Ухвала
від 28.09.2022 по справі 352/1588/22
ТИСМЕНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 352/1588/22

Провадження № 2/352/656/22

У Х В А Л А

про забезпечення позову

28.09.2022 м. Івано-Франківськ

Суддя Тисменицького районного суду Івано-Франківської області Струтинський Р.Р., ознайомившись із заявою ОСОБА_1 про забезпечення позову по справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Європейська агенція з повернення боргів»</a>, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на стороні відповідача: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Солонець Тамара Миколаївна, приватний виконавець виконавчого округу Івано-Франківської області Витвицький Володимир Васильович, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню,-

в с т а н о в и в :

Позивач звернувся з позовом до відповідача про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Ухвалою суду від 28.09.2022 р. відкрито провадження у даній цивільній справі та призначено судове засідання у рамках розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Одночасно позивач подав до суду заяву про забезпечення позову, яку обґрунтовував тим, що на підставі виконавчого напису приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Солонець Т.М.. від 22.12.2021 р. приватним виконавцем виконавчого округу Івано-Франківської області Витвицьким В.В. відкрито виконавче провадження №69649530 щодо примусового виконання виконавчого напису №86170 про звернення стягнення з нього на задоволення вимог Товариства зобмеженою відповідальністю«Фінансова компанія«Європейська агенціяз поверненняборгів»на підставі Договору факторингу від 29.10.2021 №29102021, згідно якого відступлено право вимоги за кредитним договором укладеним між позивачем та Товариством. Просив зупинити стягнення за вищевказаним виконавчим написом, так як невжиття заходів забезпечення позову може істотно утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Дослідивши матеріали справи, приходжу до висновку про задоволення заяви про забезпечення позову, виходячи з наступного.

У відповідності з вимогами ч.2 ст.149 ЦПК України забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Згідно з п.6 ч.1 ст.150 ЦПК України одним із видів забезпечення позову є зупинення стягнення на підставі виконавчого документу, який оскаржується боржником у судовому порядку.

Відповідно до вимог ч.1 ст.157 ЦПК України ухвала суду про забезпечення позову є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом. Така ухвала підлягає негайному виконанню з дня її постановлення незалежно від її оскарження і відкриття виконавчого провадження.

Згідно з ч.2 ст.157 ЦПК України примірник ухвали про забезпечення позову залежно від виду вжитих заходів одночасно з направленням заявнику направляється судом для негайного виконання всім особам, яких стосуються заходи забезпечення позову і яких суд може ідентифікувати, а також відповідним державним та іншим органам для вжиття відповідних заходів.

На підставі наведеного, керуючись ст. 149, 150, 153, 157, 260-261 ЦПК України, суддя,-

п о с т а н о в и в :

Заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову задоволити.

Для забезпеченняпозову ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Європейська агенція з повернення боргів»</a>, місцезнаходження: вул. Симона Петлюри, буд. 30, Шевченківський район, м. Київ, 01032, код ЄДРПОУ 35625014, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на стороні відповідача: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Солонець Тамара Миколаївна, місцезнаходження: АДРЕСА_2 , приватний виконавець виконавчого округу Івано-Франківської області Витвицький Володимир Васильович, місцезнаходження: вул. Чорновола, буд. 4, офіс 2, м. Івано-Франківськ, 76000, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, зупинити стягнення за виконавчим написом приватного нотаріуса Київського міськогонотаріального округуСолонець ТамариМиколаївнивід22грудня 2021року №86170,про стягненняз ОСОБА_1 на користь Товаристваз обмеженоювідповідальністю «Фінансовакомпанія «Європейськаагенція зповернення боргів»заборгованості закредитним договорому розмірі20070,00грн., до набрання законної сили остаточного рішення у даній цивільній справі.

Ухвалу направитидо виконання приватному виконавцю виконавчого округу Івано-Франківської області Витвицькому Володимиру Васильовичу, місцезнаходження: вул. Чорновола, буд. 4, офіс 2, м. Івано-Франківськ, 76000.

Ухвала підлягає до негайного виконання. Оскарження ухвали не зупиняє її виконання.

Ухвала,що постановленасудом позамежами судовогозасідання абов судовомузасіданні уразі неявкивсіх учасниківсправи,розгляду справибез повідомлення(виклику)учасників справи,набирає законноїсили змоменту їїпідписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Івано-Франківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Руслан СТРУТИНСЬКИЙ

Повна ухвала складена 28.09.2022 р.

Дата ухвалення рішення28.09.2022
Оприлюднено30.09.2022
Номер документу106490966
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —352/1588/22

Рішення від 23.01.2023

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

СТРУТИНСЬКИЙ Р. Р.

Ухвала від 28.09.2022

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

СТРУТИНСЬКИЙ Р. Р.

Ухвала від 28.09.2022

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

СТРУТИНСЬКИЙ Р. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні