на оплату правової допомоги та витрати, пов`язані з прибуттям на судові засідання в загальній сумі 1 035,00 грн.

22.06.2022 року Сумським окружним адміністративним судом по даній справі видано три виконавчі листи: щодо поновлення ОСОБА_1 на посаді державного реєстратора сектору з питань організації діяльності центру надання адміністративних послуг Липоводолиської районної державної адміністрації; щодо стягнення з Липоводолинської районної державної адміністрації Сумської області на користь ОСОБА_1 середнього заробітку за час вимушеного прогулу в розмірі 42 555,52 грн.; щодо стягнення на користь ОСОБА_1 за рахунок бюджетних асигнувань Липоводолинської районної державної адміністрації Сумської області судові витрати на оплату правової допомоги та витрати, пов`язані з прибуттям на судові засідання в загальній сумі 1 035,00 грн.

При цьому в даних виконавчих листах боржником зазначено - Липоводолинську районну державну адміністрацію Сумської області.

Судом встановлено, що розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 р. № 1635-р «Про реорганізацію та утворення районних державних адміністрацій» було здійснено реорганізацію районних державних адміністрацій районів, ліквідованих згідно з постановою Верховної Ради України від 17 липня 2020 р. № 807-IX Про утворення та ліквідацію районів, шляхом приєднання до районних державних адміністрацій, розташованих в адміністративних центрах районів, утворених зазначеною постановою, згідно з додатком 1. Згідно додатку до даної постанови Липоводолинська районна державна адміністрація Сумської області реорганізована шляхом приєднання до Роменської районної державної адміністрації.

Частинами 1, 4 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

З огляду на вищевикладене, та враховуючи відсутність виконавчих проваджень з примусового виконання виконавчих листів, виданих Сумським окружним адміністративним судом 22.06.2022 року по справі № 480/5738/20, суд доходить висновку про наявність підстав для заміни боржника у даних виконавчих листах з Липоводолинської районної державної адміністрації Сумської області на Роменську районну державну адміністрацію Сумської області, а відтак заява представника позивача щодо заміни боржника у виконавчих листах підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 379, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Заяву представника позивача щодо заміни боржника у виконавчих листах - задовольнити.

Замінити у виконавчому листі, виданому Сумським окружним адміністративним судом 22.06.2022 року по справі № 480/5738/20 щодо поновлення ОСОБА_1 на посаді державного реєстратора сектору з питань організації діяльності центру надання адміністративних послуг Липоводолиської районної державної адміністрації, боржника з Липоводолиської районної державної адміністрації Сумської області на Роменську районну державну адміністрацію Сумської області (бульвар Свободи, 1, м. Ромни, Сумська область, 42000, код ЄДРПОУ 04057936).

Замінити у виконавчому листі, виданому Сумським окружним адміністративним судом 22.06.2022 року по справі № 480/5738/20 щодо стягнення з Липоводолинської районної державної адміністрації Сумської області на користь ОСОБА_1 середнього заробітку за час вимушеного прогулу в розмірі 42 555,52 грн., боржника з Липоводолиської районної державної адміністрації Сумської області на Роменську районну державну адміністрацію Сумської області (бульвар Свободи, 1, м. Ромни, Сумська область, 42000, код ЄДРПОУ 04057936).

Замінити у виконавчому листі, виданому Сумським окружним адміністративним судом 22.06.2022 року по справі № 480/5738/20 щодо стягнення на користь ОСОБА_1 за рахунок бюджетних асигнувань Липоводолинської районної державної адміністрації Сумської області судові витрати на оплату правової допомоги та витрати, пов`язані з прибуттям на судові засідання в загальній сумі 1 035,00 грн., боржника з Липоводолиської районної державної адміністрації Сумської області на Роменську районну державну адміністрацію Сумської області (бульвар Свободи, 1, м. Ромни, Сумська область, 42000, код ЄДРПОУ 04057936).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Другого апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя В.О. Павлічек

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.09.2022
Оприлюднено19.09.2022
Номер документу106260272
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи, що виникають з відносин публічної служби, зокрема справи щодо звільнення з публічної служби

Судовий реєстр по справі —480/5738/20

Ухвала від 14.09.2022

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

Ухвала від 04.09.2022

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

Ухвала від 22.05.2022

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

Постанова від 16.04.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

Постанова від 16.04.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

Ухвала від 11.03.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

Ухвала від 11.03.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

Ухвала від 25.02.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

Ухвала від 25.02.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

Ухвала від 25.02.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні