Ухвала
від 20.09.2022 по справі 553/1752/22
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Ленінський районний суд м.Полтави

Справа № 553/1752/22

Провадження № 1-кс/553/471/2022

У Х В А Л А

Іменем України

20.09.2022м. Полтава

Слідчий суддя Ленінського районного суду м.Полтави ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали скарги ОСОБА_3 на бездіяльність прокурора Харківської обласної прокуратури, щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, -

УСТАНОВИВ:

Відповідно до розпорядження Верховного Суду від 10.03.2022 року №4/0/9-22 «Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану» підсудність Червонозаводського районного суду м. Харкова та Комінтернівського районного суду м. Харкова передана до Ленінського районного суду м. Полтави.

17.06.2022 року до слідчого судді Ленінського районного суду м. Полтави надійшла скарга ОСОБА_3 на бездіяльність прокурора Харківської обласної прокуратури.

Прокурор подав клопотання про розгляд скарги без його участі, а також про те, що у задоволенні скарги заперечує, оскільки дані, викладені у заяві ОСОБА_3 , не містять ознак кримінального правопрушення.

Скаржник в судове засідання не з`явилася, вказала про можливість розгляду скарги без її участі.

Суд дослідивши матеріали скарги прийшов висновку, що в задоволенні скарги слід відмовити з наступних підстав.

Скаржник ОСОБА_3 в своїй скарзі вказує, що 16.06.2022 року вона, через електронну форму на сайті Харківської обласної прокуратури, подала заява про реєстрацію в ЄДРД кримінального провадження щодо посадових (службових) осіб Відділення поліції №1 Лозівського районного відділу поліції (м. Первомайський) Харківської області, управління Соціального захисту населення Первомайської міської ради Харківської області, управління Пенсійного фонду України в Первомайському районі Харківської області (код ЄДРПОУ 22682365) за ст.28, ч.2 ст.127, ч.3 ст.161, ч.2 ст.189, ч.4 ст.190, ч.2 ст.364, ст. 396 КК України.

ОСОБА_3 зазначила, що інформація щодо виконання зазначених вимог на її електронну адресу не надходила, тому вона вважає, що вони не виконанні.

Відповідно до ч.1 ст. 214 КПК України слідчий, прокурор невідкладно, не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинення кримінального правопорушення зобов`язаний внести відповідні відомості до ЄРДР.

Відповідно до ч.5 ст. 214 КПК України до Єдиного реєстру досудових розслідувань вносяться відомості про:1) дату надходження заяви, повідомлення про кримінальне правопорушення або виявлення з іншого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення; 2) прізвище, ім`я, по батькові (найменування) потерпілого або заявника; 3) інше джерело, з якого виявлені обставини, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення; 4) короткий виклад обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, наведених потерпілим, заявником чи виявлених з іншого джерела; 5) попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 6) прізвище, ім`я, по батькові та посада службової особи, яка внесла відомості до реєстру, а також слідчого, прокурора, який вніс відомості до реєстру та/або розпочав досудове розслідування; 7) інші обставини, передбачені положенням про Єдиний реєстр досудових розслідувань.

Враховуючи предмет розгляду скарги, слідчий суддя має вирішити, чи можуть свідчити зазначені у заяві ОСОБА_3 обставини про те, що існує ймовірність вчинення будь-якого кримінального правопорушення, і що описані в ній факти потребують перевірки засобами кримінального процесу.

Проте заявник в скарзі не навів жодних відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, в судове засідання до слідчого судді не з`явилася та просила розглянути скаргу у її відсутність. Отже, у слідчого судді відсутні будь-які відомості щодо обставин ймовірного вчинення кримінального правопорушення, про які заявник повідомив орган досудового розслідування. За відсутності відомостей щодо змісту заяви про кримінальне правопорушення слідчий суддя з об`єктивних причин позбавлений можливості встановити обставини, що потребують перевірки засобами кримінального процесу.

Враховуючи вищевикладене суд приходить до висновку, що скарга є необґрунтованою та в задоволенні скарги слід відмовити.

Керуючись ст.307КПК України,-

УХВАЛИВ:

В задоволенні скарги ОСОБА_3 на бездіяльність прокурора, щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`яти днів безпосередньо до Полтавського апеляційного суду.

Суддя Ленінського районного суду м. ПолтавиОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.09.2022
Оприлюднено24.01.2023
Номер документу106429573
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за скаргами на дії та рішення правоохоронних органів, на дії чи бездіяльність слідчого, прокурора та інших осіб під час досудового розслідування бездіяльність слідчого, прокурора стосовно невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Судовий реєстр по справі —553/1752/22

Ухвала від 20.09.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Полтави

Тимчук Р. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні