Ухвала
від 26.09.2022 по справі 151/299/22
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 151/299/22

Провадження № 2/947/3024/22

УХВАЛА

26.09.2022 року

Суддя Київського районного суду м. Одеси Луняченко В.О., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 (паспорт серії НОМЕР_1 ) до ОСОБА_2 (паспорт серії НОМЕР_2 ) про поділ спільного майна подружжя, -

ВСТАНОВИВ:

До Чечельницького районного суду Вінницької області з позовом про розподіл сумісного майна подружжя звернувся ОСОБА_1 , в якому просить поділити між подружжям спільно набуте майно, визначене у позові.

Ухвалою судді Чечельницького районного суду Вінницької області від 23.08.2022 року цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя передано до Київського районного суду м.Одеси для розгляду справи за підсудністю, оскільки вартість нерухомого майна квартира АДРЕСА_1 , що знаходиться на території Київського району м.Одеси становить 1279600,00 грн., що значно перевищує вартість іншого майна, з приводу якого виник спір про його поділ між подружжям.

Через автоматизований розподіл судової справи між суддями, справу розподілено судді Київського районного суду м.Одеси Луняченку В.О.

Відповідно до ч.2 ст. 32 ЦПК України справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому ст.31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Спори між судами про підсудність не допускаються.

Позовну заяву подано, в цілому, із додержанням вимог, викладених у статтях 174, 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України, вона підсудна Київському районному суду м. Одеси.

Відповідно до ч.ч. 2-6ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження.

При цьому згідно ч.ч. 3-4ст. 274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес.

Вказана цивільна справа відповідно до п. 1 ч. 4ст. 274 ЦПК Українипідлягає розгляду в порядку загального позовного провадження. Відповідно дост. 189 ЦПК Україниодним із завдань підготовчого провадження є остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу, з`ясування заперечень проти позовних вимог, вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

В зв`язку з викладеним виникла необхідність встановлення судом строку для подання відповідачем відзиву на позов.

На підставі викладеного, суд приходить до висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Інших заяв чи клопотань з боку позивача не надходило.

Враховуючи наведене, вважаю за необхідне цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 про розподіл сумісного майна подружжя та визначення порядку користування, прийняти до свого провадження.

Керуючись ст.ст.32, 258 - 260 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 (паспорт серії НОМЕР_1 ) до ОСОБА_2 (паспорт серії НОМЕР_2 ) про поділ спільного майна подружжя - прийняти та відкрити провадження.

Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначити на 10 год. 00 хв. 17.10.2022 року у приміщенні Київського районного суду м.Одеса (м.Одеса, вул. Варненська, 3 б), про що повідомити учасників справи.

Відповідач протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали має право подати відзив разом з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Повідомити учасників процесу про можливість отримання інформації щодо справи на веб-сторінці офіційного веб-порталу судової влади України (court.gov.ua).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Луняченко В. О.

СудКиївський районний суд м. Одеси
Дата ухвалення рішення26.09.2022
Оприлюднено28.09.2022
Номер документу106444914
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —151/299/22

Рішення від 17.10.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Рішення від 17.10.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 26.09.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 22.08.2022

Цивільне

Чечельницький районний суд Вінницької області

Токарчук Л. Г.

Ухвала від 10.08.2022

Цивільне

Чечельницький районний суд Вінницької області

Токарчук Л. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні