Ухвала
від 20.09.2022 по справі 904/228/22
ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

У Х В А Л А

21.09.2022 м.Дніпро Справа № 904/228/22

Центральний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого судді: Березкіної О.В. (доповідач),

суддів: Іванова О.Г., Антоніка С.Г.

розглянувши матеріали апеляційної скарги Комунального підприємства Кам`янської міської ради "Добробуд"

на рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 14.07.2022 року у справі №904/228/22

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Керуюча компанія "Лідер- Комфорт"

до Комунального підприємства Кам`янської міської ради "Добробуд"

про визнання недійсним договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком та зобов`язання передати технічну документацію на будинок

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Господарського суду Дніпропетровської області від 14.07.2022 року у справі №904/228/22 позов задоволено частково.

Суд зобов`язав Комунальне підприємство Кам`янської міської ради "Добробут" надати Товариству з обмеженою відповідальністю "Керуюча компанія "Лідер- Комфорт" наявну документацію на житловий будинок № 8 по вул. Квітів в м. Кам`янському у складі:

1. Технічний паспорт на багатоквартирний будинок.

2. Паспорт об`єкта складений за результатами обстеження прийнятих в експлуатацію об`єктів будівництва.

3. Енергетичний сертифікат і звіт про обстеження інженерних систем.

4. Проектна документація зі схемами влаштування внутрішньо - будинкових систем.

5. Документ, що підтверджує прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів.

6. Технічна документація обладнання котелень.

7. Технічна документація на ліфти.

8. План земельної ділянки.

9. Акти приймання-передавання технічної документації на багатоквартирний будинок.

10. Паспорти, гарантійні документи, акти випробування, повірки й опломбування та інші технічні документи на системи, мережі, встановлені прилади, устаткування та обладнання у багатоквартирному будинку.

В іншій частині позову відмовив.

Не погодившись з рішенням суду, до Центрального апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою звернувся відповідач - Комунальне підприємство Кам`янської міської ради "Добробуд" в якій просив Скасувати судове рішення в частині задоволення позовних вимог, в іншій частині рішення залишити без змін, та прийняти нове рішення, яким відмовити в задоволенні позовних вимог про зобов`язання Комунального підприємства Кам`янської міської ради "ДОБРОБУТ" надати Товариству з обмеженою відповідальністю "Керуюча компанія "ЛІДЕР - КОМФОРТ" наявну документацію на житловий будинок № 8 по вул. Квітів в м. Кам`янському у складі: Технічний паспорт на багатоквартирний будинок, Паспорт об`єкта, складений за результатами обстеження прийнятих в експлуатацію об`єктів будівництва, Енергетичний сертифікат і звіт про обстеження інженерних систем, Проектну документацію зі схемами влаштування внутрішньо - будинкових систем, Документ, що підтверджує прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів, Технічну документацію обладнання котелень, Технічну документацію на ліфти, План земельної ділянки, Акти приймання-передавання технічної документації на багатоквартирний будинок, Паспорти, гарантійні документи, акти випробування, повірки й опломбування та інші технічні документи на системи, мережі, встановлені прилади, устаткування та обладнання у багатоквартирному будинку.

Ухвалою Центрального апеляційного господарського суду від 19.08.2022 апеляційну скаргу Комунального підприємства Кам`янської міської ради "Добробуд" на рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 14.07.2022 року (суддя Бажанова Ю.А.) у справі №904/228/22 - залишити без руху.

12.09.2022 до Центрального апеляційного господарського суду надійшла заява від Комунального підприємства Кам`янської міської ради "Добробуд" про усунення недоліків апеляційної скарги.

Відповідно до ч. 1, 4 ст. 262 Господарського процесуального кодексу України про відкриття апеляційного провадження у справі суд апеляційної інстанції постановляє ухвалу.

Розглянувши апеляційну скаргу з додатками, суд встановив, що підстави для залишення апеляційної скарги без руху та повернення апеляційної скарги чи відмови у відкритті провадження відсутні. Апеляційна скарга відповідає процесуальним вимогам статті 258 Господарського процесуального кодексу України, тому колегія суддів вважає за необхідне відкрити апеляційне провадження у даній справі.

Заперечень проти відкриття апеляційного провадження на час постановлення ухвали до суду не надходило.

Суддею-доповідачем проведено дії з підготовки справи до судового розгляду, передбачені ч.1 ст. 267 Господарського процесуального кодексу України, про які у відповідності до абз.1 ч.1 ст. 268 Господарського процесуального кодексу України було поінформовано членів колегії суддів після чого колегія суддів вирішила призначити справу до розгляду.

Керуючись ст. ст. 252, 262, 263, 268, 270 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Комунального підприємства Кам`янської міської ради "Добробуд" на рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 14.07.2022 року у справі №904/228/22.

Розгляд справи №904/228/22 призначити в судовому засіданні на 02.11.2022 року об 09:30 год. Засідання відбудеться в приміщенні Центрального апеляційного господарського суду за адресою: м. Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, 65, зал судових засідань №207.

Позивачу протягом 10 днів з дня вручення ухвали про відкриття апеляційного провадження надати до суду відзив на апеляційну скаргу; заперечення щодо залучення додаткових доказів; власні заяви, клопотання відповідно до ст.ст. 38, 169, 170 Господарського процесуального кодексу України, додаткові докази та обґрунтування щодо неможливості надати їх до суду першої інстанції (в разі їх наявності) (копії вказаних документів у цей же строк направити іншим учасникам справи, докази чого надати суду).

Відповідачу (скаржнику) протягом 10 днів з дня вручення ухвали про відкриття апеляційного надати до суду власні заяви, клопотання відповідно до ст.ст. 38, 169, 170 Господарського процесуального кодексу України, додаткові докази та обґрунтування щодо неможливості надати їх до суду першої інстанції (в разі їх наявності) (копії вказаних документів у цей же строк направити іншим учасникам справи, докази чого надати суду).

З урахуванням запровадження воєнного стану в Україні:

- повідомити учасників справи про можливість участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції, у тому числі поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та про можливість подати процесуальні документи (заяви, клопотання, відзиви тощо) на електронну адресу суду (inbox@сag.court.gov.ua), через особистий кабінет в системі "Електронний суд", поштою, факсом або дистанційні засоби зв`язку, вчинити інші процесуальні дії в електронній формі з використанням власного кваліфікованого електронного підпису, прирівняного до власноручного підпису з урахуванням вимог Закону України "Про електронні документи та електронний документообіг" та Закону України "Про електронні довірчі послуги";

- учасникам справи необхідно завчасно письмово (в т. ч. в електронній формі) повідомити суд про обізнаність щодо призначеного судового засідання та про намір приймати/не приймати участь у судовому засіданні;

- на період дії воєнного стану обмежити доступ до приміщення суду осіб, які не є представниками учасників справи (вільних слухачів);

- учасникам провадження у справі, які бажають прийняти участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, необхідно не пізніше 28.10.2022 року надати суду електронну адресу, яка буде використана для реєстрації в системі відеоконференцзв`язку, а також документи, що посвідчують особу, що прийматиме участь в судовому засіданні, та підтверджують її повноваження; номер телефону для зв`язку з судом.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, в тому числі засобами електронного зв"язку (за наявності).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Інформацію по справі учасники справи можуть отримати на сторінці Центрального апеляційного господарського суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою https://court.gov.ua/fair/sud4876/ або переглянути процесуальні документи по справі на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua/.

Головуючий суддя О.В.Березкіна

Суддя О.Г.Іванов

Суддя С.Г.Антонік

Дата ухвалення рішення20.09.2022
Оприлюднено22.09.2022
Номер документу106351347
СудочинствоГосподарське
Сутьнадання послуг з управління багатоквартирним будинком та зобов`язання передати технічну документацію на будинок

Судовий реєстр по справі —904/228/22

Постанова від 22.02.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Суховий В.Г.

Ухвала від 16.02.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Суховий В.Г.

Ухвала від 30.01.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Суховий В.Г.

Ухвала від 19.12.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Суховий В.Г.

Судовий наказ від 09.11.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Золотарьова Яна Сергіївна

Судовий наказ від 09.11.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Золотарьова Яна Сергіївна

Постанова від 02.11.2022

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Березкіна Олена Володимирівна

Ухвала від 20.09.2022

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Березкіна Олена Володимирівна

Ухвала від 18.08.2022

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Березкіна Олена Володимирівна

Ухвала від 20.06.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Золотарьова Яна Сергіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні