Ухвала
від 16.09.2022 по справі 727/8259/22
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/8259/22

Провадження № 1-кс/727/2498/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 вересня 2022 року Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

cлідчого судді - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

розглянувши в судовому засіданні в залі суду в м. Чернівці клопотання старшого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області ОСОБА_3 про проведення обшуку по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42020260000000133 від 12 червня 2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 229 КК України, -

за участю:

слідчого - ОСОБА_3

В С Т А Н О В И В :

До слідчого судді звернувся слідчий з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку, яке погоджено із заступником начальника відділу Чернівецької обласної прокуратури ОСОБА_4 .

В клопотанні посилається на те, що на території Чернівецької області діє група осіб, яка незаконно використовує знаки для товарів і послуг, фірмового найменування Компанії «The ProcterGambel Company», що спричиняє компанії матеріальну шкоду в особливо великих розмірах.

В ході досудового розслідування встановлено ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , який діючи з корисливою метою та в цілях особистого збагачення, без укладення відповідних ліцензійних договорів у частині використання прав на знаків компаній-виробників побутових хімічних засобів, засобів миття та чищення, налагодив виробництво контрафактної продукції з незаконно нанесеними знаками для товарів та послуг Компанії «The ProcterGambel Company», зокрема «ARIEL», «TIDE», «GALA», «FAIRY», «LENOR», «Head shoulders», «Vizir», «Persil», «FAIRY», як у словесному, так і у зображувальному вигляді.

Поряд з цим встановлено, що ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_2 , кадастровий номер земельної ділянки 7310136600:72:002:0001, використовує складські приміщення, де відбуваються незаконне виготовлення контрафактної продукції.

Крім того, в рамках кримінального провадження встановлено нежилі приміщення (офіс), а саме приміщення 2-1 - 2-7, які розташовані за адресою: АДРЕСА_3 , де зберігаються електронні носії інформації, де містяться документи щодо виготовлення та реалізацію контрафактної продукції, а також зошити, журнали, чорнові записи, документи про виготовлення та реалізацію контрафактної продукції

Таким чином, під час досудового розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 229 КК України, виникла необхідність в проведенні обшуку офісних приміщень, якими користується ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , з метою відшукання та вилучення продукції з нанесеними знаками для товарів та послуг Компанії «The ProcterGambel Company», в тому числі контрафактної продукції з незаконно нанесеними знаками для товарів та послуг Компанії «The ProcterGambel Company», зокрема «ARIEL», «TIDE», «GALA», «FAIRY», «LENOR», «Head shoulders», «Vizir», «Persil», «FAIRY», як у словесному, так і у зображувальному вигляді, електронних носіїв інформації, де містяться електронні документи щодо виготовлення та реалізацію контрафактної продукції, а також зошитів, журналів, чорнових записів, документів про виготовлення та реалізацію контрафактної продукції, упакування вищевказаної контрафактної продукції, грошових коштів, здобутих внаслідок реалізації контрафактної продукції, реєстраційно-дозвільних документів. Тому просить надати дозвіл на проведення обшуку нежилих приміщень (офіс), а саме приміщення 2-1 - 2-7, які розташовані за адресою: АДРЕСА_3 , що на праві приватної власності належать ОСОБА_7 , які використовують ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав з підстав викладених в ньому.

Ознайомившись з клопотанням та доказами, якими воно обґрунтовується, заслухавши думку слідчого, приходжу до наступних висновків.

Встановлено, що 12 червня 2020 року до ЄРДР внесені відомості за № 42020260000000133, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 229 КК України.

Відповідно до п.1 ч.3 ст. 132 КПК України застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження.

Згідно ст. 234 ч. 1 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Частиною 3 ст. 234 КПК України передбачено, що до клопотання також мають бути поданні оригінали, або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Відповідно до ч.5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи; 5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Виходячи зі змісту вищенаведених норм та беручи до уваги встановлені обставини, вважаю, що слідчим в судовому засіданні та клопотанні не надано достатніх підстав вважати, що потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, як проведення обшуку, клопотання слідчого ґрунтується на припущеннях, слідчим не доведено, що у вказаному в клопотанні приміщенні можуть знаходить речі і предмети, які орган досудового розслідування має намір відшукати. А тому, враховуючи вимоги ч.5 ст. 234 КПК України, в задоволенні клопотання слід відмовити. На підставі викладеного та керуючись ст.ст.110, 233-236, 309, 370-371 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Відмовити в задоволенні клопотання старшого слідчого відділу СУ Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області ОСОБА_3 про проведення обшуку по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42020260000000133 від 12 червня 2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 229 КК України.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудШевченківський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення16.09.2022
Оприлюднено22.09.2023
Номер документу106351634
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —727/8259/22

Ухвала від 16.09.2022

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Ярема Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні