Ухвала
від 28.09.2022 по справі 753/10749/22
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 753/10749/22

2/753/6302/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залишення позову без руху

"28" вересня 2022 р. суддя Дарницького районного суду міста Києва Колесник О.М., вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВАЛЕОС» про стягнення середнього заробітку, моральної шкоди та внесення запису до трудової книжки

ВСТАНОВИВ:

До Дарницького районного суду м. Києва надійшла позовна заява ОСОБА_1 доТовариства зобмеженою відповідальністю«ВАЛЕОС» простягнення середньогозаробітку,моральної шкодита внесеннязапису дотрудової книжки.

Згідно з ч. 1 ст. 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Позовна заява підлягає залишенню без руху, так як не відповідає вимогам статті 177 ЦПК України.

Так, відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Як встановлено судом, до позовної заяви не додано документу, що підтверджує сплату позивачем судового збору.

Так, згідно з ч. 1 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Оплата судовогозбору заподання досуду позовноїзаяви здійснюєтьсяу розмірахвизначених ЗакономУкраїни «Провнесення зміндо деякихзаконодавчих актівУкраїни щодосплати судовогозбору» якимвнесено змінидо ЗаконуУкраїни «Просудовий збір»та увідповідності доп.2ч.2ст.4якого, заподання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою ставка судового збору становить 0,4 розміру прожиткового мінімумудля працездатнихосіб (992,40грн.).

При цьому, частиною 3 ст. 6 Закону України «Про судовий збір» встановлено, що у разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Судом встановлено, що позивач звернулася до суду з майновими вимогами про стягнення середньогозаробітку таз немайновимивимогами,зокрема простягнення моральноїшкоди тавнесення записудо трудовоїкнижки. Таким чином, позивачем заявлено дві вимоги немайнового характеру, які підлягають оплаті судовим збором.

Враховуючи наведене вище, суд вважає за необхідне зазначити, що позивач може усунути вказаний недолік шляхом направлення до Дарницького районного суду м. Києва документу, що підтверджує сплату нею судового збору відповідно до вимог стст. 4, 6 Закону України «Про судовий збір», за заявлені вимоги немайнового характеру у розмірі 1 984,80 грн. (992,40 грн. +9992,40 грн.).

Вищенаведені недоліки позовної заяви унеможливлюють відкриття провадження у справі.

Згідно зчастинами 1,2ст.185ЦПК Українисуддя,встановивши,що позовнузаяву поданобез додержаннявимог,викладених устаттях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

З огляду на викладене, позовна заява підлягає залишенню без руху.

Частиною 3ст.185ЦПК Українипередбачено,якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Керуючись стст. 175, 177, 185 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВАЛЕОС» про стягнення середнього заробітку, моральної шкоди та внесення запису до трудової книжки залишити без руху, надавши позивачу строк у десять днів з дня отримання нею копії ухвали, для усунення зазначених недоліків.

Роз`яснити позивачу, що в разі не усунення недоліків у встановлені строки, заява буде вважатися неподаною і повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ КОЛЕСНИК О.М.

СудДарницький районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення28.09.2022
Оприлюднено03.10.2022
Номер документу106536309
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них

Судовий реєстр по справі —753/10749/22

Рішення від 21.03.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Ухвала від 10.10.2022

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Ухвала від 28.09.2022

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні