Ухвала
від 18.09.2022 по справі 640/15404/22
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1УХВАЛА

про повернення заяви

про забезпечення позову без розгляду

19 вересня 2022 року м. Київ № 640/15404/22

Окружний адміністративний суд міста Києва в складі судді Донця В.А., розглянувши заяву про забезпечення позову в адміністративній справі за позовом Приватного акціонерного товариства "Айбокс Банк" до Комісії з регулювання ігор та лотерей про визнання протиправними дій,

ВСТАНОВИВ:

Адвокат Суходольський С.М. в інтересах Приватного акціонерного товариства "Айбокс Банк" звернувся до суду з позовом:

- визнати протиправними дії Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, що вчинені в ході проведення перевірки достовірності відомостей, поданих АТ "Айбокс Банк" відповідно до пунктів 6, 9 Ліцензійних умов, для отримання ліцензії, виданої згідно рішення від 27.01.2022 № 45 "Про видачу АТ "Айбокс Банк" ліцензії на провадження діяльності з надання послуг у сфері азартних ігор", щодо передчасного (до проведення самої перевірки) встановлення факту наявності небездоганної ділової репутації AT "Айбокс Банк".

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 19.09.2022 повернуто позовну заяву Приватного акціонерного товариства "Айбокс Банк" до Комісії з регулювання ігор та лотерей про визнання протиправними дій, у зв`язку з надходженням заяви про відкликання позову.

Разом з позовною заявою представником позивача подано заяву про забезпечення позову шляхом:

- заборонити Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей до ухвалення у справі остаточного судового рішення приймати рішення за результатами перевірки, призначеної згідно з дорученням в.о. Голови Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей Дутки Христини Миколаївни від 21,06.2022 №7/03, у тому числі, але не виключно, про анулювання ліцензії Приватному акціонерному товариству "Айбокс Банк" на провадження діяльності з надання послуг у сфері азартних ігор, виданої на підставі рішення Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей від 27.01.2022 № 45.

Суд, відповідно до вимог Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) після одержання заяви про забезпечення адміністративного позову з`ясовує чи відповідає вказана заява вимогам статей 152, 153 КАС України.

Статтею 153 КАС України визначено порядок подання заяви про забезпечення позову Так, за умовами вказаної статті, заява про забезпечення позову подається: до подання позовної заяви - до суду, до якого має бути подано позов за правилами підсудності, встановленими цим Кодексом; одночасно з пред`явленням позову - до суду, до якого подається позов за правилами підсудності, встановленими цим Кодексом; після відкриття провадження у справі - до суду, у провадженні якого перебуває справа.

Відповідно до приписів частини першої статті 154 КАС України заява про забезпечення позову розглядається судом, у провадженні якого перебуває справа або до якого має бути поданий позов, не пізніше двох днів з дня її надходження, без повідомлення учасників справи.

Отже, положенням КАС України передбачено, що заява про забезпечення позову розглядається суддею у провадженні якого перебуває адміністративна справа або заява про забезпечення позову до подання позовної заяви.

З аналізу вказаного вбачається, що заява про забезпечення адміністративного позову розглядається судом у взаємозв`язку із наявністю в провадженні суду справи у відповідності до вимог статей 153-154 КАС України.

Враховуючи те, що ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 19.09.2021 повернуто позовну заяву Приватного акціонерного товариства "Айбокс Банк", то відповідно підстави для розгляду заяви про забезпечення адміністративного позову відсутні, у зв`язку з чим, така заява підлягає поверненню без розгляду.

Керуючись статтями 152, 153, 154 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Повернути Приватному акціонерному товариству "Айбокс Банк" заяву про забезпечення позову без розгляду.

Відповідно до статті 295 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Згідно зі статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Статтею 297 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено подання апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Суддя В.А. Донець

Дата ухвалення рішення18.09.2022
Оприлюднено22.09.2022
Номер документу106334438
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій

Судовий реєстр по справі —640/15404/22

Ухвала від 18.09.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Донець В.А.

Ухвала від 18.09.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Донець В.А.

Ухвала від 18.09.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Донець В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні