Ухвала
від 30.09.2022 по справі 387/640/22
ДОБРОВЕЛИЧКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЄУН 387/640/22

Номер провадження по справі 1-кс/387/115/22

УХВАЛА

про тимчасовий доступ до речей і документів

30 вересня 2022 року смт Добровеличківка

слідчий суддя Добровеличківського районного суду Кіровоградської області ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Добровеличківського районного суду Кіровоградської області клопотання прокурора Снігурівського відділу Баштанської окружної прокуратури Миколаївської області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до документів у кримінальному провадженні за №12022152310000151 від 16.09.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 ККУкраїни, -

В С Т А Н О В И В :

У провадженні СПД №1 ВП №2 Баштанського РВП ГУНП в Миколаївській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12022152310000151 від 16.09.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 ККУкраїни.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 16.09.2022 до чергової частини СПД №1 ВП №2 Баштанського РВП ГУНП в Миколаївській області надійшло повідомлення зі служби "102" про те, що на автодорозі зі сполученням «Березнегувате - Баштанка» водій автомобілю марки "Nissan Navara" військовослужбовець військової частини НОМЕР_1 ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , не впорався із керуванням та виїхав за межі проїзної частини дороги із подальшим перекиданням авто. Внаслідок ДТП ОСОБА_4 із тілесними ушкодженнями у вигляді: ЗТГК, перелому ребер та пневматороксу був доставлений до хірургічного відділення КНП " ІНФОРМАЦІЯ_2 ". Окрім того внаслідок ДТП постраждав пасажир вищевказаного авто військовослужбовець військової частини НОМЕР_1 ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , який із тілесним ушкодженнями у вигляді ЗЧМТ та СГМ був доставлений до КНП " ІНФОРМАЦІЯ_4 ".

В рамках проведення досудового розслідування прокурор Снігурівського відділу Баштанської окружної прокуратури Миколаївської області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до медичної карти стаціонарного хворого №3055 на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , з можливістю тимчасового вилучення (виїмки) усіх документів, з яких складається медична картка, що знаходиться у володінні комунального некомерційного підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_5 " Баштанської міської ради Миколаївської області, розташованого за адресою АДРЕСА_1 .

Вказане клопотанняобґрунтоване тим,що потерпілий ОСОБА_5 у результатіотриманих тілеснихушкоджень перебувавна стаціонарномулікуванні з15.09.2022по 20.09.2022у неврологічномувідділенні комунальногонекомерційного підприємства" ІНФОРМАЦІЯ_5 " АДРЕСА_1 та відповідно до виписки із медичної картки стаціонарного хворого №3055 ОСОБА_5 отримав тілесні ушкодження. Витребовувані документи необхідні слідчому для встановлення ступеню тяжкості та характеру завданих йому тілесних ушкоджень.

Прокурор в судове засідання не з`явився, про день, час та місце слухання клопотання повідомлений, надав до суду заяву про слухання даного клопотання за його відсутності, клопотання підтримує.

Представник комунального некомерційного підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_5 " Баштанської міської ради Миколаївської області в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду клопотання повідомлений належним чином .

Згідно з ч. 4 ст. 107 КПК України у зв`язку із неприбуттям у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, відсутність заяв про здійснення відеофіксації, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду клопотання не здійснювалось.

Відповідно до ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.1 ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці належить інформація, яка міститься у речах і документах, що містять відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Згідно з ч.5,6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3)не становлятьсобою абоне включаютьречей ідокументів,які містятьохоронювану закономтаємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Викладені в клопотанні обставини підтверджуються: витягом з ЄРДР від 16.09.2022; протоколом допиту свідка від 16.09.2022 ОСОБА_6 ; протоколом допиту потерпілого від 19.09.2022 ОСОБА_5 ; протоколом огляду місця ДТП від 16.09.2022; розпорядженням про зміну територіальної підсудності судових справ від 15.09.2022.

Згідно з протоколом допиту свідка ОСОБА_6 від 16.09.2022 встановлено, що із 27.02.2022 проходить службу в ЗСУ. Орієнтовано з липня місяця він знаходився в с.Висунск Березнегуватської ОТГ Баштанського району Миколаївської області. 15.09.2022 близько 17 години від командира його бригади надійшов наказ щодо зміни дислокації, після чого він сів до авто марки "Nissan" сірого кольору. До вказаного авто поклали одяг та продукти харчування. Далі він із військовослужбовцями : ОСОБА_7 та ОСОБА_8 поїхали до смт Березнегувате.В подальшому із смт Березнегувате вони виїхали на трасу та рухались в бік м.Баштанка, однак проїхавши близько 3 км авто потрапив в кювет. Згодом він виліз із авто та став зупиняти автомобілі, щоб його товаришам надали медичну допомогу.

Згідно з протоколом допиту потерпілого ОСОБА_5 від 19.09.2022 встановлено, що волонтери надали автомобіль марки "Nissan" модель "Navara" VIN-код НОМЕР_2 для потреб військової частини НОМЕР_1 . 15.09.2022 близько 17 години 20 хвилин у зв`язку із зміною місця дислокації, він разом із товаришами ОСОБА_7 та ОСОБА_9 зібрав речі, та помістив їх до вищевказаного авто, після чого ОСОБА_10 сів за кермо, він на переднє пасажирське сидіння, а ОСОБА_11 позаду та вони поїхали в напрямку м.Баштанка. В подальшому під час руху по автодорозі ОСОБА_10 не впорався із керуванням, в результаті чого їх авто виїхало за межі проїзної частини.

Таким чином слідчим доведено ті обставини, що медична картка стаціонарного хворого ОСОБА_5 , тимчасовий доступ до якої просить надати слідчий перебуває або може перебувати у володінні комунального некомерційного підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_5 " Баштанської міської ради Миколаївської області, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .Вказані документи самі по собі та в сукупності з іншими речами й документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні; викладені в ній відомості використовуватимуться як докази; доведення обставин, які передбачається довести за допомогою відомостей, що містяться у витребовуваній медичній картці стаціонарного хворого, іншими способами є неможливим через їх відсутність у інших джерелах процесуальних доказів.

Необхідність видачі розпорядження про надання можливості органу досудового розслідування вилучення картки стаціонарного хворого ОСОБА_5 викликана необхідністю, з метою подальшого проведення судово-медичної експертизи для встановлення ступеню тяжкості тілесних ушкоджень наявних у потерпілого.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 131,132,159-164, 309, 372 КПК України,-

П О С Т А Н О В И В :

Надати старшому слідчому СВ ВП №2 Баштанського РВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_12 , старшому слідчому СВ ВП №2 Баштанського РВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_13 , слідчому СВ Баштанського РВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_14 , заступнику начальника ВП начальнику СВ ВП №2 Баштанського РВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_15 , слідчому СВ ВП №2 Баштанського РВП ГУНП в Миколаївській області лейтенанту поліції ОСОБА_16 дозвіл на тимчасовий доступ до медичної карти стаціонарного хворого № 3055 на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , із можливістю тимчасового вилучення усіх документів, з яких складається зазначена медична картка, що перебуває у володінні комунального некомерційного підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_5 " Баштанської міської ради Миколаївської області, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , у кримінальному провадженні №12022152310000151 від 16.09.2022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

Строк дії цієї ухвали визначити 25 діб з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя

Добровеличківського районного суду

Кіровоградської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.09.2022
Оприлюднено24.01.2023
Номер документу106549824
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до документів у кримінальному провадженні за №12022152310000151 від 16.09.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 ККУкраїни

Судовий реєстр по справі —387/640/22

Ухвала від 21.09.2022

Кримінальне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 30.09.2022

Кримінальне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні