Ухвала
від 16.09.2022 по справі 727/8255/22
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/8255/22

Провадження № 1-кс/727/2495/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 вересня 2022 року Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

cлідчого судді - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

розглянувши в судовому засіданні в залі суду в м. Чернівці клопотання старшого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області ОСОБА_3 про проведення обшуку по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42020260000000133 від 12 червня 2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 229 КК України, -

за участю:

слідчого - ОСОБА_3

В С Т А Н О В И В :

До слідчого судді звернувся слідчий з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку, яке погоджено із заступником начальника відділу Чернівецької обласної прокуратури ОСОБА_4 .

В клопотанні посилається на те, що на території Чернівецької області діє група осіб, яка незаконно використовує знаки для товарів і послуг, фірмового найменування Компанії «The ProcterGambel Company», що спричиняє компанії матеріальну шкоду в особливо великих розмірах.

В ході досудового розслідування встановлено ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , який діючи з корисливою метою та в цілях особистого збагачення, без укладення відповідних ліцензійних договорів у частині використання прав на знаків компаній-виробників побутових хімічних засобів, засобів миття та чищення, налагодив виробництво контрафактної продукції з незаконно нанесеними знаками для товарів та послуг Компанії «The ProcterGambel Company», зокрема «ARIEL», «TIDE», «GALA», «FAIRY», «LENOR», «Head shoulders», «Vizir», «Persil», «FAIRY», як у словесному, так і у зображувальному вигляді.

Поряд з цим встановлено, що ОСОБА_5 за адресою: місто Чернівці, вулиця Машинобудівників, 4, кадастровий номер земельної ділянки 7310136600:72:002:0001, використовує складські приміщення, де відбуваються незаконне виготовлення контрафактної продукції.

Таким чином, під час досудового розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 229 КК України, виникла необхідність в проведенні обшуку складських приміщень, якими користується ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення продукції з нанесеними знаками для товарів та послуг Компанії «The ProcterGambel Company», в тому числі контрафактної продукції з незаконно нанесеними знаками для товарів та послуг Компанії «The ProcterGambel Company», зокрема «ARIEL», «TIDE», «GALA», «FAIRY», «LENOR», «Head shoulders», «Vizir», «Persil», «FAIRY», як у словесному, так і у зображувальному вигляді, електронних носіїв інформації, де містяться електронні документи щодо виготовлення та реалізацію контрафактної продукції, а також зошитів, журналів, чорнових записів, документів про виготовлення та реалізацію контрафактної продукції, упакування вищевказаної контрафактної продукції, грошових коштів, здобутих внаслідок реалізації контрафактної продукції, реєстраційно-дозвільних документів, друкарських станків, а також механічних та технічних засобів, що призначені для виготовлення контрафактної продукції, що використовується в ході протиправної діяльності. Тому просить надати дозвіл на проведення обшуку складських приміщень, які розташовані на земельній ділянці із кадастровим номером: 7310136600:72:002:0001, що за адресою: АДРЕСА_2 , де ОСОБА_5 здійснює незаконне виготовлення та зберігання контрафактної продукції.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав з підстав викладених в ньому.

Ознайомившись з клопотанням та доказами, якими воно обґрунтовується, заслухавши думку слідчого, приходжу до наступних висновків.

Встановлено, що 12 червня 2020 року до ЄРДР внесені відомості за № 42020260000000133, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 229 КК України.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що до вчинення вищевказаного злочину може бути причетний ОСОБА_5 і в приміщеннях, які він використовує у своїй діяльності, можуть знаходитись документи, предмети та речі, які мають значення речового доказу у даному кримінальному провадженні.

З матеріалів кримінального провадження також встановлено, що для виготовлення контрафактної продукції ОСОБА_5 використовує складські приміщення, які розташовані на земельній ділянці із кадастровим номером: 7310136600:72:002:0001, що за адресою: АДРЕСА_2 .

З інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна встановлено, що відомості щодо власника приміщень за вищевказаною адресою в державному реєстрі відсутні.

Таким чином, враховуючи викладене, слід надати дозвіл на проведення обшуку в складських приміщеннях, які розташовані на земельній ділянці із кадастровим номером: 7310136600:72:002:0001, що за адресою: АДРЕСА_2 , відомості щодо власника в державному реєстрі відсутні, які фактично використовує ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , для виготовлення та зберігання контрафактної продукції, з метою відшукання та вилучення речових доказів.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.110, 233-236, 309, 370-371 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в складських приміщеннях, які розташовані на земельній ділянці із кадастровим номером: 7310136600:72:002:0001, що за адресою: АДРЕСА_2 , відомості щодо власника в державному реєстрі відсутні, які для виготовлення та зберігання контрафактної продукції фактично використовує ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою відшукання та вилучення контрафактної продукції з незаконно нанесеними знаками для товарів та послуг Компанії «The ProcterGambel Company», зокрема «ARIEL», «TIDE», «GALA», «FAIRY», «LENOR», «Head shoulders», «Vizir», «Persil», «FAIRY», як у словесному, так і у зображувальному вигляді, електронних носіїв інформації, де містяться електронні документи щодо виготовлення та реалізацію контрафактної продукції, а також зошитів, журналів, чорнових записів, документів про виготовлення та реалізацію контрафактної продукції, упакування вищевказаної контрафактної продукції, реєстраційно-дозвільних документів, друкарських станків, а також механічних та технічних засобів, що призначені для виготовлення контрафактної продукції.

Строк дії ували один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Копію цієї ухвали вручено



2022 року


(підпис)

СудШевченківський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення16.09.2022
Оприлюднено22.09.2023
Номер документу106351633
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —727/8255/22

Ухвала від 16.09.2022

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Ярема Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні