Ухвала
від 19.09.2022 по справі 469/494/22
БЕРЕЗАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

19.09.22 Справа №469/494/22 2/469/432/22

У Х В А Л А

19 вересня 2022 року смт.Березанка

Березанський районний суд Миколаївської області у складі головуючого судді Тавлуя В.В., розглянувши позовну заяву

1. ОСОБА_1 , зареєстроване місце проживання:

АДРЕСА_1 . ОСОБА_2 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 ,

до

1. ОСОБА_3 , місце проживання:

АДРЕСА_3 . ОСОБА_4 , місце проживання: АДРЕСА_4 ,

про визнання права власності на спадкове майно,-

в с т а н о в и в:

Позивачі 29 серпня 2022 року звернулись до суду з позовом до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , третя особа без самостійних вимог Березанська державна нотаріальна контора Миколаївської області про визнання права власності на спадкове майно.

Позовна заява ухвалою судді від 05 вересня 2022 року була залишена без руху через невідповідність вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України.

13 вересня 2022 року на виконання ухвали суду позивачами надано підтвердження сплати судового збору.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження не встановлені, правила підсудності дотримано.

Згідно з вимогами п.2 ч.4 ст.274 ЦПК України справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Крім того, як роз"яснено судам постановою Пленуму Верховного Суду України від 30.05.2008 року № 7 Про судову практику у справах про спадкування, у справах про спадкування нотаріуси не є заінтересованими особами і не повинні залучатися до участі у справі.

За положеннями ст.ст.53, 54 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, залучаються до участі у справі у разі, коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін.

За таких обставин, суд вважає за можливе виключити Березанську державну нотаріальну контору Миколаївської області з числа третіх осіб, оскільки рішення суду не впливає на цивільні права та обов`язки нотаріальної контори щодо сторін у справі.

У тексті позовної заяви позивачі просять витребувати з Березанської державної нотаріальної контори Миколаївської області копію спадкових справи після смерті ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

На підставі ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи, що спадкові справи до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_6 та померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_5 стосуються предмету доказування і можливість надання відповідного доказу не залежить від волевиявлення позивачів відповідно до положень Закону України "Про нотаріат", клопотання позивачів підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.187 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Призначити підготовче судове засідання за правилами загального позовного провадження з викликом сторін на 11.20 год. 26 жовтня 2022 року у приміщенні Березанського районного суду Миколаївської області (57401, смт.Березанка Миколаївської області, вул.Центральна, 58), зала судових засідань № 3.

Виключити Березанську державну нотаріальну конторуМиколаївської областіз числа третіх осіб.

Витребувати у Березанській державнійнотаріальній конторі Миколаївськоїобластікопії спадкової справи №26/2016 року до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_6 та спадкової справи до майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_5 .

Вказані докази надати на адресу суду протягом п"яти днів з моменту отримання цієї ухвали.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Встановити строк для подання відповідачем до суду відзиву на позов тривалістю п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У разі подання відзиву до нього додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Встановити строк для подання позивачем відповіді на відзив та строк для подання відповідачем заперечень тривалістю п`ятнадцять днів з дня отримання відповідно відзиву та відповіді на відзив.

Відповідь на відзив та заперечення подаються у порядку, встановленому для подання відзиву.

Інформація щодо справи, що розглядається, може бути отримана учасниками справи на офіційному порталі судової влади України в мережі Інтернет (веб-адреса сторінки Березанського районного суду http://court.gov.ua/fair/sud1403/).

Ухвала набираєзаконної силиз моментуїї підписаннясуддею та оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя:

СудБерезанський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення19.09.2022
Оприлюднено05.10.2022
Номер документу106575259
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —469/494/22

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Тавлуй В. В.

Ухвала від 27.10.2022

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Тавлуй В. В.

Ухвала від 19.09.2022

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Тавлуй В. В.

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Тавлуй В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні