Ухвала
від 26.09.2022 по справі 320/3170/20
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

26 вересня 2022 року № 320/3170/20

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Горобцової Я. В., розглянувши в порядку письмового провадження в місті Києві заяву про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі №320/3170/20 за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Дошкільного навчального закладу (ясла-садок) «Калинка» Великокарашинської сільської ради Макарівського району Київської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Великокарашинська сільська рада Макарівського району Київської області, про застосування заходів реагування у вигляді зупинення роботи,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Дошкільного навчального закладу (ясла-садок) «Калинка» Великокарашинської сільської ради Макарівського району Київської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Великокарашинська сільська рада Макарівського району Київської області, в якому позивач просив суд застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівлі Дошкільного навчального закладу (ясла-садок) «Калинка» Великокарашинської сільської ради Макарівського району Київської області, за адресою: Київська область, Макарівський район, с. Великий Карашин, вул. Радянська, 31-А, шляхом зобов`язання відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаного об`єкта до повного усунення порушень зазначених в акті від 09.01.2020 № 2.

Рішенням Київського окружного адміністративного суду від 01 вересня 2020 року адміністративний позов задоволено у повному обсязі.

27 жовтня 2021 року Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області подало клопотання про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання.

Згідно акту Київського окружного адміністративного суду, зазначене клопотання зареєстроване у комп`ютерній програмі «Діловодство спеціалізованого суду» Київського окружного адміністративного суду 27 жовтня 2021 року та передана 07 червня 2022 року головуючій судді Горобцовій Я. В. для подальшого розгляду.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 20 червня 2022 року призначено судове засідання з розгляду даної заяви.

Учасники справи, які належним чином повідомлялися про дату, час та місце розгляду заяви в судове засідання не з`явились.

Представник позивача подав до суду заяву про розгляд клопотання у порядку письмового провадження.

Відповідно до ч. 9 ст. 205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

За таких обставин, судом визнано за можливе розглянути дану заяву за відсутністю учасників справи та заінтересованих осіб.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено таке.

Вирішуючи питання щодо наявності підстав для поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання в даній адміністративній справі, суд виходить з наступного.

Згідно із частиною третьої статті 373 КАС України виконавчий лист, а у випадках, встановлених цим Кодексом, - ухвала суду є виконавчими документами. Виконавчий лист, ухвала мають відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом.

Порядок оформлення та видачі виконавчих листів визначений Кодексом адміністративного судочинства України та Законом України «Про виконавче провадження» від 02.06.2016 №1404-VIII (далі Закон України №1404-VIII).

Відповідно до частини першої статті 12 Закону України №1404-VIII виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

Згідно із частиною першою статті 376 КАС України стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Аналогічна правова норма закріплена ч. 6 ст. 12 Закону України №1404-VIII, відповідно до якої стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який видав виконавчий документ, або до суду за місцем виконання.

07 вересня 2021 року Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області отримано виконавчий лист, виданий Київським окружним адміністративним судом в адміністративній справі №320/3170/20 із строком пред`явлення до виконання до 21 липня 2021 року, копія якого міститься в матеріалах адміністративної справи.

Наведене свідчить, що виконавчий лист в адміністративній справі №320/3170/20 був отриманий позивачем після спливу строку для пред`явлення такого виконавчого листа до виконання (до 21 липня 2021 року).

Із урахуванням викладеного суд дійшов висновку, що Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області пропущено строк пред`явлення до виконання виконавчого листа Київського окружного адміністративного суду в адміністративній справі №320/3170/20 з поважних причини, а отже, вважає за необхідне клопотання про поновлення строку пред`явлення виконавчого листа в адміністративній справі №320/3170/20 задовольнити та поновити строк для пред`явлення до виконання вказаного виконавчого листа у справі №320/3170/20 на три місяці, який має обчислюватись з дати винесення цієї ували судом.

При цьому суд звертає увагу Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області на те, що згідно з ч. 1 ст. 12 Закону №1404-VIII цей виконавчий лист, за якими стягувачем є держава або державний орган (що має місце у даному випадку), може бути пред`явлений до примусового виконання протягом трьох місяців.

Керуючись ст. 373, 376 КАС України, суд

у х в а л и в:

Заяву Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області про поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання, виданого в адміністративній справі №320/3170/20 задовольнити.

Строк пред`явлення до виконання виконавчого листа, виданого Київським окружним адміністративним судом 07 вересня 2021 року в адміністративній справі №320/3170/20, - поновити та обчислювати з 26 вересня 2022 року.

Встановити строк пред`явлення вказаного виконавчого листа, виданого Київським окружним адміністративним судом 07 вересня 2021 року в адміністративній справі №320/3170/20 26 грудня 2022 року.

Копію ухвали надіслати (вручити) особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Суддя Я.В. Горобцова

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.09.2022
Оприлюднено28.09.2022
Номер документу106433308
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо цивільного захисту

Судовий реєстр по справі —320/3170/20

Ухвала від 26.09.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Горобцова Я.В.

Ухвала від 19.06.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Горобцова Я.В.

Постанова від 21.04.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Глущенко Яна Борисівна

Ухвала від 20.04.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Глущенко Яна Борисівна

Ухвала від 17.02.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Глущенко Яна Борисівна

Ухвала від 28.12.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Глущенко Яна Борисівна

Ухвала від 23.11.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Глущенко Яна Борисівна

Рішення від 01.09.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Горобцова Я.В.

Ухвала від 13.04.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Горобцова Я.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні