Ухвала
від 27.09.2022 по справі 488/4253/21
КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 488/4253/21

Провадження № 2/488/578/22

УХВАЛА

Іменем України

27.09.2022 року м.Миколаїв Корабельний районний суд м. Миколаєва у складі:

головуючої по справі судді - Чернявської Я.А.,

при секретарі судового засідання Кралі В.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника позивача Акціонерного товариства комерційний банк "ПриватБанк" про витребування доказів у цивільній справі за позовом Акціонерного товариства комерційний банк "ПриватБанк" до ОСОБА_1 про стягнення боргу кредитором спадкодавця,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Корабельного районного суду міста Миколаєва перебуває цивільна справа позовом Акціонерного товариства комерційний банк "ПриватБанк" до ОСОБА_1 про стягнення боргу кредитором спадкодавця, в якій позивач просить суд стягнути з ОСОБА_1 на свою користь заборгованість у розмірі 12253,39 грн за кредитним договором № б/н від 18.07.2008 р., а також вирішити питання щодо розподілу судових витрат.

Сторони в судове засідання не з`явилися.

Відповідно до ч.ч. 1, 2, 4 ст. 83 ЦПК України, сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Згідно з п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

З метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Вивчивши письмові матеріали справи, врахувавши те, що необхідність витребування обґрунтована неможливістю самостійного зібрання означених доказів для доведення обставин справи, якими сторони обґрунтовують вимоги, враховуючи характер правовідносин, які виникли між сторонами, суд вважає за необхідне витребувати докази по даній справі, а саме: від Департаменту з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради (адреса: м. Миколаїв, вул. Адміральська, 20) інформацію щодо місця реєстрації ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця селища міського типу Березнегувате, Березнегуватський район, Миколаївська область, станом на дату смерті, тобто ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також інформацію щодо реєстрації інших осіб за такою адресою разом з ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ) станом на 19.06.2018 року.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 5, 12, 83, 84, 95, 294 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Витребувати від Департаменту з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради (адреса: м. Миколаїв, вул. Адміральська, 20) інформацію щодо місця реєстрації ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця селища міського типу Березнегувате, Березнегуватський район, Миколаївська область, станом на датуйого смерті,тобто ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також інформацію щодо реєстрації інших осіб за такою адресою разом з ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ) станом на 19.06.2018 року.

Витребувані судом документи надати в строк 10 днів від дня отримання ухвали суду.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 6 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Я. А. Чернявська

Дата ухвалення рішення27.09.2022
Оприлюднено29.09.2022
Номер документу106472988
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення боргу кредитором спадкодавця

Судовий реєстр по справі —488/4253/21

Рішення від 15.03.2023

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 27.09.2022

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 27.09.2022

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 18.11.2021

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні