Ухвала
від 14.09.2022 по справі 522/16669/21
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/16669/21

Провадження № 2/522/103/22

УХВАЛА

15 вересня 2022 року м. Одеса

Приморський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого судді - Федчишеної Т. Ю.,

за участі секретаря судового засідання Гаркуші Є. О.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідачів ОСОБА_2 ОСОБА_3 , ОСОБА_4 адвоката Голоцвана Є. О.,

розглянувши увідкритому підготовчомузасіданні взалі судуклопотання Державного закладу «Спеціалізований (спеціальний) клінічний санаторій імені В. П. Чкалова» Міністерства охорони здоров`я України про витребування доказів, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Приморського районного суду м. Одеси перебуває цивільна справа № 522/16669/21 за позовом Державного закладу «Спеціалізований (спеціальний) клінічний санаторій імені В. П. Чкалова» Міністерства охорони здоров`я України до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Міністерства охорони здоров`я України, Департаменту культури, національностей, релігій та охорони об`єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації, про визнання договорів недійсними.

Позивачем подано до суду клопотання про витребування доказів, у якому останній просить витребувати у Комунального підприємства «Бюро технічної інвентаризації» Одеської міської ради належним чином засвідчену копію реєстраційної справи на об`єкт нерухомого майна: корпус № 7 за адресою: АДРЕСА_1 , або аптеку № 176 за адресою: м. Одеса, Французький бульвар, або житловий будинок за адресою: АДРЕСА_2 ; у приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Левенець Тетяни Пилипівни належним чином засвідчені копії договору купівлі продажу від 10.11.2006, укладеного між Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю «Ірен Агронатурпродукт» та ОСОБА_5 , посвідченого приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Левенець Т. П. за реєстровим № 1660, а також документів, на підставі яких його було посвідчено; в Управлінні державної реєстрації Юридичного департаменту Одеської міської ради належним чином засвідчену копію реєстраційної справи на об`єкт нерухомого майна: корпус № 7 за адресою: АДРЕСА_1 , або аптеку № 176 за адресою: м. Одеса, Французький бульвар, або житловий будинок за адресою: АДРЕСА_2 .

В обґрунтування клопотання позивачем зазначено, що він позбавлений можливості надати вказані докази самостійно, що підтверджується відповідями на адвокатські запити його представника, а вказані документи, з огляду на предмет спору та характер спірних правовідносин, мають значення для повного та всебічного з`ясування обставин даної справи.

У підготовчому засіданні представник позивача - адвокат Хаджи І. Д. клопотання підтримала та просила його задовольнити.

Представник відповідачів адвокат Голоцван Є. О. проти задоволення клопотання заперечував.

Представник Міністерства охорони здоров`я України - Зуєв Д. С. подав до суду заяву про проведення судового засідання бе участі представника Міністерства охорони здоров`я України.

Інші учасники справи у підготовче засідання не з`явилися, повідомлялися належним чином про дату, час та місце розгляду справи.

Суд, заслухавши представника позивача та представника відповідачів, дослідивши подане клопотання, дійшов наступного висновку.

За змістом ст. ст. 76, 81, 95 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Одним із засобів встановлення таких даних є письмові докази (документи (крім електронних), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору). Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Положеннями ст. 84 ЦПК України визначено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Таким чином, зважаючи на те, що клопотання позивача про витребування доказів є обґрунтованим, затребувані документи з огляду на мотивування позовних вимог, а також на предмет та характер спору, є необхідними для повного, всебічного з`ясування обставин спірних правовідносин сторін, а відтак і для розгляду цивільної справи по суті, а також враховуючи те, що самостійно надати такі докази позивач можливості не має, клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 76, 84 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання Державного закладу«Спеціалізований (спеціальний)клінічний санаторійімені В.П.Чкалова» Міністерстваохорони здоров`яУкраїни провитребування доказів задовольнити.

Витребувати у Комунального підприємства «Бюро технічної інвентаризації» Одеської міської ради (65048, м. Одеса, вул. Троїцька, 25) належним чином засвідчену копію реєстраційної справи на об`єкт нерухомого майна: корпус № 7 за адресою: м. Одеса, Французький бульвар, 85, або аптеку № 176 за адресою: м. Одеса, Французький бульвар, або житловий будинок за адресою: АДРЕСА_2 .

Витребувати у приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Левенець Тетяни Пилипівни ( АДРЕСА_3 ) належним чином засвідчені копії договору купівлі продажу від 10.11.2006, укладеного між Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю «Ірен Агронатурпродукт» та ОСОБА_5 , посвідченого приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Левенець Т. П. за реєстровим № 1660, а також документів, на підставі яких його було посвідчено.

Витребувати в Управлінні державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради (65009, м. Одеса, вул. Черняховського, 6) належним чином засвідчену копію реєстраційної справи на об`єкт нерухомого майна: корпус № 7 за адресою: м. Одеса, Французький бульвар, 85, або аптеку № 176 за адресою: м. Одеса, Французький бульвар, або житловий будинок за адресою: АДРЕСА_2 .

Витребувані докази надати до суду протягом п`яти днів з дня вручення копії ухвали.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т. Ю. Федчишена

Дата ухвалення рішення14.09.2022
Оприлюднено22.09.2022
Номер документу106347406
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування доказів

Судовий реєстр по справі —522/16669/21

Ухвала від 21.09.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

Ухвала від 21.09.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

Ухвала від 19.05.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

Ухвала від 17.04.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

Ухвала від 07.03.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

Ухвала від 05.12.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

Ухвала від 26.09.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

Ухвала від 14.09.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні