Рішення
від 20.09.2022 по справі 904/1840/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

ДОДАТКОВЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.09.2022м. ДніпроСправа № 904/1840/22За заявою: Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія "Грід", м. Київ

про прийняття додаткового рішення

У справі:

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія "Грід", м. Київ

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Омега", м. Дніпро

про стягнення 264 388,91 грн.

Суддя Євстигнеєва Н.М.

Без виклику (повідомлення) учасників справи

С У Т Ь С П О Р У:

У липні 2022 року Товариство з обмеженою відповідальністю Компанія "Грід" звернулося до Господарського суду Дніпропетровської області із позовом, яким просить стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Омега" заборгованість за договором поставки у розмірі 264 312,87 грн, пеню у розмірі 27,61грн, інфляційні втрати у розмірі 42,18 грн, 3% річних у розмірі 6,25 грн.

Рішенням Господарського суду Дніпропетровської області від 09 вересня 2022 року позовні вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія "Грід" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Омега" про стягнення 264 388,91 грн. задоволено частково; стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Омега" на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія "Грід" основний борг у сумі 264 132 (двісті шістдесят чотири тисячі сто тридцять дві)грн. 87коп., пеню у сумі 27 (двадцять сім тисяч)грн. 61коп., 3% річних у сумі 6 (шість)грн. 25коп., втрати від інфляції у сумі 42 (сорок дві)грн. 18коп., витрати по сплаті судового збору у сумі 3 963 (три тисячі дев`ятсот шістдесят три)грн. 13коп.

13 вересня 2022 року від Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія "Грід" до господарського суду надійшла заява, якою просить ухвалити додаткове рішення у справі №904/1840/22 та стягнути з ТОВ "Омега" на користь ТОВ Компанії "Грід" витрати на професійну правничу допомогу 71 000,00грн.

Заява подана в межах строків, встановлених ч. 8 ст. 129 ГПК України; позивачем подано до суду докази в підтвердження розміру витрат, які він поніс у зв`язку з розглядом даної справи.

Ухвалою суду від 14.09.2022 заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія "Грід" прийнято до розгляду без повідомлення (виклику) сторін за наявними в матеріалах справи документами.

Згідно з частинами 3, 4, 5 статті 244 Господарського процесуального кодексу України суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів з дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення. У разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Відповідно до ч.4 ст. 240 Господарського процесуального кодексу України, у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи суд підписує рішення без його проголошення.

Датою ухвалення рішення є дата його проголошення (незалежно від того, яке рішення проголошено - повне чи скорочене). Датою ухвалення рішення, ухваленого за відсутності учасників справи, є дата складення повного судового рішення (ч.5 ст. 240 ГПК України).

Дослідивши та оцінивши надані позивачем докази у сукупності, господарський суд -

ВСТАНОВИВ:

23 червня 2022 року між Товариством з обмеженою відповідальністю Компанія "Грід" (клієнт) та Адвокатом Старовойт Віталієм Петровичем (адвокат) укладено договір №6 про надання професійної правничої допомоги (а.с. 71).

Відповідно до п. 1.1 договору адвокат приймає доручення клієнта та бере на себе зобов`язання надати клієнту правничу допомогу щодо: надання правової інформації, консультацій і роз`яснень з правових питань; складання звернень (адвокатських запитів, заяв, скарг, пропозицій) та інших документів правового характеру; складання процесуальних документів (заперечень, клопотань, претензій, позовних заяв, апеляційних і касаційних скарг, заяв про вжиття заходів забезпечення позову та інших документів відповідно до вимог процесуального законодавства); представництва та захисту інтересів клієнта в судах всіх рівнів під час здійснення цивільного, господарського, адміністративного, кримінального та конституційного судочинства.

Розмір гонорару обраховується відповідно до ставок за надання правничої допомоги, викладених та узгоджених сторонами у додатку до договору (п. 4.1 договору).

Розмір гонорару та його виплата не залежить від досягнення чи недосягнення адвокатом бажаного клієнтом результату. До гонорару не включаються фактичні витрати, необхідні для виконання договору (п. 4.2 договору).

Порядок та строки виплати гонорару за надану правничу допомогу визначаються сторонами у додатках до договору для кожної справи (п. 4.3 договору).

Якщо Сторони письмово не домовляться про інше, правнича допомога надається за принципом "рrо bоnо" без сплати гонорару (п. 4.4 договору).

У випадку дострокового розірвання договору з ініціативи клієнта, адвокат не повертає раніше отриманий від клієнта гонорар та відшкодовані фактичні витрати, необхідні для виконання договору (п. 4.5 договору).

Відповідно до п. 5.1 договору договір вступає в дію від дня його підписання сторонами та діє десять років від дня укладення.

Клієнт має право у будь-який час відмовитися від правової допомоги за цим договором та розірвати його в односторонньому порядку, попередивши про це адвоката не пізніше як за 5 робочих днів письмовим повідомленням. Письмове повідомлення направляється адвокату на поштову адресу цінним листом з описом вкладення або кур`єрською доставкою з повідомленням про вручення або вручається адвокату особисто.

При цьому клієнт зобов`язаний до моменту розірвання договору оплатити адвокату гонорар за всю роботу, що була виконана чи підготовлена до виконання, адвокат зобов`язаний повідомити клієнта про можливі наслідки та ризики, пов`язані з достроковим припиненням (розірванням) договору, а також повернути клієнту оригінали документів, отримані від останнього або для нього у зв`язку із наданням правової допомоги, крім тих, які були долучені адвокатом до матеріалів справ у суді, органах досудового слідства, прокуратури або при надісланні скарг/заяв/звернень до інших установ (п. 5.2 договору).

Підписанням цього договору клієнт підтверджує, що не пов`язаний чинним договором з іншим адвокатом (адвокатським бюро, адвокатським об`єднанням) на виконання тотожного або такого, що частково збігається за обсягом, доручення (п. 6.1 договору).

Договір підписаний сторонами без зауважень та заперечень до нього.

23 червня 2022 року Товариством з обмеженою відповідальністю Компанія "Грід" (клієнт) та Адвокатом Старовойт Віталієм Петровичем (адвокат) укладено Додаток №1 до договору про надання професійної правничої допомоги №6 від 23.06.2022 "Порядок обчислення та строки виплати гонорару за надану професійну правничу допомогу" (а.с. 72).

Пунктом 1 додатку до договору визначено порядок обчислення гонорару:

за надання професійної правничої допомоги клієнт виплачує адвокатові винагороду (гонорар) (п. 1.1);

оплата гонорару здійснюється у формі фіксованої суми, визначеної пунктом 2.1. цього додатку, яка окремо погодинними ставками не тарифікується та не змінюється у залежності від наданого обсягу послуг та витраченого адвокатом часу (п. 1.2);

цим додатком сторони обумовили розмір, порядок і строки виплати гонорару за надану професійну правничу допомогу адвокатом по представництву клієнта у Господарському суді Дніпропетровської області у справі за позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Омега" про стягнення заборгованості за договором поставки № 304 від 10.07.2017 (п. 1.3);

у випадку необхідності представництва та захисту інтересів клієнта у суді апеляційної або касаційної інстанції, сторони укладають окремий додаток (п. 1.4).

За умовами п. 2.1 додатку упродовж 20 (двадцяти) днів після ухвалення рішення судом першої інстанції, незалежно від його оскарження в суді апеляційної інстанції, клієнт сплачує адвокатові суму в розмірі 71 000 (сімдесят одна тисяча) грн. 00 коп.

Сторони погодили, що при визначенні розміру гонорару було враховано складність справи, кваліфікацію та досвід адвоката, фінансовий стан клієнта, виняткове значення справи для клієнта та вплив результату її вирішення на його репутацію, поведінку відповідача під час досудового врегулювання спору мирним шляхом та інші істотні обставини (п. 2.2 додатку).

Окрім виплати гонорару клієнт сплачує фактичні витрати, зокрема, але не виключно: судовий збір за подання позову, заяв та клопотань; витрати на проведення судових експертиз, залучення висновків спеціалістів; отримання документів, збирання письмових, речових, електронних доказів; переклад та засвідчення документів; оплату транспортних витрат та витрат на відрядження, пов`язаних із участю у судових засіданнях, необхідністю ознайомлення з матеріалам справи, тощо (п. 4.1 додатку).

Відповідно до п. 4.2 додатку фактичні витрати сплачуються клієнтом адвокату понад узгоджену суму гонорару авансом або відшкодовуються упродовж 3 (трьох) днів від дня надання адвокатом документів на підтвердження таких витрат.

Адвокат здійснює облік правничої допомоги, що надається клієнтові, та відображає її у акті приймання-передачі наданих послуг (п. 5.1 додатку).

Клієнт зобов`язаний упродовж 3 (трьох) днів від дня отримання акту приймання-передачі наданих послуг підписати його або упродовж цього ж строку надати письмове вмотивоване заперечення, у якому обґрунтувати причину відмови від підписання такого акту (п. 5.2 додатку).

Якщо упродовж строку, вказаного в пункті 5.2. цього додатку клієнт не підписав акт і не надав письмове заперечення, правнича допомога вважається наданою та прийнятою клієнтом і підлягає оплаті (п. 5.3 додатку).

Акт вручається безпосередньо клієнтові (довіреній особі клієнта), надсилається засобами поштового/кур`єрського зв`язку або засобами телекомунікаційного зв`язку (п. 5.4 додатку).

За порушення строків виплати гонорару та компенсації фактичних витрат клієнт сплачує адвокату пеню у розмірі 1 (один) відсоток від суми заборгованості за кожен день прострочення оплати (п. 6.1 додатку).

12 вересня 2022 року сторонами підписано Акт приймання-передачі наданих послуг за договором про надання професійної правничої допомоги №6 від 23 червня 2022 року (а.с. 73).

Відповідно до п. 1 акту адвокат надав, а клієнт прийняв послуги з професійної правничої допомоги по представництву клієнта у Господарському суді Дніпропетровської області у справі за позовом до ТОВ "Омега" про стягнення заборгованості за договором поставки №304 від 10.07.2017 (справа № 904/1840/22):

первинна правова консультація клієнта: вивчення та аналіз наданих документів, роз`яснення можливих шляхів захисту порушених прав, оцінка судової перспективи справи, складання та підписання договору про надання правничої допомоги, оформлення ордеру, 1год.;

розробка тактики ведення судового процесу та погодження її з клієнтом, 0,5год.;

пошук, підбір та аналіз нормативної бази та судової практики національних судів, 1год.;

сканування та підготовка копій документів для подачі до суду, 2год.;

надсилання поштою процесуальних документів відповідачу, 2год.;

підготовка та подання до суду позовної заяви (з доказами), 4год.;

періодичне інформування клієнта про хід виконання доручення та стан розгляду справи, 1год.;

направлення клієнту копії рішення суду першої інстанції, 0,5год.;

підготовка та подання до суду заяви про ухвалення додаткового рішення (з доказами), 2год.

Підписанням цього акту клієнт підтверджує, що послуги з надання професійної правничої допомоги ним отримані, усі послуги надані якісно, в повному обсязі та в обумовлений строк, та заявляє про відсутність будь-яких претензій чи застережень щодо наданих послуг та їх вартості (п. 2 акту).

Доказів оплати позивачем послуг, наданих йому адвокатом у межах вказаного договору, на момент розгляду справи не надано.

Втім, за змістом пункту 1 частини другої статті 126 Господарського процесуального кодексу України витрати на професійну правничу допомогу у разі підтвердження обсягу наданих послуг і виконаних робіт та їх вартості підлягають розподілу за результатами розгляду справи незалежно від того, чи їх уже фактично сплачено стороною/третьою особою чи тільки має бути сплачено.

Зазначений висновок відповідає висновку Верховного Суду у постанові від 03.10.2019 у справі № 922/445/19.

Доказом повноважень адвоката на представництво інтересів позивача у справі є: договір №6 про надання професійної правничої допомоги від 23.06.2022; ордер серії АІ №1244116 від 23.06.2022. Статус адвоката Старовойт Віталія Петровича підтверджується свідоцтвом про право на заняття адвокатською діяльністю серії КС № 7353/10 від 01.03.2019 (а.с. 49, 74).

Позивач просить стягнути з відповідача витрати на професійну правничу допомогу у сумі 71 000,00грн.

За приписами пункту 3 частини першої статті 244 Господарського процесуального кодексу України суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо судом не вирішено питання про судові витрати.

Згідно з положеннями статті 59 Конституції України кожен має право на професійну правничу допомогу.

За пунктом 4 частини першої статті 1 Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" (далі - Закон № 5076-VI) договір про надання правової допомоги - домовленість, за якою одна сторона (адвокат, адвокатське бюро, адвокатське об`єднання) зобов`язується здійснити захист, представництво або надати інші види правової допомоги другій стороні (клієнту) на умовах і в порядку, що визначені договором, а клієнт зобов`язується оплатити надання правової допомоги та фактичні витрати, необхідні для виконання договору.

За пунктом 9 частини першої статті 1 Закону № 5076-VI, представництво - вид адвокатської діяльності, що полягає в забезпеченні реалізації прав і обов`язків клієнта в цивільному, господарському, адміністративному та конституційному судочинстві, в інших державних органах, перед фізичними та юридичними особами, прав і обов`язків потерпілого під час розгляду справ про адміністративні правопорушення, а також прав і обов`язків потерпілого, цивільного відповідача у кримінальному провадженні. Інші види правової допомоги - види адвокатської діяльності з надання правової інформації, консультацій і роз`яснень з правових питань, правового супроводу діяльності клієнта, складення заяв, скарг, процесуальних та інших документів правового характеру, спрямованих на забезпечення реалізації прав, свобод і законних інтересів клієнта, недопущення їх порушень, а також на сприяння їх відновленню в разі порушення (пункт 6 частини першої статті 1 Закону № 5076-VI).

Відповідно до статті 19 Закону № 5076-VI видами адвокатської діяльності, зокрема, є: надання правової інформації, консультацій і роз`яснень з правових питань, правовий супровід діяльності юридичних і фізичних осіб, органів державної влади, органів місцевого самоврядування, держави; складення заяв, скарг, процесуальних та інших документів правового характеру; представництво інтересів фізичних і юридичних осіб у судах під час здійснення цивільного, господарського, адміністративного та конституційного судочинства, а також в інших державних органах, перед фізичними та юридичними особами.

Гонорар є формою винагороди адвоката за здійснення представництва та надання інших видів правової допомоги клієнту. Порядок його обчислення, зміни та умови повернення визначаються у договорі про надання правової допомоги. При встановленні розміру гонорару враховується складність справи, кваліфікація і досвід адвоката, фінансовий стан клієнта та інші істотні обставини. Гонорар має бути розумним та враховувати витрачений адвокатом час (стаття 30 Закону № 5076-VI).

Розмір гонорару визначається лише за погодженням адвоката з клієнтом, а суд не вправі втручатися в ці правовідносини.

Разом з тим чинне процесуальне законодавство визначило критерії, які слід застосовувати при визначенні розміру витрат на правничу допомогу.

До витрат, пов`язаних з розглядом справи, належать, зокрема, витрати на професійну правничу допомогу (ст.123 ГПК України).

За частиною першою статті 124 ГПК України разом з першою заявою по суті спору кожна сторона подає до суду попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які вона понесла і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи.

Частина друга та третя статті 126 ГПК України передбачає, що за результатами розгляду справи витрати на професійну правничу допомогу адвоката підлягають розподілу між сторонами разом із іншими судовими витратами. Для цілей розподілу судових витрат: 1) розмір витрат на професійну правничу допомогу адвоката, в тому числі гонорару адвоката за представництво в суді та іншу професійну правничу допомогу, пов`язану зі справою, включаючи підготовку до її розгляду, збір доказів тощо, а також вартість послуг помічника адвоката, визначається згідно з умовами договору про надання правничої допомоги та на підставі відповідних доказів щодо обсягу наданих послуг і виконаних робіт та їх вартості, що сплачена або підлягає сплаті відповідною стороною або третьою особою; 2) розмір суми, що підлягає сплаті в порядку компенсації витрат адвоката, необхідних для надання правничої допомоги, встановлюється згідно з умовами договору про надання правничої допомоги на підставі відповідних доказів, які підтверджують здійснення відповідних витрат. Для визначення розміру витрат на професійну правничу допомогу з метою розподілу судових витрат учасник справи подає детальний опис робіт (наданих послуг), виконаних адвокатом, та здійснених ним витрат, необхідних для надання правничої допомоги.

За частиною першою статті 74 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Згідно з усталеною практикою Європейського суду з прав людини (далі - ЄСПЛ), у тому числі в рішенні від 28 листопада 2002 року "Лавентс проти Латвії" (Lavents v. Latvia) за заявою № 58442/00 щодо судових витрат, зазначено, що за статтею 41 Конвенції суд відшкодовує лише витрати, стосовно яких було встановлено, що вони справді були необхідними і становлять розумну суму (див. також, рішення ЄСПЛ у справах "Ніколова проти Болгарії" та "Єчюс проти Литви", пункти 79 і 112 відповідно).

При визначенні суми відшкодування суд має виходити з критерію реальності адвокатських витрат (встановлення їхньої дійсності та необхідності), а також критерію розумності їхнього розміру, з огляду на конкретні обставини справи та фінансовий стан обох сторін. Ті самі критерії застосовує ЄСПЛ, присуджуючи судові витрати на підставі статті 41 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року. Так, у справі "Схід/Захід Альянс Лімітед" проти України" (заява № 19336/04) зазначено, що заявник має право на компенсацію судових та інших витрат, лише якщо буде доведено, що такі витрати були фактичними і неминучими, а їхній розмір - обґрунтованим (пункт 268).

Частина четверта статті 126 ГПК України передбачає, що розмір витрат на оплату послуг адвоката має бути співмірним із: 1) складністю справи та виконаних адвокатом робіт (наданих послуг); 2) часом, витраченим адвокатом на виконання відповідних робіт (надання послуг); 3) обсягом наданих адвокатом послуг та виконаних робіт; 4) ціною позову та (або) значенням справи для сторони, в тому числі впливом вирішення справи на репутацію сторони або публічним інтересом до справи.

За частиною п`ятою статті 129 ГПК України під час вирішення питання про розподіл судових витрат суд враховує: 1) чи пов`язані ці витрати з розглядом справи; 2) чи є розмір таких витрат обґрунтованим та пропорційним до предмета спору, з урахуванням ціни позову, значення справи для сторін, у тому числі чи міг результат її вирішення вплинути на репутацію сторони або чи викликала справа публічний інтерес; 3) поведінку сторони під час розгляду справи, що призвела до затягування розгляду справи, зокрема, подання стороною явно необґрунтованих заяв і клопотань, безпідставне твердження або заперечення стороною певних обставин, які мають значення для справи, безпідставне завищення позивачем позовних вимог тощо; 4) дії сторони щодо досудового вирішення спору та щодо врегулювання спору мирним шляхом під час розгляду справи, стадію розгляду справи, на якій такі дії вчинялись.

Тобто в цілому нормами процесуального законодавства передбачено такі основні критерії визначення та розподілу судових витрат, як їх дійсність, обґрунтованість, розумність і співмірність відповідно до ціни позову, з урахуванням складності та значення справи для сторін.

У разі недотримання вимог частини четвертої цієї статті суд може, за клопотанням іншої сторони, зменшити розмір витрат на професійну правничу допомогу адвоката, які підлягають розподілу між сторонами (частина п`ята статті 126 ГПК України).

Обов`язок доведення неспівмірності витрат покладається на сторону, яка заявляє клопотання про зменшення витрат на оплату правничої допомоги адвоката, які підлягають розподілу між сторонами.

Відповідач заперечення проти заявленої суми витрат на професійну правничу допомогу не надав.

Господарський суд, розподіляючи витрати Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія "Грід", дійшов висновку, що наявні в матеріалах справи докази не є безумовною підставою для відшкодування витрат на професійну правничу допомогу в зазначеному розмірі з іншої сторони, адже цей розмір має бути не лише доведений, а документально обґрунтований та відповідати критерію розумної необхідності таких витрат.

Процесуальні документи, наявні у справі: позовна заява (а.с. 1-3); заява про виправлення описки у судовому рішенні (а.с. 65); заява про ухвалення додаткового рішення (а.с. 69) підтверджують надання правової допомоги позивачу у цій справі адвокатом Старовойт В.П.

Надавши оцінку доказам щодо фактично понесених витрат позивачем на професійну правничу допомогу, врахувавши співмірність розміру витрат на оплату послуг адвоката зі: складністю справи та виконаних адвокатом робіт (наданих послуг); часом, витраченим адвокатом на виконання відповідних робіт (надання послуг); обсягом наданих адвокатом послуг та виконаних робіт; ціною позову (заборгованість складається з суми однієї видаткової накладної) та значенням справи для сторони, враховуючи незначну кількість виготовлених під час розгляду справи представником позивача документів та їх зміст (до позовної заяви додано всього 23 додатки),

те, що такі послуги адвоката як сканування та підготовка копій документів для подачі до суду, надсилання поштою процесуальних документів відповідачу, підготовка та подання до суду позовної заяви (з доказами), періодичне інформування клієнта про хід виконання доручення та стан розгляду справи, направлення клієнту копії рішення суду першої інстанції, не потребує багато зусиль та спеціальних знань, розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження,

наявність усталеної судової практики щодо розгляду спорів про стягнення заборгованості за поставлену продукцію,

господарський суд дійшов висновку про часткове задоволення заяви Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія "Грід" про розподіл витрат на професійну правничу допомогу та стягнення на користь позивача судових витрат на професійну правничу допомогу в розмірі 5 000,00грн.

Керуючись статтями 123, 126, 129, 241, 244 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

В И Р І Ш И В:

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Омега" (49041, м. Дніпро, вул. Панікахи, 15; ідентифікаційний код 30982361) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія "Грід" (04073, м. Київ, провул. Куренівський, буд. 15; ідентифікаційний код 35735684) витрати на професійну правничу допомогу у розмірі 5 000 (п`ять тисяч)грн. 00коп., видати наказ.

В іншій частині заяви про розподіл витрат на професійну правничу допомогу - відмовити.

Наказ видати після набрання додатковим рішенням законної сили.

Додаткове рішення суду може бути оскаржене протягом двадцяти днів з дня підписання рішення шляхом подання апеляційної скарги до Центрального апеляційного господарського суду.

Додаткове рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення підписано 21.09.2022.

Суддя Н.М. Євстигнеєва

Дата ухвалення рішення20.09.2022
Оприлюднено22.09.2022
Номер документу106351957
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 264 388,91 грн

Судовий реєстр по справі —904/1840/22

Судовий наказ від 17.10.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Євстигнеєва Надія Михайлівна

Судовий наказ від 03.10.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Євстигнеєва Надія Михайлівна

Рішення від 20.09.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Євстигнеєва Надія Михайлівна

Ухвала від 13.09.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Євстигнеєва Надія Михайлівна

Ухвала від 13.09.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Євстигнеєва Надія Михайлівна

Рішення від 08.09.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Євстигнеєва Надія Михайлівна

Ухвала від 10.07.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Євстигнеєва Надія Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні