Постанова
від 28.07.2010 по справі 2а-5888/10/1870
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 липня 2010 р. Справа № 2а-5888/10/1870

Сумський окружний адміні стративний суд у складі:

головуючого судді - Соп'яне нко О.В.

за участю секретаря с удового засідання-Усенко І.М .

представника позивач а - Благодарної С.І.,< Текст >

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміще нні суду в м. Суми адміністрат ивну справу за позовом упра вління Пенсійного фонду Укра їни в Зарічному районі м.Суми до закритого акціонерного товариства "Пересувна механі зована колона "Спецмонтажнал адка" про стягнення заборгов аності ,-

В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійного фон ду України в Зарічному район і звернулося до суду з позово м до закритого акціонерного товариства "Пересувна механі зована колона "Спецмонтажнал адка" про стягнення боргу з ві дшкодування пільгових пенсі й за списком №2 в розмірі 3213грн. 54коп за червень 2010 року. Свої вимоги мотивує тим, що відпов ідно до п.1 ч.1 ст.14 Закону Україн и «Про загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня» відповідач зареєстрован ий як платник страхових внес ків в управлінні Пенсійного фонду України в м. Шостка. Відп овідно до р.6 Інструкції «Про п орядок обчислення і сплати с трахувальниками та застрахо ваними особами внесків на за гальнообов' язкове державн е пенсійне страхування до Пе нсійного фонду України» зобо в' язаний відшкодовувати ви трати Пенсійного фонду на ви плату та доставку пенсій, при значених на пільгових умовах відповідно до ч.2 Прикінцевих положень Закону України «Пр о загальнообов' язкове держ авне пенсійне страхування» в розмірі 100 відсотків від факт ичних витрат на виплату і дос тавку пенсій, призначених за страхованим особам, які прац ювали або працюють на робота х із шкідливими і важкими умо вами праці за списком №2 вироб ництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Ка бінетом Міністрів України та за результатами атестації р обочих місць, на посадах, що да ють право на призначення пен сії за віком на пільгових умо вах, щомісяця до 25 числа. Внасл ідок порушення вимог законод авства у відповідача виникла заборгованість по відшкодув анню витрат на виплату і дост авку пільгових пенсій за чер вень 2010 року в сумі 3213грн. 54коп. Т ому позивач просить стягнути з відповідача вказану суму б оргу.

В судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримала у повному обся зі зазначивши, що заборгова ність на момент розгляду спр ави відповідачем не погашена .

Представник відповідача в судове засідання не прибув, б ув належним чином повідомлен ий про дату, час і місце розгля ду справи, про що свідчить роз писка про отримання ним пошт ового відправлення, тому суд вважає за можливе розглянут и справу за відсутності пред ставника відповідача.

Суд, заслухавши пояснення п редставника позивача, вивчив ши матеріали справи, вважає, щ о позов обґрунтований і підл ягає задоволенню в повному о бсязі, виходячи з наступного .

В судовому засіданні встан овлено, що згідно довідки Сум ського обласного управління статистики закрите акціоне рне товариство "Пересувна ме ханізована колона "Спецмонта жналадка" включено до Єдиног о державного реєстру підприє мств і організацій України (а .с.8).

Відповідно до п. 1 ст. 2 Закону України “Про збір на обов' я зкове державне пенсійне стра хування”одним з об' єктів оп одаткування для платників зб ору є фактичні витрати на вип лату і доставку пенсій, призн ачених відповідно до пунктів “б”- “з” статті 13 Закону Укра їни "Про пенсійне забезпечен ня" до досягнення працівника ми пенсійного віку, передбач еного статтею 12 Закону Україн и "Про пенсійне забезпечення ".

Згідно з пунктом 6.1. Інструкц ії, відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, п ризначених на пільгових умов ах відповідно до частини 2 При кінцевих положень Закону Укр аїни “Про загальнообов'язков е державне пенсійне страхува ння”N 1058-ІУ від 09.07.03 р.

Пункт 6.8. Інструкції про поря док обчислення і сплати стра хувальниками та застрахован ими особами внесків на загал ьнообов' язкове державне пе нсійне страхування до Пенсій ного фонду України, затвердж еної Постановою Правління Пе нсійного фонду України №21-1 ві д 19 грудня 2003 року зазначає, що п ідприємства щомісяця до 25-го ч исла вносять до Пенсійного ф онду зазначену в повідомленн і місячну суму фактичних вит рат на виплату та доставку пе нсій, призначених на пільгов их умовах.

Сума витрат, що підлягає від шкодуванню відповідачем за ч ервень 2010 року складає 3213,54 грн. (а .с.4) і визначена в розрахунку в ід 07.05.10 року №0091 за списком №2 та с кладає 3213,54 грн. (а.с.5). Розрахунок був отриманий відповідачем, що підтверджується копією п оштового повідомлення (а.с.7).

Враховуючи, що на момент роз гляду справи витрати на випл ату та доставку пенсій, призн ачених на пільгових умовах в сумі 3213,54 грн. залишаються не в ідшкодованими відповідачем , що підтверджується пояснен нями представника позивача, суд приходить до висновку, що вимоги позивача щодо стягне ння з закритого акціонерного товариства "Пересувна механ ізована колона "Спецмонтажна ладка" заборгованості з відш кодування фактичних витрат н а виплату та доставку пенсій , призначених на пільгових ум овах за червень 2010 року є обґр унтованими та такими, що підл ягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 К АС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов управління Пенсійного фо нду України в Зарічному райо ні м.Суми до закритого акціо нерного товариства "Пересувн а механізована колона "Спецм онтажналадка" про стягнення заборгованості - задовольн ити в повному обсязі.

Стягнути з закритого акціо нерного товариства "Пересувн а механізована колона "Спецм онтажналадка" (м.Суми, вул.Воєв одіна 4, код 00912273, МФО 380805, р/р 26003128125 в "Р айффайзен банк Аваль" у м.Києв і) на користь управління Пенс ійного фонду України в Заріч ному районі м.Суми (м.Суми, вул .Харківська 35, код 22977095, МФО 337568, р/р 25605311185 в СОУ ВАТ "Державний Ощадн ий банк України") борг по факти чних витратах на виплату та д оставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списк ом №2 в розмірі 3213,54 грн. (три тис ячі двісті тринадцять грн. 54 к оп.) за червень 2010 року.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Сумський окружний адм іністративний суд шляхом под ачі заяви про апеляційне оск арження постанови суду в дес ятиденний строк з дня прогол ошення постанови та подання після цього протягом двадцят и днів апеляційної скарги, аб о без попереднього подання з аяви про апеляційне оскаржен ня, якщо апеляційна скарга по дається у строк, встановлени й для подання заяви про апеля ційне оскарження. Якщо поста нову було проголошено у відс утності особи, яка бере участ ь у справі, то строк подання за яви про апеляційне оскарженн я обчислюється з дня отриман ня нею копії постанови.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо було по дано заяву про апеляційне ос карження, але апеляційна ска рга не була подана у встановл ений строк, постанова набира є законної сили після закінч ення цього строку. У разі пода ння апеляційної скарги поста нова, якщо її не скасовано, наб ирає законної сили після зак інчення апеляційного розгля ду справи.

Суддя < Текст > О.В. Соп'яненко

< Список > < Дата >

З оригіналом згідно

Суддя О.В. Соп'яненко

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.07.2010
Оприлюднено13.08.2010
Номер документу10652152
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5888/10/1870

Ухвала від 02.07.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.В. Соп'яненко

Постанова від 28.07.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.В. Соп'яненко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні