Ухвала
від 20.09.2022 по справі 525/148/22
ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 525/148/22

Номер провадження 2/525/123/2022

УХВАЛА

21 вересня 2022 року Великобагачанський районний суд Полтавської області в складі: головуючого - судді Ячала Ю.І.,

за участю секретаря Гавриш О.В.,

представника першого відповідача Сидоренка Ю.В.,

представника другого відповідача Бут Д.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в селищі Велика Багачка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , до ОСОБА_2 , місце проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 , ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ, місцезнаходження юридичної особи: вулиця Шевченка, 73, селище Велика Багачка Миргородського району Полтавської області, ідентифікаційний код юридичної особи 21044600, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ, місцезнаходження юридичної особи: вулиця Шевченка, 73, селище Велика Багачка Миргородського району Полтавської області, ідентифікаційний код юридичної особи 41830544, ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖГЕОКАДАСТРУ У ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛАСТІ, місцезнаходження юридичної особи: вулиця Уютна, 23, місто Полтава Полтавської області, ідентифікаційний код юридичної особи 39767930, про визнання недійсним та скасування рішення сесії селищної ради, припинення права власності на земельну ділянку, скасування реєстрації земельної ділянки, реєстрацію припинення права власності на земельну ділянку, -

встановив:

В підготовчому судовому засіданні представником відповідача подано до суду зустрічну позовну заяву із клопотанням про поновити строк на пред`явлення зустрічного позову у справі.

Клопотання про поновлення строку мотивоване тим, що відомості, які слугували підставою подання зустрічної позовної заяви стали відомі стороні тільки після проведення підготовчого судового засідання і не містилися в матеріалах позовної заяви, яка була подана на адресу суду та не перебували у володінні сторони.

Представник другого відповідача по справі вважав, що зустрічний позов слід прийняти до розгляду в межах даного цивільного провадження.

Суд заслухавши думки учасників судового засідання, вивчивши матеріли цивільної справи, приходить до наступного висновку.

Форма і зміст зустрічної позовної заяви відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України.

Відповідно до ч. ч. 1, 3 ст. 193 ЦПК України, відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Зважаючи, що обставини справи, на які посилається сторона при подачі зустрічного позову стали відомі стороні під час проведення підготовчого судового засідання, суд приходить до висновку, що слід задовольнити клопотання про поновлення строку на пред`явлення зустрічного позову у справі, а зустрічний позов прийти до розгляду у даному провадженні.

Керуючись ст.ст.193,260 ЦПКУкраїни, суд, -

ухвалив:

Клопотання представника відповідача про поновлення строку на пред`явлення зустрічного позову у справі, задовольнити.

Прийняти до розгляду зустрічну позовну заяву від 21.09.2022 року за позовом ОСОБА_2 , місце проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 , до ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ, місцезнаходження юридичної особи: вулиця Шевченка, 73, селище Велика Багачка Миргородського району Полтавської області, ідентифікаційний код юридичної особи 21044600, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ, місцезнаходження юридичної особи: вулиця Шевченка, 73, селище Велика Багачка Миргородського району Полтавської області, ідентифікаційний код юридичної особи 41830544, про визнання недійсним державного акта на право постійного користування землею.

Канцелярії суду зареєструвати зустрічний позов та об`єднати його в одне провадження первісним позовом, справа №525/148/22.

Запропонувати позивачеві по первісному позову та іншим сторонам подати до суду відзив на зустрічний позов, форма і зміст якого повинна відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, та роз`яснити, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. Інші учасники справи повинні отримати відзив не пізніше першого підготовчого засідання у справі.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Підготовче судове засідання відкласти на 13 годину 30 хвилин 19 жовтня 2022 року.

Учасник справи можуть отримати інформацію щодо цієї справи за веб-адресою: http://vb.pl.court.gov.ua.

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення до Полтавського апеляційного суду через Великобагачанського районного суду Полтавської області.

Суддя Ю.І. Ячало

СудВеликобагачанський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення20.09.2022
Оприлюднено22.09.2022
Номер документу106343727
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —525/148/22

Постанова від 31.10.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Чумак О. В.

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Чумак О. В.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Чумак О. В.

Ухвала від 09.03.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Чумак О. В.

Рішення від 14.11.2022

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Рішення від 14.11.2022

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Ухвала від 26.10.2022

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Ухвала від 20.09.2022

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Ухвала від 10.07.2022

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Ухвала від 17.05.2022

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні