Ухвала
від 22.09.2022 по справі 918/734/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд Рівненської області

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013


УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

23 вересня 2022 р. м. Рівне Справа № 918/734/22

Господарський суд Рівненської області у складі головуючого судді Пашкевич І.О., перевіривши матеріали справи

за позовом Акціонерного товариства Акціонерно-комерційний банк "Львів" (79008,м.Львів, вул.Сербська, 1, код ЄДРПОУ 09801546)

до Фізичної особи-підприємця Шелюх Миколи Васильовича ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 )

про стягнення 449 408,88 грн

без виклику сторін

ВСТАНОВИВ:

У вересні 2022 року Акціонерне товариство Акціонерно-комерційний банк "Львів" звернулося до Господарського суду Рівненської області з позовом до Фізичної особи-підприємця Шелюх Миколи Васильовича про стягнення 449 408,88 грн. заборгованості за кредитним договором №1025/В/2021 від 17.11.2021, з яких: 388 888,89 грн. - основна заборгованість, 60 519,99 грн. - заборгованість по відсотках.

Перевіривши матеріали позовної заяви, судом встановлено наступне.

Приписами ч. 1 ст. 176 ГПК України, зокрема встановлено, що за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому ст. 174 цього Кодексу.

Положеннями ч. 2 ст. 247 ГПК України визначено, що у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи та будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції господарського суду, за винятком справ, зазначених у ч.4 ст.247 ГПК України.

Пунктами 1, 2 ч. 5 ст. 12 ГПК України передбачено, що для цілей цього Кодексу малозначними справами, зокрема, є: справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб та справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Дослідивши матеріали позовної заяви, врахувавши ціну позову, характер спірних правовідносин, предмет доказування, суд дійшов висновку про те, що подані матеріали є достатніми для відкриття провадження у справі, а також про те, що вказана справа має бути розглянута в порядку (за правилами) спрощеного позовного провадження, оскільки є справою незначної складності та визнається судом малозначною.

Керуючись ст. ст. 12, 120, 162, 176, 234, 247, 250 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

3. Судове засідання для розгляду справи по суті призначити на "18" жовтня 2022 р. на 14:30 год.

4. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Рівненської області за адресою: м. Рівне, вул. Набережна, 26-А, в залі судових засідань № 10.

5. Зобов`язати учасників справи повідомити суду їхні офіційні електронні адреси з метою здійснення судових викликів та повідомлень у порядку визначеному статтями 120, 242 ГПК України шляхом надсилання судових рішень в електронній формі.

6.Запропонувати сторонам подати суду:

а) позивачу:

- відповідь на відзив у 5-денний строк з дня отримання відзиву, а також докази направлення відповіді на відзив відповідачу.

б) відповідачу:

- відзив на позовну заяву і всі докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову (у разі їх наявності) - протягом 15-денного строку з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі; одночасно надіслати позивачу копію відзиву та доданими до нього документами, докази такого направлення надати суду до початку розгляду справи по суті в порядку спрощеного провадження.

- у строк протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив подати до суду заперечення на відповідь на відзив з урахуванням вимог ст. 167 ГПК України, одночасно надіслати заперечення позивачу та надати суду докази такого скерування позивачу.

7. Роз`яснити позивачу, що відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 46 ГПК України позивач вправі збільшити або зменшити розмір вимог до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, а також відповідно до ч. 3 ст. 46 ГПК України позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі, що розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

8. Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи. При цьому, якщо докази не можуть бути подані разом з відзивом з об`єктивних причин, відповідач повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу (ч.ч. 3, 4 ст. 80 ГПК України).

9. Зобов`язати учасників справи повідомити суду їхні офіційні електронні адреси з метою здійснення судових викликів та повідомлень у порядку визначеному статтями 120, 242 ГПК України шляхом надсилання судових рішень в електронній формі.

10. Усі заяви, клопотання, заперечення подати до суду в строк до початку першого судового засідання з дотриманням вимог до форми та змісту заяв з процесуальних питань, встановлених ст. 170 ГПК України.

11. Звернути увагу сторін на положення ст.ст. 74, 80, 81 ГПК України щодо порядку подання доказів, наслідків неподання доказів, їх направлення іншим учасникам справи, а також щодо порядку витребування доказів.

12. Попередити сторін, що відповідно до ч. 2 ст. 118 ГПК України заяви, скарги і документи, подані після закінчення процесуальних строків, залишаються без розгляду, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

13. Звернути увагу сторін на те, що копії письмових доказів, які подаються, повинні бути оформлені відповідно до вимог ч. 4 ст. 91 ГПК України та п. 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (Вимоги до оформлення документів ДСТУ 4163-2003).

Згідно з ч. 1 ст. 235 ГПК України вказана ухвала набирає законної сили негайно після її підписання і не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://rv.arbitr.gov.ua/sud5019/.

Суддя І.О. Пашкевич

Дата ухвалення рішення22.09.2022
Оприлюднено26.09.2022

Судовий реєстр по справі —918/734/22

Судовий наказ від 06.12.2022

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Пашкевич І.О.

Рішення від 08.11.2022

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Пашкевич І.О.

Ухвала від 18.10.2022

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Пашкевич І.О.

Ухвала від 22.09.2022

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Пашкевич І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні