Ухвала
від 29.09.2022 по справі 192/1170/22
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №192/1170/22

Провадження №2/173/645/2022

У Х В А Л А

про відкриття провадження по справі

29 вересня 2022 р. м. Верхньодніпровськ

СуддяВерхньодніпровського районногосуду Дніпропетровськоїобласті ПетрюкТ.М.,розглянувши позовнузаяву товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Європейська агенція з повернення боргів», що розташоване за адресою: 01032, м. Київ вул. Симона Петлюри, 30, код ЄДРПОУ 35625014, до ОСОБА_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач, товариство зобмеженою відповідальністю«Фінансова компанія«Європейська агенціяз поверненняборгів»,звернулося доВерхньодніпровського районногосуду Дніпропетровськоїобласті зпозовом до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, згідно якого просить стягнути з ОСОБА_1 на їх користь 36185,27 грн. та понесені судові витрати.

Справа підсудна Верхньодніпровському районному суду Дніпропетровської області.

Дана позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 175,177 Цивільного процесуального кодексу України.

Підстав для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі не вбачається.

Позивачем заявлене клопотання про розгляд справи за правилами спрощеного провадження.

Вирішуючи питання про задоволення заявленого клопотання приходжу до наступних висновків.

Відповідно до ч. 4 ст. 19 ЦПК України - Спрощене позовнепровадження призначенедля розгляду: 1)малозначних справ; 2)справ,що виникаютьз трудовихвідносин; 3)справ пронадання судомдозволу натимчасовий виїзддитини замежі Українитому збатьків,хто проживаєокремо віддитини,у якоговідсутня заборгованістьзі сплатиаліментів таякому відмовленодругим ізбатьків унаданні нотаріальнопосвідченої згодина такийвиїзд; 4) справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Враховуючи критерії,передбачені ч. 3 ст. 274 ЦПКУкраїни, асаме: ціну позову,яка неперевищує двісті п`ятдесяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; обраний позивачем спосіб захисту; малозначність і однотипність справи, справа не складає значного суспільного інтересу, наявність клопотання позивача про розгляд справи за правилами спрощеного провадження, а також що справа не відноситься до категорії справ, які не можуть бути розглянуті в порядку спрощеного провадження, визначених ч. 4 ст. 274 ЦПК України, приходжу до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання і розгляду справи за правилами спрощеного провадження.

Враховуючи обсяг та характер доказів у справі, судову практику, що склалась за розглядом даної категорії справ та вищенаведені критерії, справа може бути розглянута без виклику сторін в судове засідання з повідомленням про дату і час розгляду справи.

Враховуючи викладене та керуючись ст. 19, 175, 177, 187, 274, 277 Цивільного процесуального кодексу України,

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Європейська агенція з повернення боргів», що розташоване за адресою: 01032, м. Київ вул. Симона Петлюри, 30, код ЄДРПОУ 35625014, до ОСОБА_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 про стягнення заборгованості та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати за правилами спрощеного провадження без виклику учасників розгляду справи в судове засідання з повідомленням учасників судового засідання про дату і час розгляду справи.

Справу призначити до розгляду на 02 листопада 2022 року о 13-30 в приміщенні Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області за адресою: м. Верхньодніпровськ, вул. Яблунева, 47, зал. №3, про дату, час і місце розгляду справи повідомити у часників розгляду справи, шляхом направлення повістки-повідомлення.

Роз`яснити відповідачу:

- у строк протягом 15 днів з дня вручення (отримання) ухвали відповідач має право подати відзив (заперечення проти позову) та докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) відповідачем іншим учасникам справи. До відзиву має бути доданий документ, що підтверджує надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи (ст. 178 ЦПК України)

-у строкдля подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов (ст. 193 ЦПК України)

- у строк не менше п`яти днів з дня надходження відповіді на відзив відповідач має право надати заперечення на відповідь на відзив позивача. Копія заперечень та доданих до них документів повинна бути надіслана (надана) відповідачем іншим учасникам справи. До заперечень має бути доданий документ, що підтверджує надіслання (надання) заперечень і доданих до них доказів іншим учасникам справи (ст. 180 ЦПК України)

- у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Зобов`язати позивача у строк протягом десяти днів, з моменту вручення (отримання) відзиву подати відповідь на відзив. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) позивачем іншим учасникам справи. До відповіді на відзив має бути доданий документ, що підтверджує надіслання (надання) її і доданих до неї доказів іншим учасникам справи (ст. 179 ЦПК України).

Роз`яснити сторонам, що учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження) або місцезнаходження під час провадження справи.

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Ухвала може бути оскаржена лише в частині недотримання правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до апеляційного суду Дніпропетровської області протягом п`ятнадцяти днів з дня постановлення ухвали, з інших підстав ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.М. Петрюк

Направлена до ЄДРСР 29.09.2022 року

Ухвала набирає законної сили 29.09.2022 року

Дата ухвалення рішення29.09.2022
Оприлюднено30.09.2022

Судовий реєстр по справі —192/1170/22

Рішення від 28.11.2022

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 29.09.2022

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 21.08.2022

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Тітова О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні