Ухвала
від 30.09.2022 по справі 138/2281/22
МОГИЛІВ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 138/2281/22

Провадження №:1-кс/138/568/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 вересня 2022 року м. Могилів-Подільський

Слідчий суддя Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Могилів-Подільського міськрайонного суду скаргу ТзОВ«ФАКТОР.СК»в особідиректора ОСОБА_3 на бездіяльністьначальника слідстваМогилів-ПодільськогоРВП ГУНПУкраїни уВінницькій областіпро невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР,

ВСТАНОВИВ:

До Могилів-Подільського міськрайонного суду надійшла скарга ТзОВ «ФАКТОР.СК»в особідиректора ОСОБА_3 на бездіяльністьначальника слідстваМогилів-ПодільськогоРВП ГУНПУкраїни уВінницькій областіпро невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР.

Скарга мотивована тим, що 28.09.2022 до Могилів-Подільського відділу поліції ГУНП у Вінницькій області подано заяву представником ТОВ «ФАКТОР.СК», адвокатом ОСОБА_4 про вчинення кримінального правопорушення за ч.1 ст.289 КК України. За результатами розгляду заяви товариства повідомлено представника, що слідчим відділом Могилів-Подільського ВП ГУНП у Вінницькій області не внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Заява зареєстрована 28.09.2022, про що виданий талон-повідомлення єдиного обліку №48 про реєстрацію за №7193 в інформаційно-телекомунікаційній системі «Інформаційний портал Національної поліції України» Могилів-Подільського РВП.

В судове засідання представник ТОВ «ФАКТОР.СК» не з`явився, надіслав до суду клопотання про розгляд скарги у його відсутність. Скаргу підтримує з підстав у ній зазначених.

Представник Могилів-Подільськогорайонного відділуполіції Головногоуправління Національноїполіції уВінницькій областів судовезасідання нез`явився, надіслав до суду клопотання про розгляд скарги у його відсутність. Просить відмовити у задоволені скарги у зв`язку із відсутністю по вказаному факту складу кримінального правопорушення, а лише наявність цивільно-правових відносин.

Дослідивши зміст скарги з додатками, суд прийшов до наступних висновків.

В судовому засіданні встановлено, що представник ТОВ «ФАКТОР.СК» адвокат ОСОБА_4 28.09.2022 звернувся до Могилів-Подільського РВП ГУНП у Вінницькій області з заявою про злочин в порядку ст.214 КПК України.

Згідно вимог ч.1 ст.214 КПК України слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до ЄРДР та розпочати розслідування.

Згідно п. 4 ч. 5 ст. 214 КПК України, до ЄРДР вносяться відомості про короткий виклад обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, наведені потерпілим, заявником чи виявленні з іншого джерела.

Оскільки, зробити висновок щодо наявності обставин та ознак кримінального правопорушення, можливо лише в ході проведення досудового розслідування за результатами здійснення певних слідчих дій,відмова у внесенні відомостей до ЄРДР є недопустимою.

Враховуючи зазначеневище,слідчий суддяприходить довисновку,що скаргуслід задовольнити,зобов`язати уповноваженуособу Могилів-ПодільськогоРВП ГУНПУкраїни уВінницькій областіздійснити необхідні дії для реєстрації відомостей в ЄРДР в порядку ст. 214 КПК України та розпочати досудове розслідування.

Керуючись ст.ст.303-307 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Скаргу ТзОВ «ФАКТОР.СК» в особі директора ОСОБА_3 , яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань задовольнити.

Зобов`язати уповноважену особу Могилів-Подільського РВП ГУНП України у Вінницькій області, згідно вимог ст.214 КПК України, внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати досудове розслідування факту, вказаного у заяві представника ТзОВ «ФАКТОР.СК» про кримінальне правопорушення від 28.09.2022.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудМогилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення30.09.2022
Оприлюднено24.01.2023
Номер документу106528658
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за скаргами на дії та рішення правоохоронних органів, на дії чи бездіяльність слідчого, прокурора та інших осіб під час досудового розслідування бездіяльність слідчого, прокурора

Судовий реєстр по справі —138/2281/22

Ухвала від 30.09.2022

Кримінальне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Савкова І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні