Ухвала
від 21.09.2022 по справі 180/131/22
МАРГАНЕЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 180/131/22

6/180/22/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 вересня 2022 р.

Марганецький міський суд Дніпропетровської області в складі:

головуючої судді Тананайської Ю.А.,

за участю секретаря судового засідання Назаренко А.В.,

розглянувши заяву Комунального підприємства «Інфраструктурного розвитку та благоустрою Марганецької міської територіальної громади» про заміну сторони у виконавчому провадженні,

ВСТАНОВИВ:

08 вересня 2022 року до Марганецького міського суду Дніпропетровської області надійшла заява Комунального підприємства «Інфраструктурного розвитку та благоустрою Марганецької міської територіальної громади» про заміну сторони у виконавчому провадженні, в якій вказано, що 01 лютого 2022 року Марганецьким міським судом Дніпропетровської області за заявою комунального підприємства «Центр комунальних послуг та комунального майна територіальної громади м. Марганця» про стягнення заборгованості з ОСОБА_1 видано судовий наказ, який набрав законної сили 15 лютого 2022 року. 19 серпня 2022 року державним виконавцем Марганецького відділу державної виконавчої служби у Нікопольському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління юстиції (м. Дніпро) Нестеренком С.М. відкрито виконавче провадження за виданим судовим наказом (ВП № 69676087). 31 серпня 2022 року між стягувачем у виконавчому провадженні комунальним підприємством «Центр комунальних послуг та комунального майна територіальної громади м. Марганця» та Комунальним підприємством «Інфраструктурного розвитку та благоустрою Марганецької міської територіальної громади» укладено договір про відступлення права вимоги, за яким КП «ІРБ ММТГ» набуває право грошової вимоги та інші права, що належать КП «ЦКП КМ» в момент укладення цього договору або можуть виникнути в майбутньому на підставі виданих судових наказів.

Просить суд замінити сторону стягувача у виконавчому провадженні, а саме: стягувача комунальне підприємство «Центр комунальних послуг та комунального майна територіальної громади м. Марганця» на Комунальне підприємство «Інфраструктурного розвитку та благоустрою Марганецької міської територіальної громади» в ході примусового виконання судового наказу Марганецького міського суду Дніпропетровської області від 01 лютого 2022 року по справі №180/131/22 за заявою комунального підприємства «Центр комунальних послуг та комунального майна територіальної громади м. Марганця» про стягнення заборгованості з ОСОБА_1 .

На підставі ч.2ст.247ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Судом встановлені наступні фактичні обставини.

01лютого 2022року Марганецькимміським судомДніпропетровської областіпо справі№180/131/22,2-н/180/36/22за заявоюкомунального підприємства«Центр комунальнихпослуг такомунального майнатериторіальної громадим.Марганця» простягнення заборгованостіз ОСОБА_1 видано судовийнаказ,за якимстягнуто з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ,зареєстрованої: АДРЕСА_1 на користьКомунального підприємства«Центр комунальнихпослуг такомунального майнатериторіальної громадим.Марганця»,кодЄДРПОУ 40479932, місце знаходження: Дніпропетровська область, місто Марганець вулиця Єдності, 1, заборгованості запослуги зутримання будинківі спорудта прибудинковихтериторійв розмірі 1947 гривень 29 копійок; витрати, пов`язані зі сплатою судового збору у розмірі 248 гривень 10 копійок. 15 лютого 2022 року судовий наказ набрав законної сили.

19 серпня 2022 року державним виконавцем Марганецького відділу державної виконавчої служби у Нікопольському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління юстиції (м. Дніпро) Нестеренком С.М. відкрито виконавче провадження № 69676087 за виданим судовим наказом №180/131/22 про стягнення з ОСОБА_1 на користь Комунального підприємства «Центр комунальних послуг та комунального майна територіальної громади м. Марганця» заборгованості в сумі 1947,29 гривень.

Згідно договору про відступлення прав вимоги від 31 серпня 2022 року, укладеного між комунальним підприємством «Центр комунальних послуг та комунального майна територіальної громади м. Марганця» та Комунальним підприємством «Інфраструктурного розвитку та благоустрою Марганецької міської територіальної громади» укладено договір про відступлення права вимоги, за яким КП «ІРБ ММТГ» набуває право грошової вимоги та інші права, що належать КП «ЦКП КМ» в момент укладення цього договору або можуть виникнути в майбутньому на підставі виданих судових наказів згідно з Переліком, у якому вказано боржника ОСОБА_1 .

Законом України «Про виконавче провадження» передбачено, що виконавче провадження завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб).

У виконавчому документі зазначаються повне найменування (для юридичних осіб) або прізвище, ім`я та, за наявності, по батькові (для фізичних осіб) стягувача та боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або адреса місця проживання чи перебування (для фізичних осіб), дата народження боржника - фізичної особи (ст.4 Закону).

Сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник. Стягувачем є фізична або юридична особа чи держава, на користь чи в інтересах яких видано виконавчий документ. Боржником є визначена виконавчим документом фізична або юридична особа, держава, на яких покладається обов`язок щодо виконання рішення. У разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив (ст.15 Закону «Про виконавче провадження).

Статтею 442 ЦПК України передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Вирішуючи питання заміни сторони у виконавчому провадженні, суд враховує, що у судовому наказі №180/131/22 Марганецького міського суду Дніпропетровської області від 01 лютого 2022 року, стягувачем зазначено комунальне підприємство «Центр комунальних послуг та комунального майна територіальної громади м. Марганця», правонаступником якого з 31 серпня 2022 року є Комунальне підприємство «Інфраструктурного розвитку та благоустрою Марганецької міської територіальної громади», що підтверджено відповідними документами.

У зв`язку з викладеним, суд вважає за необхідне задовольнити заяву Комунального підприємства «Інфраструктурного розвитку та благоустрою Марганецької міської територіальної громади» про заміну сторони у виконавчому провадженні.

Враховуючи викладене,керуючисьст.ст.260,442ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Комунального підприємства «Інфраструктурного розвитку та благоустрою Марганецької міської територіальної громади» про заміну сторони у виконавчому провадженні задовольнити.

Замінити сторону стягувача у виконавчому провадженні, а саме: стягувача комунальне підприємство «Центр комунальних послуг та комунального майна територіальної громади м. Марганця» на Комунальне підприємство «Інфраструктурного розвитку та благоустрою Марганецької міської територіальної громади» (53403, Дніпропетровська область, Нікопольський район, м. Марганець, вул. Паркова, 9, код ЄДРПОУ 43466444) в ході примусового виконання судового наказу Марганецького міського суду Дніпропетровської області від 01 лютого 2022 року по справі №180/131/22 за заявою комунального підприємства «Центр комунальних послуг та комунального майна територіальної громади м. Марганця» про стягнення заборгованості з ОСОБА_1 .

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складання повного тексту ухвали.

Повний текст ухвали складено 22 вересня 2022 року.

Суддя: Ю. А. Тананайська

Дата ухвалення рішення21.09.2022
Оприлюднено23.09.2022
Номер документу106375233
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони у виконавчому провадженні

Судовий реєстр по справі —180/131/22

Ухвала від 21.09.2022

Цивільне

Марганецький міський суд Дніпропетровської області

Тананайська Ю. А.

Ухвала від 12.09.2022

Цивільне

Марганецький міський суд Дніпропетровської області

Тананайська Ю. А.

Судовий наказ від 01.02.2022

Цивільне

Марганецький міський суд Дніпропетровської області

Тананайська Ю. А.

Ухвала від 31.01.2022

Цивільне

Марганецький міський суд Дніпропетровської області

Тананайська Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні