Рішення
від 11.10.2007 по справі 1/96-88
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

1/96-88

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ  

 РІШЕННЯ          

      

від "11" жовтня 2007 р.                                                       по справі  № 1/96-88

За позовом Відкритого акціонерного товариства "Укртелеком" в особі Волинської філії

до Державного підприємства Спеціального зв'язку в особі Волинського обласного вузла спеціального зв'язку

          про зобов'язання укласти договір

                                                                                          Суддя  Гончар М.М.

                  Представники:

Від позивача: Пилипчук І.Л., довір. від 21.03.2007 року

Від відповідача: Дуда Л.М.

Відповідно до ст. 20 Господарського процесуального кодексу України роз'яснено право відводу судді. Відводу судді не заявлено. На підставі ст. 22 ГПК України роз'яснено процесуальні права та обов'язки сторін.                              

          

Суть спору: відкрите акціонерне товариство   "Укртелеком"  в особі Волинської філії просило суд зобов'язати державне підприємство Спеціального зв'язку в особі Волинського обласного вузла спеціального зв'язку укласти договір оренди частини нежитлового приміщення, розташованого в м. Луцьку по вул. Лесі Українки, будинок №52, загальною площею 153 кв. м. на умовах, запропонованих ВАТ "Укртелеком"  в особі Волинської філії.

Відповідач позов заперечував, посилаючись на відсутність в нього проекту договору. Представник відповідача в судовому засіданні визнав неправомірні дії відповідача по поверненню позивачу непідписаного проекту договору.

Розглянувши документи справи, заслухавши пояснення представників сторін, господарський суд,

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до ст. 181 Господарського кодексу України господарський договір за загальним правилом викладається у формі єдиного документу, підписаного сторонами та скріпленого печатками.

Проект договору може бути запропонований будь-якою із сторін. У разі якщо проект договору викладено як єдиний документ, він надається другій стороні у двох примірниках (ч. 2 ст. 181 ГК України).

Сторона, яка одержала проект договору, у разі згоди з його умовами оформляє договір відповідно до вимог ч. 1 цієї статті і повертає один примірник договору другій стороні або надсилає відповідь на лист, факсограму тощо у двадцятиденний строк після одержання договору (ч. 3 ст. 181 ГК України).

В порушення зазначених норм відповідач повернув позивачу обидва примірники договору не підписаними, без протоколу розбіжностей і без застережень про це в договорі, як це передбачається ч. 4 ст. 181 Господарського кодексу України.

За наявності вищезазначених причин, суд не має правових підстав зобов'язати відповідача підписати договір на умовах, викладених в проекті договору позивача.

Одночасно, суд зважаючи на неправомірні дії відповідача, вважає необхідним зобов'язати останнього розглянути проект договору позивача, який буде надісланий повторно.

В противному випадку договір буде вважатися укладеним в редакції позивача.

В зв'язку з викладеним, витрати по справі покладаються на позивача.

Керуючись ст. 181 Господарського кодексу України, ст.ст. 43, 44, 49, 82-85 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд , -

ВИРІШИВ:

1.Позов задовольнити частково.

2.Зобов'язати державне підприємство Спеціального зв'язку в особі Волинського обласного вузла спеціального зв'язку в 20-денний термін укласти з відкритим акціонерним товариством   "Укртелеком"  в особі Волинської філії договір оренди частини нежитлового приміщення, розташованого в м. Луцьку по вул. Лесі Українки, будинок №52, загальною площею 153 кв. м.

В противному випадку договір вважатися укладеним на умовах Відкритого акціонерного товариства   "Укртелеком"  в особі Волинської філії.

3.Стягнути з Державного підприємства Спеціального зв'язку в особі Волинського обласного вузла спеціального зв'язку, м. Луцьк, вул. Л. Українки, 52, код 01182428 (р/р2600833 у ВАТ "Райффайзен Банк Аваль", МФО 303569) на користь Відкритого акціонерного товариства   "Укртелеком"  в особі Волинської філії, м. Луцьк, вул. Кривий вал, 28, код 23251963 (р/р260011985 у ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" м. Луцька, МФО 303569)  85 грн. в повернення витрат по сплаті державного мита та 118 грн. в повернення витрат по оплаті інформаційно-технічного забезпечення судового процесу.

          

Суддя                                                         М.М. Гончар

СудГосподарський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення11.10.2007
Оприлюднено30.10.2007
Номер документу1065561
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —1/96-88

Судовий наказ від 22.10.2007

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гончар М.М.

Рішення від 11.10.2007

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гончар М.М.

Ухвала від 05.09.2007

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гончар М.М.

Ухвала від 04.07.2007

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гончар М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні