Постанова
від 02.08.2010 по справі 5295/10/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а-5295/10/1570

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 липня 2010 року м. Одеса

У залі судових засідань № 2

Одеський окружний адмініс тративний суд у складі:

головуючого судді - Свиди Л.І.

при секретарі судового зас ідання - Бобровській О.Ю.

за участю сторін:

представника позивача - Румлянського А .Ф. (по довіреності)

представника відповідача - не з'явився

розглянувши у відкритом у судовому засіданні адмініс тративну справу за позовом Д ержавної податкової інспекц ії у Комінтернівському район і Одеської області до Колект ивного підприємства «Чорном орський дельфін»про припине ння,-

ВСТАНОВИВ:

До суду звернулась Де ржавна податкова інспекція у Комінтернівському районі Од еської області з адміністрат ивним позовом до Колективног о підприємства «Чорноморськ ий дельфін»про припинення юр идичної особи, що не пов' яза но з банкрутством, мотивуючи тим, що відповідачем в поруше ння Закону України «Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб - підприєм ців»більше року не надавалис я до Державної податкової ін спекції у Комінтернівському районі Одеської області под аткові декларації та докумен тальна звітність згідно до з аконодавства що є підставою для припинення юридичної осо би.

Представник позивача адм іністративний позов підтрим ав, на заявлених вимогах напо лягав.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився , про день, час та місце провед ення судового засідання був повідомлений належним чином та завчасно, про що свідчить п овідомлення про вручення пош тового відправлення (аркуш с прави 17).

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши пояснення пре дставника позивача, а також о бставини якими обґрунтовуют ься вимоги та докази, якими во ни підтверджуються, суд вваж ає, що адміністративний позо в підлягає задоволенню повні стю з наступних підстав.

29 жовтня 1999 року Комінтернів ською районною державною адм іністрацією Одеської област і здійснена державна реєстра ція юридичної особи Колектив ного підприємства «Чорномор ський дельфін», що підтвердж ується свідоцтвом про держав ну реєстрацію (аркуш справи 7).

На обліку платника податк ів відповідач знаходиться в Державій податковій інспек ції у Комінтернівському райо ні Одеської області.

22 квітня 2010 року начальником відділу адміністрування под атку на прибуток управління оподаткування юрдичних осіб ДПІ у Комінтернівському рай оні Одеської області Товар ницькою Н.С., головним держа вним податковим інспектором відділу адміністрування под атку на прибуток управління оподаткування юрдичних осіб ДПІ у Комінтернівському рай оні Одеської області Кордю к Л.Г. проведено перевірку п одаткової справи Колективно го підприємства «Чорноморсь кий дельфін»з питань надання до ДПІ у Комінтернівському р айоні Одеської області подат кових декларацій та документ ів фінансової звітності (арк уш справи 4).

Пунктами 1, 2 ч. 1 ст. 9 Закону Ук раїни «Про систему оподаткув ання»передбачено, що платник и податкових зборів (обов' я зкових платежів) зобов' язан і вести бухгалтерський облік , складати звітність про фіна нсово-господарську діяльніс ть і забезпечувати її зберіг ання у терміни, встановлені з аконом; подавати до державни х податкових органів та інши х державних органів відповід но до законів декларації, бух галтерську звітність та інші документи і відомості, пов' язані з обчисленням і сплато ю податків і зборів (обов' яз кових платежів).

Відповідно до акту перевір ки № 1030/15-30484710 від 22.04.2010 року Колекти вне підприємство «Чорноморс ький дельфін»не надає податк ові декларації, документальн у звітність згідно до закон одавства до Державної подат кової інспекції у у Комінтер нівському районі Одеської об ласті з 17.10.2008 року і по теперішн ій час (аркуш справи 4).

Позов Державної податко вої інспекції у Комінтернів ському районі Одеської облас ті заявлено в порядку ст. 11 Зак ону України «Про державну по даткову службу України», пун кт 17 якої передбачає, що орган и державної податкової служб и мають право звертатися в пе редбачених законом випадках до судових органів із заявою про скасування державної ре єстрації суб'єкта підприємни цької діяльності.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Зако ну України «Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців»в ід 15.05.2003 року №755-ІV, однією із підс тав для постановлення судово го рішення щодо припинення ю ридичної особи, що не пов' яз ане з банкрутством юридичної особи є неподання протягом р оку органам державної податк ової служби податкових декла рацій, документів фінансової звітності відповідно до зак ону.

Враховуючи вищевикладене , з урахуванням наданих доказ ів та встановлених у судовом у засіданні фактів, суд вважа є, що Державна податкова інсп екція у Комінтернівському ра йоні Одеської області довела суду ті обставини, на які поси лалася в обґрунтування позов них вимог, вони відповідають чинному законодавству, та пі длягають задоволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Зако ну України «Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців»в ід 15.05.2003 року №755-ІV суд, який поста новив рішення про припинення юридичної особи, що не пов' я зано з банкрутством юридично ї особи, у день набрання таким рішенням законної сили напр авляє його копію державному реєстратору за місцем знаход женням юридичної особи для в несення до Єдиного державног о реєстру запису про судове р ішення.

Керуючись ч. 2 ст. 38 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців»№ 755-IV ві д 15.05.2003 року, ст. ст. 69-71, 158-163 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Державної податкової інсп екції у Комінтернівському ра йоні Одеської області до Кол ективного підприємства «Чор номорський дельфін»про прип инення юридичної особи, що не пов' язано з банкрутством - з адовольнити повністю.

Припинити юридичну особу Колективне підприємство «Чо рноморський дельфін»(код ЄДР ПОУ 30484710), зареєстровану 29.10.1999 рок у Комінтернівською районною державною адміністрацією Од еської області за адресою: ву л. Гоголя, с. Фонтанка, Комінте рнівський район, Одеська обл асть.

Після набрання постановою законної сили направити її к опію державному реєстратору за місцем реєстрації юридич ної особи Колективного підпр иємства «Чорноморський дель фін» для внесення до Єдиного державного реєстру запису п ро судову постанову про прип инення юридичної особи Колек тивного підприємства «Чорно морський дельфін».

Постанова набирає законн ої сили у порядку ст. 254 КАС Укра їни.

Постанова може бути оскарж ена до Одеського апеляційног о адміністративного суду чер ез суд першої інстанції шлях ом подачі в 10-денний строк з дн я складання постанови в повн ому обсязі заяви про апеляці йне оскарження і поданням пі сля цього протягом 20 днів апел яційної скарги, або в порядку ч. 5 ст. 186 КАС України.

Повний текст пост анови виготовлено та підписа но суддею 02.08.2010 року.

Суддя: Л.І. Свида

02 серпня 2010 року

Дата ухвалення рішення02.08.2010
Оприлюднено09.08.2010
Номер документу10635334
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —5295/10/1570

Ухвала від 09.06.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Свида Л. І.

Ухвала від 18.05.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Свида Л. І.

Постанова від 02.08.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Свида Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні