Постанова
від 26.07.2010 по справі 2а-5731/10/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 справа №  2а-5731/10/0670  

категорія  6.13

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 липня 2010 р.                                                                                  м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді  Євпак В.В.,

при секретарі -       Гнітецькій Т.Ф.,  

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу

за позовом  Прокурора Коростенського району Житомирської області в інтересах держави в особі  Управління Пенсійного фонду України в Коростенському районі Житомирської області

до   Відкритого акціонерного  товариства "Коростенська спеціалізована пересувна механізована колона"   < Текст > 

про  стягнення 6338,93 грн.,-

встановив:

 Прокурор звернувся до суду з позовом в інтересах Управління пенсійного фонду України в Коростенському районі Житомирської області та просить стягнути з Відкритого акціонерного  товариства "Коростенська спеціалізована пересувна механізована колона"  заборгованість  зі сплати  страхових внесків на загальнообов”язкове державне пенсійне страхування в розмірі 6338 грн. 93 коп. Вимоги мотивує тим, що відповідачем самостійно визначена сума страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за травень 2010 року. За несвоєчасну сплату страхових внесків до відповідача застосовані фінансові санкції та нарахована пеня. В добровільному порядку борг відповідачем не погашений.

В судовому засіданні прокурор позовні вимоги підтримав в повному обсязі та просить стягнути з відповідача заборгованість зі сплати страхових внесків, фінансової санкції та пені в розмірі 6338 грн. 993 коп.

Представник позивача в судове засідання не з"явився. Про день, місце, час розгляду справи повідомлені вчасно та належним чином. Подали до суду клопотання, просять справу розглядати без їх участі, позовні вимоги підтримують.

Представник відповідача в судове засідання не з’явився. Про день, час та місце розгляду справи повідомлені вчасно та належним чином, про що свідчить розписка в отриманні судової повістки. Про причини неявки суд не повідомили, заперечень не надали.

Суд, розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення прокурора, встановив: Відкрите акціонерне товариство "Коростенська спеціалізована пересувна механізована колона" є платником збору на обов’язкове державне пенсійне страхування і зареєстроване в управлінні Пенсійного фонду України в Коростенському районі Житомирської області.

Як страхувальник, відповідач відповідно до п.6 ч.2 ст.17 ЗУ „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, зобов’язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Відповідно до ч.2 ст.106 Закону страхові внески, несвоєчасно сплачені страхувальником, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків (недоїмка) і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій.

Встановлено, що страхувальник відповідно до Закону самостійно визначив суму страхових внесків, що підлягають сплаті за травень 2010 року  в розмірі 4678 грн. 11 коп.,  але своєчасно її не сплатив.

Рішенням УПФУ в Коростенському районі №09.249 від 03.06.2010 року за порушення строків сплати страхових внесків до відповідача застосовано фінансові санкції у вигляді штрафу  в розмірі  890 грн. 20 коп. та нарахована пеня у розмірі 770 грн. 62 коп.

Зазначене рішення відповідачем у встановленому законом порядку не оскаржувалось та є на даний час чинним.

Заборгованість зі сплати страхових внесків, штрафу та пені відповідачем не погашена та  на даний час становить 6338 грн. 93 коп.

Розмір заборгованості підтверджується розрахунками страхових внесків на загальонообов”язкове державне пенсійне страхування та розрахунком суми заборгованості, виданим УПФУ в Коростенському районі Житомирської області.  

Відповідач заперечень проти позову не надав.

З урахуванням всіх обставин по справі суд вважає, що вимоги прокурора є законними, а тому підстави для задоволення позову.

Керуючись  Законом України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", ст.ст. 86, 158-163 КАС України, суд -  

постановив:

Позов прокурора задовольнити.

Стягнути з Відкритого акціонерного товариства "Коростенська спеціалізована пересувна механізована колона" (вул. Т.Кралі 52, м. Коростень, Коростенський район, Житомирська область, і/код 00911463) на користь управління Пенсійного фонду України в Коростенському районі (вул. Грушевського 16/1, м. Коростень, Коростенський район, Житомирська область) заборгованість зі сплати  страхових внесків, фінансових санкцій та пені в розмірі 6338 грн. 93 коп.  

          Постанова Житомирського окружного адміністративного суду набирає законної сили після закінчення строків подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги. Заява про апеляційне оскарження подається через Житомирський окружний адміністративний суд до Київського апеляційного адміністративного суду протягом 10 днів з дня складення постанови у повному обсязі. Апеляційна скарга подається у тому ж порядку протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Головуючий суддя:                                                                                В.В. Євпак

 Повний текст постанови виготовлено: 30 липня 2010 р.

присуджено до стягнення 6338.93 грн.

матеріальну шкоду < сума > грн.

моральну шкоду < сума > грн.

Дата ухвалення рішення26.07.2010
Оприлюднено07.08.2010
Номер документу10634793
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5731/10/0670

Постанова від 26.07.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Євпак Валентина Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні