Судовий наказ
від 18.09.2022 по справі 621/1299/22
ЗМІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 621/1299/22

Провадження № 2-н/621/276/22

Судовий наказ

Іменем України

19 вересня 2022 року м. Зміїв

Суддя Зміївського районного суду Харківської області Вельможна І.В.,розглянувши заяву Акціонерного товариства "Оператор газорозподільної системи "Харківгаз" (юридична адреса: 61109, м. Харків, вул. Безлюдівська, буд. № 1, адреса для листування: 63403, Харківська область, м. Зміїв, вул. Таранівське шосе, буд. № 1-а, код ЄДРПОУ 03359500) про видачу судового наказу за вимогою про стягнення з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , заборгованості за послуги з розподілу природного газу,

в с т а н о в и в:

02.08.2022 представник АТ "Оператор газорозподільної системи "Харківгаз" звернувся до суду із заявою про видачу судового наказу за вимогою про стягнення з боржника заборгованості за послуги з розподілу природного газу в сумі 659 грн 28 к. за період з 01.07.2021 по 30.06.2022.

Відповідно до частини 1 статті 167 Цивільного процесуального кодексу України суд розглядає заяву про видачу судового наказу протягом п`яти днів з дня її надходження, а якщо боржником у заяві про видачу судового наказу вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, - протягом п`яти днів з дня отримання судом у порядку, передбаченому частинами п`ятою, шостою статті 165 цього Кодексу, інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - боржника. Розгляд проводиться без судового засідання і повідомлення заявника і боржника.

До суду надійшла інформація про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - боржника.

Заява про видачу судового наказу відповідає вимогам статті 163 Цивільного процесуального кодексу України. Підстав для відмови у видачі судового наказу відповідно до статті 165 Цивільного процесуального кодексу України немає.

АТ "Операторгазорозподільної системи"Харківгаз" є розподільним підприємством, що здійснює діяльність з розподілу природного газу в Харківській області та діє на підставі Закону України "Про ринок природного газу", Кодексу газорозподільних систем, затвердженого постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 30 вересня 2015 року № 2494 (далі Кодекс газорозподільних систем).

Відповідно до пункту 1 глави 3 розділу VI Кодексу газорозподільних систем споживачі, у тому числі побутові, для здійснення ними санкціонованого відбору природного газу з ГРМ та можливості постачання їм природного газу їх постачальниками зобов`язані укласти договір розподілу природного газу з Оператором ГРМ, до газорозподільної системи якого в установленому законодавством порядку підключений їх об`єкт.

У відповідності до пункту 40 Закону України "Про ринок природного газу" Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, постановою від 30 вересня 2015 року № 2498 затвердила Типовий договір розподілу природного газу.

Типовий договір розподілу природного газу є публічним, його умови є однаковими для всіх споживачів України та розроблені відповідно до Закону України "Про ринок природного газу" і Кодексу газорозподільних систем, затвердженого постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 30 вересня 2015 року № 2494 (пункти 1.1, 1.2 Договору).

Вищенаведений договір є договором приєднання, що укладається сторонами з урахуванням положень статей 633, 634, 641 та 642 Цивільного кодексу України на невизначений строк. Фактом приєднання споживача до умов договору (акцептування договору) є вчинення споживачем будь-яких дій, які засвідчують його бажання укласти договір, зокрема надання підписаної споживачем Заяви-приєднання, сплати рахунку Оператору ГРМ та/або документальне підтвердження споживання природного газу (пункт 1.3 Договору). Обсяги споживання природного газу по особовому рахунку, відкритому на ім`я споживача, визнається згідно з Правилами комерційного обліку природного газу в газорозподільній системі, визначеними розділом ІХ Кодексу газорозподільних систем.

Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 07 грудня 2019 року № 2080 внесені зміни до Типового договору розподілу природного газу, як складової вартості природного газу. Відповідно до змін оплата вартості послуги Оператора ГРМ з розподілу природного газу здійснюється споживачем за тарифом, встановленим Регулятором для Оператора ГРМ, що сплачується як плата за річну замовлену потужність, з урахуванням вимог Кодексу газорозподільних систем. Розмір плати за розподіл газу розраховується індивідуально для кожного абонента. За основу розрахунку береться обсяг споживання газу за минулий «газовий рік» (період з початку жовтня до кінця вересня). Цей індивідуальний об`єм використаного природного газу розподіляється на 12 рівних частин та помножується на встановлений НКРЕКП для Оператора ГРМ тариф на послуги з розподілу природного газу. Оплата вартості послуги з розподілу природного газу за цим Договором здійснюється споживачем, який є побутовим, до 20 числа (включно) місяця, в якому надаються послуги з розподілу природного газу, на підставі рахунку Оператора ГРМ (абзаці 2 пункту 6.6 розділу VI Договору). Споживачі можуть сплачувати за розподіл газу щомісяця або одним платежем за будь-який період, в тому числі квартал, півроку чи рік.

Відповідно до статті 526 Цивільного кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином у відповідності до умов договору.

Через неналежне виконання ОСОБА_1 своїх зобов`язань щодо повної та своєчасної сплати послуг з розподілу природного газу у останнього утворилась заборгованість, яка за період з 01.07.2021 по 30.06.2022 склала 659 грн 28 к., що підтверджується довідкою про розрахунок заборгованості за послуги розподілу природного газу.

До заяви додано копію типового договору розподілу природного газу, довідку про розрахунок заборгованості за послуги з розподілу природного газу за адресою: АДРЕСА_2 . (особовий рахунок НОМЕР_2 ).

Відповідно до вимог пункту 5 частини 3 статті 20 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" споживач зобов`язаний оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом.

Положеннями статей 526, 527, 530, 615 Цивільного кодексу України передбачено, що зобов`язання повинні виконуватись належним чином і в установлений строк відповідно до умов договору та вимог закону. Одностороння відмова від виконання зобов`язання або зміна його умов не допускається та не звільняє винну сторону від відповідальності за порушення зобов`язання.

З урахуванням наведеного, сума грошових коштів, які підлягають стягненню з ОСОБА_1 на підставі судового наказу становить 659 грн 28 к.

Сума судових витрат, що сплачена заявником і підлягає стягненню на його користь з боржника становить 248 грн 10 к.

Згідно з пунктом 6 статті 168 Цивільного процесуального кодексу України суд повідомляє, що під час розгляду вимог у порядку наказного провадження та видачі судового наказу суд не розглядає обґрунтованість заявлених стягувачем вимог по суті.

Керуючись статтею 20 Закону України "Про житлово комунальні послуги", статями 526, 527, 530, 615 Цивільного кодексу України, статтями 160 164, 165, 167 169, 170, 172 Цивільного процесуального кодексу України,

н а к а з у ю:

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , на користь Акціонерного товариства "Оператор газорозподільної системи "Харківгаз" (юридична адреса: 61109, м. Харків, вул. Безлюдівська, буд. № 1, адреса для листування: 63403, Харківська область, м. Зміїв, вул. Таранівське шосе, буд. № 1-а, код ЄДРПОУ 03359500) заборгованість з вартості послуги з розподілу природного газу за період з 01.07.2021 по 30.06.2022 в сумі 659 (шістсот п`ятдесят дев`ять) грн 28 к., які перерахувати на розрахунковий рахунок ІВАN: НОМЕР_3 в ХОУ АТ "Ощадбанк", код ЄДРПОУ 03359500.

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , на користь Акціонерного товариства "Оператор газорозподільної системи "Харківгаз" (юридична адреса: 61109, м. Харків, вул. Безлюдівська, буд. № 1, адреса для листування: 63403, Харківська область, м. Зміїв, вул. Таранівське шосе, буд. № 1-а, код ЄДРПОУ 03359500) витрати по сплаті судового збору в розмірі 248 (двісті сорок вісім) грн 10 к., які перерахувати на розрахунковий рахунок ВАN: НОМЕР_4 в АБ "Кліринговий дім" місто Київ, МФО 300647, код ЄДРПОУ 03359500.

Боржник має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до суду, який його видав. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб. Заява про скасування судового наказу подається в суд у письмовій формі.

Днем отримання боржником копії судового наказу є день його вручення боржнику, визначений відповідно до статті 272 цього Кодексу.

У разі ненадходження до суду заяви від боржника про скасування судового наказу протягом п`яти днів після закінчення строку на її подання судовий наказ набирає законної сили.

Суддя: І.В. Вельможна

Дата набрання законної сили судового наказу "_____"


20___ року.

Строк пред`явлення судового наказу до виконання до "_____"


20___ року.

Дата видачі судового наказу стягувачу "_____"


20___ року.

Відмітки про виконання судового наказу

Дата надходження судового наказу на виконання. Повне найменування установи, підприємства, організації, у якій знаходився судовий наказ на виконанні. Загальна сума, відрахована за судовим наказом. Дата повернення судового наказу до органу державної виконавчої служби чи стягувачеві. Підстава повернення судового наказу. Підпис керівника установи, підприємства організації (з прикладанням печатки). Примітки. Інші відмітки










Дата ухвалення рішення18.09.2022
Оприлюднено20.09.2022

Судовий реєстр по справі —621/1299/22

Судовий наказ від 18.09.2022

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Вельможна І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні