Ухвала
від 30.09.2022 по справі 627/604/22
КРАСНОКУТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 627/604/22

Номер рядка звіту 82

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про відкриття провадження у справі

30 вересня 2022 року смт Краснокутськ

Суддя Краснокутськогорайонного судуХарківської областіБугаєнко І.В.,розглянувши позовнузаяву Національногоприродного парку«Слобожанський»,місце розташування:вул.Зарічна,15-а,смт КраснокутськБогодухівський районХарківська область доСлом`янського районноговідділу державноївиконавчої службиу м.Києві центральногоміжрегіонального управлінняміністерства юстиції(м.Київ),місцезнаходження:пр.-тПовітрофлотський,76-Б,м.Київ про зняття обтяжень з рухомого майна -

ВСТАНОВИВ:

НПП «Слобожанський» звернулося до суду з позовом до Слом`янського районного відділу державної виконавчої служби у м. Києві центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Київ), в якому просить зняти обтяження (арешт) зі службового автомобіля Renault Duster, державний номер НОМЕР_1 , який належить Міністерству захисту довкілля України та перебуває на балансі Національного природного парку «Слобожанський».

Позовна заява мотивована тим, що згідно з Єдиним державним реєстром МВС та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу, власником службового автомобіля марки «Renault Duster», державний номер НОМЕР_1 , є Міністерство екології та природних ресурсів України ( Мінприроди). Відповідно до наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 22.01.2009 року №21, на підставі акту приймання-передачі транспортного засобу, з балансу Міністерства екології та природних ресурсів України на баланс Національного природного парку «Слобожанський» передано вище вказаний транспортний засіб.

Представник позивача зазначає, що в жовтні 2021 року під час службового відрядження, на стаціонарному пості в смт Пісочин Харківської області, працівниками національної поліції був зупинений службовий автомобіль марки «Renault Duster», державний номер НОМЕР_1 , що перебуває на балансі у Національному природному парку «Слобожанський». Причиною зупинки стало те, що на вищевказаний автомобіль було накладено обтяження постановою державного виконавця Солом`янського районного відділу державної виконавчої служби у м. Київ №16452014337 від 15.02.2021 року, виконавче провадження №62241102 від 09.06.2020 року, боржник Державне підприємство «Науково-виробниче природоохоронне об`єднання», ЄДРПОУ №3282115.

Представник позивача вказує, що жодного документального підтвердження арешту автомобіля в НПП «Слобожанський» не має, а навпаки відповідно до листа територіального сервісного центру МВС № 6343 від 13.01.2022 року, згідно з Єдиним державним реєстром МВС станом на 13.01.2022 року, відсутні будь-які арешти на вищезазначений автомобіль. На адресу Солом`янського районного відділу державної виконавчої служби у м. Київ позивачем був направлений лист, вих. № 290/04 від 08.12.2021 року, який був залишений без виконання, з проханням зняти обтяження зі службового автомобіля марки «Renault Duster», державний номер НОМЕР_1 , оскільки дане обтяження помилкове та унеможливлює використання службового автотранспорту у повсякденній діяльності парку по охороні об`єктів природно-заповідного фонду з наданням копій відповідних документів, що підтверджують права власності в особі Міністерства екології та природних ресурсів України, тим самим спростовуючи те, що власником даного автомобіля є боржник по виконавчому провадженні-Державне підприємство «Науково-виробниче природоохоронне об`єднання». На повторний запит НПП « Слобожанський» вих..№309/04 від 29.12.2021 року до Солом`янського РВ ДВС у м. Київ про зняття обтяження зі службового автомобіля, позивачем було отримано відповідь, в якій вказано, що арешт може бути знятий за рішенням суду, а також відмовлено у видачі постанову державного виконавця про накладення арешту оскільки НПП « Слобажанський» не є стороною виконавчого провадження.

Представник позивача вважає, що державний виконавець не переконавшись у достовірності даних, не встановив справжнього власника майна (службового автомобіля марки «Renault Duster», державний номер НОМЕР_1 ), прийняв, на думку позивача, неправомірне рішення щодо накладення стягнення на майно, чим позбавив НПП «Слобожанський» вільно володіти, користуватися та розпоряджатися своїм майном.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України, є підсудною та підвідомчою Краснокутському районному суду Харківської області. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадженнявідсутні.

Визначено, що справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження.

Крім того, до позовної заяви представник позивача подав клопотання, в якому просить витребувати з Солом`янського районного відділу державної виконавчої служби у м. Київ виконавче провадження № 62241102 від 09.06.2020 року.

Розглянувши клопотання представника позивача про витребування доказів, суд зазначає наступне.

Відповідно до ч. 1, ч. 3 ст. 84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду (ч.6ст. 84 ЦПК України).

Враховуючи, що витребувані документи мають безпосереднє значення для розгляду справи, а представник позивача не має можливості отримати їх самостійно та надати безпосередньо до суду, клопотання про витребування вказаних доказів підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.84,175-180,187ЦПК України -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву Національного природного парку «Слобожанський» до Слом`янського районного відділу державної виконавчої служби у м. Києві центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Київ) про зняття обтяжень з рухомого майна .

Відкрити у справі за позовною заявою провадження Національного природного парку «Слобожанський» до Слом`янського районного відділу державної виконавчої служби у м. Києві центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Київ) про зняття обтяжень з рухомого майна.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити усправі підготовчезасідання,яке відбудеться 20 жовтня 2022 року о 10.00 год.в залі судових засідань Краснокутського районного суду Харківської області за адресою: Харківська область, смт Краснокутськ, вул. Охтирська, 15.

Направити відповідачукопію позовноїзаяви зкопіями доданихдокументів тазапропонувати податиу строкдо 20 жовтня 2022рокуписьмовий відзив на позов, який має відповідати вимогамст. 178 ЦПК Україниі всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Копія відзиву та додані до нього документи одночасно надсилаються учасникам судового процесу разом з надісланням відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Клопотання представника позивача про витребування доказів - задовольнити

Витребувати із Солом`янського районного відділу державної виконавчої служби у м. Київ належним чином завірену копію виконавчого провадження № 62241102 від 09.06.2020 року.

Копію ухвали направити до Солом`янського районного відділу державної виконавчої служби у м. Київ (пр.-т Повітрофлотський, 76 Б, Київ, 03186) - для виконання, встановивши термін виконання ухвали 5 діб з моменту отримання копії ухвали.

Роз`яснити, що докази мають бути направлені безпосередньо до Краснокутського районного суду Харківської області у строк до 20 жовтня 2022 року.

У разі неможливості подати доказ, який витребовує суд, або у разі неможливості подати такий доказ у встановлені судом строки, необхідно повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Інформація щодо розгляду справи може бути отримана учасниками судового процесу на офіційному веб. порталі: https://kk.hr.court.gov.ua/sud2022//.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: І. В. Бугаєнко

СудКраснокутський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення30.09.2022
Оприлюднено03.10.2022
Номер документу106538115
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про звільнення майна з-під арешту (виключення майна з опису)

Судовий реєстр по справі —627/604/22

Ухвала від 18.01.2023

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Ухвала від 23.11.2022

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Ухвала від 30.09.2022

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні