Ухвала
від 29.09.2022 по справі 280/4204/22
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВИТРЕБУВАННЯ ДОКАЗІВ

29 вересня 2022 року Справа № 280/4204/22 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Духневича О.С., розглянувши в порядку письмового провадження за правилами спрощеного позовного провадження питання про витребування доказів у справі за позовом Головного управління ДПС у Запорізькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «МЕТАЛХІМБУД» про стягнення податкового боргу,

ВСТАНОВИВ:

Головне управління ДПС у Запорізькій області (далі позивач) звернулось до Запорізького окружного адміністративного суду із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «МЕТАЛХІМБУД» (далі відповідач), в якому просить стягнути з рахунків платника податків у всіх банків, що належать такому платнику податків відповідачу, а також за рахунок готівки, що належить такому платнику податків на користь ГУК у Зап.обл./ ТГ м. Запоріжжя (код одержувача 37941997 в Казначейство України (ЕАП) суму податкового боргу зі сплати податку на додану вартість із вироблених в Україні товарів у розмірі 208695,43 грн.

Ухвалою суду від 25.07.2022 відкрито спрощене позовне провадження у справі без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами в порядку, визначеному статтею 262 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України).

Відповідно до вимог частини 4 статті 9 КАС України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Частиною 4 статті 77 КАС України передбачено, що докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

З метою забезпечення повного, об`єктивного та всебічного дослідження обставин справи суд дійшов висновку про необхідність витребувати у позивача докази по справі, а саме належним чином завірену копію довідки про актуальну заборгованість відповідача.

Про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу (частина 3 статті 80 КАС України).

Враховуючи вищевикладене та керуючись статтями 77, 80, 173, 174, 241, 248, 256 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Витребувати у Головного управління ДПС у Запорізькій області докази по справі, а саме належним чином завірену копію довідки про актуальну заборгованість Товариства з обмеженою відповідальністю «МЕТАЛХІМБУД».

Витребувані документи надати до Запорізького окружного адміністративного суду у найкоротший строк, але не пізніше 06.10.2022.

Копію ухвали надіслати на адресу Головного управління ДПС у Запорізькій області для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України.

Невиконання судового рішення тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

СуддяО.С. Духневич

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.09.2022
Оприлюднено03.10.2022
Номер документу106509893
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо погашення податкового боргу, з них стягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —280/4204/22

Рішення від 26.10.2022

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Духневич Олександр Сергійович

Ухвала від 29.09.2022

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Духневич Олександр Сергійович

Ухвала від 25.07.2022

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Духневич Олександр Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні