Ухвала
від 21.09.2022 по справі 910/1982/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

21.09.2022Справа № 910/1982/22Господарський суд міста Києва у складі головуючого судді Чинчин О.В., при секретарі судового засідання Бігмі Я.В., розглянув у підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження справу

за позовом Акціонерного товариства "БАНК "УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ" (03062, місто Київ, ПРОСПЕКТ ПЕРЕМОГИ, будинок 67) до про1. Приватного акціонерного товариства "ТУТКОВСЬКИЙ" (04114, місто Київ, ВУЛИЦЯ ДУБРОВИЦЬКА, будинок 28) 2. державного реєстратора прав на нерухоме майно Комунального підприємства "РЕЄСТРАТОР" Нікітіної Юлії Володимирівни (02096, місто Київ, ВУЛИЦЯ КРУПСЬКОЇ, будинок 10) визнання протиправним та скасування рішень державного реєстратора, поновлення записів про реєстрацію права власності

Представники:

від Позивача: не з`явились;

від Відповідача-1: Шевченко О.М. (представник на підставі ордеру);

від Відповідача-2: не з`явились;

ВСТАНОВИВ:

Акціонерне товариство "БАНК "УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ" звернулося до Господарського суду міста Києва з позовом до Приватного акціонерного товариства "ТУТКОВСЬКИЙ" та державного реєстратора прав на нерухоме майно Комунального підприємства "РЕЄСТРАТОР" Нікітіної Юлії Володимирівни про визнання протиправним та скасування рішень державного реєстратора, поновлення записів про реєстрацію права власності.

Позовні вимоги обґрунтовані наявністю підстав для визнання рішень державного реєстратора протиправними, скасування цих рішень та поновлення реєстрації права власності.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 15.02.2022 року позовну заяву Акціонерного товариства "БАНК "УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ" залишено без руху.

11.04.2022 року через загальний відділ діловодства суду (канцелярію) від Позивача надійшла заява про усунення недоліків позовної заяви.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 16.05.2022 року відкрито провадження у справі №910/1982/22, постановлено здійснювати розгляд справи в порядку загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 07.07.2022 року.

06.07.2022 року через загальний відділ діловодства суду (канцелярію) від Позивача надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

07.07.2022 року через загальний відділ діловодства суду (канцелярію) від Відповідача - 1 надійшов відзив на позовну заяву.

У підготовче судове засідання 07.07.2022 року з`явився представник відповідача-2, представники позивача та відповідача-2 не з`явились, про дату, час і місце судового засідання повідомлені належним чином.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 07.07.2022 року, яка занесена до протоколу судового засідання, задоволено клопотання Відповідача про поновлення строку для подання відзиву, долучити відзив до матеріалів справи, надано Позивачу строк до 10 днів з дня отримання відзиву для надання відповіді на відзив, надано Відповідачу строк до 7 днів з дня отримання відповіді на відзив для надання заперечень, відкладено підготовче судове засідання на 18.08.2022 року.

02.08.2022 року через загальний відділ діловодства суду (канцелярію) від Позивача надійшла відповідь на відзив.

У підготовче судове засідання 18.08.2022 року з`явився представник позивача, представники відповідачів не з`явились, про дату, час і місце судового засідання повідомлені належним чином.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 18.08.2022 року, яка занесена до протоколу судового засідання, відкладено підготовче судове засідання на 21.09.2022 року.

21.09.2022 року через загальний відділ діловодства суду (канцелярію) від Позивача надійшло клопотання про зупинення провадження у справі.

21.09.2022 року через загальний відділ діловодства суду (канцелярію) від Позивача надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

У підготовче судове засідання 21.09.2022 року з`явився представник Відповідача - 1, представники Позивача, Відповідача - 2 не з`явились, про дату, час і місце судового засідання були повідомлені належним чином, що підтверджується протоколом судового засідання від 18.08.2022 р., поверненням на адресу суду поштового конверту, у зв`язку з відсутністю адресату, надісланого на адресу Відповідача - 2.

Згідно з ч. 4 ст. 89 Цивільного кодексу України відомості про місцезнаходження юридичної особи вносяться до Єдиного державного реєстру.

За приписами частини 1 статті 7 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" Єдиний державний реєстр створюється з метою забезпечення державних органів та органів місцевого самоврядування, а також учасників цивільного обороту достовірною інформацією про юридичних осіб, громадські формування, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб - підприємців з Єдиного державного реєстру.

Відповідно до інформації розміщеної на веб-сайті Міністерства юстиції України, місцезнаходженням державного реєстратора прав на нерухоме майно Комунального підприємства "РЕЄСТРАТОР" Нікітіної Юлії Володимирівни є 02096, місто Київ, ВУЛИЦЯ КРУПСЬКОЇ, будинок 10.

Суд зазначає, що Ухвали Господарського суду міста Києва у справі №910/1982/22 направлялись на адресу державного реєстратора прав на нерухоме майно Комунального підприємства "РЕЄСТРАТОР" Нікітіної Юлії Володимирівни, зазначену на веб-сайті Міністерства юстиції України.

Відповідно до статті 242 Господарського процесуального кодексу України днем вручення судового рішення є:

1) день вручення судового рішення під розписку;

2) день отримання судом повідомлення про доставлення копії судового рішення на офіційну електронну адресу особи;

3) день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про вручення судового рішення;

4) день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, повідомленою цією особою суду;

5) день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, яка зареєстрована у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила суду іншої адреси.

Таким чином, Суд приходить до висновку, що Позивач та Відповідач - 2 про час та місце судового засідання були повідомлені належним чином.

Що стосується Клопотання представника Позивача про відкладення розгляду справи, Суд зазначає наступне.

Відповідно до статті 202 Господарського процесуального кодексу України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав:

1) неявка в судове засідання учасника справи, щодо якого немає відомостей про направлення йому ухвали з повідомленням про дату, час і місце судового засідання;

2) перша неявка в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними;

3) виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи;

4) необхідність витребування нових доказів, у випадку коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження.

Якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі:

1) неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки;

2) повторної неявки в судове засідання учасника справи (його представника) незалежно від причин неявки;

3) неявки представника в судове засідання, якщо в судове засідання з`явилася особа, яку він представляє, або інший її представник;

4) неявки в судове засідання учасника справи, якщо з`явився його представник, крім випадків, коли суд визнав явку учасника справи обов`язковою.

Згідно з ч.ч.1, 2 статті 216 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 202 цього Кодексу. Якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі.

Статтею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод визначено, що кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру або встановить обґрунтованість будь-якого висунутого проти нього кримінального обвинувачення.

Одночасно, застосовуючи відповідно до частини 1 статті 4 Господарського процесуального кодексу України, статті 17 Закону України «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини» при розгляді справи ч.1 ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, суд зазначає, що право особи на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку кореспондується з обов`язком добросовісно користуватися наданими законом процесуальними правами, утримуватись від дій, що зумовлюють затягування судового процесу, та вживати надані процесуальним законом заходи для скорочення періоду судового провадження (п.35 рішення від 07.07.1989р. Європейського суду з прав людини у справі «Юніон Еліментарія Сандерс проти Іспанії» (Alimentaria Sanders S.A. v. Spain).

Подане Позивачем клопотання про відкладення розгляду справи у зв`язку з неможливістю забезпечити явку уповноваженого представника Позивача в судове засідання, задоволенню не підлягає, оскільки вказана причина не може бути визнана судом поважною, так як чинне законодавство не обмежує кола осіб, які можуть здійснювати представництво юридичної особи в суді та зважаючи на те, що про дату судового засідання Позивача було попереджено заздалегідь, а отже, у нього було достатньо часу для того, щоб належним чином підготуватися до судового засідання та визначитись щодо особи, яка представлятиме його інтереси з урахуванням відомостей про те, що певні обставини можуть перешкодити конкретному представнику взяти участь у засіданні суду.

Суд, розглянувши клопотання Акціонерного товариства "БАНК "УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ" про зупинення провадження у справі від 21.09.2022 року, зазначає.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.227 Господарського процесуального кодексу України Суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у випадках об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об`єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Зупинення провадження у справі - це тимчасове або повне припинення всіх процесуальних дій у справі, що викликане настанням зазначених у законі причин, що перешкоджають подальшому руху процесу, і щодо яких невідомо, коли вони можуть бути усунені.

Зі змісту наведеної норми випливає, що причиною зупинення провадження у справі в даному випадку є неможливість її розгляду до вирішення пов`язаної з нею іншої справи, яка розглядається іншим судом.

Господарський суд повинен зупинити провадження у справі за наявності інформації про розгляд іншої справи, незалежно від заяв учасників судового процесу. Така інформація підтверджується тільки судовими документами: ухвалами, рішеннями, постановами судів, позовними заявами, скаргами.

Для вирішення питання про зупинення провадження у справі господарський суд у кожному конкретному випадку з`ясовує, як пов`язана справа, яка розглядається господарським судом, зі справою, що розглядається іншим судом, а також те, чим обумовлюється неможливість розгляду справи.

Пов`язаність справ полягає у тому, що рішення іншого суду, який розглядає справу, встановлює обставини, які впливають на збирання та оцінку доказів у даній справі, зокрема, факти що мають преюдиціальне значення.

При цьому суть преюдиції полягає в неприпустимості повторного розгляду судом одного й того ж питання між тими ж сторонами. Правила про преюдицію спрямовані не лише на заборону перегляду фактів і правовідносин, які встановлені в судовому акті, що вступив в законну силу, але й сприяють додержанню процесуальної економії в новому процесі. У випадку встановлення певних преюдиційних обставин особам, які беруть участь у справі (за умови, що вони брали участь у справі при винесенні преюдиціального рішення), не доводиться витрачати час на збирання, витребування і подання доказів, проведення відповідних експертиз, а суду - на їх дослідження і оцінку.

Неможливість розгляду справи до вирішення справи іншим судом полягає в тому, що обставини, які розглядаються іншим судом, не можуть бути встановлені господарським судом самостійно у даній справі, тобто господарський суд не може розглянути певну справу через обмеженість своєї юрисдикції щодо конкретної справи внаслідок: а) непідвідомчості; б) обмеженості предметом позову; в) неможливості розгляду тотожної справи; г) певної черговості розгляду вимог.

Як вбачається з матеріалів справи, Акціонерне товариство "БАНК "УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ" звернулося до Господарського суду міста Києва з позовом до Приватного акціонерного товариства "ТУТКОВСЬКИЙ" та державного реєстратора прав на нерухоме майно Комунального підприємства "РЕЄСТРАТОР" Нікітіної Юлії Володимирівни й просило Суд:

1. Визнати протиправним та скасувати рішення державного реєстратора прав на нерухоме майно Комунального підприємства «Реєстратор» Нікітіної Юлії Володимирівни про скасування, індексний номер: 46180434 від 27.03.2019, за яким: 1) скасовано запис про право власності ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК «УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ» за номером: 30122833 від 04.02.2019 на об`єкт нерухомого майна за реєстраційним номером: 42915980000 - ГРП, загальною площею: 36,00 кв.м., що знаходиться за адресою: м. Київ, вулиця Дубровицька, будинок 28; 2) скасовано запис про право власності ПУБЛІЧНОГО АКЦІЮНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК «УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ» за номером: 30122067 від 04.02.2019 на об`єкт нерухомого майна за реєстраційним номером: 42890680000 - насосна станція оборотного водопостачання (літера Ж), загальною площею: 1039,1 кв.м., що знаходиться за адресою: м. Київ, вулиця Дубровицька, будинок 28; 3) скасовано запис про право власності ПУБЛЧНОГО АКЦЮНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК «УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ» за номером: 30121218 від 04.02.2019 на об`єкт нерухомого майна за реєстраційним номером: 42862080000 - склад сипучих матеріалів, загальною площею: 60 кв.м., що знаходиться за адресою: м. Київ, вулиця Дубровицька, будинок 28; 4) скасовано запис про право власності ПУБЛІЧНОГО АКЦІЮНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК «УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ» за номером: 30120650 від 04.02.2019 на об`єкт нерухомого майна за реєстраційним номером: 42827980000 - естакаду (з кранбалкою 5т.), загальною площею: 84 кв.м., що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Дубровицька, будинок 28; 5) скасовано запис про право власності ПУБЛІЧНОГО АКЦІНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК «УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ» за номером: 30120117 від 04.02.2019 на об`єкт нерухомого майна за реєстраційним номером: 42696980000 - виробничий одноповерховий корпус Ne2 (літера 3), загальною площею: 2250,5 кв.м., що знаходиться за адресою: м. Київ, вулиця Дубровицька, будинок 28; 6) скасовано запис про право власності ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК «УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ» за номером: 30119663 від 04.02.2019 на об`єкт нерухомого майна за реєстраційним номером: 42550880000 - майновий комплекс, загальною площею: 8595,4 кв.м., до складу якого входять: корпус «Б» зі вставкою «АВ», загальною площею: 2416,00 кв.м., літера Б; корпус «В» зі вставкою «ВГ», загальною площею: 2461,00 кв.м., літера В; корпус «Г» зі вставкою «ВГ», загальною площею: 3148,90 кв.м., літера Г; центральна котельня, загальною площею: 569,50 кв.м., літера Д, що знаходиться за адресою: м. Київ, вулиця Дубровицька, будинок 28.

2. Поновити в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно запис за номером: 30122833 про державну реєстрацію права власності за ПУБЛІЧНИМ АКЦІОНЕРНИМ ТОВАРИСТВОМ «БАНК «УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ», код ЄДРПОУ: 22868414, на об`єкт нерухомого майна за реєстраційним номером: 42915980000 - ГРП, загальною площею: 36,00 кв.м., що знаходиться за адресою: м. Київ, вулиця Дубровицька, будинок 28, внесений на підставі рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 45342822 від 04.02.2019 10:17:51 державного ресторатора прав на нерухоме майно комунального підприємства «Благоустрій Шевченківського району» Соколянського Дмитра Вікторовича.

3. Поновити в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно запис за номером: 30122067 про державну реєстрацію права власності за ПУБЛІЧНИМ АКЦІОНЕРНИМ ТОВАРИСТВОМ «БАНК «УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ», код ЄДРПОУ: 22868414, на об`єкт нерухомого майна за реєстраційним номером: 42890680000 - насосна станція оборотного водопостачання (літера Ж), загальною площею: 1039,1 кв.м., що знаходиться за адресою: м. Київ, вулиця Дубровицька, будинок 28, внесений на підставі рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 45341981 від 04.02.2019 09:59:33 державного реєстратора прав на нерухоме майно комунального підприємства «Благоустрій Шевченківського району» Соколянського Дмитра Вікторовича.

4. Поновити в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно запис за номером: 30121218 про державну реєстрацію права власності за ПУБЛІЧНИМ АКЦІНЕРНИМ ТОВАРИСТВОМ «БАНК «УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ», код ЄДРПОУ: 22868414, на об`єкт нерухомого майна за реєстраційним номером: 42862080000 - склад сипучих матеріалів, загальною площею: 60 кв.м., що знаходиться за адресою: м. Київ, вулиця Дубровицька, будинок 28, внесений на підставі рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 45341082 від 04.02.2019 09:37:16, державного реєстратора прав на нерухоме майно комунального підприємства «Благоустрій Шевченківського району» Соколянського Дмитра Вікторовича.

5. Поновити в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно запис за номером: 30120650 про державну реєстрацію права власності за ПУБЛІЧНИМ АКЦІОНЕРНИМ ТОВАРИСТВОМ «БАНК «УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ», код ЄДРПОУ: 22868414, на об`єкт нерухомого майна за реєстраційним номером: 42827980000 - естакаду (з кранбалкою 5т.), внесений на підставі рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 45340440 від 04.02.2019 09:17:38, державного реєстратора прав на нерухоме майно Комунального підприємства «Благоустрій Шевченківського району» Соколянського Дмитра Вікторовича.

6. Поновити в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно запис за номером: 30120117 про державну реєстрацію права власності за ПУБЛІЧНИМ АКЦІОНЕРНИМ ТОВАРИСТВОМ «БАНК «УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ», код ЄДРПОУ: 22868414, на об`єкт нерухомого майна за реєстраційним номером: 42696980000 - виробничий одноповерховий корпус №2 (літера 3), загальною площею: 2250,5 кв.м., що знаходиться за адресою: м. Київ, вулиця Дубровицька, будинок 28, внесений на підставі рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 45339882 від 04.02.2019 08:58:08 державного реєстратора прав на нерухоме майно Комунального підприємства «Благоустрій Шевченківського району» Соколянського Дмитра Вікторовича.

7. Поновити в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно запис за номером: 30119663 про державну реєстрацію права власності за ПУБЛЧНИМ АКЦІОНЕРНИМ ТОВАРИСТВОМ «БАНК «УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ», код ЄДРПОУ: 22868414, на об`єкт нерухомого майна за реєстраційним номером: 42550880000 - майновий комплекс, загальною площею: 8595,4 кв.м., до складу якого входять: корпус «Б» зі вставкою «АВ», загальною площе: 2416,00 кв.м., літера Б; корпус «В» зі вставкою «ВГ», загальною площею: 2461,00 кв.м., літера В; корпус «Г» зі вставкою «ВГ», загальною площею: 3148,90 кв.м., літера Г; центральна котельня, загальною площею: 569,50 кв.м., літера Д, що знаходиться за адресою: м. Київ, вулиця Дубровицька, будинок 28, внесений на підставі рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 45339384 від 04.02.2019 08:38:07 державного реєстратора прав на нерухоме майно Комунального підприємства «Благоустрій Шевченківського району» Соколянського Дмитра Вікторовича.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що записи про реєстрацію права власності Позивача були скасовані на підставі повідомлення, серія та номер: б/н, видавник: ПАТ «Український професійний банк», яке не є ні судовим рішенням, ні рішенням Міністерства юстиції України, а відтак державний ресторатор Нікітіна Ю.В. не мала права на підставі зазначеного документу приймати рішення про скасування державної реєстрації прав та, відповідно, протиправно скасувала записи про право власності АТ «Банк «Український капітал» на шість Предметів іпотеки.

Проте, Судом встановлено, що у провадженні Господарського суду міста Києва перебувала справа №910/9980/19 за позовом Приватного акціонерного товариства "Тутковський" до Публічного акціонерного товариства "Банк "Український капітал", Державного реєстратора речових прав на нерухоме майно Комунального підприємства "Реєстратор" Столярова Едуарда Олеговича та Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Войтовського Валентина Сергійовича, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Державна організація "Фонд гарантування вкладів фізичних осіб", Публічне акціонерне товариство "Український професійний банк" та Товариство з обмеженою відповідальністю "Тутковський Інтегровані Рішення" про застосування наслідків недійсності нікчемного правочину.

В обґрунтування позовних вимог позивач вказує, що у зв`язку із встановленою законом нікчемністю договору купівлі-продажу прав вимоги від 29.04.2015, укладеного між Публічним акціонерним товариством "УПБ" та Публічним акціонерним товариством "Банк "Український Капітал", за яким відступлено право вимоги за договором про відкриття траншевої кредитної лінії № 710 від 20.02.2013, виконання якого забезпечено іпотечним договором від 16.04.2013, укладеним між Публічним акціонерним товариством "УПБ" та Публічним акціонерним товариством "Тутковський", право іпотекодержателя за іпотечним договором фактично не переходило до покупця - Публічного акціонерного товариства "Банк "Український капітал". Також, позивач вказує, що з урахуванням нікчемності договору купівлі-продажу прав вимоги від 29.04.2015 неправомірно винесені на його підставі рішення приватного нотаріуса Войтовського В.С. про внесення змін до записів про заміну іпотекодержателя: Публічного акціонерного товариства "Український Професійний Банк" на Публічне акціонерне товариство "Банк "Український капітал".

Постановою Північного апеляційного господарського суду від 13.07.2021 року по справі №910/9980/19 рішення Господарського суду міста Києва від 07.10.2020 року у справі № 910/9980/19 в частині первісних позовних вимог скасовано та прийнято нове рішення, яким позовні вимоги Приватного акціонерного товариства "Тутковський" задоволено. Скасовано рішення приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Войтовського Валентина Сергійовича, індексний номер: 21117553 від 06.05.2015 12:07:12 про внесення змін до запису про іпотеку: 695267 на підставі договору купівлі-продажу прав вимоги, серія та номер: 1253, виданий 29.04.2015 про відступлення права та заміну іпотекодержателя: Публічне акціонерне товариство "Український Професійний Банк", код ЄДРПОУ: 19019775 на ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "БАНК УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ", код ЄДРПОУ: 22868414.

Скасовано рішення приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Войтовського Валентина Сергійовича, індексний номер: 21116752 від 06.05.2015 11:55:33 про внесення змін до запису про іпотеку: 694730 на підставі договору купівлі-продажу прав вимоги, серія та номер: 1253, виданий 29.04.2015 про відступлення права та заміну іпотекодержателя: Публічне акціонерне товариство "Український Професійний Банк", ЄДРПОУ: 19019775 на ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "БАНК УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ", код ЄДРПОУ: 22868414.

Скасовано рішення приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Войтовського Валентина Сергійовича, індексний номер: 21120298 від 06.05.2015 13:03:33 про внесення змін до запису про іпотеку: 694207 на підставі договору купівлі-продажу прав вимоги, серія та номер: 1253, виданий 29.04.2015 про відступлення права та заміну іпотекодержателя: Публічне акціонерне товариство "Український Професійний Банк", ЄДРПОУ: 19019775 на ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "БАНК УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ", код ЄДРПОУ: 22868414.

Скасовано рішення приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Войтовського Валентина Сергійовича, індексний номер: 21121742 від: 06.05.2015 13:35:26 про внесення змін до запису про іпотеку: 693615 на підставі договору купівлі-продажу прав вимоги, серія та номер: 1253, виданий 29.04.2015 про відступлення права та заміну іпотекодержателя: Публічне акціонерне товариство "Український Професійний Банк", ЄДРПОУ: 19019775 на ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "БАНК УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ", код ЄДРПОУ: 22868414.

Скасовано рішення приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Войтовського Валентина Сергійовича, індексний номер: 21121412 від: 06.05.2015 13:26:05 про внесення змін до запису про іпотеку: 692602 на підставі договору купівлі-продажу прав вимоги, серія та номер: 1253, виданий 29.04.2015 про відступлення права та заміну іпотекодержателя: Публічне акціонерне товариство "Український Професійний Банк", ЄДРПОУ: 19019775 на ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "БАНК УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ", код ЄДРПОУ: 22868414.

Скасовано рішення приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Войтовського Валентина Сергійовича, індексний номер: 21122164 від: 06.05.2015 13:48:13 про внесення змін до запису про іпотеку: 691124 на підставі договору купівлі-продажу прав вимоги, серія та номер: 1253, виданий 29.04.2015 про відступлення права та заміну іпотекодержателя: Публічне акціонерне товариство "Український Професійний Банк", ЄДРПОУ: 19019775 на ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "БАНК УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ", код ЄДРПОУ: 22868414.

Скасовано рішення Державного реєстратора речових прав на нерухоме майно Комунального підприємства "Реєстратор" Столярова Едуарда Олеговича про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 46767529 від 08.05.2019 11:11:37, запис про право власності № 31457646, дата та час державної реєстрації: 08.05.2019 11:08:19, про державну реєстрацію права власності за ПАТ "Банк "Український Капітал", код ЄДРПОУ: 22868414, на об`єкт нерухомого майна ГРП, загальною площею 36,00 кв.м., реєстраційний об`єкта нерухомого майна №42915980000, розташований за адресою: м. Київ, вул. Дубровицька, 28; Підстава виникнення права власності: договір купівлі-продажу прав вимоги, серія та номер: 1253, виданий 29.04.2015, видавник: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Войтовський В.С.; договір про внесення змін до іпотечного договору, серія та номер: 519, виданий 18.02.2015, видавник: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Бойко Л.Л.; іпотечний договір, серія та номер: 2090, виданий 16.04.2013, видавник: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Бойко Л.Л.

Скасовано рішення Державного реєстратора речових прав на нерухоме майно Комунального підприємства "Реєстратор" Столярова Едуарда Олеговича про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 46767191 від 08.05.2019 11:03:50, запис про право власності № 31457310, дата, час державної реєстрації: 08.05.2019 11:02:50, про державну реєстрацію права власності за ПАТ "Банк "Український Капітал", код ЄДРПОУ: 22868414, на об`єкт нерухомого майна: Насосна станція оборотного водопостачання (літера Ж) загальною площею 1039,10 кв.м., реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна № 42890680000, розташований за адресою: м. Київ, вул. Дубровицька, 28. Підстава виникнення власності: договір купівлі-продажу прав вимоги, серія та номер: 1253, виданий 29.04.2015, видавник: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Войтовський В.С.; договір про внесення змін до іпотечного договору, серія та номер: 519, виданий 18.02.2015. видавник: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Бойко Л.Л.; іпотечний договір, серія та номер: 2090, виданий 16.04.2013, видавник: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Бойко Л.Л.

Скасовано рішення Державного реєстратора речових прав на нерухоме майно Комунального підприємства "Реєстратор" Столярова Едуарда Олеговича про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 46766926 від 08.05.2019 10:58:00, запис про право власності: 31457082 Дата, час державної реєстрації: 08.05.2019 10:54:48, про державну реєстрацію права власності за ПАТ "Банк Український Капітал", код ЄДРПОУ: 22868414, на об`єкт нерухомого майна: Склад сипучих матеріалів, загальною площею 60,00 кв.м., реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна № 42862080000, розташований за адресою: м. Київ, вул. Дубровицька, 28. Підстава виникнення власності: договір купівлі-продажу прав вимоги, серія та номер: 1253, виданий 29.04.2015, видавник: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Войтовський В.С.; договір про внесення змін до іпотечного договору, серія та номер: 519, виданий 18.02.2015, видавник: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Бойко Л.Л.; іпотечний договір, серія та номер: 2090, виданий 16.04.2013, видавник: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Бойко Л.Л.

Скасовано рішення Державного реєстратора речових прав на нерухоме майно Комунального підприємства "Реєстратор" Столярова Едуарда Олеговича про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 46766068 від 08.05.2019 10:37:58, запис про право власності: 31456270 Дата, час державної реєстрації: 08.05.2019 10:34:37, про державну реєстрацію права власності за ПАТ"Банк країнський Капітал", код ЄДРПОУ: 22868414, на об`єкт нерухомого майна: Естакада (з кранбалкою 5 т), загальною площею 84,00 кв.м., реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна № 42827980000, розташований за адресою: м. Київ, вул. Дубровицька, 28. Підстава виникнення права власності: договір купівлі-продажу прав вимоги, серія та номер: 1253, виданий 29.04.2015, видавник: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Войтовський В.С.; договір про внесення змін до іпотечного договору, серія та номер: 519, виданий 18.02.2015, видавник: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Бойко Л.Л.; іпотечний договір, серія та номер: 2090, виданий 16.04.2013, видавник: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Бойко Л.Л.

Скасовано рішення Державного реєстратора речових прав на нерухоме майно Комунального підприємства "Реєстратор" Столярова Едуарда Олеговича про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 46769370 від 08.05.2019 11:52:54, запис про право власності: 31459401, дата, час державної реєстрації: 08.05.2019 11:50:03, про державну реєстрацію права власності за ПАТ "Банк Український Капітал", код ЄДРПОУ: 22868414, на об`єкт нерухомого майна: Виробничий одноповерховий корпус №2 (літера З), загальною площею 2 250,50 кв.м., реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна №42696980000, розташований за адресою: м. Київ, вул. Дубровицька, 28. Підстава виникнення права власності: договір купівлі-продажу прав вимоги, та номер: 1253, виданий 29.04.2015, видавник: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Войтовський В.С.; договір про внесення змін до іпотечного договору, та номер: 519. виданий 18.02.2015, видавник: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Бойко Л.Л.; іпотечний договір, серія та номер: 2090, виданий 16.04.2013, видавник: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Бойко Л.Л.; та скасувати в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно запис про право власності:

Скасовано рішення Державного реєстратора речових прав на нерухоме майно Комунального підприємства "Реєстратор" Столярова Едуарда Олеговича про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 46769806 від 08.05.2019 12:03:09, запис про право власності: 31459788, дата, час державної реєстрації: 08.05.2019 11:58:53, про державну реєстрацію права власності за ПАТ "Банк Український Капітал", код ЄДРПОУ: 22868414, на об`єкт нерухомого майна: майновий комплекс, загальною площею 8595,40 кв.м., який складається з: корпус "Б" зі вставкою "АВ" (літера Б), загальною площею 2 416,0 кв.м.; корпус "В" зі вставкою "ВГ"(літера В), загальною площею 2 461,0 кв.м.; корпус "Г" зі вставкою "ВГ"(літера Г), загальною площею 3 148,90 кв.м.; центральна котельня (літера Д), загальною площею 569,50 кв.м., реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна №42550880000, розташований за адресою: м. Київ, вул. Дубровицька, 28. Підстава виникнення права власності: договір купівлі-продажу прав вимоги, серія та номер: 1253, виданий 29.04.2015, видавник: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Войтовський В.С.; договір про внесення змін до іпотечного договору, серія та номер: 519, виданий 18.02.2015, видавник: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Бойко Л.Л.; іпотечний договір, серія та номер: 2090, виданий 16.04.2013, видавник: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Бойко Л.Л.

Відновлено реєстрацію (зареєстровано) права власності на нерухоме майно за Приватним акціонерним товариством "ТУТКОВСЬКИЙ", код ЄДРПОУ: 01431334, на об`єкт нерухомого майна: ГРП, загальною площею 36,00 кв.м., реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна №42915980000, розташований за адресою: м. Київ, вул. Дубровицька, 28; підстава виникнення права власності: рішення суду, серія та номер: б/н, виданий 14.05.2008, видавник: Господарський суд міста Києва.

Відновлено реєстрацію (зареєстровано) права власності на нерухоме майно за Приватним акціонерним товариством "ТУТКОВСЬКИЙ", код ЄДРПОУ: 01431334, на об`єкт нерухомого майна: Насосна станція оборотного водопостачання (літера Ж), загальною площею 1039,10 кв.м., реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна №42890680000, розташований за адресою: м. Київ, вул. Дубровицька, 28. Підстава виникнення права власності: рішення суду, серія та номер: б/н, виданий 14.05.2008, видавник: Господарський суд міста Києва.

Відновлено реєстрацію (зареєстровано) права власності на нерухоме майно за Приватним акціонерним товариством "ТУТКОВСЬКИЙ", код ЄДРПОУ: 01431334, на об`єкт нерухомого майна: Склад сипучих матеріалів. Загальною площею 60,00 кв.м., реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна №42862080000, розташований за адресою: м. Київ, вул. Дубровицька, 28. Підстава виникнення права власності: рішення суду, серія та номер: б/н, виданий 14.05.2008, видавник: Господарський суд міста Києва.

Відновлено реєстрацію (зареєстровано) права власності на нерухоме майно за Приватним акціонерним товариством "ТУТКОВСЬКИЙ", код ЄДРПОУ: 01431334, на об`єкт нерухомого майна: Естакада (з кранбалкою 5 т), загальною площею 84,00 кв.м., реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна №42827980000, розташований за адресою: м. Київ. вул. Дубровицька, 28. Підстава виникнення права власності: рішення суду, серія та номер: б/н, виданий 14.05.2008, видавник: Господарський суд міста Києва.

Відновлено реєстрацію (зареєстровано) права власності на нерухоме майно за Приватним акціонерним товариством "ТУТКОВСЬКИЙ", код ЄДРПОУ: 01431334, на об`єкт нерухомого майна: Виробничий одноповерховий корпус №2 (літера З), загальною площею 2 250,50 кв.м., реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна №42696980000, розташований за адресою: м. Київ. вул. Дубровицька, 28. Підстава виникнення права власності: рішення суду, серія та номер: б/н, виданий 14.05.2008, видавник: Господарський суд міста Києва.

Відновлено реєстрацію (зареєстровано) права власності на нерухоме майно за Приватним акціонерним товариством "ТУТКОВСЬКИЙ", код ЄДРПОУ: 01431334, на об`єкт нерухомого майна: майновий комплекс, загальною площею 8595,40 кв.м., який складається з: корпус "Б" зі вставкою "АВ"(літера Б), загальною площею 2 416,0 кв.м.; корпус "В" зі вставкою "ВГ" (літера В), загальною площею 2 416,0 кв.м.; корпус "Г" зі вставкою "ВГ" (літера Г), загальною площею 3 148,90 кв.м.; центральна котельня (літера Д), загальною площею 569,50 кв.м., реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна №42550880000, розташований за адресою: м. Київ, вул. Дубровицька, 28. Підстава виникнення права власності: свідоцтво про право власності, серія та номер: б/н. виданий 11.01.2000, видавник: Київська міська державна адміністрація Головне управління майном.

Стягнуто з Публічного акціонерного товариства "Банк "Український капітал" на користь Приватного акціонерного товариства "Тутковський" 34 578,00 грн. судового збору за подачу позовної заяви та 51 867,00 грн. судового збору за подачу апеляційної скарги.

Постановою Верховного Суду від 12.08.2021 року відкрито касаційне провадження за касаційною скаргою Акціонерного товариства "Банк "Український капітал" на постанову Північного апеляційного господарського суду від 13.07.2021 з підстави, передбаченої пунктом 3 частини другої статті 287 ГПК України.

Враховуючи вищевикладене, Суд зазначає, що предметом розгляду справи №910/9980/19 є обставини нікчемності договору купівлі-продажу прав вимоги від 29.04.2015, посвідченого приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Войтовським В.С., зареєстрованого в реєстрі за №1253, укладеного між ПАТ "УПБ" (продавець) та ПАТ "Банк "Український капітал" (покупець), виконання якого забезпечено іпотечним договором від 16.04.2013, укладеним між Публічним акціонерним товариством "УПБ" та Публічним акціонерним товариством "Тутковський", за яким в іпотеку було передано нерухоме майно, а саме:

- майновий комплекс, загальною площею 8595,40 кв.м., що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Дубровицька, буд. 28, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 42550880000, до складу якого входять: корпус "Б" зі вставкою "АВ" (літера Б), загальною площею 2 416,0 кв.м.; корпус "В" зі вставкою "ВГ" (літера В), загальною площею 2 461,0 кв.м.; корпус "Г" зі вставкою "ВГ" (літера Г), загальною площею 3 148,90 кв.м.; центральна котельня (літера Д), загальною площею 569,50 кв.м.;

- нерухоме майно, загальною площею 3469, 60 кв.м, що розташоване адресою: м. Київ, вул. Дубовицька, 28, а саме: виробничий одноповерховий корпус № 2 (літера 3), загальною площею 2 250,50 кв.м., реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна № 42696980000; естакада (з кранбалкою 5т), загальною площею 84,00 кв.м., реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна № 42827980000; склад сипучих матеріалів, загальною площею 60,00 кв.м., реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна № 42862080000; насосна станція оборотного водопостачання (літера Ж), загальною площею 1 039,10 кв.м., реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна № 42890680000; ГРП, загальною площею 36,00 кв.м., реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна № 42915980000.

Враховуючи вищевикладене та з огляду на предмет розгляду у справі №910/1982/22 за позовом Акціонерного товариства "БАНК "УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ" до Приватного акціонерного товариства "ТУТКОВСЬКИЙ" та державного реєстратора прав на нерухоме майно Комунального підприємства "РЕЄСТРАТОР" Нікітіної Юлії Володимирівни про визнання протиправним та скасування рішень державного реєстратора, поновлення записів про реєстрацію права власності, Суд вважає, що результати розгляду справи №910/9980/19 мають значення для вирішення даної справи, вказані справи є пов`язаними, адже у справі №910/9980/19 встановлюються обставини, що мають суттєве значення для розгляду справи №910/1982/22 та впливають на зібрання та оцінку доказів у даній справі.

У даному випадку об`єктивна неможливість розгляду даної справи до прийняття рішення у справі №910/9980/19 та набрання ним законної сили полягає у тому, що при розгляді справи №910/1982/22 Суд обмежений предметом спору, вимоги якого ґрунтуються на визнанні протиправними та скасуванні рішень державного реєстратора, поновленні записів про реєстрацію права власності, а вирішення питання про нікчемність договору купівлі-продажу прав вимоги від 29.04.2015 є предметом розгляду у справі №910/9980/19.

При цьому, Суд при вирішенні спору у даній справі не може самостійно встановити обставини, які є предметом розгляду справи №910/9980/19. Суд зазначає, що при розгляді даної господарської справи обмежений предметом та підставою позову, які заявлені Позивачем, а тому не може самостійно встановлювати обставини дійсності або недійсності договору купівлі-продажу прав вимоги від 29.04.2015.

Згідно зі ст. 17 Закон України "Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини" суди застосовують при розгляді справ Конвенцію та практику Суду як джерело права.

Згідно з преамбулою та статтею 6 параграфу 1 Конвенції про захист прав та свобод людини, згідно рішення Європейського суду з прав людини від 25.07.02 року у справі за заявою № 48553/99 "Совтрансавто-Холдінг" проти України", а також згідно з рішенням Європейського суду з прав людини від 28.10.99 року у справі за заявою № 28342/95 "Брумареску проти Румунії" встановлено, що існує усталена судова практика конвенційних органів щодо визначення основним елементом верховенства права принципу правової певності, який передбачає серед іншого і те, що у будь-якому спорі рішення суду, яке вступило в законну силу, не може бути поставлено під сумнів.

Аналіз практики Європейського суду з прав людини щодо застосування цієї статті Конвенції свідчить, що право на мотивоване (обґрунтоване) судове рішення є частиною загального права людини на справедливий і публічний розгляд справи та поширюється як на цивільний, так і на кримінальний процес.

Вимоги п. 1 ст. 6 Конвенції щодо обґрунтування судових рішень не можуть розумітись як обов`язок суду детально відповідати за кожен довід заявника. Проте, Європейський суд з прав людини оцінює ступінь умотивованості рішення національного суду, як правило, з точки зору наявності у ньому достатніх аргументів стосовно прийняття чи відмови в прийнятті саме тих доказів і аргументів, які є важливими.

Суд зазначає, що обставини, встановлені при вирішенні справи №910/9980/19, матимуть суттєве та істотне значення для розгляду даної справи, оскільки у разі задоволення позовних вимог Приватного акціонерного товариства "Тутковський" про застосування наслідків недійсності нікчемного правочину, доводи Позивача не знайдуть своє підтвердження, які покладені в якості підстави для визнання протиправним та скасування рішень державного реєстратора, поновлення записів про реєстрацію права власності у справі №910/1982/22.

Отже, на підставі викладеного вище Суд вважає за необхідне зупинити провадження у справі №910/1982/22 до розгляду Верховним Судом справи №910/9980/19 та набрання резолютивним процесуальним документом, складеним за наслідками розгляду вказаної справи, законної сили, з метою надання належної правової оцінки встановленим у іншій справі обставинам та аргументам учасників справи, всебічного і повного з`ясування і перевірки обставин, об`єктивної оцінки доказів, що мають юридичне значення для її розгляду та вирішенню спору, залежно від прийнятого рішення у іншій справі, яке матиме суттєве значення для вирішення даної справи.

Керуючись ст. ст. 227, 233, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

ПОСТАНОВИВ

1. Зупинити провадження у справі №910/1982/22 за позовом Акціонерного товариства "БАНК "УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ" до Приватного акціонерного товариства "ТУТКОВСЬКИЙ" та державного реєстратора прав на нерухоме майно Комунального підприємства "РЕЄСТРАТОР" Нікітіної Юлії Володимирівни про визнання протиправним та скасування рішень державного реєстратора, поновлення записів про реєстрацію права власності до розгляду Верховним Судом справи №910/9980/19 за позовом Приватного акціонерного товариства "Тутковський" до Публічного акціонерного товариства "Банк "Український капітал", Державного реєстратора речових прав на нерухоме майно Комунального підприємства "Реєстратор" Столярова Едуарда Олеговича та Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Войтовського Валентина Сергійовича, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Державна організація "Фонд гарантування вкладів фізичних осіб", Публічне акціонерне товариство "Український професійний банк" та Товариство з обмеженою відповідальністю "Тутковський Інтегровані Рішення" про застосування наслідків недійсності нікчемного правочину, й набрання резолютивним процесуальним документом, складеним за наслідками розгляду вказаної справи, законної сили.

2. Зобов`язати учасників судового процесу повідомити Суд про результати розгляду справи №910/9980/19 за позовом Приватного акціонерного товариства "Тутковський" до Публічного акціонерного товариства "Банк "Український капітал", Державного реєстратора речових прав на нерухоме майно Комунального підприємства "Реєстратор" Столярова Едуарда Олеговича та Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Войтовського Валентина Сергійовича, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Державна організація "Фонд гарантування вкладів фізичних осіб", Публічне акціонерне товариство "Український професійний банк" та Товариство з обмеженою відповідальністю "Тутковський Інтегровані Рішення" про застосування наслідків недійсності нікчемного правочину, й набрання резолютивним процесуальним документом, складеним за наслідками розгляду вказаної справи, законної сили.

3. Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та може бути оскаржена в частині зупинення провадження у справі в апеляційному порядку до Північного апеляційного господарського суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня її підписання.

Дата складання та підписання повного тексту ухвали: 26 вересня 2022 року.

Суддя О.В. Чинчин

Дата ухвалення рішення21.09.2022
Оприлюднено29.09.2022
Номер документу106476434
СудочинствоГосподарське
Сутьреєстрацію права власності

Судовий реєстр по справі —910/1982/22

Ухвала від 21.09.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чинчин О.В.

Ухвала від 17.08.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чинчин О.В.

Ухвала від 06.07.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чинчин О.В.

Ухвала від 06.07.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чинчин О.В.

Ухвала від 15.05.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чинчин О.В.

Ухвала від 15.02.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чинчин О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні