Ухвала
від 12.09.2022 по справі 757/24251/22-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/24251/22-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 вересня 2022 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 у кримінальному провадженні №62022000000000144 від 13.03.2022, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 368, ст. 368-5, ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України, про обшук -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва з клопотанням, погодженим із прокурором, про надання дозволу на проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що Головним слідчим управлінням Державного бюро розслідувань розслідується кримінальне провадження № 62022000000000144 за фактами вчинення кримінальних правопорушень передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 368, ст. 368-5, ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України.

За матеріалами досудового розслідування громадянин України ОСОБА_4 , працюючи керівником Державного підприємства та перебуваючи на службі в Службі безпеки України, збирав відомості конфіденційного характеру щодо функціонування систем безпеки об`єкту управління Державного підприємства та діяльності правоохоронного органу, які в подальшому, спільно з іншою особою, передавав представникам розвідувальних підрозділів іноземної держави з метою здійснення підривної діяльності та агресії щодо України.

Також ОСОБА_4 , перебуваючи на посаді начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБ України, маючи спеціальне звання «бригадний генерал», будучи наділеним владними повноваженнями в силу Закону України «Про Службу безпеки України» та своїх функціональних обов`язків на займаній посаді, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи умисно в своїх особистих інтересах та інтересах інших осіб, з корисливих мотивів, нехтуючи інтересами Служби та всупереч своїм функціональним обов`язкам начальника ГУ ВБ СБ України, маючи за посадою вплив на співробітників СБ України, реалізував свій злочинний намір, направлений на незаконне особисте збагачення шляхом протиправного використання службового становища для отримання неправомірної вигоди від представників ряду суб`єктів господарювання, які здійснюють діяльність пов`язану з імпортом/експортом товарів, проходженням митних процедур чи здійсненням митних формальностей, а також на підрив економічного потенціалу держави шляхом фактичного припинення діяльності підприємств, діяльність яких забезпечувала наповнення Державного бюджету України.

За матеріалами досудового розслідування до злочинної діяльності ОСОБА_4 були залучені керівники і засновники підконтрольних йому суб`єктів господарювання: ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , а також ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , та афілійовані з ними суб`єкти господарської діяльності: ТОВ «ПРЕМІУМ ПАКЕТ ГМБХ ЕНД КО. КГ» (ЄДРПОУ 37880992) директор та власник: ОСОБА_10 ; ТОВ «ХОТ МЕДІА» (ЄДРПОУ 36791964) директор та власник частки: ОСОБА_11 , власники часток: ОСОБА_12 , ОСОБА_5 ; ТОВ «ВВ КОНСТРАКШН» (ЄДРПОУ 42612606) директор та власник: ОСОБА_6 ; ТОВ «СС КОНСТРАКШН» (ЄДРПОУ 41118807) директор та власник частки: ОСОБА_5 , власники часток: ОСОБА_7 , ОСОБА_13 ; ТОВ «ТОП-МОНТАЖ» (ЄДРПОУ 38715105) директор та власник: ОСОБА_14 .

Згідно відомостям ЄДРПОУ юридична адреса ТОВ «СС КОНСТРАКШН» (ЄДРПОУ 41118807): АДРЕСА_1, яке відповідно до відомостей Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна належить на праві власності ОСОБА_15 .

Враховуючи зазначене, а також те, що за місцем реєстрації юридичної адреси ТОВ «СС КОНСТРАКШН» (ЄДРПОУ 41118807), можуть зберігатися предмети та речі, які вказані у клопотанні слідчого, а також грошові кошти одержані злочинним шляхом, походження яких невідоме, банківські картки, а також інші речі, предмети та документи, які містять на собі сліди кримінального правопорушення та є речовими доказами у зазначеному кримінальному провадженні, виникла необхідність у проведенні приміщення, яке знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , з метою їх відшукання, вилучення та дослідження.

Згідно відомостей інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, щодо об`єкта нерухомого майна право власності на приміщення, яке знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 ) зареєстроване за ОСОБА_15 .

Заслухавши пояснення слідчого в обґрунтування заявленого клопотання, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, приходжу до наступного висновку.

Судовим розглядом встановлено, що Головним слідчим управлінням Державного бюро розслідувань розслідується кримінальне провадження № 62022000000000144 за фактами вчинення кримінальних правопорушень передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 368, ст. 368-5, ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України.

У відповідності до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Зважаючи на викладене, та виходячи з обставин вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування заявленого клопотання, яке відповідає вимогам ст.ст. 233, 234 КПК України, приходжу до висновку про наявність правових підстав для проведення обшуку за місцем реєстрації юридичної адреси ТОВ «СС КОНСТРАКШН» (ЄДРПОУ 41118807), а саме у приміщенні, яке знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання і вилучення запитуваних слідчим предметів, речей і документів, які можуть мати важливе значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню в кримінальному провадженні.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 107, 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 та слідчим зі складу слідчої групи, заступнику начальника другого відділу процесуального керівництва Першого управління організації і процесуального керівництва у кримінальних провадженнях органів Державного бюро розслідувань Департаменту нагляду за додержанням законів органами Державного бюро розслідувань Офісу Генерального прокурора ОСОБА_16 й іншим прокурорам зі складу групи прокурорів, з залученням відповідних оперативних підрозділів за дорученням слідчого чи прокурора, підрозділів Державної служби надзвичайних ситуацій, на проведення обшуку за місцем реєстрації юридичної адреси ТОВ «СС КОНСТРАКШН» (ЄДРПОУ 41118807), а саме у приміщенні, яке знаходяться за адресою: АДРЕСА_1, яке відповідно до відомостей Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна належить на праві власності ОСОБА_15 , з метою виявлення та вилучення речей і документів, які мають відношення до вчиненого кримінального правопорушення, а саме:

- документів, розписок, електронних носіїв інформації, чорнових записів, комп`ютерної техніки, терміналів мобільного зв`язку, sim-карт мобільного зв`язку, на яких може міститись інформація про обставини вчинення кримінального правопорушення або які самі можуть бути доказами у кримінальному провадженні;

- установчих документів, печаток штампів, наказів, розпоряджень, доручень, договорів, контрактів, митних декларацій, товарно-транспортних накладних, бухгалтерської документації, документів на відкриття банківських рахунків та банківських карток, самих банківських карток, чекових книжок, грошових чеків, інших документів суб`єктів господарювання, які здійснюють діяльність, пов`язану з імпортом/експортом товарів, проходженням митних процедур чи здійсненням митних формальностей, а також проектів та копій зазначених документів;

- речей, документів та відомостей щодо протиправної діяльності осіб, які причетні до вчинення кримінального правопорушення, документів на відкриття банківських рахунків та банківських карток, самих банківських карток, чекових книжок, грошових чеків, документів щодо придбання у власність та передачі права власності на рухоме та нерухоме майно, документів та інформації щодо отримання незаконної матеріальної винагороди, матеріальних носіїв, на яких може знаходитися така інформація й відомості щодо протиправної діяльності: комп`ютерна техніка, магнітні та електронні, цифрові носії інформації, засоби мобільного та Інтернет зв`язку, чорнові записи, записні книги, в яких можуть міститись відомості про фактичних організаторів та виконавців злочинних дій, а також інші предмети і документи, грошові кошти, цінні папери та інші матеріальні цінності здобуті злочинним шляхом, які будуть доказами під час судового розгляду та на які в подальшому можливо звернути стягнення в рахунок відшкодування шкоди, завданої вчиненням кримінальних правопорушень.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя - ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.09.2022
Оприлюднено04.10.2023
Номер документу106563943
СудочинствоКримінальне
Сутьобшук

Судовий реєстр по справі —757/24251/22-к

Ухвала від 12.09.2022

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Константінова К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні