Ухвала
від 28.09.2022 по справі 761/37401/20
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/37401/20

Провадження № 2/761/2831/2022

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 вересня 2022 року Шевченківський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді Пономаренко Н.В.

за участю секретаря Бражніченко І.О.

представника позивача ОСОБА_1

представника відповідача ОСОБА_2 ,

розглянувши в підготовчому провадженні у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Києві клопотання представника позивача ОСББ «ЖК СРІБНА ВЕЖА» - адвоката Філатовою Ольги Сергіївни про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСББ «ЖК СРІБНА ВЕЖА» до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Граніт-Плюс», третя особа: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Шкрібляк К.П., про визнання не дійсними договорів купівлі-продажу майнових прав на машиномісця та приведення машиномісць в першочерговий стан, -

в с т а н о в и в :

У листопаді 2020 року на адресу Шевченківського районного суду м. Києва надійшла позовна заява ОСББ «ЖК СРІБНА ВЕЖА» до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Граніт-Плюс», третя особа: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Шкрібляк К.П., про визнання не дійсними договорів купівлі-продажу майнових прав на машиномісця та приведення машиномісць в першочерговий стан.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 15.01.2021 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у вказаній цивільній справі. Розгляд цивільної справи вирішено проводити в порядку загального позовного провадження.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 22.07.2021 року закрита підготовче провадження у справі та призначено її до судового розгляду по суті в загальному позовному провадженні.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 15.02.2022 року витребувано у Центрі надання адміністративних послуг Шевченківської РДА в м. Києві: документи, що б посвідчували купівлю-продаж майнових прав, а саме: - копію договору купівлі-продажу майнових прав на машиномісце №108,109,110,111 за адресою: АДРЕСА_1 та всі інші документи, які були додані та знаходились в матеріалах справи, при здійсненні реєстрації на Товариство з обмеженою відповідальністю «Граніт-Плюс» та стали підставою для такої реєстрації.

02.09.2022 року до суду надійшла відповідь Департаменту з питань реєстрації у якій зазначено, що ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 15.02.2022 року у справі №761/37401/20 витребовуються документи реєстраційних справі у Центра надання адміністративних послуг Шевченківської РДА в місті Києві, а не у Департаменту (відповідного суб`єкта, що забезпечує зберігання реєстраційних справ), не має можливості виконати вказану ухвалу суду.

В судовому засіданні представник позивача ОСББ «ЖК СРІБНА ВЕЖА» - адвокатом Філатовою Ольгою Сергіївною подано до суду клопотання про витребування доказів, у якому остання просить суд витребувати у: Департаменту з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація), ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Граніт-Плюс»: документи, що б посвідчували купівлю-продаж майнових прав, а саме: - копію договору купівлі-продажу майнових прав на машиномісце №108,109,110,111 та всі інші документи, які були додані та знаходились в матеріалах справи, при здійсненні реєстрації на Товариство з обмеженою відповідальністю «Граніт-Поюс» та стали підставою для такої реєстрації.

Представник позивача, в судовому засіданні підтримала вказане клопотання.

Представника відповідача ОСОБА_4 адвокат Питель Л.С. не заперечував щодо задоволення клопотання.

Інші учасники справи в судове засідання не з`явились, про місце, дату та час судового засідання повідомлялись належним чином, причини неявки суду не повідомили.

Вирішуючи клопотання представника позивача про витребування доказів, суд прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ст. 12 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Сторони та інші особи, які беруть участь у справі, мають рівні права щодо подання доказів, їх дослідження та доведення перед судом їх переконливості. Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Суд, зберігаючи об`єктивність та неупередженість: роз`яснює учасникам судового процесу їхні процесуальні права та обов`язки, наслідки вчинення або не вчинення процесуальних дій і сприяє здійсненню їхніх прав у випадках, встановлених цим Кодексом.

Норми ст. 76 ЦПК України передбачають, що доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Згідно ст. 84 ЦПК України, учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які можуть підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Таким чином, обов`язковою умовою для винесення судом ухвали про витребування доказів є наявні у особи, яка бере участь у справі, складнощі у їх отриманні.

Разом з тим, вказані у заяві докази мають значення для вирішення даної справи, при цьому позивач не має можливості отримати їх самостійно, враховуючи предмет і підстави позовів, з метою повного та всебічного з`ясування обставин справи, суд приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання та витребування зазначених у клопотанні документів.

На підставі викладеного, керуючись вимогами ст. ст. 76-84, 258-260, 393, 394 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Клопотання задовольнити.

Витребувати у Департаменту з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (код ЄДРПОУ 40452947, адреса: 01044, м. Київ, вул. Хрещатик, 36): документи, що б посвідчували купівлю-продаж майнових прав, а саме: - копію договору купівлі-продажу майнових прав на машиномісце №108,109,110,111 за адресою: АДРЕСА_1 та всі інші документи, які були додані та знаходились в матеріалах справи, при здійсненні реєстрації на Товариство з обмеженою відповідальністю «Граніт-Плюс» та стали підставою для такої реєстрації

Витребувати у ОСОБА_3 (РНОКПП: НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_2 ): документи, що б посвідчували купівлю-продаж майнових прав, а саме: - копію договору купівлі-продажу майнових прав на машиномісце №108,109,110,111 за адресою: АДРЕСА_1 та всі інші документи, які були додані та знаходились в матеріалах справи, при здійсненні реєстрації на Товариство з обмеженою відповідальністю «Граніт-Плюс» та стали підставою для такої реєстрації.

Витребувати у ОСОБА_4 (РНОКПП: НОМЕР_2 , адреса: АДРЕСА_3 ): документи, що б посвідчували купівлю-продаж майнових прав, а саме: - копію договору купівлі-продажу майнових прав на машиномісце №108,109,110,111 за адресою: АДРЕСА_1 та всі інші документи, які були додані та знаходились в матеріалах справи, при здійсненні реєстрації на Товариство з обмеженою відповідальністю «Граніт-Плюс» та стали підставою для такої реєстрації.

Витребувати у ОСОБА_5 (РНОКПП: НОМЕР_3 , адреса: АДРЕСА_4 ): документи, що б посвідчували купівлю-продаж майнових прав, а саме: - копію договору купівлі-продажу майнових прав на машиномісце №108,109,110,111 за адресою: АДРЕСА_1 та всі інші документи, які були додані та знаходились в матеріалах справи, при здійсненні реєстрації на Товариство з обмеженою відповідальністю «Граніт-Плюс» та стали підставою для такої реєстрації.

Витребувати у ОСОБА_6 (РНОКПП: НОМЕР_4 , адреса: АДРЕСА_5 ): документи, що б посвідчували купівлю-продаж майнових прав, а саме: - копію договору купівлі-продажу майнових прав на машиномісце №108,109,110,111 за адресою: АДРЕСА_1 та всі інші документи, які були додані та знаходились в матеріалах справи, при здійсненні реєстрації на Товариство з обмеженою відповідальністю «Граніт-Плюс» та стали підставою для такої реєстрації.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «Граніт-Плюс» (код ЄДРПОУ 32766270, адреса: 04050, м. Київ, вул. Юрія Іллєнка, буд. 10): документи, що б посвідчували купівлю-продаж майнових прав, а саме: - копію договору купівлі-продажу майнових прав на машиномісце №108,109,110,111 за адресою: АДРЕСА_1 та всі інші документи, які були додані та знаходились в матеріалах справи, при здійсненні реєстрації на Товариство з обмеженою відповідальністю «Граніт-Плюс» та стали підставою для такої реєстрації.

Роз`яснити, що в разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, судом, у відповідності до ст.148 ЦПК України, може бути вирішено питання про стягнення з відповідних осіб штрафу в дохід державного бюджету.

У відповідності до вимог ст. 353 ЦПК України ухвала оскарженню не підлягає, але заперечення на неї включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя :

Дата ухвалення рішення28.09.2022
Оприлюднено03.10.2022
Номер документу106536930
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання не дійсними договорів купівлі-продажу майнових прав на машиномісця та приведення машиномісць в першочерговий стан

Судовий реєстр по справі —761/37401/20

Рішення від 23.01.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

Рішення від 23.01.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

Ухвала від 28.09.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

Ухвала від 14.02.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

Ухвала від 22.07.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

Ухвала від 15.01.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні