Ухвала
від 23.09.2022 по справі 620/5931/22
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

23 вересня 2022 року Чернігів Справа № 620/5931/22

Суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Заяць О.В., перевіривши матеріали адміністративного позову товариства з обмеженою відповідальністю "УТБ-ІНЖИНІРИНГ" до Головного управління ДПС у Чернігівській області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії,

У С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся з позовом до Головного управління ДПС у Чернігівській області та просить:

1. визнати протиправним та скасувати рішення Комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН Головного управління ДГІС у Чернігівській області № 8405 від 09.02.2022 року про відповідність товариства з обмеженою відповідальністю «УТБ-Інжиніринг» (код ЄДРПОУ 40627275) критеріям ризиковості на підставі пункту 8 Критеріїв ризиковості платника податку;

2. зобов`язати Головне управління ДПС у Чернігівській області виключити товариство з обмеженою відповідальністю «УТБ-Інжиніринг» (код ЄДРПОУ 40627275) з переліку платників податку, які відповідають критеріям ризиковості.

Ухвалою Чернігівського окружного адміністративного суду від 05.09.2022 позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю "УТБ-ІНЖИНІРИНГ" до Головного управління ДПС у Чернігівській області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії залишено без руху. Надано позивачу 10-денний строк з дня вручення копії ухвали про залишення позовної заяви без руху для усунення недоліків позовної заяви. Роз`яснено позивачу, що у разі не усунення вказаних недоліків у встановлений судом строк позовна заява буде йому повернута.

Виконуючи вимоги ухвали суду, позивач 22.09.2022 надав до суду заяву про поновлення пропущеного строку звернення до суду, в якій просив визнати поважними причини пропуску строку та поновити даний строк на звернення до суду.

Проте, суд вказує, що в ухвалі від 05.09.2022 зазначено, що недоліки позивач може усунути у 10-денний строк з дня вручення копії ухвали про залишення позовної заяви без руху шляхом виконання вимог пункту 8 частини 5 статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України та подання до суду заяви про поновлення пропущеного строку звернення до адміністративного суду та доказів поважності причин його пропуску.

Натомість, згідно наданої заяви, остання не містить інформації у відповідності до пункту 8 частини 5 статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, а саме в позовній заяві зазначаються перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності), зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Зважаючи, що вимоги ухвали суду про залишення позову без руху, а саме вказання інформації щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до позовної заяви, позивачем не виконано, то в силу вимог пункту 1 четвертої статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України, є підставою для повернення поданого позову.

Відповідно до частини восьмої статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України, повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

На підставі наведеного та керуючись статтями 169, 241, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,-

У Х В А Л И В:

Позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю "УТБ-ІНЖИНІРИНГ" до Головного управління ДПС у Чернігівській області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії повернути позивачу.

Копію ухвали суду та позовну заяву з усіма доданими до неї матеріалами надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали суду.

Повний текст ухвали суду складено 23.09.2022.

Суддя О.В. Заяць

Дата ухвалення рішення23.09.2022
Оприлюднено27.09.2022
Номер документу106411725
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —620/5931/22

Ухвала від 23.09.2022

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Заяць О.В.

Ухвала від 04.09.2022

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Заяць О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні