Ухвала
від 03.10.2022 по справі 915/299/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

03 жовтня 2022 року Справа № 915/299/22

м. Миколаїв

Господарський суд Миколаївської області у складі судді Ржепецького В.О.,

розглянувши матеріали справи

за заявою боржниці: ОСОБА_1 (адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 )

про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність,

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до Господарського суду Черкаської області з заявою про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність, якою просить суд прийняти заяву до розгляду, відкрити провадження у справі, ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів та призначити керуючим реструктуризацією арбітражного керуючого Солов`я Юрія Анатолійовича (свідоцтво №1895 від 29.12.2018).

Згідно витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 26.08.2022, справі присвоєно номер 915/299/22 та визначено суддю Ржепецького В.О.

Ухвалою суду від 31.08.2022 заяву залишено без руху з підстав недотримання заявницею вимог абз. 6 ч. 2 ст. 30 та п.3 ч. 3 ст. 116 Кодексу України з процедур банкрутства.

27.09.2022 на електронну адресу суду надійшла заява ОСОБА_1 про усунення недоліків заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність.

Дослідивши матеріали заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи, з урахуванням заяви про усунення недоліків, судом встановлено, що заява відповідає вимогам ст. 115, 116 Кодексу України з процедур банкрутства, підстави для відмови у прийнятті заяви або для її повернення заявникові відсутні, отже заяву слід прийняти та призначити до розгляду у підготовчому засіданні.

Згідно п.2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою ст. 34, частиною другою ст.116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою ст. 28 цього Кодексу.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

У разі якщо заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) не містить пропозиції щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією або до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) не додано заяви цього арбітражного керуючого про участь у справі, або з підстав, визначених частиною третьою ст. 28 цього Кодексу, цього арбітражного керуючого не може бути призначено розпорядником майна або керуючим реструктуризацією, або заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство подано боржником - юридичною особою, призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією здійснюється господарським судом самостійно з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, у порядку, що діяв до дня введення цього Кодексу в дію, шляхом застосування автоматизованої системи.

Боржник у заяві про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність просить призначити керуючим реструктуризацією арбітражного керуючого Солов`я Юрія Анатолійовича (свідоцтво №1895 від 29.12.2018).

До заяви про відкриття про провадження у справі про неплатоспроможність додано заяву арбітражного керуючого Солов`я Ю.А. про згоду на участь у справі про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ).

Враховуючи наведені положення Кодексу України з процедур банкрутства, суд дійшов висновку про відсутність підстав для визначення кандидатури арбітражного керуючого із застосуванням автоматизованої системи.

Керуючись ст. ст. 2, 8, 113, 115, 116, 117 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Прийняти до розгляду заяву про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 (адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ).

2. Підготовче засідання суду призначити на 20 жовтня 2022 року о 11:30 год.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Миколаївської області за адресою: м. Миколаїв, вул. Фалеєвська, 14.

3. Заборонити фізичній особі ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) відчужувати належне їй майно.

4. Копію ухвали надіслати боржниці, арбітражному керуючому Солов`ю Ю.А. (адреса для кореспонденції: АДРЕСА_2, e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 ), ГУ ДПС у Миколаївській області (вул. Лягіна, 6, м. Миколаїв), Очаківському відділу державної виконавчої служби у Миколаївському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса (E-mail: info@oh.mk.dvs.gov.ua, 57500, Миколаївська область, м. Очаків, вул. Шмідта, 16-А), Департаменту надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради (вул. Адміральська, 20, м. Миколаїв), Південному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції (м. Одеса) (54020, м. Миколаїв, Миколаївська область, вул. 8 Березня, 107).

5. Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та не підлягає оскарженню.

Суддя В.О.Ржепецький

Дата ухвалення рішення03.10.2022
Оприлюднено04.10.2022

Судовий реєстр по справі —915/299/22

Ухвала від 23.06.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 22.06.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 16.06.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 12.05.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 17.04.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 10.04.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 10.04.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Постанова від 20.03.2023

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Аленін О.Ю.

Ухвала від 14.03.2023

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Аленін О.Ю.

Ухвала від 15.02.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні