Ухвала
від 14.09.2022 по справі 380/3442/21
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа№ 380/3442/21

У Х В А Л А

з питань відстрочення виконання виконання судового рішення

15 вересня 2022 року м.Львів

Львівський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Коморного О.І. розглянув в порядку письмового провадження заяву про відстрочення виконання рішення Львівського окружного адміністративного суду за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області про зупинення експлуатації будівлі Львівської обласної благодійної організації «Реабілітаційний центр «Нове життя».

В с т а н о в и в :

В провадженні Львівського окружного адміністративного суду перебувала на розгляді адміністративна справа за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області про зупинення експлуатації будівлі Львівської обласної благодійної організації Реабілітаційний центр Нове життя.

Рішенням Львівського окружного адміністративного суду від 28.05.2021 позов задоволено повністю. Зупинено експлуатацію будівлі Львівської обласної благодійної організації "Реабілітаційний центр "Нове життя" за адресою: Україна, 80463, Львівська область, Кам`янка - Бузький район, село Ст. Яричів, вулиця Галицька, будинок 143, ЄДРПОУ 26268668, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, шляхом опечатування (опломбування) та відімкнення від джерел живлення.

07.10.2021 Львівської обласної благодійної організації Реабілітаційний центр Нове життя звернулося до суду із заявою про відстрочення рішення Львівського окружного адміністративного суду від 28.05.2021 у справі № 380/3442/21.

Заява мотивована тим, що відповідачем укладено договір №21/09/30 від 07.09.2021 щодо забезпечення протипожежних заходів Львівській обласній благодійній організації "Реабілітаційний центр "Нове життя".

Ухвалою суду від 11 жовтня 2021 року заяву про відстрочення виконання рішення у виконавчому провадженні №59935636 призначено до розгляду в судовому засіданні.

Ухвалою Восьмого апеляційного адміністративного суду від 16.02.2022 відмовлено у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Львівської обласної благодійної організації "Реабілітаційний центр "Нове життя" на рішення Львівського окружного адміністративного суду від 28 травня 2021 року у справі № 380/3442/21 за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області до Львівської обласної благодійної організації "Реабілітаційний центр "Нове життя" про зупинення експлуатації будівлі.

Представники сторін в судове засідання не прибули, хоча були повідомлені належним чином. На підставі ч.9 ст.205, ч.4 ст.229 КАС України справа розглядається в письмовому провадженні.

Враховуючи положення ч.2 ст. 378 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), заява про встановлення або зміну способу або порядку виконання, відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення розглядається у десятиденний строк з дня її надходження у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Порядок відстрочення і розстрочення виконання, зміна чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення встановлено статтею 378 КАС України.

Згідно з частиною 1 статті 378 КАС України, за заявою сторони суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, може відстрочити або розстрочити виконання рішення, а за заявою стягувача чи виконавця (у випадках, встановлених законом), - встановити чи змінити спосіб або порядок його виконання. Питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути розглянуто також за ініціативою суду.

Згідно з ч. ч. 1, 3, 4, 5 ст. 378 КАС України, за заявою сторони суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, може відстрочити або розстрочити виконання рішення, а за заявою стягувача чи виконавця (у випадках, встановлених законом), - встановити чи змінити спосіб або порядок його виконання. Питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути розглянуто також за ініціативою суду.

Підставою для встановлення або зміни способу або порядку виконання, відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення є обставини, що істотно ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим.

Вирішуючи питання про відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення, суд також враховує: 1) ступінь вини відповідача у виникненні спору; 2) щодо фізичної особи - тяжке захворювання самої особи або членів її сім`ї, її матеріальне становище; 3) стихійне лихо, інші надзвичайні події тощо.

Відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення не може перевищувати одного року з дня ухвалення рішення, ухвали, постанови.

З матеріалів заяви судом встановлено, що згідно договору №21/09/30 від 07.09.2021 щодо забезпечення протипожежних заходів Львівській обласній благодійній організації "Реабілітаційний центр "Нове життя", виконавець зобов`язався виконати всі, обумовленні даним договором роботи якісно та здати їх замовнику у визначені договором терміни до 07 березня 2021 року (а.с.52).

Згідно змісту заяви, відповідач вказує на завершення робіт до 07.02.2022.

Доказів того, що відповідач вчинив дії, щодо забезпечення протипожежних заходів у Львівській обласній благодійній організації "Реабілітаційний центр "Нове життя" станом на дату розгляду заяви суду не надано.

З урахуванням викладеного, суд дійшов висновку, що заява Львівської обласної благодійної організації "Реабілітаційний центр "Нове життя" про відстрочення виконання рішення Львівського окружного адміністративного суду за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області про зупинення експлуатації будівлі Львівської обласної благодійної організації «Реабілітаційний центр «Нове життя» є безпідставна та необґрунтована, а відтак задоволенню не підлягає.

Керуючись ст.ст. 241, 256, 295, 378 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

постановив :

У задоволенні заяви Львівської обласної благодійної організації "Реабілітаційний центр "Нове життя" про відстрочення виконання рішення Львівського окружного адміністративного суду за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області про зупинення експлуатації будівлі Львівської обласної благодійної організації «Реабілітаційний центр «Нове життя» - відмовити.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддями.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повний текст ухвали складений 15.09.2022.

СуддяКоморний О.І.

Дата ухвалення рішення14.09.2022
Оприлюднено20.09.2022

Судовий реєстр по справі —380/3442/21

Ухвала від 14.09.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Коморний Олександр Ігорович

Ухвала від 16.02.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Ухвала від 20.01.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Ухвала від 11.10.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Коморний Олександр Ігорович

Рішення від 28.05.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Коморний Олександр Ігорович

Ухвала від 19.03.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Коморний Олександр Ігорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні