Постанова
від 29.07.2010 по справі 2а-4148/10/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 справа №  2а-4148/10/0670  

категорія  6.6.2

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 липня 2010 р.                                                                                  м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді  Євпак В.В.,

при секретарі -       Гнітецькій Т.Ф.,  

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу

за позовом  Державної податкової інспекції у Радомишльському районі  < Текст > 

до   Приватного селянського (фермерського) господарства "Надія"   < Текст > 

про  припинення юридичної особи,-

встановив:

Державна податкова інспекція у Радомишльському районі просить прийняти рішення про припинення державної реєстрації суб"єкта підприємницької діяльності  Приватного селянського (фермерського) господарства "Надія", оскільки дана юридична особа з 01.01.2007 року не надає податковим органам декларації про доходи, інші необхідні відомості для нарахування податків та обов’язкових платежів. Заборгованості по платежах до бюджету відповідач не має.

Представник позивача в судове засідання не з"явився. Про день, місце, час розгляду справи повідомлені вчасно та належним чином. Подали до суду клопотання, просять справу розглядати без їх участі, позовні вимоги підтримують.

Представник відповідача в судове засідання не з’явився. Про день, час та місце розгляду справи повідомлялись  вчасно та належним чином.

Суд, розглянувши матеріали справи, встановив: приватне селянське (фермерське) господарство "Надія" зареєстроване Радомишльською районною державною адміністрацією 09.06.2000 року.

Як платник податку відповідач знаходиться на обліку в  ДПІ у Радомишльському районі.

Відповідно до п. 1 ст. 9 Закону України „Про систему оподаткування” платник податків і зборів (обов’язкових платежів) зобов’язаний подавати до державних податкових органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та іншу документи і відомості, пов’язані з обчисленням та сплатою  податків і зборів.

Всупереч зазначеної норми, відповідач  з  01.01.2007 року, тобто понад рік  не звітується. Заборгованості  по платежах до бюджету не має.

Зазначена обставина підтверджується довідкою ДПІ у Радомишльському районі №3346/7/15-101 від 28.05.2010 року.

Дана обставина відповідно до п.2 ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” є підставою для постановлення судового рішення про  припинення юридичної особи.

Вимоги позивача є законними.

Відповідач заперечень проти позову суду не надав.

Суд з урахуванням зазначених обставин вважає, що є підстави для  задоволення позовних вимог.               

Керуючись  ст. 33, 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”, ст. 59 ГК України, ст.ст. 86, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України,  суд -  

постановив:

Позов задовольнити.

Припинити діяльність юридичної особи, Приватного селянського (фермерського) господарства "Надія" (с. Хутір-Брід 3, Радомишльський район, Житомирська область,  ідентифікаційний код 31019011).

Копію постанови  для внесення запису в Єдиний державний реєстр направити державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи.

          Постанова Житомирського окружного адміністративного суду набирає законної сили після закінчення строків подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги. Заява про апеляційне оскарження подається через Житомирський окружний адміністративний суд до Київського апеляційного адміністративного суду протягом 10 днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга подається у тому ж порядку протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Головуючий суддя:                                                                                В.В. Євпак

 Повний текст постанови виготовлено: < Дата > 

присуджено до стягнення < сума > грн.

матеріальну шкоду < сума > грн.

моральну шкоду < сума > грн.

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.07.2010
Оприлюднено07.08.2010
Номер документу10634695
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4148/10/0670

Постанова від 29.07.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Євпак Валентина Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні