Ухвала
від 18.09.2022 по справі 941/815/22
НОВГОРОДКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 941/815/22

пров. 2/393/154/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 вересня 2022 року смт Новгородка

Суддя Новгородківського районного суду Кіровоградської області Подліпенець Є.О., ознайомившись з позовною заявою ОСОБА_1 (адреса проживання: АДРЕСА_1 ) до Публічного акціонерного товариства «Укрнафта» (місцезнаходження:провул.Несторівський,буд.3-5,м.Київ,04053,код ЄДРПОУ00135390) про захист прав споживача та стягнення моральної шкоди,-

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з позовною заявою до відповідача про стягнення моральної шкоди, у зв`язку з порушенням його прав як споживача на АЗС ПАТ «Укрнафта», а саме працівниками вказаної АЗС йому було відмовлено у видачі 20 літрів бензину в каністру, який він придбав по талону і сплатив за нього відповідну грошову суму, у зв`язку з забороною заправляти пальне в будь-яку тару, крім паливного баку автотранспорту. Майже протягом двох годин він намагався довести працівникам АЗС, що вони порушують його права, але йому так і не видали придбаний ним бензин. Незаконними діями відповідача йому було завдано моральних страждань і він був змушений звернутись за медичною допомогою. Оцінюючи ступінь моральної переживань, а також погіршення стану здоров`я, що спричинило в тому числі затрати на лікування, виходячи з засад розумності та справедливості, просить стягнути з відповідача на його користь 5000 грн моральної шкоди.

Позовна заява відповідає вимогамстатей 175-177 ЦПК України. Підстави, визначеністаттями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні. Тому, враховуючи категорію та складність справи, значення справи для сторін, а також обсяг та характер доказів у справі її слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Крім цього, в позовній заяві позивач просить викликати та допитати в судовому засіданні в якості свідків ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , які можуть підтвердити факти викладенні у позовній заяві.

Розглянувши заявлене клопотання, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Так, відповідно до ст. 91 ЦПК Українивиклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. В ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

На підставі викладеного, враховуючи, що свідчення зазначених в позовній заяві свідків мають значення по справі та останні можуть підтвердити обставини на які посилається позивач, як на підставу задоволення позовних вимог, суд вважає, що їх слід викликати для допиту в судовому засіданні.

Керуючись ст.ст.19,91,175,177,187,274,277ЦПК України, суддя,-

У Х В А Л И В :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 (адреса проживання: АДРЕСА_1 ) до Публічного акціонерного товариства «Укрнафта» (місцезнаходження:провул.Несторівський,буд.3-5,м.Київ,04053,код ЄДРПОУ00135390) про захист прав споживача та стягнення моральної шкоди.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін призначивши судове засідання на18.10.2022 року о 11-00 годині.

Викликати в судове засідання по цивільній справі для допиту свідків ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , попередивши їх про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч.4ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч.1ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої-п`ятоїст. 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої-п`ятоїст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідно до п.4 ст.277 ЦПК України роз`яснити відповідачу, право подати заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження протягом п`яти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи на офіційному веб - порталі судової влади в мережі Інтернет за адресою: http://ng.kr.court.gov.ua/sud1113/. Надіслати учасникам справи копії ухвали про відкриття провадження у справі, а відповідачу - також копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Є. ПОДЛІПЕНЕЦЬ

Дата ухвалення рішення18.09.2022
Оприлюднено22.09.2022

Судовий реєстр по справі —941/815/22

Постанова від 28.04.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 01.02.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 24.01.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 06.01.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Рішення від 05.12.2022

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Подліпенець Є. О.

Рішення від 05.12.2022

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Подліпенець Є. О.

Ухвала від 09.11.2022

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Подліпенець Є. О.

Ухвала від 19.10.2022

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Подліпенець Є. О.

Ухвала від 26.09.2022

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Подліпенець Є. О.

Ухвала від 18.09.2022

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Подліпенець Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні