Постанова
від 19.07.2010 по справі 2а-15941/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 липня 2010 р. спр ава № 2а-15941/10/0570

Приміщення суду за адре сою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвард ійської дивізії, 17

Постановлена у нарад чій кімнаті

час прийняття постанови: < година >

Донецький окружний адміні стративний суд в складі:

головуючого судді Стойки В .В.

при секретарі Телешові В.О.,

за участю представника поз ивача Домашенко Т.Г. ,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в місті Донецьку адміністр ативну справу за позовом Дер жавної податкової інспекції у Ленінському районі м. Донецька до товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Партер-Донецьк» про прип инення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова інспек ція у Ленінському районі м. До нецька звернулася до суду з п озовом до товариства з обмеж еною відповідальністю «Парт ер-Донецьк» про припинення ю ридичної особи, мотивуючи св ої вимоги тим, що зазначена юр идична особа зареєстрована 0 5.07.2006р. і перебуває на обліку в п одатковій інспекції як платн ик податків. З 20.05.2008р. відповіда чем не подавалася податкова звітність. Заборгованості пе ред бюджетом відповідач не м ає. Просили припинити юридич ну особу товариство з обмеже ною відповідальністю «Парте р-Донецьк».

В судовому засіданні предс тавник позивача підтримала п озовні вимоги та просила зад овольнити їх в повному обсяз і.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, причин неявки суду не пові домив. Заяв про відкладення р озгляду справи від нього не н адходило. Згідно довідки пош тового відправлення підприє мство за своєю юридичною адр есою не знаходиться, фактичн е місцезнаходження підприєм ства не відоме. Відповідно до ч. 1 ст. 40 КАС України особи, які б еруть участь у справі, зобов' язані під час провадження у с праві повідомляти суд про зм іну місця проживання (перебу вання, находження), роботи, слу жби. У разі неповідомлення пр о зміну адреси повістка надс илається їм за останньою адр есою і вважається врученою.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд прихо дить до висновку, що позовні в имоги є обґрунтованим і підл ягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що товар иство з обмеженою відповідал ьністю «Партер-Донецьк» заре єстроване 05.07.2006р. виконавчим ко мітетом Донецької міської ра ди, що підтверджується даним и свідоцтва про реєстрацію.

Як вбачається з Довідки про взяття на облік платника под атків, товариство з обмежено ю відповідальністю «Партер-Д онецьк» перебуває на податко вому обліку у ДПІ у Ленінсько му районі м. Донецька з 10.01.1995р.

Відповідно до ч. 6 ст. 59 Господ арського кодексу України суб 'єкт господарювання ліквідує ться, у тому числі, у разі скас ування його державної реєстр ації у випадках, передбачени х законом.

Частиною 2 статті 247 Господар ського кодексу України визна чено, що скасування державно ї реєстрації суб'єкта господ арювання провадиться за ріше нням суду, що є підставою для л іквідації даного суб'єкта го сподарювання відповідно до с татті 59 цього Кодексу.

Крім того, ст. 110 Цивільного к одексу України також передба чена ліквідація юридичної ос оби за рішенням суду у випадк ах, встановлених законом.

Згідно із п. 17 ч. 1 ст. 11 Закону Ук раїни «Про державну податков у службу в Україні» органи де ржавної податкової служби у випадках, в межах компетенці ї та у порядку, встановлених з аконами України, мають право звертатися у передбачених з аконом випадках до судових о рганів із заявою (позовною за явою) про скасування державн ої реєстрації суб'єкта підпр иємницької діяльності.

Відповідно до п. 3 ст. 10 Закону України „Про державну подат кову службу” Державна податк ова інспекція у Ленінському районі м. Донецька уповноваж ена здійснювати контроль за своєчасністю подання платни ками податків бухгалтерськи х звітів і балансів, податков их декларацій, розрахунків т а інших документів, пов'язани х з обчисленням податків, інш их платежів, а також перевіря ють достовірність цих докуме нтів щодо правильності визна чення об'єктів оподаткування і обчислення податків, інших платежів.

Частиною 2 статті 38 Закону Ук раїни "Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців" передбач ені підстави для постановлен ня судового рішення щодо при пинення юридичної особи, що н е пов'язано з банкрутством юр идичної особи, зокрема: непод ання протягом року органам д ержавної податкової служби п одаткових декларацій, докуме нтів фінансової звітності ві дповідно до закону.

Отже, з урахуванням наведен их норм, органи державної под аткової служби у випадку неп одання суб' єктом господарю вання протягом року податков их декларацій, документів фі нансової звітності відповід но до закону мають право звер нутись до суду із позовом щод о припинення юридичної особи , що не пов'язано з банкрутство м юридичної особи.

Згідно Довідки від 13.05.2010, това риство з обмеженою відповіда льністю «Партер-Донецьк» не подає податкову звітність з 20.05.2008р., тобто більше року.

Як вбачається з Довідки ДПІ у Ленінському районі м. Доне цька, товариство з обмеженою відповідальністю «Партер-До нецьк» заборгованості з пла тежів перед бюджетом не має.

Таким чином, оскільки судом встановлено, що товариство з обмеженою відповідальністю «Партер-Донецьк» не подає пр отягом року органам державно ї податкової служби податков і декларації і інші документ и фінансової звітності відпо відно до закону, суд приходит ь до висновку про необхідніс ть припинення цієї юридичної особи.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС Укр аїни, судові витрати з відпов ідача не підлягають стягнен ню.

Згідно ч. 1 ст. 38 Закону Україн и „Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців”, суд, у день н абрання таким рішенням закон ної сили направляє його копі ю державному реєстратору за місцезнаходженням юридично ї особи для внесення до Єдино го державного реєстру запису про судове рішення. Дата надх одження відповідного судово го рішення вноситься державн им реєстратором до журналу о бліку реєстраційних дій.

На підставі вищевикладено го, керуючись ст. ст. 8 - 11, 158 - 163 КАС У країни, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї у Ленінському районі м. Доне цька до товариства з обмежен ою відповідальністю «Партер -Донецьк» про припинення юри дичної особи, - задовольнити.

Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відп овідальністю «Партер-Донець к» (код ЄДРПОУ 21972761; державна ре єстрація проведена 05.07.2006р.; юрид ична адреса: 83102, м. Донецьк, вул. Стадіонна, буд.30-А).

Копію постанови у день набр ання нею законної сили напра вити державному реєстратору за місцезнаходженням юридич ної особи для внесення до Єди ного державного реєстру запи су про судове рішення.

Постанова постановлена у н арадчій кімнаті та проголоше но її повний текст у судовому засіданні 20 липня 2010 року.

Заяву про апеляційне оскар ження постанови суду може бу ти подано протягом десяти дн ів з дня її проголошення до До нецького апеляційного адмін істративного суду через Доне цький окружний адміністрати вний суд.

Якщо постанову було прогол ошено у відсутності особи, як а бере участь у справі, то стро к подання заяви про апеляцій не оскарження обчислюється з дня отримання нею копії пост анови.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається до Донецького апеля ційного адміністративного с уду через Донецький окружний адміністративний суд протяг ом двадцяти днів після подан ня заяви про апеляційне оска рження.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Суддя Стойка В. В.

Дата ухвалення рішення19.07.2010
Оприлюднено06.08.2010
Номер документу10634481
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-15941/10/0570

Ухвала від 24.06.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Стойка В. В.

Постанова від 19.07.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Стойка В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні