Вирок
від 20.09.2022 по справі 552/6279/22
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/6279/22

Провадження № 1-кп/552/645/22

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20.09.2022 року Київський районний суд м. Полтави у складi:

головуючого ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши в м. Полтаві кримінальне провадження у спрощеному провадженні по обвинуваченню ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Горлівка, Донецької області, росіянина, громадянина України, який має базову загальну середню освіту, на утриманні малолітніх чи неповнолітніх дітей не має, офіційно не працевлаштований, в силу ст. 89 КК України не судимий, по відношенню до якого: 30.12.2020 Бахмутським районним відділом поліції ГУНП в Донецькій області направлено обвинувальний акт до суду за ч. 3 ст. 185 КК України; 14.01.2021 Артемівською місцевою прокуратурою Донецької області направлено обвинувальний акт до суду за ч. 3 ст. 185 КК України; 28.01.2022 Бахмутським районним відділом поліції ГУНП в Донецькій області направлено обвинувальний акт до суду за ч. 2 ст. 185 КК України зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , мешкає за адресою: АДРЕСА_2

у вчиненні проступку, передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України,

встановив:

23.08.2022, приблизно о 20 годині 00 хвилин, ОСОБА_3 , нехтуючи загальноприйнятими нормами моралі та поведінкою у суспільстві, грубо порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, з метою протиставити себе іншим громадянам, перебуваючи в громадському місці, а саме в парку « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за адресою: м. Харків, вул. Біблика, 48, почав виражатися нецензурними словами, при цьому не реагуючи на зауваження сторонніх осіб. Після чого, ОСОБА_3 , продовжуючи реалізацію свого протиправного умислу, направленого на порушення громадського порядку, підняв дерев`яну гілку. Піднявшись по сходам до господарчої будівлі, яка знаходиться на балансі комунального підприємства «Об`єднання парків культури та відпочинку м. Харкова», що розташована в парку «Зелений гай» за вище вказаною адресою, грубо порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, з метою протиставити себе іншим громадянам, за допомогою дерев`яної гілки, розбив склопакет на другому поверсі вказаної господарчої споруди. Внаслідок чого, ОСОБА_3 , пошкодив склопакет, тим самим спричинив комунальному підприємству «Об`єднання парків культури та відпочинку м. Харкова» матеріальну шкоду. Після чого, не припиняючи свої хуліганські дії, діючи з особливою зухвалістю, прагнучи продемонструвати свою зневагу до існуючих правил та норм поведінки в суспільстві, не реагуючи на зауваження сторонніх осіб, ОСОБА_3 , продовжив виражатися нецензурними словами та направився до дитячого майданчику, що розташований на території парку «Зелений гай». Де, продовжуючи свої хуліганські дії, почав бити ногами по сміттєвим бакам, намагався шляхом розхитування зламати дитячі гойдалки, при цьому постійно вживаючи нецензурні слова.

Внаслідок своїх противоправних дій, ОСОБА_3 , спричинив комунальному підприємству «Об`єднання парків культури та відпочинку м. Харкова» матеріальну шкоду на суму 1149 гривень 56 копійок.

Дії ОСОБА_3 суд кваліфікує за ч. 1 ст. 296 КК України, оскільки встановлено, що він вчинив грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, хуліганство.

Кримінальне провадження розглядалось судом відповідно до положень ст.ст. 381, 382 КПК України у спрощеному провадженні за клопотанням прокурора без виклику сторін.

Обвинувачений ОСОБА_3 беззаперечно визнав свою винуватість у вчиненні кримінального проступку та не оспорює встановлені досудовим розслідуванням обставини та в присутності захисника ОСОБА_4 надав свою згоду на розгляд обвинувального акту за його відсутності.

Вина обвинуваченого повністю доводиться наданими прокурором матеріалами кримінального провадження, зокрема доказами зібраними органом досудового розслідування.

У силу ст. 66 КК України обставиною, що пом`якшує покарання обвинуваченого є щире каяття.

У силу ст. 67 КК України обставини, що обтяжують покарання обвинуваченого не встановлено.

При призначенні обвинуваченому покарання, суд, виходячи з вимог ст. 65 КК України, враховує ступінь тяжкості вчиненого проступку, особи винного, який на обліку в наркологічному диспансері не перебуває, наявність обставини, що пом`якшує покарання, а саме щире каяття, приходить до переконання, про можливість призначення ОСОБА_3 покарання у виді обмеження волі в межах санкції, передбаченої ч. 1 ст. 296 КК України із застосуванням положення ст. 75 КК України та встановлення іспитового строку.

Цивільний позов Комунального підприємства «Об`єднання парків культури та відпочинку м. Харкова» на суму 2120 грн. 30 хв. підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 373, 374 КПК України, суд, -

З А С У Д И В:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 визнати винуватим у вчиненні проступку, передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України і призначити йому покарання у виді обмеження волі строком на 1 рік.

На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 від відбування призначеного покарання у виді обмеження волі, якщо він протягом одного року не вчинить нового злочину чи проступку.

Згідно зіст.76КК Українипокласти на ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 такі обов`язки:повідомляти организ питаньпробації прозміну місцяпроживання,роботи абонавчання;періодично з`являтисядля реєстраціїв организ питаньпробації. Крім того, відповідно до ч. 3 ст. 76 КК України на ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 покласти додаткові обов`язки, передбачені п.4 виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою.

Запобіжний захід відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 до набрання вироком законної сили обрати у вигляді особистого зобов`язання.

Стягнути з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 на користь Комунального Підприємства «Об`єднання парків культури та відпочинку м. Харкова» Код ЄДРПОУ 37657100, 61023, Харківська обл., місто Харків, вул. Сумська, будинок 81 кошти в рахунок відшкодування матеріальної шкоди, завданої вчиненням кримінального правопорушення в розмірі 2120,30 грн.

Вирок може бути оскаржений до Полтавського апеляційного суду протягом 30 діб з моменту його проголошення через Київський районний суд м. Полтави, а засудженим у той же строк з моменту його отримання.

Головуючий ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.09.2022
Оприлюднено24.01.2023
Номер документу106336706
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —552/6279/22

Вирок від 20.09.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 19.09.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні