Вирок
від 27.07.2022 по справі 755/11056/21
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/11056/21

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"27" липня 2022 р. Дніпровський районний суд м.Києва у складі:

головуючого судді: ОСОБА_1 ,

при секретарі: ОСОБА_2 ,

за участю прокурора: ОСОБА_3 ,

за участю захисника: ОСОБА_4 ,

за участю обвинуваченого: ОСОБА_5 ,

провівши в приміщенні Дніпровського районного суду м.Києва судове засідання на підставі обвинувального акта у кримінальному провадженні №12021100040001252 від 21.04.2021 року, по обвинуваченню

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Києва, громадянина України, з середньою освітою, неофіційно працюючого вантажником експедитором, одруженого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

- у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.191 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_5 , згідно наказу №128к від 02.07.2020 року, був призначений з 03.07.2020 року на посаду комірника ТОВ «ПРИВАТ-АЛКО». Крім того, 03.07.2020 року, було укладено договір про повну матеріальну відповідальність між ТОВ «Приват-Алко» в особі генерального директора ОСОБА_6 , який діє на підставі Статуту, надалі "Товариство", з одного боку та, працівником ОСОБА_5 який іменується надалі «Працівник», з іншого боку (далі Договір).

Згідно п.1 Договору працівник, який займає посаду комірника на підприємстві ТОВ «Приват-Алко», безпосередньо пов`язану з обігом, обліком, прийманням/відпуском, реалізацією товарно-матеріальних цінностей та/або отриманням готівкових коштів від клієнтів за реалізовану продукцію, бере на себе повну матеріальну відповідальність за забезпечення цілісності довірених йому Товариством матеріальних цінностей і грошових коштів, у зв`язку з чим зобов`язується:

а) дбайливо ставитися до переданих йому для збереження або для інших цілей матеріальних цінностей підприємства та грошових коштів і вживати заходів щодо запобігання збиткам;

б) своєчасно повідомляти керівництво підприємства про всі обставини, що загрожують забезпеченню цілісності довірених йому матеріальних цінностей та отриманих грошових коштів;

в) складати і подавати у встановленому порядку товарно-грошові та інші звіти про залишки довірених йому матеріальних цінностей та грошових коштів;

г) брати участь в інвентаризації довірених йому матеріальних цінностей;

д) нести матеріальну відповідальність за пряму дійсну шкоду, завдану підприємству, внаслідок порушення покладених на нього трудових обов`язків;

ж) здавати грошову виручку отриману від клієнтів до каси Товариства.

02.03.2020 року генеральним директором ТОВ «Приват-Алко» було затверджено посадову інструкцію комірника.

03.07.2020 року ОСОБА_5 з положеннями вказаної посадової інструкції був ознайомлений, що підтвердив власним підписом.

Відповідно до посадової інструкції комірника, розділу І. «Загальні положення», встановлено, що дійсна посадова інструкція визначає функціональні обов`язки, права і відповідальність комірника.

Відповідно до п.6 посадової інструкції, Комірник зобов`язаний знати: Правила ведення складського господарства; номенклатуру, асортимент матеріальних цінностей, шо зберігаються, їх властивості і призначення; Правила обліку, зберігання, руху матеріальних цінностей на складі, правила оформлення супровідних документів та проведення інвентаризацій; Правила комплектування партій різних матеріальних цінностей за асортиментом; Правила застосування складського вимірювального інструменту, пристроїв, механізмів і способи перевірки їх на видатність до роботи; Способи зберігання речей, продукції і сировини від псування під час розвантаження, навантаження і утримання на складі; Правила організації вантажно-розвантажувальних робіт; Правила безпечного зберігання і переміщення алкогольної продукції; Правила і норми охорони праці та протипожежного захисту під час зберігання і переміщення матеріалів та утримання службових приміщень; Досконально знати асортимент продукції, а також перелік товарів, які знаходяться на складі; Документообіг: акти прийому-передачі товару, його якості, оформлення придбання товару по безготівковому розрахунку, оформлення товару на доставку, умови та процедуру повернення товару постачальнику та його рівноцінного обміну, відповідальне зберігання; Права, обов`язки, режим роботи; Правила внутрішнього трудового розпорядку, правила і норми охорони праці, правила техніки безпеки, виробничої санітарії і гігієни, протипожежної безпеки, цивільної оборони.

У II розділі «Завдання та обов`язки» посадової інструкції комірника зазначено: Приймає на склад, зберігає і видає зі складу торговим відділам, перевізникам товарно- матеріальні цінності (товари), що надходять від постачальників згідно видаткових документів. Перевіряє відповідність цінностей, які приймає, супровідним документам, базовим артикулам, штрих-кодам, а також перевіряє наявність необхідних супровідних документів. Оглядає товар при прийманні на предмет зовнішніх пошкоджень товару або його упаковки, наявності необхідного маркування, в тому числі, й марками акцизного податку; Переміщує матеріальні цінності до місць зберігання вручну або за допомогою штабелерів та інших механізмів з розкладанням (сортуванням) їх за видами, якістю, призначенням та іншими ознаками; Керує роботою вантажників під час завантаження, вивантаження вантажів і розташування їх в приміщенні складу; Комплектує партії матеріальних цінностей за заявками покупців; Складає дефектні відомості на браковані товари отримані від постачальників або повернуті покупцями, акти на їх списання, а також на недостачу і псування товарно-матеріальних цінностей; Організовує зберігання матеріалів і продукції з метою запобігання їх псуванню та втратам; Веде облік наявних на складі матеріальних цінностей і звітну документацію про їх рух. Бере участь у проведенні інвентаризацій. Забезпечує зберігання матеріальних цінностей; Підтримує порядок та належний протипожежний і санітарний стан на закріпленій території.

Відповідно до розділу IV «Відповідальність» вищезазначеної інструкції, зазначено наступне, що Комірник несе відповідальність: За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов`язків, які передбачені цією інструкцією, - в межах, що визначені чинним законодавством України про працю; За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності. - в межах, що визначені чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України; Як матеріально-відповідальна особа за завдання матеріальної шкоди - в межах, що визначені чинним і тим законодавством та законодавством про працю України; За розголошення комерційної таємниці; За невиконання наказів, розпоряджень безпосереднього керівництва й адміністрації товариства; За порушення правил внутрішнього трудового розпорядку, правил протипожежної безпеки і техніки, які установлені на товаристві.

Так, 29.03.2021 року, приблизно о 18 годині 44 хвилин та 30.03.2021 року о 18 годині 51 хвилині, знаходячись на робочому місці в приміщені складу за адресою: м. Київ, вул. Вільнюська, 33В, будучи матеріально-відповідальною особою, у ОСОБА_5 виник злочинний умисел направлений на розтрату майна ТОВ «Приват-Алко», яке було ввірене йому та перебувало у його віданні.

ОСОБА_5 , керуючись єдиним злочинним умислом, діючи з корисливих мотивів, використовуючи своє становище, попередньо ввів в оману ОСОБА_7 та ОСОБА_8 щодо дійсності своїх злочинних намірів, при цьому повідомив останнім неправдиву інформацію про те, що ТОВ «Приват-Алко» у зв`язку з невиплатою заробітної плати, розрахувалось з ним алкогольною продукцією.

В подальшому, ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , будучи необізнаними про злочинні наміри ОСОБА_5 , прибули на власному автомобілі «Рено Логан», державний номерний знак НОМЕР_1 , до складського приміщення ТОВ «Приват-Алко» за адресою м. Київ, вул. Вільнюська 33В., де ОСОБА_5 разом з ОСОБА_7 завантажили до вказаного автомобіля коробки з алкогольною продукцією без видаткових накладних, яка була ввірена ОСОБА_5 та перебувала в його віданні, після чого поїхали у напрямку місця проживання ОСОБА_5 та в подальшому ОСОБА_5 розпорядився майном ТОВ «Приват-Алко» на власний розсуд.

Крім того, продовжуючи реалізацію єдиного злочинного умислу, направленого на розтрату чужого майна, 02.04.2021 року ОСОБА_5 на протязі робочого дня, в період часу з 14 години 42 хвилини, знаходячись у складському приміщенні, яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Вільнюська, 33В, перебуваючи у дружніх відносинах з ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та особою на ім`я ОСОБА_11 , ввів останніх в оману щодо дійсності своїх злочинних намірів та зазначив, що потребує транспортування продукції зі складу.

В подальшому, ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та особа на ім`я ОСОБА_11 , будучи необізнаними про зличинні наміри ОСОБА_5 , прибули на автомобілі «Хюндай Соната», державний номерний знак НОМЕР_2 , під керуванням водія ОСОБА_9 , до вищезазначеного складського приміщення, де ОСОБА_5 з ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та особою на ім`я ОСОБА_11 завантажили у вказаний автомобіль коробки з алкогольною продукцією, яка була ввірена ОСОБА_12 та перебувала в його віданні, після чого поїхали у напрямку місця проживання ОСОБА_5 . В подальшому, ОСОБА_5 розпорядився майном ТОВ «Приват-Алко» на власний розсуд.

Відповідно до наказу №02/04/21-4 від 02 квітня 2021 року було призначено ревізію оборотних активів (товарно-матеріальних цінностей) ТОВ «Приват-Алко», що знаходились на зберіганні у складському приміщення, за адресою: м.Київ, вул. Вільнюська, 33-В, за період вчинення правопорушення громадянином ОСОБА_5 .

Згідно з даними висновку акту ревізії оборотних активів ТОВ «Приват-Алко» від 03.04.2021 року №03/04/21-5 з урахуванням даних бухгалтерського та складського обліку, даних засвідчених в акті інвентаризації від 20 березня 2021 року, проведеної у складському приміщенні, розташованому за адресою: м.Київ, вул. Вільнюська, 33В, шляхом співставлення даних бухгалтерського та складського обліку, щодо залишків товарно-матеріальних цінностей на дату проведення інвентаризації, виявлено нестачу товарно матеріальних цінностей в кількості 2 095 одиниць продукції на загальну суму 247 436 гривень 11 копійок з урахуванням ПДВ.

Згідно довідкисобівартості товарно-матеріальнихцінностей продукції (безПДВ)від 07червня 2021року №07/06/21-1 виявлено нестачу товарно-матеріальних цінностей на зальну суму 206 196 гривень 76 копійок, а саме: Вино «Cavalli Neri Bianco», бiле сухе 0,75л, Toscana IGT (4732): кількість нестачі- 15 одиниць, вартість за одиницю 65 гривень 83 копійки, загальна вартість 987 гривень 45 копійок; Вино «Cavalli Neri Montepulciano d'Abruzzo DOC», червоне сухе 0,75л, (4770), кількість нестачі- 6 одиниць, вартість за одиницю 72 гривні 75 копійок, загальна вартість 436 гривень 50 копійок; Напій «Fragolino» ігр. на основі вина, біле 0,75л (9856), кількість нестачі- 8 одиниць, вартість за одиницю 64 гривні 95 копійок, загальна вартість 519 гривень 60 копійок; Горілка «Козацька рада», класична 0,5л (0386), кількість нестачі- 48 одиниць, вартість за одиницю -57 гривень 95 копійок, загальна вартість 2781 гривня 60 копійок; Горілка «Хлібний Дар», класична 0,18 л (9907), кількість нестачі-68 одиниць, вартість за одиницю- 22 гривні 40 копійок, загальна вартість 1523 гривні 20 копійок; Горілка «Хлібний Дар», класична 0,5л (0577), кількість нестачі- 68 одиниць, вартість за одиницю- 55 гривня 01 копійка, загальна вартість 3740 гривень 68 копійок; Горілка «Хлібний Дар», класична 1,0л (2045), кількість нестачі- 27 одиниць, вартість за одиницю 111 гривень 98 копійок, загальна вартість 3023 гривні 46 копійок; Віскі «Johnnie Walker Red Label», 0,5л (4401), кількість нестачі- 8 одиниць, вартість за одиницю 247 гривень 06 копійок, загальна вартість 1976 гривень 48 копійок; Коньяк «Hennessy VS 40» кор. 0,5 л (7111), кількість нестачі- 1 одиниця, вартість за одиницю 577 гривень 70 копійок, загальна вартість 577 гривень 70 копійок; Коньяк «Metaxa 5*» 0,5 л (0030), кількість нестачі- 1 одиниця, вартість за одиницю 216 гривень 56 копійок, загальна вартість 216 гривень 56 копійок; Лікер «Baileys» 0.375 л (0194), кількість нестачі- 2 одиниці, вартість за одиницю 228 гривень 40 копійок, загальна вартість 456 гривень 80 копійок; Лікер «Baileys», 0.5 л (0170), кількість нестачі- 1, одиниця, вартість за одиницю 280 гривень 53 копійки, загальна вартість 280 гривень 53 копійки; Лікер Baileys 1 л (0118): кількість нестачі- 2, вартість за одиницю 483,6 гривень, загальна вартість 967,2 гривень; Лікер Jagermeister 0,04 л (4934): кількість нестачі- 2, вартість за одиницю 26,54 гривень, загальна вартість 53,08 гривень; Лікер Jagermeister 0,5 л (5549): кількість нестачі- 5, вартість за одиницю 218,7 гривень, загальна вартість 1093,5 гривень; Лікер Jagermeister 1 л (5525): кількість нестачі- 1, вартість за одиницю 412,05 гривень, загальна вартість 412,05 гривень; Лікер Sheridans 0,5 л (0703): кількість нестачі - 1, вартість за одиницю 343,85 гривень, загальна вартість 343,85 гривень; Шампанське Moet + Chandon Nectar Imperial Rose сухе рожеве 0,75л (5023): кількість нестачі- 5, вартість за одиницю 2124,9 гривень, загальна вартість 10624,5 гривень; Настоянка Джин Трафальгар 45% 0,7л (0321): кількість нестачі- 1, вартість за одиницю 131 гривень, загальна вартість 131 гривень; Самбука Ібіца 42% 1л (0390): кількість нестачі- 3, вартість за одиницю 165,1 гривень, загальна вартість 495,3 гривень; Лікер Вишня 0,7л (1205): кількість нестачі- 4, вартість за одиницю 116,06 гривень, загальна вартість 464,24 гривень; Віскі Гленфіддік 12 років 0,7 л (0176): кількість нестачі- 16, вартість за одиницю 770 гривень, загальна вартість 12320 гривень; Віскі Теньяку (Винфорт) 0,7 л (3284): кількість нестачі- 1, вартість за одиницю 460,17 гривень, загальна вартість 460,17 гривень; Алког.напій Столічная Ваніл 0,7 л (0393): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 157,66 гривень, загальна вартість 157,66 гривень; Алког.напій Столічная Солона Карамель 0,7 л (5091): кількість нестачі- 4, вартість за одиницю 157,65 гривень, загальна вартість 630,6 гривень; Алког.напій Столічная Цитросі 0,7 л (0669): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 157,47 гривень, загальна вартість 157,47 гривень; Горілка Ріга Блек 0,5 л (1295): кількість нестачі- 1, вартість за одиницю 95,41 гривень, загальна вартість 95,41 гривень; Пиво Джинджер 0,25 л. (1906): кількість нестачі- 161, вартість за одиницю 20,96 гривень, загальна вартість 3374,56 гривень; Пиво Імбирне 0,25 л (1906): кількість нестачі-6, вартість за одиницю 20,41 гривень, загальна вартість 122,46 гривень; Джин Крафтерс Ароматік Флауер Лівіко 0,7 (4967): кількість нестачі- 3, вартість за одиницю 502,38 гривень, загальна вартість 1507,14 гривень; Джин Крафтерс Лондон Драй Лівіко 0,7 (4899): кількість нестачі- 3, вартість за одиницю 402,4 гривень, загальна вартість 1207,2 гривень; Джин Хендрикс 0,7(5014): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 660 гривень, загальна вартість 660 гривень; Крем-лікер Амарула 0,7 л (2577): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 292,68 гривень, загальна вартість 292,68 гривень; Лікер Дісароно Оріджінал Ілва Сароно СПА 0,7 л (6303): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 372,68 гривень, загальна вартість 372,68 гривень; Лікер Пассоа 0,7 л (1740): кількість нестачі-2, вартість за одиницю 251,26 гривень, загальна вартість 502,52 гривень; Ром Байу Сілвер 0,7 л (6528): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 343, загальна вартість 343; Ром Бамбу ХО 0,7л (6154): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 1260 гривень, загальна вартість 1260; Ром Бамбу Оріджинал 0,7л (6116): кількість нестачі- 4, вартість за одиницю 789,66 гривень, загальна вартість 3158,64 гривень; Ром Каріба Бланко Лівіко 0,5 (6183): кількість нестачі-17, вартість за одиницю 106,98 гривень, загальна вартість 1818,66 гривень; Ром Каріба Бланко Лівіко 1,0 л (6268): кількість нестачі- 4 , вартість за одиницю 213,17 гривень, загальна вартість 852,68 гривень; Ром Каріба Негро Лівіко 1,0 (6275): кількість нестачі-3, вартість за одиницю 213,17 гривень, загальна вартість 639,51 гривень; Ром Каріба Спайсід Лівіко 0,5 (6138): кількість нестачі- 4, вартість за одиницю 112 гривень, загальна вартість 448 гривень; Текіла Агавіта Голд Гранд ШЕ де Франс 0,7 (3909): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 256,02 гривень, загальна вартість 256,02 гривень; Текіла КАХ Анехо 0,05 л(3088): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 153,35 гривень, загальна вартість 153,35 гривень; Текіла КАХ Бланко 0,05 л(3064): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 153,35 гривень, загальна вартість 153,35 гривень; Текіла КАХ Репосадо 0,05 л(3071): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 153,35, загальна вартість 153,35 гривень; Текіла Рустер Рохо Бланко 0,7 л (3200): кількість нестачі-2, вартість за одиницю 373,55 гривень, загальна вартість 747,1 гривень; Вино ігристе Айс Кава Фрешенет біле нап/сухе 0,75л (5807): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 244,8 гривень, загальна вартість 244,8; Шампанське Госсе Гранд Розе рож.брют 0,75 л(0085): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 1307,21 гривень, загальна вартість 1307,21 гривень; Віскі бленд Tullamore Dew Caribbean Rum Cask Finish 0,7л (5635): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 406,6 гривень, загальна вартість 406,6 гривень; Віскі бленд Tullamore Dew Original 0,7 л (8033): кількість нестачі-6, вартість за одиницю 295,23 гривень, загальна вартість 1771,38 гривень; Віскі бленд Tullamore Dew Original 1л (8019): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 395,83 гривень, загальна вартість 395,83 гривень; Віскі Monkey Shoulder Smokey 0,7 л (5628): кількість нестачі-5, вартість за одиницю 690 гривень, загальна вартість 3450 гривень; Бренди Torres 5 Solera Reserva 0,5 л (0113): кількість нестачі- 1, вартість за одиницю 190,83 гривень, загальна вартість 190,83 гривень; Аперитив Апероl 0,7л (0302): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 225,81 гривень, загальна вартість 225,81; Аперитив Апероl 1л (0012): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 282,2 гривень, загальна вартість 282,2 гривень; Лікер Артишоковий Cynar 1 л (1009): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 235,83 гривень, загальна вартість 235,83; Настоянка Angostura Orang Bitter 0,1л (3107): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 229,34 гривень, загальна вартість 229,34 гривень; Віскі бурбон Maker's Mark, 0,7л. (4297) : кількість нестачі- 21, вартість за одиницю 546 гривень, загальна вартість 11466; Лікер Джим Бім Ред Стаг Блек Черрі 0,7 л (2485): кількість нестачі- 2 , вартість за одиницю 303,79 гривень, загальна вартість 607,58 гривень; Джин Лондон Драй BULLDOG 0,7л (0201): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 442,8 гривень, загальна вартість 442,8 гривень; Ром ямайський APPLETON ESTATE Signature Blend, 0,7л (9100): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 276,67 гривень, загальна вартість 276,67 гривень; Віскі Джек Деніелс 0,05 л (6296): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 35,86 гривень, загальна вартість 35,86 гривень; Віскі Джек Деніелс 0,5 л (6067): кількість нестачі-16, вартість за одиницю 283,03 гривень, загальна вартість 4528,48 гривень; Віскі Джек Деніелс 0,7 л (9798): кількість нестачі-15, вартість за одиницю 379,67 гривень, загальна вартість 5695,05 гривень; Віскі Джек Деніелс 1 л (5367): кількість нестачі-20, вартість за одиницю 503,93 гривень, загальна вартість 10078,6 гривень; Віскі Джек Деніелс з 2ма бокалами 0,7 л (5855): кількість нестачі-2, вартість за одиницю500,13, загальна вартість 1000,26 гривень; Віскі Джек Деніелс метал.короб 0,7 л (0473): кількість нестачі-2, вартість за одиницю 424,18 гривень, загальна вартість 848,36 гривень; Віскі Джентельмен Джек 0,7 + 2 бокали л (5799): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 605,36 гривень, загальна вартість 605,36 гривень; Віскі Зе Макалан Тріпл каск 12 років 0,7 л (8907): кількість нестачі-1, вартість за одиницю1421,12 гривень, загальна вартість 1421,12; Лікер Джек Деніелс Теннессі Вогонь 0,7 л (6504): кількість нестачі-4, вартість за одиницю 379,6 гривень, загальна вартість 1518,68 гривень; Лікер Джек Деніелс Теннессі Хані 0,5 л (5101): кількість нестачі-4, вартість за одиницю 283,03, загальна вартість 1132,12, Лікер Джек Деніелс Теннессі Хані 0,7 л (1370): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 379,67 гривень, загальна вартість 379,67 гривень; Лікер Джек Деніелс Теннессі Хані 1 л (6968): кількість нестачі-9, вартість за одиницю 503,93 гривень, загальна вартість 4535,37 гривень; Горілка Фінляндія 40% 0,5 л (1271): кількість нестачі-13, вартість за одиницю 138,74, загальна вартість 1803,62 гривень; Горілка Фінляндія 40% 1 л (1027): кількість нестачі-15, вартість за одиницю 257,75 гривень, загальна вартість 3866,25 гривень; Горілка Фінляндія Грейпфрут 0,05 л (2018): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 24,03, загальна вартість 24,03 гривень; Горілка Фінляндія Грейпфрут 0,5л (2025): кількість нестачі- 9, вартість за одиницю 138,74 гривень, загальна вартість 1248,66 гривень; Горілка Фінляндія Журавлина 37,5% 0,7 л (1967): кількість нестачі-3, вартість за одиницю 192,47 гривень, загальна вартість 577,41 гривень; Горілка Фінляндія Журавлина червона 37,5% 0,5 л (2223): кількість нестачі-1 , вартість за одиницю 138,74 гривень, загальна вартість 138,74 гривень; Горілка Фінляндія Чорна Смородина 0,05 л (1882): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 24,02 гривень, загальна вартість 24,02 гривень; Текіла Ель Хімадо Репосадо 0,7л (9107): кількість нестачі-3, вартість за одиницю 335,91 гривень, загальна вартість 1007,73 гривень; Вино Jacob's Creek Classic Shiraz Cabernet черв.сухе 0,75 л 10,5-15% (3600): кількість нестачі- 1, вартість за одиницю 155,8 гривень, загальна вартість 155,8 гривень; Вино VERDEJO FINCA LOS TRENZONES біле сухе 0,75л (2101) кількість нестачі- 3, вартість за одиницю 140,1 гривень, загальна вартість 420,3 гривень; Вино Херес LA INA VINA 25 PEDRO XIMENEZ SHERRY кріплене солодке 0,75.17%+ бокал в коробці(0278): кількість нестачі- 7, вартість за одиницю 272,65 гривень, загальна вартість 1908,55 гривень; Вино PONTE VILLONI PROSECCO SPUMANTE EXTRA DRY, ігристе. б/екстра сухе 0.75 л. 11% (5148): кількість нестачі- 6, вартість за одиницю 203,35 гривень, загальна вартість 1220,1 гривень; Віскі Chivas Regal 12 років 0,05л. 40% (0340): кількість нестачі- 9, вартість за одиницю 55, загальна вартість 495 гривень; Віскі Chivas Regal 12 років 0,5л. 40% в кор.(2733): кількість нестачі- 1, вартість за одиницю 419,92, загальна вартість 419,92 гривень; Віскі Chivas Regal 12 років 0,7л. 40% в кор.(2931) кількість нестачі-1 , вартість за одиницю 546,55 гривень, загальна вартість 546,55 гривень; Віскі Jameson Cold Brew 30% 0.7л (0569): кількість нестачі- 1, вартість за одиницю 305,25 гривень, загальна вартість 305,25 гривень; Віскі Баллантайнс Файнест 40% 0,05 л (3912): кількість нестачі-2, вартість за одиницю 30,8 гривень, загальна вартість 61,6 гривень; Віскі Баллантайнс Файнест 40% 0,5 л (6728): кількість нестачі-12, вартість за одиницю 186,57 гривень, загальна вартість 2238,84 гривень; Віскі Баллантайнс Файнест 40% 0,7 л (3127): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 259,38 гривень, загальна вартість 259,38 гривень; Віскі Джемісон 0,05л. 40% (3586): кількість нестачі- 5, вартість за одиницю 37,4, загальна вартість 187; Віскі Джемісон 0,5 л (5534): кількість нестачі- 18, вартість за одиницю 225,22 гривень, загальна вартість 4053,96 гривень; Віскі Джемісон 0,7 л (3005): кількість нестачі-105, вартість за одиницю 298,22 гривень, загальна вартість 31313,1 гривень; Віскі Джемісон 0,7 л в мет уп (1054): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 371,14 гривень, загальна вартість 371,14 гривень; Віскі Джемісон 1 л (3227): кількість нестачі-31, вартість за одиницю 411,19, загальна вартість 12746,89 гривень; Віскі Джемісон Caskmates IPA 0,7 (5960): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 341,58 гривень, загальна вартість 341,58 гривень; Горілка Абсолют 0,5 л (7072): кількість нестачі- 3, вартість за одиницю 120,28 , загальна вартість 360,84 гривень; Горілка Абсолют 0,7 л (7683) : кількість нестачі-1, вартість за одиницю 170,89 гривень, загальна вартість 170,89 гривень; Горілка Абсолют 1 л (7034): кількість нестачі-2, вартість за одиницю 226,78, загальна вартість 453,56 гривень; Горілка Абсолют Lime 0.7л. 40% (1668): кількість нестачі- 1, вартість за одиницю 166,45 гривень, загальна вартість 166,45 гривень; Джин Malfy Con Limone 0,7л. 41% (6042): кількість нестачі- 2, вартість за одиницю 327,25 гривень, загальна вартість 654,5; Джин Malfy Originale 0.7л. 41% (6028): кількість нестачі- 2, вартість за одиницю 327,25 гривень, загальна вартість 654,5 гривень; Джин Біфітер 40% 0,375л (8868): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 160,6 гривень, загальна вартість 160,6; Джин Біфітер 40% 0,5 л (8875): кількість нестачі-3, вартість за одиницю 211,19 гривень, загальна вартість 633,57 гривень; Джин Біфітер 40% 0,7 л (8882): кількість нестачі- 6, вартість за одиницю 283,25 гривень, загальна вартість 1699,5 гривень; Джин Біфітер 40% 1л (8899): кількість нестачі-3, вартість за одиницю 376,06 гривень, загальна вартість 1128,18 гривень; Джин Біфітер Blood Orange 0.7 л.37,5%(8240): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 246,01 гривень, загальна вартість 246,01 гривень; Джин Біфітер Pink Strawberry 37,5% 0,7 л (5950): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 283,74 гривень, загальна вартість 283,74 гривень; Міцний алкогольн.напій Ararat Apricot 0.5 л 35% в кор (5278): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 229,91 гривень, загальна вартість 229,91 гривень; Лікер Kahlua 20% 0,7 (4399): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 336,3 гривень, загальна вартість 336,3 гривень; Лікер Бехерівка на травах 38% 0,7л (1049): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 171,81, загальна вартість 171,81 гривень; Ром Havana Club 3 роки 0,5л. 40% (9319): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 173,78 гривень, загальна вартість 173,78 гривень; Ром Havana Club 3 роки 0,7л. 40% (0231): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 233,2 гривень, загальна вартість 233,2 гривень; Ром Havana Club 7 років 0,05л. 40% (9678): кількість нестачі- 2, вартість за одиницю 37,41 гривень, загальна вартість 74,82 гривень; Ром Havana Club 7 років 0,7л. 40% (0439): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 380,92 гривень, загальна вартість 380,92 гривень; Ром Havana Club Especial 0,05л. 40% (9661): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 26,4 гривень, загальна вартість 26,4 гривень; Ром Havana Club Especial 0.7л (0927): кількість нестачі-6, вартість за одиницю 247,91 гривень, загальна вартість 1487,46 гривень; Текіла Olmeca Blanco 0,5 л. 38% (7010) : кількість нестачі-4, вартість за одиницю 225,17 гривень, загальна вартість 900,68 гривень; Текіла Olmeca Blanco 0,7л. 38% (2184): кількість нестачі-2, вартість за одиницю 308 гривень, загальна вартість 616 гривень; Текіла Olmeca Gold 0,5 л. 38% (7003): кількість нестачі- 2, вартість за одиницю 236,57 гривень, загальна вартість 473,14 гривень; Віскі Глен Тернер Херітаж Дабл Вуд односолод.Шотл LM 0,7 (1154) : кількість нестачі- 24, вартість за одиницю 382,48 гривень, загальна вартість 9179,52 гривень; Віскі Томатін Еншент Клан 0,7л (1659): кількість нестачі-2, вартість за одиницю 159,17 гривень, загальна вартість 318,34 гривень; Напій винний Советовское искристое газ слаб/алк0,75л (3723) : кількість нестачі-18, вартість за одиницю 52,77 гривень, загальна вартість 949,86 гривень; Віскі блендовий ТМ Крейзі Чарлі (Ч) 0,7л (7439): кількість нестачі- 1, вартість за одиницю 161,69 гривень, загальна вартість 161,69 гривень; Віскі BARCLAYS 3 роки 0,7л (0917) : кількість нестачі-7, вартість за одиницю 141,6 гривень, загальна вартість 991,2 гривень; Вино Проссеко ДОК ТВ екстра драй 0,75 л (1124): кількість нестачі-6, вартість за одиницю 125 гривень, загальна вартість 750 гривень; Вино Проссеко ДОК ТВ Міллесімато Екстра Драй Діанто 0,75 л (1087): кількість нестачі-1, вартість за одиницю 132,67 гривень, загальна вартість 132,67 гривень.

Таким чином, ОСОБА_5 завдав матеріальну шкоду ТОВ «Приват-Алко» на суму 206196, 76 тисяч гривень.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_5 вину в пред`явленому йому обвинуваченні визнав, вищезазначені обставини підтвердив та детально і послідовно пояснив, що дійсно з 03.07.2020 року працював на посаді комірника у ТОВ «Приват-Алко», при цьому 03.07.2020 року між ним та директором вказаного товариства було укладено договір про повну матеріальну відповідальність, відповідно до якого, він як комірник, взяв на себе повну матеріальну відповідальність за забезпечення цілісності довірених йому товариством матеріальних цінностей і грошових коштів, усвідомлюючи що несе повну матеріальну відповідальність за ввірене йому майно та, яке перебуває у його віданні. Крім того, того ж дня, 03.07.2020 року, він був ознайомлений з посадовою інструкцією комірника, про що поставив власний підпис. Надалі у зв`язку зі скрутним матеріальним становищем, усвідомлюючи, що він є матеріально відповідальною особою вчинив розтрату майна товариства, що було ввірене йому та перебувало у його віданні, при цьому 30.03.2021 року, близько 19 години, попередньо ввівши в оману знайомих ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , яким повідомив, що начеб-то товариство замість заробітної плати розрахувалось з ним алкогольною продукцією, разом з останніми на автомобілі ОСОБА_7 вивезли зі складу ряд алкогольної продукції, якою він розпорядився на власний розсуд. Також, з цією ж метою, продовжуючи свої дії по вчиненню розтрати чужого майна, він за аналогічних обставин 02.04.2021 року, близько 15 години, попередньо ввівши в оману знайомих ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та чоловіка на ім`я ОСОБА_11 , яким повідомив, що начеб-то потребує допомогу у транспортнуванні продукції зі складу, разом з останніми на автомобілі ОСОБА_9 вивезли зі складу за адресою: АДРЕСА_2 ряд алкогольної продукції, що належала товариству, що була ввірена йому та знаходилась у його віданні, якою він розпорядився в подальшому на власний розсуд.

При цьому, ОСОБА_5 також зазначив, що зробив для себе відповідні висновки, при цьому вказав, що з доказами зібраними у кримінальному провадженні згоден повністю, в тому числі з переліком, кількістю та вартістю ввіреного йому майна, що знаходилось у його віддані, розтрату якого він вчинив, що вказане в обвинувальному акті, поряд з цим, погодився даними довідки собівартості товарно-матеріальних цінностей-продукції (без ПДВ) від 07.06.2021 року №07/06/21-1 про виявлення нестачі у ТОВ «Приват-Алко» товарно матеріальних цінностей на загальну суму 206196, 76 грн., частину яких він повернув. Крім того, ОСОБА_5 заявлений потерпілим ТОВ «Приват-Алко» цивільний позов на суму 179201,72 грн. визнав повністю.

Винність обвинуваченого ОСОБА_5 повністю підтверджується його показаннями та щирим каяттям у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.191 КК України.

Відповідно до вимог ч.3 ст.349 КПК України, суд має право, якщо проти цього не заперечують учасники судового провадження, визнати недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються. При цьому суд з`ясовує, чи правильно розуміють зазначені особи зміст цих обставин, чи немає сумнівів у добровільності їх позиції, а також роз`яснює їм, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оскаржити ці обставини в апеляційному порядку.

Положення ч.3 ст.349 КПК України, роз`яснені судом у судовому засіданні учасникам кримінального провадження.

За згодою учасників судового провадження, які не оспорюють фактичні обставини справи та кваліфікацію кримінального правопорушення, судом встановлено, що вони вірно розуміють зміст обставин справи, відсутні сумніви в добровільності їх позиції, а тому суд, відповідно до вимог ч.3 ст.349 КПК України, визнав недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються, обмежившись допитом обвинуваченої, дослідженням, зібраних досудовим слідством матеріалів, що характеризують особу обвинуваченого ОСОБА_5 тих, що стосуються вирішення питання про долю речових доказів, а також даних акту ревізії оборотних активів ТОВ «Приват-Алко» від 03.04.2021 року №03/04/21-5 та даних довідки собівартості товарно-матеріальних цінностей-продукції (без ПДВ) від 07.06.2021 року №07/06/21-1 про виявлення нестачі у ТОВ «Приват-Алко» товарно матеріальних цінностей на загальну суму 206196, 76 грн., в яких викладені та посвідчені відомості, що мають значення для встановлення фактів і обставин кримінального провадження.

Винність ОСОБА_5 , який не оспорював фактичні обставини справи знайшла повне підтвердження під час судового розгляду.

Суд кваліфікує дії ОСОБА_5 за ч.1 ст.191 КК України, оскільки він своїми умисними діями вчинив розтрату чужого майна, яке було ввірене йому та перебувало у його віданні.

Вирішуючи питання про призначення ОСОБА_5 покарання, суд відповідно до вимог ст.65 КК України враховує ступінь тяжкості вчиненого ним кримінального правопорушення, дані про особу обвинуваченого, який одружений, вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав, щиро розкаявся, раніше не судимий.

Обставиною, яка пом`якшує покарання ОСОБА_5 , суд визнає щире каяття обвинуваченого.

Обставин, які обтяжують покарання ОСОБА_5 не встановлено.

З урахуванням ступеня тяжкості вчиненого ОСОБА_5 кримінального правопорушення, вищезазначених даних про особу обвинуваченого, який одружений, за місцем проживання характеризується позитивно, працює, враховуючи, що ОСОБА_5 у вчиненому щиро розкаявся, суд приходить до висновку, що виправлення ОСОБА_5 можливе без ізоляції від суспільства, а тому вважає за можливе призначити йому покарання у виді обмеження волі із застосуванням ст.ст.75,76 КК України з випробуванням, без призначення додаткового покарання, що не є обов`язковим яке загалом буде необхідним і достатнім для його виправлення та попередження нових кримінальних правопорушень.

Цивільний позов ТОВ «ПРИВАТ-АЛКО» до ОСОБА_5 про стягнення шкоди, завданої кримінальни правопорушенням задовольнити, як такий, що знайшов підтвердження в судовому засіданні та визнаний обвинуваченим.

Стягнути з ОСОБА_5 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «ПРИВАТ-АЛКО» (Код ЕДРПОУ 43084335, IBAN UA4083007110000026007052683246, ІПН 430843326523) матеріальну шкоду у розмірі 179 201 (сто сімдесят дев`ять тисяч двісті одна) грн 72 (сімдесят дві) коп.

Речовий доказ у справі: диск Verbatim CD-R 700MB 52X 80min, який приєднаний до матеріалів кримінального провадження, слід зберігати при матеріалах кримінального провадження.

Процесуальні витрати відсутні.

Керуючись ч.3 ст.349, ст.ст.368-371, 373-374, 376, КПК України, суд,-

засудив:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.191 КК України та призначити йому покарання за вказане кримінальне правопорушення у виді 1 (одного) року обмеження волі без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

На підставі ст.ст.75,76 КК України звільнити ОСОБА_5 від відбування покарання з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку у вигляді 1 (одного) року не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов`язки, а саме: не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи; періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Запобіжний захід щодо обвинуваченого ОСОБА_5 не обирався.

Цивільний позов ТОВ «ПРИВАТ-АЛКО» - задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_5 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «ПРИВАТ-АЛКО» (Код ЕДРПОУ 43084335, IBAN UA4083007110000026007052683246, ІПН 430843326523) матеріальну шкоду у розмірі 179 201 (сто сімдесят дев`ять тисяч двісті одна) грн 72 (сімдесят дві) коп.

Речовий доказ у справі: диск Verbatim CD-R 700MB 52X 80min, який приєднаний до матеріалів кримінального провадження зберігати в матеріалах кримінального провадження.

Вирок може бути оскаржено до Київського апеляційного суду через Дніпровський районний суд м. Києва протягом 30 (тридцяти) днів з дня його проголошення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення27.07.2022
Оприлюднено24.01.2023
Номер документу106349431
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —755/11056/21

Вирок від 27.07.2022

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марченко М. В.

Ухвала від 02.12.2021

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Сілкова Ірина Миколаївна

Ухвала від 20.09.2021

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Сілкова Ірина Миколаївна

Ухвала від 10.09.2021

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Сілкова Ірина Миколаївна

Вирок від 05.08.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Омельян І. М.

Ухвала від 27.07.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Омельян І. М.

Ухвала від 06.07.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Омельян І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні